HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#461 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 08. 03:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 3:05

800*600as felbontás alapján biztos valami prezentációs proji. mozira nem a legjobb.

ennyiért imho keress valami használt (infocus 4805-öt, vagy toshiba mt200-at vagy biztos van más is...) házimozi projit. bár izzó miatt necces a használt... esetleg próbálj izzó nélkül keresni, talán egy izzóval együtt belefér a keretbe...

Használtat semmi képpen nem szeretnék,az izzó miatt necces. Ahogy nézegetem  az árlistákat 170k alatt nincs is olyan,ami nem 800*600-as felbontású. Egyébként a prezentációs miért nem jó filmezésre? Már ha egyátalán az. (sz.gépre kötve használnám természetesen, alkalmadtán játékra is. A filmek, xvid,dvd,hd természetesen vinyóról :)

Járt nálam egy éve egy Philips LCD proji. Használtan vette egy haverom(500 óra volt benne) 140-ért 2005-ben. Kipróbálgattam futólag, nekem már az is megfelelt volna...

#462 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 08. 11:22

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 3:59

Használtat semmi képpen nem szeretnék,az izzó miatt necces. Ahogy nézegetem  az árlistákat 170k alatt nincs is olyan,ami nem 800*600-as felbontású.

vagy szánsz rá 40k-val többet és veszel egy écert, vagy amit írtak, veszel 70-100k körül egy még garis projit (vmi olyat ami 2 év garral jött ki, és van még rajta olyan fél, egy év), + izzót 170-ig.*
egyébként lehet, h kicserélik a pilácsot a benq-mben (békéltető testüreg meghozta döntését, ami nem kötelező), és megkapom, elkezdem árulni 120k körül (elvileg izzóra fél év és 2000 óra jár,  de feldobtam tértivevényesbe a kérdést a fogyvédő hatóságnak, h miért is kellékanyag mán az égő, mert a rendelet így, műszaki feltételek úgy, kíváncsi leszek milyen választ kapok) és a készüléken magán még van 2 év vissza.
170k-ért* prezis projit filmnézésre venni baromság. mert szar kontrasztok vannak, meg szar felbontás. 120k- ért már bevállalható, főleg ha nem akar sötétíteni az ember és jobbára sporteseményeket, tv-t néz. meg mozizás is azért élvezhető vele. főleg, ha az ember nem látott előtte nem  prezis, alacsonyabb fényerejű, normális színkerékkel szerelt házimozis cuccot.
* bocs, szarul olvastam, csak 110k-d van. 10 napon belül kiderül, h mi a helyzet a gépemmel  :Đ, de  azt mondom vállalj be inkább vmi hitelt/részletet, vagy mittomén, és ne add alább vmi alap belépő hd-s projinál.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 08. 11:28 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#463 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 12:32

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 1:51

Sziasztok! Közeleg a karácsony, nekem meg régi vágyam végre egy projektor. Pár éve volt valami LCD-s szutyok a 90-es évek közepéről 300:1-hez kontrassztal, 400 Lumennel. Annyira szörnyű volt,hogy eladtam,mert sosem használtam a minősége miatt)
Nem rég sikeresen kifeküdt a 72-es crt tv-m, amin eddig filmeztem PC-ről. Ezen felbuzdulva az összeszedett 110k-ból úgy gondoltam,hogy nem egy 50cm-es lcd tv-t fogok venni(kb az jön ki belőle), hanem egy projit. Már meg is van a kiszemelt,de élőben sehol sem tudom megnézni, és nem aakrok vele befürödni.Elsősorban filmezésre lenne használva. Semmi extra nem kellene, csak élvezhető képe legyen.(A hangfal egy 5.1-es Genus SW-3600-as lesz,csak hogy minőségben érzékeljétek mit akarok elérni)

Viewsonic PJ503D projektor:

- DLP technológia
- 800 x 600 natív felbontás (1280x1024 max felbontás)
- 1500 ANSI lumens
- 2000:1 kontrasztarány
- HDTV (720p, 1080i)
- RGB analogue, S-Vid, Component (RGB) and Composite Video, PAL, NTSC, SECAM
- lámpa élettartama: 2000 óra, ECO (csendes/takarékos) üzemmódban: 3000 óra
- fehér
- 2.6kg

Tartozékok:
- távirányító

Ár: 109.900.-

Mit gondoltok erről?Please valami hozáértő válaszoljon, de ne az legyen az egyetlen értelmes mondata,hogy ilyet ne vegyek,mert szar,vegyek 300-ért,mert annyim nem lesz rá később sem, szal' akkor nem lesz projim.

Szerintem, ha ez a penzkeret es nagyban akarsz mozizni nyugodtan vedd meg. Nekem is sokaig hasonlo adatokkal rendelkezo Benq MP610-em volt, amig meg nem vettem az Avman altal is emlitett Acer PH530-at. Nalam is hasonlo a felallas, miszerint a PC-rol hajtom a cuccot. A 72 cm-es TV utan ez is oriasi kulonbseg. Nem tudom mekkora a szobad merete, de ugy 4,5 meterrol ugy jo 85-90"-re siman ki tudjak ezek nyomni a kepet, ami akarhogy is nezem 2 m folott van. Havernak van egy kb. 45" Sharp LCD-je, ami full HD-t tud es ha kene valasztanom, min nezem a filmet, akkor biztos a projectort valasztanam. Ugyan latsz elesseg es egyeb dolgokban kulonbseget, de 2x akkora kepmeret es mozi filinget a TV nem tudja lenyomni. Szerintem elso lepesnek ez is boven megfelel. Aztan idovel ugy is lemennek a hazimozi projik ara is es akkor megteheted a kovetkezo lepest...
Mindenki avval foz, amije van.
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#464 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 13:56

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 18:33

az avx-en még nem 150k környékéről kerestél projit?

lebuktam  ;)

De igen csak aztán meggyőztetek, hogy ennyiért nem lehet igazán jót nekem játékra is kéne jó felbontással

Viszont az így elég húzós ár miatt szeretném alaposan megfontolni.

Igazából még LCD TV és projektor között is filózom  :offtopic:
Breki voltam......

#465 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 18:49

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 13:56

De igen csak aztán meggyőztetek, hogy ennyiért nem lehet igazán jót nekem játékra is kéne jó felbontással

Viszont az így elég húzós ár miatt szeretném alaposan megfontolni.

Igazából még LCD TV és projektor között is filózom  :offtopic:

játékra én drága mulatságnak tartom a projektort. de még tv-re is. bár fene tudja, h ki mennyit játszik, tv-zik. de átlagosan napi cirka 2 óra tv meg 1 óra játék, az legalább évi 1000 óra. és akkor az esetleges mozizást még nem számoltam. monnyuk én nem tv-zem semennyit, (csak hétvégén délelőtt ébredés után, akkor rajzfilmeket nézek,  meg éjjel, ha nem tudok aludni, akkor spektrum és társai, de egy darabig kábeltv sem volt, mert a hülye sárga fecniket senki sem fizette, az sem zavart különösebben)

Szerkesztette: avman 2007. 12. 09. 18:50 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#466 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 20:10

És mire nem drága?
Breki voltam......

#467 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 20:28

Na kicsit nézelődtem a témában, tájékozódtam árakban.Azt hiszem a héten elmászkálok pár helyre meglesni a projektor választékot, és megpróbálok egy hasonló gépet megnézni élőben.(800*600, 1500lumen,2000:1 kontraszt)

Az általam említett Viewsonic PJ503D egy idei darab, elméletileg tavasszal jelent meg. Nem találtam róla szinte semmilyen infot magyar oldalakon, de külföldi review-k szerint, és magánvélemények alapján jó választás lenne.

#468 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 19:29

Sziasztok! Ma kicsit nézelődtem ajándékötletek után, és próbáltam megnézni pár projektort élőben. E-world-ben egy darab nem volt, MM-ban volt pár, de amik be voltak üzemnelve, azok mind lcd-sek voltak, és világos helyen. Budaörsön lakom, a különféle bemutatótermek elég messze vannak tőlem, multikkal vagyunk tele, de itt esélytelen normális körülmények között megnézni. Mit tanácsolnátok?

Szerkesztette: SimonTower 2007. 12. 10. 19:29 -kor

#469 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 19:38

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 13:56

ennyiért nem lehet igazán jót nekem játékra is kéne jó felbontással

sjanos ritka az a proji ami játékra jó - a projik nem elég gyorsak ehhez, a dlp-nek vagy 50-60ms inputlagja van az én DIY projimnak is van vagy 30 - tudom, rákötöttem az X360-at.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#470 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 23:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 20:38

sjanos ritka az a proji ami játékra jó - a projik nem elég gyorsak ehhez, a dlp-nek vagy 50-60ms inputlagja van az én DIY projimnak is van vagy 30 - tudom, rákötöttem az X360-at.

Hogyan mérted? Vagy mi a forrásod?

Csak mert én marhára nem veszem észre, hogy laggolna, 50-60 ms az meg durva, azt nem lehet nem észrevenni.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#471 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 12:30

nem tudja valaki, milyen hibajelenség az és mire vezethető vissza, mikor filmanyag lejátszásakor asszem digitális kimeneten random kékes és pirosas pöttyök jelentkeznek? anno volt ilyen gondom és utánanéztem, de most meg lövésem sincs merre keressem. nekem vga csere lett a dologból, annyira emlékszem.

#472 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 12:37

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 13:30

nem tudja valaki, milyen hibajelenség az és mire vezethető vissza, mikor filmanyag lejátszásakor asszem digitális kimeneten random kékes és pirosas pöttyök jelentkeznek? anno volt ilyen gondom és utánanéztem, de most meg lövésem sincs merre keressem. nekem vga csere lett a dologból, annyira emlékszem.

Asszem ezt hívják "dot crawl"-nak és HDMI kábel, esetleg HDCP handshaking probléma szokott lenni, ha jól emlékszem.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#473 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 15:42

http://index.hu/tech...ver/rtkc071207/

Mennyire értetek azzal egyet, hogy a full HD felbontáson kívül középtávon minden más (pl. 1024x768) zsákutca?

#474 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 15:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 15:42

Mennyire értetek azzal egyet, hogy a full HD felbontáson kívül középtávon minden más (pl. 1024x768) zsákutca?

mcs írta, az index ügyeletes dilettánsa. bulvár, annyira szakmai, mint az építőiparban a szandál.
a hd felbontás 720p-től kezdődik. (1280x720)

Szerkesztette: avman 2007. 12. 13. 15:56 -kor

#475 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 16:53

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 16:42

Hát mit mondjak, levegő után kapkodtam... :reklamacio:  :omg:

Idézet

Középen vannak azok a 720-as tévék, amik azt állítják magukról, hogy képesek megjeleníteni az 1080i-s jelet, de az az egy betű a világ: a p valódi felbontást jelent, az i váltott sorost (tehát cserélgetve rajzolja ki a páratlan és páros sorokat a tévé). Ezek a készülékek sem ismerik a teljes hd-t, és az 1080i nem is kínál többet, mint a 720p, csak máshogy ugyanazt.

Ezdehülye, istenem, legalább az alapfogalmakat tanulná meg valami olcsó gyorstalpalón, mielőtt ekkora blődségeket publikál... :mad:  :bolond:

Szerkesztette: EV6 2007. 12. 13. 16:54 -kor

#476 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 08:23

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 19:28

Na kicsit nézelődtem a témában, tájékozódtam árakban.Azt hiszem a héten elmászkálok pár helyre meglesni a projektor választékot, és megpróbálok egy hasonló gépet megnézni élőben.(800*600, 1500lumen,2000:1 kontraszt)

Az általam említett Viewsonic PJ503D egy idei darab, elméletileg tavasszal jelent meg. Nem találtam róla szinte semmilyen infot magyar oldalakon, de külföldi review-k szerint, és magánvélemények alapján jó választás lenne.

közben az EPSON EMP-TWD1-et amivel az egész projektormániám indult

(beépített DVD és JVC hangrendszer)

még jobban leakciózták

139.000-helyett egy 10-essel megint olcsóbb
Breki voltam......

#477 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 09:47

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 9:23

(beépített DVD és JVC hangrendszer)

Majd meglátod, hosszú távon mennyire gagyi megoldás ez...

#478 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 10:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 8:47

Majd meglátod, hosszú távon mennyire gagyi megoldás ez...

A beépítés vagy maga a készülék.

Én még ezért nem vettem, az ilyen érban lévőket nem találtam eléggé jónak a drágábbakat meg egyxenlőre drágállom.

Viszont a srácnak jó alternatíva lehet ebben az árkategóriában
Breki voltam......

#479 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 16:43

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 11:54

A beépítés vagy maga a készülék.

Én még ezért nem vettem, az ilyen érban lévőket nem találtam eléggé jónak a drágábbakat meg egyxenlőre drágállom.

Viszont a srácnak jó alternatíva lehet ebben az árkategóriában

Az egybeépítés. A készülékről magáról nem sokat tudok.

#480 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 18:15

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 15:43

Az egybeépítés. A készülékről magáról nem sokat tudok.

És az miért baj.

Nehezebben fejleszthető a rendszer?
Breki voltam......

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26