HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#481 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 15. 17:26

Na sziasztok! Jártam a Fukaréknál, ott végre beizzítottak nekem egy kis Toshibát, ami 129.990.-
(DLP, 800*600, 2000:1, 2000 Lumen.) A képével abszolút meg voltam elégedve, itthonra nekem ennél jobb nem is kellene, így is többet nyújtott, mint amire számítottam.

Ez tehát nagyjából az a kategória, mint a Viewsonic PJ503D.(fényerő csak 1500 Lumen)

Jól gondolom,hogy itt nincsenek nagy különbségek a különböző modellek között?
(A Viewsonic pont a héten lett olcsóbb,így 99.900-ért tudnám elhozni)

Megvárom még itt a válaszokat, de szerdán megyek érte...

#482 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 18:19

én még mindig azt mondom, hogy ha már 130at rászánsz, akkor ne prezis projit vegyél házimozira...

130ért van infocus 4805  http://www.argep.hu/...uct_361053.html
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#483 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 19:08

viszont ez még a pal felbontását sem tudja
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#484 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:33

sztem csak kintmaradtak árlistán-
egyébként 100k-ért is azért már elég mozis élmény kap. ezelőtt pár évvel, ha ennél jóval gyengébb projikat sikerült hazalopnunk, már ujjongtunk. de remélhetőleg tud a proji natív 16:9-et.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 15. 20:34 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#485 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 19:08

viszont ez még a pal felbontását sem tudja

de jobb mozira mint egy 800*600 prezentációs cucc... főleg hogy nativ 16:9 és nem 4:3

de nekem mind1. mindenki azt vesz amit akar.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#486 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:06

Ráadásul a 2000lumen az nem otthonra való, az nappali fényben vetítésre való, otthonra sötétre 800lumen bőven elég.
Az a baj, hogy aki nem ismeria prjikat annak nehéz elmesélni a különdbésget, de majd ha a szagattot, csikozott, rossz képet nézi, miközben egy porszívó zúg a szobába és megfájdul a feje mert olyan erős a fénye, akkor majd elgondolkozik...

#487 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:14

:)
jól leírtad, amit most még hozzá akartam szerkeszteni az előző hozzászólásomhoz :)

enyém 750 lumen fényerejű, és eco módban használom, bőven elég...
bár mint megtudtam egy szar, mert még pal felbontást se tud. de k*rva sokat kéne fizetni nekem hogy egy 800*600as prezentációs csodára lecseréljem :p

#488 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 01:35

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 21:06

Ráadásul a 2000lumen az nem otthonra való, az nappali fényben vetítésre való, otthonra sötétre 800lumen bőven elég.
Az a baj, hogy aki nem ismeria prjikat annak nehéz elmesélni a különdbésget, de majd ha a szagattot, csikozott, rossz képet nézi, miközben egy porszívó zúg a szobába és megfájdul a feje mert olyan erős a fénye, akkor majd elgondolkozik...

A kis viewsonic 1500 lumenes, de eco módban tervezem használni, úgy 1200.

És hogy ne prezi projit? 99-ért szerintem ez mindent ver. 130-ért már meggondolnám.

#489 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 02:16

nd szűrővel a fényerő tovább csökkenthető. talán kontrasztérzet is nő vele egy csöppet. monnyuk nem natív 16:9, ez fekete pont, a maga 27db-vel eco módban sztem jóval halkabb lesz mint a 4805. ami gáz, az sztem a rainbow lesz. ezekbe a prezisekbe nem tesznek olyan színtárcsákat.

Idézet

majd ha a szagattot, csikozott, rossz képet nézi,

bullshit  :rolleyes: ez a cucc feleannyiért fog 2x mozisabb élményt adni, mintha egy 200k-s lcd tv venne az ember.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 16. 02:23 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#490 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 03:52

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 21:06

soha sem a 2000 lumen a gond, hanem az, ha mindehhez alacsony kontraszt társul...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#491 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 23:30

Ne felejtsük el, hogy a 800×600 ugye 4:3, ha ezen 2,35:1-es filmet nézel, akkor a 600 sorból kb. 340 lesz használatban.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#492 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 10:45

ACER PH730 ára 240k környékére esett. mennyit adnátok egy 2,5 hónapos ph530-ért cirka 300 órával?

Szerkesztette: avman 2007. 12. 17. 10:47 -kor

#493 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 11:45

ACER PH730 ára 240k környékére esett. mennyit adnátok egy 2,5 hónapos ph530-ért cirka 300 órával?

Ennyiért ajándék, meg jó az az 1280×768, de azt azért vedd figyelembe, hogy "out of production".
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#494 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:53

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 21:43

Ennyiért ajándék, meg jó az az 1280×768, de azt azért vedd figyelembe, hogy "out of production".

bár sztem még nem, előbb-utóbb minden az lesz, nem?  :)
csak mert nem látom a sorozat utódját nmég sehol...

#495 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:58

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 22:53

bár sztem még nem, előbb-utóbb minden az lesz, nem?  :)
csak mert nem látom a sorozat utódját nmég sehol...

Projectorcentralon azt írják, hogy Last Ship: Jul 2007.

De szerintem sincs sok jelentősége.

#496 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 22:45

mondjuk így érthető. egyébként jelenleg sajna kizárt, h szert tegyek egy ilyenre. csak úgy belegondoltam, h mi lenne, ha el tudnám adni a mostanit meg összeszedni 60k-t. simán megérné, ha lenne vevő, meg ha lenne pénzem. és ha öreganyámnak kereke lett volna, lehetett volna omnibusz.  :Đ

#497 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 07:37

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 23:45

mondjuk így érthető. egyébként jelenleg sajna kizárt, h szert tegyek egy ilyenre. csak úgy belegondoltam, h mi lenne, ha el tudnám adni a mostanit meg összeszedni 60k-t. simán megérné, ha lenne vevő, meg ha lenne pénzem. és ha öreganyámnak kereke lett volna, lehetett volna omnibusz.  :Đ

Én mondjuk eleve nem értettem, hogy mi értelme van a miénkhez képest eggyel feljebb lévő kategóriának. Mitsuból is van a HC3100, kétszer annyiba kerül, de semmi különösebb pluszt nem nyújt a HC1100-hoz képest, az Acernél is ezt érzem.

#498 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 10:37

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 12:11

Ezzel kapcsolatban szeretném a véleményeteket megkérdezni mi a véleményetek ezekről a készülékekről és az említett kétírányú objektíveltolási teknikáról?

eloszor is: az objektiv eltolas optikailag nyul bele a kepbe, nem digitalis ganyolas. azaz az eredmeny nagyon jo, gyanithatolag normal korulmenyek kozoyy a halando szamara eszrevehetetlen.

ket hatranya lehet. eloszor is a kep nem feltetlenul lesz egyenletesen eles. bar az eltolas merteke nem nagy, igy ez nem kene, hogy szamottevo gondot okozzon. a masik mar problemasabb: ahhoz, hogy eltoljuk a kepet, ahhoz az objektiv nagyobb fenykorrol kell, hogy vetitsen, azaz olyan, mintha mogotte egy nagyobb lcd(/miegyeb) panel lenne, mikozben ugyanazt a felbontast kell hoznia. ez egyszeruen egy nehezebb mernoki feladat (illetve dragabb uveget jelent.) ergo az a projector, ami kepes eltolasra vagy dragabb, es/vagy picit gyengebb minosegu kepet vetit az optikaja miatt, de nem csak eltolt, hanem normal allasban is!

de mindezek nuansznyi kulonbsegek, mondom halando ember bizonyara nem fogja annyira eszrevenni, no meg eleve lehet, hogy mos annyit az az objektiv, hogy ez mar ne szamitson.

(remelem nem irtam tul remisztoeket.. ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#499 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 16:30

tudom, h nem bolha, de állítólag kicserélték a lámpát a békéltető testületi ráhatással a benq w100 projimban és így eladósörbe került. a részletekért privát, vagy keressétek az apróban. árügyileg a legutolsó kiskerára alá lehet belőni valamennyivel. azaz jobb vétel, mint bármilyen 120k környéki prezis projektor.

#500 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 16:52

avman, te milyen vásznat használsz?

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.