HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#81 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 23:03

nos ettol meg nem tudom, hogy mennyire jo a szinhisege!
tudod moziban sem voltam meg, ami jobb, mint az en itthoni hangrendszerem, pedig az csak egy szazezer nagysagrendu mesterember altal keszitett csoves.
szoval egy biztos: a rendes celluoidnal nem lesz jobb..
az LCD-rol meg konkretan egy fotosujsagban olvastam, akik arra a kerdesre kerestek a valaszt, hogy milyen projectort vegyen (ha mar ilyen orult) a fotos, ha fotokat akar vetiteni.

szoval tovabbra is keresem a kerdesemre a valaszr, hogy szinhusegben (nem a feketek, nem a dinamika, nem a wow hatas!) melyik is az a projector technologia, es hogy all... ha valakinek van infoja ne rejtse el magaban!

bogdan, semmibe se kerül hogy elcsoszogj a bach csomópont mellé és meggyőződj a dologról saját szemeddel :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#82 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 23:08

bogdan, semmibe se kerül hogy elcsoszogj a bach csomópont mellé és meggyőződj a dologról saját szemeddel :D

Mi van a BAH :) csomópont mellett?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#83 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:15

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:19

erősen félhomályos teremben volt a bemutató és bizony világítottak a vásznak, még ilyen gyenge fény mellett is meglehetősen pocsék volt a kép.
Másik érdekesség, hogy a legolcsóbb prezentációs projektornak volt a legszebb képe, egy Toshiba S35-nek, szép színekkel, nagy kontraszttal. Volt mellette egy Benq MP610, ahhoz képest ez mosott volt és fakó, vörösben úszott minden. A 300k feletti Epson 1280×720-asra meg először azt hittem LCD, annyira vacak volt, gyenge kontraszttal, erős screendoorral.

ezzel túlképp azért megválaszoltad, miért a nagy fényerejű, prezis proji képe volt a legjobb a félhomályban :D. merhogy azt ugye direkt olyan körülmények közöttre tervezték... sötétíts be, és a prezis projik kontrasztja semmivé lesz. najó, ha nem is semmivé, azért érezhető lesz a különbség.
a szivárványt kell szokni dlp-nél, én egy idő után rájöttem, hogyan lehet legjobban elkerülni (sztem a hirtelen, szökellő szemmozgásokat, gyors átfókuszálást kell kerülni) csak nagy sötét felületet tartalmazó részeknél jön elő, régebben bántónak éreztem, most már inkább csak zavaró egy picit. de inkább ez, mint a tyúkketrec :D.

Szerkesztette: avman 2007. 05. 07. 22:16 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#84 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 22:13

Mi van a BAH :) csomópont mellett?

bocsi álmos vagyok, igazad van, bah csomópont. ottan vanik a mompark mozi, 2k, dlp.

#85 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:28

node azzal vetítenek is valamit mostanában?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#86 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:42

Idézet: avman - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 23:15

a szivárványt kell szokni dlp-nél, én egy idő után rájöttem, hogyan lehet legjobban elkerülni (sztem a hirtelen, szökellő szemmozgásokat, gyors átfókuszálást kell kerülni) csak nagy sötét felületet tartalmazó részeknél jön elő, régebben bántónak éreztem, most már inkább csak zavaró egy picit. de inkább ez, mint a tyúkketrec :D.

Szombaton láttam ilyen projektort havernál, sose hallottam erről a szivárvány dologról, de baromira látszott és nagyon zavart. Empire-t néztük, abban mondjuk nehéz volt megúszni a gyors mozgást... ;)
LY

#87 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 23:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 22:28

node azzal vetítenek is valamit mostanában?

ezeket, ni :Đ

#88 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 23:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 0:05

és ezeket mind a dlp-vel? :)

#89 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 00:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 23:24

bocsi álmos vagyok, igazad van, bah csomópont. ottan vanik a mompark mozi, 2k, dlp.

a) mi a francert menjek el a csomopontig, amikor egy villamos-megalloval elobb van a MOM? (pontosabban a MOM csak volt, amig a gaz kapitalizmus el nem lehetetlenitette..)
b) most ebbol a felhozatalbol hogy a busba allapitsam meg, hogy mennyire jo a szinhusege? digitalisabbnal digitalisabb filmek mennek ottan (se az izlesemnek nem felel meg, se nem kivanok egy kalap penzt kiadni pocsek mozikert, amikor fele/harmad annyiert vannak jo filmek is..)
c) vegul ha netan talalnek is egy filmet, ami mar a merheto kategoriaba esik, attol, hogy elmegyek oda nem fogom tudni osszevetni masfajta technologiaval.. ketlem, hogy a kedvemert kivetitenek melle celluoidon is ugyanazt.. ;) igy honnan tudjam, hogy a szineltolodasok vajon a rendezo/operator altal megalmodott szinvilag, vagy a rossz szinvisszaadasnak koszonheto?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#90 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 01:07

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 23:30

és ezeket mind a dlp-vel? :)

másuk nemnagyon van tuttommal:D

#91 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 01:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 0:07

a) mi a francert menjek el a csomopontig, amikor egy villamos-megalloval elobb van a MOM? (pontosabban a MOM csak volt, amig a gaz kapitalizmus el nem lehetetlenitette..)
b) most ebbol a felhozatalbol hogy a busba allapitsam meg, hogy mennyire jo a szinhusege? digitalisabbnal digitalisabb filmek mennek ottan (se az izlesemnek nem felel meg, se nem kivanok egy kalap penzt kiadni pocsek mozikert, amikor fele/harmad annyiert vannak jo filmek is..)
c) vegul ha netan talalnek is egy filmet, ami mar a merheto kategoriaba esik, attol, hogy elmegyek oda nem fogom tudni osszevetni masfajta technologiaval.. ketlem, hogy a kedvemert kivetitenek melle celluoidon is ugyanazt.. ;) igy honnan tudjam, hogy a szineltolodasok vajon a rendezo/operator altal megalmodott szinvilag, vagy a rossz szinvisszaadasnak koszonheto?

jó értem. hát kijelented, hogy a DLP szar de a füled botját sem mozgatod, hogy megnézz legalább 1et ... végülis :Đ

#92 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 05:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 20:29

plazma + melegedés: többféle plazmát láttam egyésznapos működés után, egyik sem volt langyosnál melegebb.

Ha felvesz cca 200-300 wattot, akkor az ki is jön belőle.
És az nem kis MekGályverekként, hanem hő formájában.

Ekkora felületen, amekkora egy plazma eloszlik - ne várj lézerkardra.

Nekem tökéletes a szobám hőszigetelése, télen ha megy a kütyü (plusz a pc), akkor leáll a fűtésem...

#93 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 08:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 2:08

jó értem. hát kijelented, hogy a DLP szar de a füled botját sem mozgatod, hogy megnézz legalább 1et ... végülis :Đ

egyfelol ugy tunik nem olvastad el az itteni hozzaszolasaimat, hiszen minimum egyet komoly, jo filmel megneztem egy hete!

masfelol megadnad akkor annak az embernek a telefonszamat, akivel megbeszelhetem, hogy akkor mit bvetitsenek nekem ott a MOM parkban, hogy valoban ertelmes modon tudjam megnezni annak a csodanak a minoseget? :p
a forum ma:

#94 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 09:15

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 5:54

Nekem tökéletes a szobám hőszigetelése, télen ha megy a kütyü (plusz a pc), akkor leáll a fűtésem...

Japersze, nyaron meg kulon legkondi kell a plazma hutesehez, mi ??
Ne viccelj mar, az enyem 368 W-ot fogyaszt, de azert nem funkcional radiatorkent ...  :omg:
Jo kicsi szobad lehet, ha 3 db 100-as izzoval be tudod futeni telen ...  :think:

Szerkesztette: GTamas 2007. 05. 08. 09:17 -kor

#95 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 14:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 8:38

egyfelol ugy tunik nem olvastad el az itteni hozzaszolasaimat, hiszen minimum egyet komoly, jo filmel megneztem egy hete!

masfelol megadnad akkor annak az embernek a telefonszamat, akivel megbeszelhetem, hogy akkor mit bvetitsenek nekem ott a MOM parkban, hogy valoban ertelmes modon tudjam megnezni annak a csodanak a minoseget? :p

ezt most nem ertem.. randizi akarsz a mozigepesszel? :Đ

#96 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 15:33

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 9:15

Jo kicsi szobad lehet, ha 3 db 100-as izzoval be tudod futeni telen ...  :think:

Fenyő. :)
Kivűl-belül.
Egy langyos pú elég a fűtéséhez. :)

#97 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:38

én a projit választanám, bár attól függ mennyit tévézel...ha napi 5-6 órát megy, akkor hamar kiég a lámpa.

nekem "nézhetetlen-szar" Wvga epson tw-10-em van, szörnyűséges 700:1 (vagy 800:1  :think: ) kontraszttal

számomra mégis élvezhető, szép, hatalmas kép, a felbontás elég a dvd-re, divxekre.
igazi mozi filing, és nem hangos, ha nagyon figyelsz hallod zugást(ez elvileg 26db), de 1 hónap után nem nagyon fog eszedbe jutni, hogy film közben a ventit hallgasd.
amit láttam dlp gépeknek tényleg "mozis"hatású képe van, ma már tuti olyat vennék, de 2 éve még nem volt a budget kategóriában 16:9-es dlp.
preziset semmiképpen ne vegyél,később nagyon meg fogod bánni.(nekem az volt először)
érdemes elmenni rendes projektor kereskedésbe, ott normális körülmények vannak(sötét, minőségi jel, csend)és össze lehet hasonlítani több féle típust is. Persze szerintük minden szar 300e alatt, 'szal érdemes inkább a saját szemedre hagyatkoznod. MM és társai felejtős demozás szempontból.
én szép fehér ikeás rolót vettem vászonnak, két éve nyúzom (nap naponta fel-le) és nem is hullámosodik durván. Volt vagy 5e ft, plusz van előtte egy második sötét roló, így ki tudom maszkolni a szélesebb képarányokat is.
már moziba sem járok nagyon, mert idegesít a sok rágcsáló, a kép pedig sokszor halál életlen,  és a feketék sem sokkal "feketébbek" mint otthon.
nálunk be sincs kötve a tv, csak divxes sorozatokat, meg filmeket nézünk arra teljesen jó...napi 2-3 óra kb. így kb 3 év egy izzó. szerintem belefér mint költség, én ezt a gépet anno ujonnan 140-ért vettem.
ma már csak 80ért tudnám eladni, szóval az értéke tényleg esik, bár nem tudom egy 400e-s plazma két év múlva mit fog érni, valszeg nem sokat...

#98 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:00

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 6:54

Ha felvesz cca 200-300 wattot, akkor az ki is jön belőle.
És az nem kis MekGályverekként, hanem hő formájában.

Ekkora felületen, amekkora egy plazma eloszlik - ne várj lézerkardra.

egy szóval sem mondtam, hogy nem melegít, csak annyit, hogy normális körülmények között nem forrósodik fel.

(sőt, szigeten egy sátorban amikor nem igazán volt légmozgás, meleg viszont annál inkább, egy asztali dvd-író már szabotálta az írást, de a plazma még mindig csak langyos volt)

#99 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 15:44

ezt most nem ertem..

mit nem ertesz ezen konyorgom!

sem a Pokember 523, sem egy rajzfilm nem alkalmas szinhuseg elemzesere. (es meg sorolhatnam..) akkor meg mit nezzek?
a forum ma:

#100 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:42

Monoszkopot nem adnak a moziban, hogy színeket elemezz  :p:lol:

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első