Idézet: ottokar - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 14:23
"Laikus terminálos fórumozó tanácsa érdektelen"

És honnan tudod ki az aki egyáltalán nem ért hozzá? A boltok a gyártó ajánlására hivatkoztak a csepptöltés dolgában hiszen azt nem véletlen az önkisülés ellensúlyozására találták ki.De tényleg minek kellene rajtahagyni napokig a nagyon kicsi önkisülésű Eneloopot? Felesleges pazarlás.
Gyakran észre lehet azt venni, hogy valaki milyen szakszerűen fogalmaz, vagy pedig ezzel ellentétben fárasztó butaságokat ír, köznapi nyelven, kereskedőnyelven stb.
Úgy lehetne elképzelni, mint mondjuk az orvosok is latinul eldumálgatnak, a dilettánst ők is kiszúrják (szakzsargon). (Ezzel most nem szeretném magam úgy beállítani, mintha mondjuk mágikus latin szavakkal tűzdelt szövegeket nem értenék meg egyáltalán, mert egész jól, de most nem ez a lényeg.)
Láttam valahol netes árusításnál is kereskedői "szaktanácsot", nem sok értelme volt, akárhonnan is vehette, neten olvasta stb. Az emberek többsége az ilyesmit nem tudja megítélni, egyszerűen nem veszi észre. Nem vagyok egyébként akkus szaki, de elektronikában/fizikában már csak nem hagyom magam megvezetni, egy boltos által.
A kérdés nem is az, hogy minek rajtahagyni? Hanem: kell-e lesben állni, a töltés végén gyorsan kikapkodni (ahogy egyesek hiszik)? Káros-e a csepptöltés ezen akkuk esetében, melyek elvi felépítésben egyáltalán nem különböznek más Ni-MH akkuktól? Én ezt vitatnám (mármint a kártékonyságot). Ezzel kapcsolatban fejtegettem már például a hagyományos Ni-MH akkuk belső önkisülési árama, és a töltőkészülékek csepptöltőárama közötti nagyságrendi különbséget, utóbbi javára. Ha így nézzük, a csepptöltés minden akksira káros lenne (hiszen bőven túlkompenzálja az önkisülést, vagyis túltöltésnek számít), ami köztudottan nem így van.