én a projit választanám, bár attól függ mennyit tévézel...ha napi 5-6 órát megy, akkor hamar kiég a lámpa.
nekem "nézhetetlen-szar" Wvga epson tw-10-em van, szörnyűséges 700:1 (vagy 800:1

) kontraszttal
számomra mégis élvezhető, szép, hatalmas kép, a felbontás elég a dvd-re, divxekre.
igazi mozi filing, és nem hangos, ha nagyon figyelsz hallod zugást(ez elvileg 26db), de 1 hónap után nem nagyon fog eszedbe jutni, hogy film közben a ventit hallgasd.
amit láttam dlp gépeknek tényleg "mozis"hatású képe van, ma már tuti olyat vennék, de 2 éve még nem volt a budget kategóriában 16:9-es dlp.
preziset semmiképpen ne vegyél,később nagyon meg fogod bánni.(nekem az volt először)
érdemes elmenni rendes projektor kereskedésbe, ott normális körülmények vannak(sötét, minőségi jel, csend)és össze lehet hasonlítani több féle típust is. Persze szerintük minden szar 300e alatt, 'szal érdemes inkább a saját szemedre hagyatkoznod. MM és társai felejtős demozás szempontból.
én szép fehér ikeás rolót vettem vászonnak, két éve nyúzom (nap naponta fel-le) és nem is hullámosodik durván. Volt vagy 5e ft, plusz van előtte egy második sötét roló, így ki tudom maszkolni a szélesebb képarányokat is.
már moziba sem járok nagyon, mert idegesít a sok rágcsáló, a kép pedig sokszor halál életlen, és a feketék sem sokkal "feketébbek" mint otthon.
nálunk be sincs kötve a tv, csak divxes sorozatokat, meg filmeket nézünk arra teljesen jó...napi 2-3 óra kb. így kb 3 év egy izzó. szerintem belefér mint költség, én ezt a gépet anno ujonnan 140-ért vettem.
ma már csak 80ért tudnám eladni, szóval az értéke tényleg esik, bár nem tudom egy 400e-s plazma két év múlva mit fog érni, valszeg nem sokat...