HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent II.

#2201 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 11. 16:40

Itt a nagy lehetőség, drukkolok neked. :pokeas2:  :lol:

#2202 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 11. 16:43

Idézet: tikva - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 12:36

TCP/IP  :Đ

Az nem megy csak úgy TCP/IP-vel konfigurálni, de van jobb megoldás ( ugye többször nálunk volt átlátás a hibásan beállított szolgáltató miatt, akkor kb. 20 felhasználó mappa volt a megosztó ablakban :Đ ):

Csatolt fájl:

Szerkesztette: bolic system 2007. 11. 11. 16:44 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2203 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 16:46

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 16:24

azért 1.5 évente szoktak vmi nagyobb razziát tartani. a kenyeret pl mindig abajgatják, minden razziakor.
eddig a p2p-t nem bántották, de ez most tendencia lesz. jogsértést kétlem, h lehet bizonyítani, lásd a dc-s hubok  esetét, de ettől függetlenúl a vasak bent vannak és egy darabig ott is maradnak. monnyuk lehetne többek közt jóféle polgári kártérítési pert indítani a feljelentő ellen, valamint monnyuk még rágalmazásért, személyi jogok megsértése, meg talán hamis vádért büntetőfeljelentés. még tán ingyér is lehetne találni szervezetet aki ingyér vállalná a jogi képviseletet. kíváncsi lennék a nyomorú jogvédő szervezetek pofájára, h valaki venné a fáradságot és feljelentené őket. monnyuk, ha ilyen tudomására jut az embernek, akkor állampolgári kötelessége is, ha pedig megtörténik a feljelentés, azt hivatalból vizsgálni kell, bár sztem a vádemelésig, ügyészi szakaszba történő eljuttatásához egy nem kispályás jogász is kevés lehet. a rágalmazás asszem magánvádas is lehet.
legutóbbi nagy razzia: http://hu.p2pinfo.ne...27/all-a-warez/

avman attól félek, hogy ezzel csak olajat adnánk a tűzre. a szerzői jogtipró gittegyletek politikai kapcsolatai jók, érdekérvényesítő képességük remek (és ez független a kormány szinezetétől a tapasztalatok szerint) Szal egy ilyen magánvádas eljárás kerekeken gördülő falovacskát, akarom mondani törvénykezési bedurvulást vonna maga után. :) szerintem ha emberi áron hozzáférhetők lennének a tartalmak a warez visszasorulna - csak sajnos ott tartunk, hogy a szerzői jogiprók aztis meg akarják már mondani hogy milyen tartalomhoz férhetsz hozzá és mihez nem - nem csak az árat...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 11. 16:47 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2204 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 16:46

hogy a szerzői jogiprók aztis meg akarják már mondani hogy milyen tartalomhoz férhetsz hozzá és mihez nem - nem csak az árat...

Kép

Kicsilófúsz a seggükbe.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2205 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:12

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:40

Itt a nagy lehetőség, drukkolok neked. :pokeas2:  :lol:

kimaradt egy szmájli az álompógári kötelesség mögül.
ennek ellenére: csak röhögjél bazmeg, de ebben az országban bárkit, bármit a bíróság elé lehet citálni habókra , h évekig nyögi oda-vissza az egészet, tökmindegy milyen kapcsolatai vannak és kinek a barátja. (pl. megyei rendőrkapitányságról is tudok, aminek a szomszéd megyéig vitték az ügyét, szó se róla, az asszony aki csinálta a perpatvart keményen elmebeteg, de az is vicces, vh egy beszámíthatatlan nő itt a környéken mit meg tudott mozgatni, csak mert valaha ülnök volt, és ismeri a dörgést). pénz és szakértelem  meg egy kis szerencse kérdése az egész.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2206 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:46

avman attól félek, hogy ezzel csak olajat adnánk a tűzre. a szerzői jogtipró gittegyletek politikai kapcsolatai jók, érdekérvényesítő képességük remek (és ez független a kormány szinezetétől a tapasztalatok szerint) Szal egy ilyen magánvádas eljárás kerekeken gördülő falovacskát, akarom mondani törvénykezési bedurvulást vonna maga után. :) szerintem ha emberi áron hozzáférhetők lennének a tartalmak a warez visszasorulna - csak sajnos ott tartunk, hogy a szerzői jogiprók aztis meg akarják már mondani hogy milyen tartalomhoz férhetsz hozzá és mihez nem - nem csak az árat...

egy nagy lószart. kapcsolatok? ez nem amerika bazmeg, ugyanmár. egy gittegylet, ami csűri-csavarja, egy jóféle jogi vudu ellen ugyanúgy nem védi őket semmi, mint bárkit ebben az országban. rengeteg rosszat el lehet mondani az igazságszolgáltatásról, de azért ne képzeljük már azt, h semminemű jogállamiság nincs itt és magasról szarhat mindenki mindenre. kiskapuk vannak, az egyértelmú, de azért egy ilyen jellegú dolog meglehetősen face to face és törvényértelmezés-
de az már igaz, h a háborúhoz 3 dolog kell. montecuccoli szavaival élve: pénz, pénz, pénz. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2207 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:30

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:12

kimaradt egy szmájli az álompógári kötelesség mögül.
ennek ellenére: csak röhögjél bazmeg, de ebben az országban bárkit, bármit a bíróság elé lehet citálni habókra , h évekig nyögi oda-vissza az egészet, tökmindegy milyen kapcsolatai vannak és kinek a barátja. (pl. megyei rendőrkapitányságról is tudok, aminek a szomszéd megyéig vitték az ügyét, szó se róla, az asszony aki csinálta a perpatvart keményen elmebeteg, de az is vicces, vh egy beszámíthatatlan nő itt a környéken mit meg tudott mozgatni, csak mert valaha ülnök volt, és ismeri a dörgést). pénz és szakértelem  meg egy kis szerencse kérdése az egész.

Azért szálljunk le a magas lóról, mert illegális itt minden, csak a törvények még elég jól védenek mindenkit. De ez serm lesz sokáig így, van egy olyan érzésem. Szerintem jobb kusba maradni, ha elül a botrány szele, 1-2 évig megint lehet nyugodtan töltögetni az oldalakról.

Szerkesztette: Lauda 2007. 11. 11. 17:31 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2208 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:31

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 11:19

Jaj ne már, akkor nem újítom fel a gépet, nem rendelem meg a LAN 20MBit internetet, a szervert ki kell kapcsolni mert nincs forgalom stb., fölösleges lesz. Akkor innen lesz a gazdasági probléma: a harverpiac pangás lesz, a kisebb szolgáltatók csődbe mennek, a CD/DVD lemezek kisebb forgalmától búcsút inthetnek a vállalkozók, máris jön az ördögi kör.

De nem írtam hogy jogos volt lebukni a torrent szervereket (kivéve haszonszerzésért egyetértek), szerintem ez is butaság.  Hiszen TV adásokat szoktunk lementeni VHS kazettára réges-régen, itt nem nagyon vetődött fel a jogi probléma.  Azt hiszem, hogy érdemes idegesíteni/fenyegetni az ASVA-t és ProART-ot, hisz a rendőrség nem önmagától jelentették fel.

Hát ezen nagyon jót röhögtem. :)
A torrentezőlk igazából Robin Hoodiok, akik a letöltésekkel megmentik az országot a csődtől. :lol:
Remélem ezt az egészet csak viccből írtad.

A VHS hasonlat pedig rossz. Nem csak a TV-ben leadott műsorokat tudod letölteni, hanem az új mozifilmeket, programokat, játékokat, könyveket, stb.

(Amúgy nem pont te jelentettél fel valamilyen oldalt? Mintha itt írtak volna valami ilyesmit.)

Szerkesztette: Lipton 2007. 11. 11. 17:38 -kor

#2209 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:35

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:31

A torrentezőlk igazából Robin Hoodiok, akik a letöltésekkel megmentik az országot a csődtől. :lol:

(Amúgy nem pont te jelentettél fel valamilyen oldalt? Mintha itt írtak volna valami ilyesmit.)

És nem fogy annyi áram sem, ezért be kell zárni paksot. :omg:  :Đ

Nem mond azért rosszat bolic, mert rengeteg szolgáltatót, gyárat a warez ilyen szintű művelése tart el.
Ha nem lenne warez, nem fogyna annyi áram, lemez, vinyó, stb.stb, ebbe is gondoljunk bele kicsit.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2210 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:46

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:30

Azért szálljunk le a magas lóról, mert illegális itt minden, csak a törvények még elég jól védenek mindenkit. De ez serm lesz sokáig így, van egy olyan érzésem. Szerintem jobb kusba maradni, ha elül a botrány szele, 1-2 évig megint lehet nyugodtan töltögetni az oldalakról.

óh, mester tícsmí, mi is illegális jelenleg egy torrentoldal üzemeltetésében? semmi különbség közte meg a dc hub között, azokat meg nemigen tudták kikezdeni bíróság előtt.
ámerikában is mindenki kussba maradt jópár évig, egy valaki volt csak, aki elvitte bíróságra és rá is mart keményen.
nem tartom elfogadhatónak azt a tendenciát, ami kint megy, miszerint kipécézünk embereket és mindenki lapít meg örül, h nem ő lett az áldozat.  2004-ben már megjósoltam, h biza ez lesz belőle. igazam is lesz.
én azt vallom, a legjobb védekezés a támadás. de felőlem mindenki lapíthat, mint szar a fűben. úgyis jön a digitális televíziózás, talán a hd is a szar analóg szutyok kábeltévé helyett, addig húzzam ki. eddig sem érdekeltek a oday rilízek, ami jó, arra érdemes várni.

Szerkesztette: avman 2007. 11. 11. 17:49 -kor

#2211 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:48

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:35

És nem fogy annyi áram sem, ezért be kell zárni paksot. :omg:  :Đ

Nem mond azért rosszat bolic, mert rengeteg szolgáltatót, gyárat a warez ilyen szintű művelése tart el.
Ha nem lenne warez, nem fogyna annyi áram, lemez, vinyó, stb.stb, ebbe is gondoljunk bele kicsit.

Akkor légyszíves számolj utána, hogy mi nagyobb kiesés, amit írtál, vagy az, hogy az emberek mindent letöltenek.

Nem tudom az árakat de mennyi egy audió CD, 4000?
Egy műsoros DVD, 5000?
Egy jobb játék, 10-15000?

Emelett a villanyszámlához csak pár 100, na jó, legyen 1000 forint plusz a letöltés.
Egy üres DVD lemez 60-70 forint? Kitől veszed meg? Rendesen boltban adózva, vagy feketén a bolháról? Ha a bolháról, akkor bizony csak XY menne tönkre, aki feketén árulja a cuccokat.
Egy 320-as vincsi 15-16K, ez kb egy játék és egy film ára. Vincsit nem veszel minden nap, játékot/filmet/zenét sokkal többet vennél, sokkal nagyobb haszna lenne az államnak. Na meg akkor itt is jön még az, hogy a vincsit sokan szintén feketén veszik valamilyen boltostól.
Számold össze, hogy egy hónapban milyen értékű filmet/zenét/játékot töltesz le, és rakd mellé, hogy egy hónapban átlagosan mennyit adsz ki plusz áramra/vincsire/lemezre.
10 film, 2 audió CD, 2 játék havonta 80K (a fenti árakkal), és szerintem a többség ennél többet tölt le egy hónap alatt.
A softwareket még meg se említettem.
A fizetős FTP-s se adózik azután amit beszed.
Folytassam? :)

Félre ne érts, nem vagyok a letöltés ellen, de nem kell túlzásba esni, és úgy beállítani a dolgokat, hogy a letöltők tulajdonképpen csak hasznot hoznak az országnak.

Szerkesztette: Lipton 2007. 11. 11. 17:58 -kor

#2212 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:55

Kép
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2213 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:10

hehe, ez jó :D
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2214 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:31

A VHS hasonlat pedig rossz. Nem csak a TV-ben leadott műsorokat tudod letölteni, hanem az új mozifilmeket, programokat, játékokat, könyveket, stb.

:) Tényleg viccet írtam? :D Mindegy, ha átkonfigurálom az egyik éjjel-nappal működő gépemet alkalmi gépre, máris 5k pénzt spórolunk majd (sajnos az 1k nem valós nálunk). De ELMŰ-nek bizony sokat számíthat, nem néztem utána, hogy hányan nonstop gépet üzemelnek eddig.

Nem, a Mátrix DC HUB feljelentésem óta semmiféle még egy feljelentést nem nyújtottam be az ORFK-nek, de úgy rémlem hogy volt konfliktusom a bitHUmennel szemben úgy 1-2 évvel ezelőtt, pl. azt hogy nyugodtan törjenek fel a jelszavakat vagy valamit csináljanak (akkor itt írtam felháborításul, asszem kitiltást kaptam a bh-tól azért a rossz minőségű rilíznek kritikáim miatt), sajnos akaratlanul megtörtént. :eek: Tényleg nem jelentettem fel a bH ellen, ugye először a ProART jelentették fel, majd csatlakoznak az ASVA is. Akkor tudtam meg, hogy a bh az egyetlenegy release terjesztője.

Ha néhány hónapon belül semmi nem történik, bittorentnek annyi és megint 1990-ben írunk majd. :rolleyes:

#2215 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:34

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:12

:) Tényleg viccet írtam? :D Mindegy, ha átkonfigurálom az egyik éjjel-nappal működő gépemet alkalmi gépre, máris 5k pénzt spórolunk majd (sajnos az 1k nem valós nálunk). De ELMŰ-nek bizony sokat számíthat, nem néztem utána, hogy hányan nonstop gépet üzemelnek eddig.

Letöltőgépnek nem olyat kell használni, ami olyan sokat fogyaszt.
Teljesen mindegy, csűrheted, csavarhadot, de azt ne magyarázd már, hogy csak szívességet teszel azzal, hogy töltögetsz. :) Megveszel egy, az az egy filmet, vagy audió CD-t, és mindjárt ott az 5K, egálban vagy.
Nehogy azt hidd, hogy olyan rengeten megállás nélkül járatják a gépüket csak a letöltések miatt. Mondjuk én nem is tudom, hogy annak mi értelme van, anélkül is lehet tartani az arányt.

#2216 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:44

ncore freeleech. (+ a meghívó is olcsóbb.)

szerk: el is szállt az oldal a hirtelen terheléstől, jószokásához híven. :Đ

Szerkesztette: acu 2007. 11. 11. 19:20 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2217 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:48

Idézet: acu - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 19:44

ncore meghívó

cserébe adok in*epest  :Đ
JóSebesség

#2218 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:53

ez mekkora, smiley lett ebböl az ügyböl:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2219 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:54

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:48

cserébe adok in*epest  :Đ

jöhet.  :Đ
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2220 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 19:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 19:34

Letöltőgépnek nem olyat kell használni, ami olyan sokat fogyaszt.
Teljesen mindegy, csűrheted, csavarhadot, de azt ne magyarázd már, hogy csak szívességet teszel azzal, hogy töltögetsz. :) Megveszel egy, az az egy filmet, vagy audió CD-t, és mindjárt ott az 5K, egálban vagy.
Nehogy azt hidd, hogy olyan rengeten megállás nélkül járatják a gépüket csak a letöltések miatt. Mondjuk én nem is tudom, hogy annak mi értelme van, anélkül is lehet tartani az arányt.

Sajnos képtelen voltam eddig a befejezett leechelés után kikapcsolni, hiszen az arány miatt kénytelen voltam sokáig ébren tartani a gépet, mit vársz az eddigi kb. 3 terrabájt letöltés után? Meg kell szorozni a szűk feltöltési sávszélesség miatt, kb. 2 éve sikerült megtartani az arányomat, úgy kb. 1.24 körül utoljára, természetesen ez differenciált ütemesen csökken az arány, ahogy növekszik a terrabájt forgalmam fix sávszélesség mellett, pech. Anélkül is lehet tartani az arányt? IMHO max. 0.5 lehet az arány, eddig soha nem mertem leállítani az egyik torrentet, olyan tisztességtelen (kivéve a kis megabájtos 0day cuccok).

Hihetetlen ez a gép, 2 éve nem hibásodott meg soha és most érzem hogy ki kéne cserélni a ventiket. :respect: :)

Szerk.: Sajnos a gyengus vékony gép nem elég nekem, volt hogy képtelen végrehajtani a játékszervert indítani stb., végre rég lecseréltem a p1-et. :omg: Azért muszáj volt közömbös gépre cserélni, ha nem lenne torrent továbbiakban sem, biztosan visszahoznám a jólbevált p1-et, de a bizonytalan fogyasztása és gyenge megbízhatósága miatt nem hiszem hogy érdemes. Tudom hogy vannak speciális energiatakarékos gépek, de azok nem felelnek meg az elvárásaim szerint. Esetleg elég lesz a switch/router, az majd a végső megoldásban lesz.

Szerkesztette: bolic system 2007. 11. 11. 20:02 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.