Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 19:34
pontosan! a funkcio alatt ugyanis a "refresh - charge" is ki van irva.. megsem mondod, hogy van ilyen. nevezni azert ugy kene, ahogy a hasznalati utmutato nevezi, mert mA-nak sem nevezed, pedig azt is kiirja..
amugy amirol Te beszelsz, arra a "teszt" funkcio valo, az mondja meg a kisutott erteket, a refresh-nel ez persze ugyanugy adott, csak kozben adott a folyamatos ujratoltes is.
Szerintem hasznos megkülönböztetni a fázisokat, hamár a készülék kiírja. Ha csak refresh-t mondasz, hogy mondod meg, hogy mikor váltson az ember charge funkcióra? Sokkal egyszerűbb azt írni, hogy charge refresh alatt kell charge-ra váltani. Ennyi, nem hiszem, hogy ez több szót érdemelne. Hamár a készülék megkülönbözteti őket, szerintem használjuk is a megnevezéseit. De aki nem akarja, ne használja, szerintem úgyis érti mindenki, hogy ki miről beszél.
A teszt egész másra való: egy valóságtól teljesen elrugaszkodott kisütési értéket ad, amit az IPC közvetlenül a feltöltés után végez. Ez az akku állapotának megmérésére aligha való, mert simán lehet, hogy egy jó teszt értéket mutató akku már semmit sem ér, mert 3 nap alatt elveszíti a teljes kapacitását (nekem van pár ilyenem).
Egyre jó a teszt: a feltöltés után néhány napig pihentetett akku kisütési értékét el lehet osztani a teszt értékével, így %-ban megkapjuk, hogy mennyi kapacitás maradt az akkuban, és ebből (valamint a néhány nap pihenő utáni kapacitásból) lehet következtetni az akku állapotára.
Szerkesztette: netmanus 2008. 11. 06. 02:16 -kor