Szia!
Ha két akkut töltesz a két szélső foglalatba téve, akkor 200, 500, 700, 1000, 1500 és 1800 mA-es töltés áll rendelkezésedre (IPC-1L-ben "csak" 200, 500 és 700).
Tölteni 500 vagy 700 mA-rel érdemes, ekkor kb. 5,8 ill. 4,1 óra szükséges az üres akkuk feltöltéséhez (+20%-os töltéssel számoltam - azaz 2880 mAh-val -, ilyen gyors töltésnél valószínűleg ennyire nincs szükség). Értelemszerűen 1000mA-rel töltve 2,88 óra kell, ekkor kicsit már jobban melegszenek az akkuk, de ha csak a két szélsőben van, akkor még megfelelő a szellőzés, nem melegszenek túl.
Számold hozzá, hogy ha jól akarsz bánni az akkukkal, akkor legalább minden 3. töltés előtt (én minden töltés előtt így teszek) illik lemeríteni őket (0,9V-ig, ahogy - többek között - az IPC-k csinálják). A kisütő áram a töltőáram fele, azaz ha félig van az akku, akkor a kisütés kb. annyi ideig tart, mint a töltés, azaz dupla idővel számolhatsz. Persze ha gyengébb állapotban rakod be az akkukat, akkor ez kevesebb. Egy éjszaka alatt pont megvan a kisütés+töltés, még IPC-1L-lel is.
IPC-1L-hez nem járnak a C és D méretre konvertáló adapterek. C-re konvertálót már láttam több helyen is (pl. Auchanban), D-re konvertálót nem tudom, mennyire könnyű venni.