Bittorrent II.
Elküldve: 2007. 11. 11. 16:43
Idézet: tikva - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 12:36
Az nem megy csak úgy TCP/IP-vel konfigurálni, de van jobb megoldás ( ugye többször nálunk volt átlátás a hibásan beállított szolgáltató miatt, akkor kb. 20 felhasználó mappa volt a megosztó ablakban :Đ ):
Csatolt fájl:
-
alternative.png (0byte)
Letöltések:: 1
Szerkesztette: bolic system 2007. 11. 11. 16:44 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 16:46
Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 16:24
eddig a p2p-t nem bántották, de ez most tendencia lesz. jogsértést kétlem, h lehet bizonyítani, lásd a dc-s hubok esetét, de ettől függetlenúl a vasak bent vannak és egy darabig ott is maradnak. monnyuk lehetne többek közt jóféle polgári kártérítési pert indítani a feljelentő ellen, valamint monnyuk még rágalmazásért, személyi jogok megsértése, meg talán hamis vádért büntetőfeljelentés. még tán ingyér is lehetne találni szervezetet aki ingyér vállalná a jogi képviseletet. kíváncsi lennék a nyomorú jogvédő szervezetek pofájára, h valaki venné a fáradságot és feljelentené őket. monnyuk, ha ilyen tudomására jut az embernek, akkor állampolgári kötelessége is, ha pedig megtörténik a feljelentés, azt hivatalból vizsgálni kell, bár sztem a vádemelésig, ügyészi szakaszba történő eljuttatásához egy nem kispályás jogász is kevés lehet. a rágalmazás asszem magánvádas is lehet.
legutóbbi nagy razzia: http://hu.p2pinfo.ne...27/all-a-warez/
avman attól félek, hogy ezzel csak olajat adnánk a tűzre. a szerzői jogtipró gittegyletek politikai kapcsolatai jók, érdekérvényesítő képességük remek (és ez független a kormány szinezetétől a tapasztalatok szerint) Szal egy ilyen magánvádas eljárás kerekeken gördülő falovacskát, akarom mondani törvénykezési bedurvulást vonna maga után.
Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 11. 16:47 -kor
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:01
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 16:46

Kicsilófúsz a seggükbe.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:12
Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:40
kimaradt egy szmájli az álompógári kötelesség mögül.
ennek ellenére: csak röhögjél bazmeg, de ebben az országban bárkit, bármit a bíróság elé lehet citálni habókra , h évekig nyögi oda-vissza az egészet, tökmindegy milyen kapcsolatai vannak és kinek a barátja. (pl. megyei rendőrkapitányságról is tudok, aminek a szomszéd megyéig vitték az ügyét, szó se róla, az asszony aki csinálta a perpatvart keményen elmebeteg, de az is vicces, vh egy beszámíthatatlan nő itt a környéken mit meg tudott mozgatni, csak mert valaha ülnök volt, és ismeri a dörgést). pénz és szakértelem meg egy kis szerencse kérdése az egész.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:14
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:46
egy nagy lószart. kapcsolatok? ez nem amerika bazmeg, ugyanmár. egy gittegylet, ami csűri-csavarja, egy jóféle jogi vudu ellen ugyanúgy nem védi őket semmi, mint bárkit ebben az országban. rengeteg rosszat el lehet mondani az igazságszolgáltatásról, de azért ne képzeljük már azt, h semminemű jogállamiság nincs itt és magasról szarhat mindenki mindenre. kiskapuk vannak, az egyértelmú, de azért egy ilyen jellegú dolog meglehetősen face to face és törvényértelmezés-
de az már igaz, h a háborúhoz 3 dolog kell. montecuccoli szavaival élve: pénz, pénz, pénz.
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:30
Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:12
ennek ellenére: csak röhögjél bazmeg, de ebben az országban bárkit, bármit a bíróság elé lehet citálni habókra , h évekig nyögi oda-vissza az egészet, tökmindegy milyen kapcsolatai vannak és kinek a barátja. (pl. megyei rendőrkapitányságról is tudok, aminek a szomszéd megyéig vitték az ügyét, szó se róla, az asszony aki csinálta a perpatvart keményen elmebeteg, de az is vicces, vh egy beszámíthatatlan nő itt a környéken mit meg tudott mozgatni, csak mert valaha ülnök volt, és ismeri a dörgést). pénz és szakértelem meg egy kis szerencse kérdése az egész.
Azért szálljunk le a magas lóról, mert illegális itt minden, csak a törvények még elég jól védenek mindenkit. De ez serm lesz sokáig így, van egy olyan érzésem. Szerintem jobb kusba maradni, ha elül a botrány szele, 1-2 évig megint lehet nyugodtan töltögetni az oldalakról.
Szerkesztette: Lauda 2007. 11. 11. 17:31 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:31
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 11:19
De nem írtam hogy jogos volt lebukni a torrent szervereket (kivéve haszonszerzésért egyetértek), szerintem ez is butaság. Hiszen TV adásokat szoktunk lementeni VHS kazettára réges-régen, itt nem nagyon vetődött fel a jogi probléma. Azt hiszem, hogy érdemes idegesíteni/fenyegetni az ASVA-t és ProART-ot, hisz a rendőrség nem önmagától jelentették fel.
Hát ezen nagyon jót röhögtem.
A torrentezőlk igazából Robin Hoodiok, akik a letöltésekkel megmentik az országot a csődtől.
Remélem ezt az egészet csak viccből írtad.
A VHS hasonlat pedig rossz. Nem csak a TV-ben leadott műsorokat tudod letölteni, hanem az új mozifilmeket, programokat, játékokat, könyveket, stb.
(Amúgy nem pont te jelentettél fel valamilyen oldalt? Mintha itt írtak volna valami ilyesmit.)
Szerkesztette: Lipton 2007. 11. 11. 17:38 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:35
Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:31
A torrentezőlk igazából Robin Hoodiok, akik a letöltésekkel megmentik az országot a csődtől.
(Amúgy nem pont te jelentettél fel valamilyen oldalt? Mintha itt írtak volna valami ilyesmit.)
És nem fogy annyi áram sem, ezért be kell zárni paksot.
Nem mond azért rosszat bolic, mert rengeteg szolgáltatót, gyárat a warez ilyen szintű művelése tart el.
Ha nem lenne warez, nem fogyna annyi áram, lemez, vinyó, stb.stb, ebbe is gondoljunk bele kicsit.
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:46
Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:30
óh, mester tícsmí, mi is illegális jelenleg egy torrentoldal üzemeltetésében? semmi különbség közte meg a dc hub között, azokat meg nemigen tudták kikezdeni bíróság előtt.
ámerikában is mindenki kussba maradt jópár évig, egy valaki volt csak, aki elvitte bíróságra és rá is mart keményen.
nem tartom elfogadhatónak azt a tendenciát, ami kint megy, miszerint kipécézünk embereket és mindenki lapít meg örül, h nem ő lett az áldozat. 2004-ben már megjósoltam, h biza ez lesz belőle. igazam is lesz.
én azt vallom, a legjobb védekezés a támadás. de felőlem mindenki lapíthat, mint szar a fűben. úgyis jön a digitális televíziózás, talán a hd is a szar analóg szutyok kábeltévé helyett, addig húzzam ki. eddig sem érdekeltek a oday rilízek, ami jó, arra érdemes várni.
Szerkesztette: avman 2007. 11. 11. 17:49 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:48
Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:35
Nem mond azért rosszat bolic, mert rengeteg szolgáltatót, gyárat a warez ilyen szintű művelése tart el.
Ha nem lenne warez, nem fogyna annyi áram, lemez, vinyó, stb.stb, ebbe is gondoljunk bele kicsit.
Akkor légyszíves számolj utána, hogy mi nagyobb kiesés, amit írtál, vagy az, hogy az emberek mindent letöltenek.
Nem tudom az árakat de mennyi egy audió CD, 4000?
Egy műsoros DVD, 5000?
Egy jobb játék, 10-15000?
Emelett a villanyszámlához csak pár 100, na jó, legyen 1000 forint plusz a letöltés.
Egy üres DVD lemez 60-70 forint? Kitől veszed meg? Rendesen boltban adózva, vagy feketén a bolháról? Ha a bolháról, akkor bizony csak XY menne tönkre, aki feketén árulja a cuccokat.
Egy 320-as vincsi 15-16K, ez kb egy játék és egy film ára. Vincsit nem veszel minden nap, játékot/filmet/zenét sokkal többet vennél, sokkal nagyobb haszna lenne az államnak. Na meg akkor itt is jön még az, hogy a vincsit sokan szintén feketén veszik valamilyen boltostól.
Számold össze, hogy egy hónapban milyen értékű filmet/zenét/játékot töltesz le, és rakd mellé, hogy egy hónapban átlagosan mennyit adsz ki plusz áramra/vincsire/lemezre.
10 film, 2 audió CD, 2 játék havonta 80K (a fenti árakkal), és szerintem a többség ennél többet tölt le egy hónap alatt.
A softwareket még meg se említettem.
A fizetős FTP-s se adózik azután amit beszed.
Folytassam?
Félre ne érts, nem vagyok a letöltés ellen, de nem kell túlzásba esni, és úgy beállítani a dolgokat, hogy a letöltők tulajdonképpen csak hasznot hoznak az országnak.
Szerkesztette: Lipton 2007. 11. 11. 17:58 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 17:55
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 11. 11. 18:10
Elküldve: 2007. 11. 11. 18:12
Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:31
A VHS hasonlat pedig rossz. Nem csak a TV-ben leadott műsorokat tudod letölteni, hanem az új mozifilmeket, programokat, játékokat, könyveket, stb.
Nem, a Mátrix DC HUB feljelentésem óta semmiféle még egy feljelentést nem nyújtottam be az ORFK-nek, de úgy rémlem hogy volt konfliktusom a bitHUmennel szemben úgy 1-2 évvel ezelőtt, pl. azt hogy nyugodtan törjenek fel a jelszavakat vagy valamit csináljanak (akkor itt írtam felháborításul, asszem kitiltást kaptam a bh-tól azért a rossz minőségű rilíznek kritikáim miatt), sajnos akaratlanul megtörtént.
Ha néhány hónapon belül semmi nem történik, bittorentnek annyi és megint 1990-ben írunk majd.
Elküldve: 2007. 11. 11. 18:34
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:12
Letöltőgépnek nem olyat kell használni, ami olyan sokat fogyaszt.
Teljesen mindegy, csűrheted, csavarhadot, de azt ne magyarázd már, hogy csak szívességet teszel azzal, hogy töltögetsz.
Nehogy azt hidd, hogy olyan rengeten megállás nélkül járatják a gépüket csak a letöltések miatt. Mondjuk én nem is tudom, hogy annak mi értelme van, anélkül is lehet tartani az arányt.
Elküldve: 2007. 11. 11. 18:44
szerk: el is szállt az oldal a hirtelen terheléstől, jószokásához híven. :Đ
Szerkesztette: acu 2007. 11. 11. 19:20 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 18:48
Idézet: acu - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 19:44
cserébe adok in*epest :Đ
Elküldve: 2007. 11. 11. 18:53
Hádédész..
Elküldve: 2007. 11. 11. 18:54
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:48
jöhet. :Đ
Elküldve: 2007. 11. 11. 19:42
Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 19:34
Teljesen mindegy, csűrheted, csavarhadot, de azt ne magyarázd már, hogy csak szívességet teszel azzal, hogy töltögetsz.
Nehogy azt hidd, hogy olyan rengeten megállás nélkül járatják a gépüket csak a letöltések miatt. Mondjuk én nem is tudom, hogy annak mi értelme van, anélkül is lehet tartani az arányt.
Sajnos képtelen voltam eddig a befejezett leechelés után kikapcsolni, hiszen az arány miatt kénytelen voltam sokáig ébren tartani a gépet, mit vársz az eddigi kb. 3 terrabájt letöltés után? Meg kell szorozni a szűk feltöltési sávszélesség miatt, kb. 2 éve sikerült megtartani az arányomat, úgy kb. 1.24 körül utoljára, természetesen ez differenciált ütemesen csökken az arány, ahogy növekszik a terrabájt forgalmam fix sávszélesség mellett, pech. Anélkül is lehet tartani az arányt? IMHO max. 0.5 lehet az arány, eddig soha nem mertem leállítani az egyik torrentet, olyan tisztességtelen (kivéve a kis megabájtos 0day cuccok).
Hihetetlen ez a gép, 2 éve nem hibásodott meg soha és most érzem hogy ki kéne cserélni a ventiket.
Szerk.: Sajnos a gyengus vékony gép nem elég nekem, volt hogy képtelen végrehajtani a játékszervert indítani stb., végre rég lecseréltem a p1-et.
Szerkesztette: bolic system 2007. 11. 11. 20:02 -kor

Súgó
A téma zárva.