HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#681 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 04. 06. 00:04

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 22:31

Ezt ismeritek?
Egy kis osszehasonlitas.
Ezek utan IPC1L es eneloop mennyire versenykepes?
A toltot barkacsolok is osszerakhatjak,nagyon egyszeru.LM317 es nehany tranya.

Csak nem gondolod hogy a tölthető elem töltővel versenytársa az IPC-1L+Eneloopnak? Láttad az IPC-t egyáltalán?

#682 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 04. 06. 00:08

"A hőfoktűrés is jobb, mint az akkuké."

És az mire jó? Az IPC-ben nem melegszenek az akkuk. A tölthető elem élettartama jóval kisebb mint az akkuké.

#683 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 04. 06. 00:15

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 22:47

A táblázat nem a legfrissebb. Az accukapacitások azóta minimum duplázódtak.
Sokhelyen nagy előny a + pártized volt. A memóriaeffektus miatt vagy többletmunka, gondosság kell, vagy jelentősen csökken az élettartam. Az önkisülésen is sokat javítottak az akkumulátorokon, de ezé nagyon jó. A hőfoktűrés is jobb, mint az akkuké.
A töltőről linkelhetnél rajzot. Egy jó mikroprocesszoros is érdekelne vezérlőprogramostól.

A táblázatban hülyeség van írva!Tudod mennyi a feszültsége a jól feltöltött NiMH akkunak? 1,45-1,47V!
Milyen 1,2-ről írnak? Ha az akku üresjárási feszültsége 1,2 V-ra megy le a fényképezőgép már nem működik.
És az Eneloop önkisülése nagyon kicsi.

Szerkesztette: ottokar 2008. 04. 06. 00:30 -kor

#684 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 00:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 0:15

A táblázatban hülyeség van írva!Tudod mennyi a feszültsége a jól feltöltött NiMH akkunak? 1,45-1,47V!
Milyen 1,2-ről írnak? Ha az akku üresjárási feszültsége 1,2 V-ra megy le a fényképezőgép már nem működik.

A legújabb akkukat nem ismerem. Sokat szórakoztam régi és tönkremenőfélben levő Ni-cd és valamivel kevesebbet Ni-Mh akkukkal. Azt tapasztaltam, h a töltési végfeszültség ahogy megy tönkre az akku, úgy emelkedik. A nagy befagyott töltéssel rendelkező (cellarészegségben szenvedő) akkumulátornál meg miután egy napot állt az akku egy dióda nyitóirányú sorbakapcsolásával (kisütés 0.75v) az akkufeszültség állásban visszaemelkedett cca 1,3 V-ig.
Az általam látott karakterisztikákban egy jó akku feszültsége kisütés közben nagyon gyorsan leesik 1,2 V-ra és olyan 1-1,05V után egy gyors letörés következik.
Az eddigi információim szerint az újratölthető elemek valóban jóval kevesebb ciklust bírnak, de nem tudom, hol járnak a fejlesztéssel. Létjogosultságát leginkább a zárt többcellás sorosan töltött pakkoknál és az extrém hideg és meleg üzemviszonyok között látom. Amit kiemeltek, a napcellás rendszerek, pl a nyekenyóka éjjeli irányfény kertilámpák. Ilyenben szolgált akkukkal is játszottam, egy év alatt teljesen legettyentek cellarészegségben. Igaz, kis kapacitású Ni-Cd akkuk voltak, amiket jó eséllyel a kuka helyett raktak be a lámucsokba.

#685 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 00:44

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 21:31

Ezt ismeritek?
Egy kis osszehasonlitas.

Ezek egész másra jók, mint az 1,2V-os akkuk. Én kizárólag olyan eszközökhöz használnék ilyet, amikhez muszáj, mert megkövetelik a 1,5V-os feszültséget.

Negatívumok:

- A digitális fényképezőkhöz ezek a tölthető alkálik nem igazán alkalmasak, mert a nagyobb terhelés hatására nagyon leesik a feszültségük, és ott már el is tűnik a feszültségtöbblet.
- Mivel feszültségkorlátosan kell tölteni (töltés közbeni megengedett max. feszültség 1,65-1,68 V körül van), így külön töltő szükséges hozzájuk.
- A kapacitásuk meg sem közelíti a névleges rájuk írt kapacitást.
- 5 évig használhatóak, utána tönkremennek (nálam ennek a jelei már 2,5 év után jelentkeztek).

Az elhasználódást saját tapasztalatok igazolják (névlegesen 5 évig jó egy ilyen alkáli akku): 8 db Rayovac AA 1900 mAh-s alkáli akkut vettem, ebből 6 már kifolyt a negatív pólusnál (2-2,5 év után), a maradék kettőt mostanában nem néztem (lehet rájuk kéne nézni már :Đ ). Párszor voltak töltve (kb. félévente), alacsony fogyasztású eszközökben használtam őket. Nem hagytam nagyon lemerülni (azt nem szeretik), kb. 1,35-1,4V-nál már töltöttem őket (ekkor kb. 300-400 mAh-t tudtam beletölteni a névlegesen 1900 mAh-s AA méretűbe, úgyhogy a névleges kapacitástól ránézésre is messze van a tényleges kapacitásuk). Még most is használhatók, de már inkább alufóliát teszek a negatív végükhöz, hogy ha kifolynának, ne oxidálják el az elektronikus kütyük érintkezőit.

Előnyök:
- Magasabb feszültség kis áram esetén.
- Kis önkisülés.
- Nincs memóriaeffektus.
- Magas hőmérsékleten is használható.

Röviden: szerintem nem sok értelmük van (nem véletlenül nem tudtak elterjedni). Talán van pár régebbi mp3-as pendrive, ami megköveteli a 1,5V-ot, azokhoz van értelme. És lehet, hogy aki napenergiát akar tárolni, annak is jó lehet megfelelő berendezéssel. Bár utóbbiak nem hinném, hogy túl sokan vannak. :D

#686 Felhasználó inaktív   bogiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 06. 10:35

Szasztok!
Én főleg a vezeték nélküli egerembe használom tölthető elemeket, ezért kérdeznélek titeket, hogy oda milyen AA-s aksit ajánlotok 2000-2700mAh között.
Vettem nem régen a VARTA hivatalos forgalmazójától VARTA PHOTO ACCU 2700 mAh-at, de sajna 4-5 töltés után használhatatlanok lettek szinte mind a 4 db. Gondolom ott rontottam el, hogy ezek az aksik tényleg fényképezőgépbe valók, de erre már csak akkor jöttem rá, mikor nem tudtam az egerembe használni. Az egerem egy régebbi Microsoft, aminél állandóan fogy az energia, mert nincs kikapcsoló gombja és az elemet nem szoktam éjszakára kivenni.
Ansmann, GP, X4energy, Duracell, Kodak, Varta, Energizer, Panasonic.. vagy esetleg noném is megteszi (Glitter, BLuebaby, )... melyik márka és azon belül melyik lehet jó egy vezeték nélküli egérbe? :think:

A kérdésemet kiegészítve még több infó: Azért mondtam, hogy a Photo Accu nem jött be nekem az egérbe, mert utána valamelyik fórumon olvastam, hogy nem mindegy, hogy egy tölthető elemet mondjuk 10 nap alatt folyamatosan merítek le egy egérbe, vagy 1-2 óra alatt fotózás során 200-400 kép vagy esetleg mozgóképfelvétellel merítek le.
A töltőm egy Energizer Ref: V-2988, amiről most olvastam hogy hát nem a legjobb, DE!!
3 éve vettem a töltővel együtt 4 db Uniross (AA) 2000mAh-ás elemet és a következőt csináltam 3 éven keresztül. A töltő hátoldalán a köv. van: AA-2x (2.8V --- 170-190mA 0.48-0.53VA)
Én abból indultam eddig ki minden egyes aksis elemem töltéseikor(és ez bevált akár telefontöltés, akár sima tölthető elem töltésekor) , hogy az autók aksijait is 1,6x-osan kell feltölteni, tehát a fenti elemek esetén: 2000mAhx1,6= 3200mAh ezt elosztva 190 mA-rel kijön hogy 16-17 órát töltöttem az elemeket párossával. Ezután bekerültek a feltöltött Uniross aksik az egérbe(Wireless IntelliMouse Explorer 1.0A) és csak akkor vettem már ki az egérből(kb 12-15 napokat bírtak így ki az elemek átlagos netezés mellett) amikor már az egérkurzor nem mozdult. Ezután állt a 2db elem addig míg a másik kettő Uniross nem merült le szintén az egérben. Addig míg töltöttem a két töltendő elemet, a másik kettő elkezdte a kb 2 hetes pihenését. A 16-17 órás töltés idejére tartós elem volt berakva az egérbe. Na így bírt a 2x2 db Uniross elemem kb 3 évet. :respect:

Ennek az ellenkezőjét tapasztaltam a már fent említett Varta 2700mAh Photo Accu-val. Hiába töltöttem a fenti számítás szerint fel a vartákat és használtam hasonló módon az egérbe, mind a 4 db VARTA elem felmondta a szolgálatot 4-5 töltési ciklus után!!! :reklamacio:  :confused:  :grrr:  :banghead:  Na ezért gondolom, azt, hogy nem mindegy, hogy direkt fotózásra ajánlott AA-s elemet, vagy más elemet használok az egeremben. :think:

bb :typing:

#687 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 10:50

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 20:47

A táblázat nem a legfrissebb. Az accukapacitások azóta minimum duplázódtak.
Sokhelyen nagy előny a + pártized volt. A memóriaeffektus miatt vagy többletmunka, gondosság kell, vagy jelentősen csökken az élettartam. Az önkisülésen is sokat javítottak az akkumulátorokon, de ezé nagyon jó. A hőfoktűrés is jobb, mint az akkuké.
A töltőről linkelhetnél rajzot. Egy jó mikroprocesszoros is érdekelne vezérlőprogramostól.

Az erdeklodoknek itt egy kis adat angolul.
A rajz baromi egyszeru itt talalhato.
Joeapi

#688 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 22:45

Idézet: bogiboy - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 10:35

Szasztok!
Én főleg a vezeték nélküli egerembe használom tölthető elemeket, ezért kérdeznélek titeket, hogy oda milyen AA-s aksit ajánlotok 2000-2700mAh között.
Vettem nem régen a VARTA hivatalos forgalmazójától VARTA PHOTO ACCU 2700 mAh-at, de sajna 4-5 töltés után használhatatlanok lettek szinte mind a 4 db. Gondolom ott rontottam el, hogy ezek az aksik tényleg fényképezőgépbe valók, de erre már csak akkor jöttem rá, mikor nem tudtam az egerembe használni. Az egerem egy régebbi Microsoft, aminél állandóan fogy az energia, mert nincs kikapcsoló gombja és az elemet nem szoktam éjszakára kivenni.
Ansmann, GP, X4energy, Duracell, Kodak, Varta, Energizer, Panasonic.. vagy esetleg noném is megteszi (Glitter, BLuebaby, )... melyik márka és azon belül melyik lehet jó egy vezeték nélküli egérbe? :think:

A kérdésemet kiegészítve még több infó: Azért mondtam, hogy a Photo Accu nem jött be nekem az egérbe, mert utána valamelyik fórumon olvastam, hogy nem mindegy, hogy egy tölthető elemet mondjuk 10 nap alatt folyamatosan merítek le egy egérbe, vagy 1-2 óra alatt fotózás során 200-400 kép vagy esetleg mozgóképfelvétellel merítek le.
A töltőm egy Energizer Ref: V-2988, amiről most olvastam hogy hát nem a legjobb, DE!!
3 éve vettem a töltővel együtt 4 db Uniross (AA) 2000mAh-ás elemet és a következőt csináltam 3 éven keresztül. A töltő hátoldalán a köv. van: AA-2x (2.8V --- 170-190mA 0.48-0.53VA)
Én abból indultam eddig ki minden egyes aksis elemem töltéseikor(és ez bevált akár telefontöltés, akár sima tölthető elem töltésekor) , hogy az autók aksijait is 1,6x-osan kell feltölteni, tehát a fenti elemek esetén: 2000mAhx1,6= 3200mAh ezt elosztva 190 mA-rel kijön hogy 16-17 órát töltöttem az elemeket párossával. Ezután bekerültek a feltöltött Uniross aksik az egérbe(Wireless IntelliMouse Explorer 1.0A) és csak akkor vettem már ki az egérből(kb 12-15 napokat bírtak így ki az elemek átlagos netezés mellett) amikor már az egérkurzor nem mozdult. Ezután állt a 2db elem addig míg a másik kettő Uniross nem merült le szintén az egérben. Addig míg töltöttem a két töltendő elemet, a másik kettő elkezdte a kb 2 hetes pihenését. A 16-17 órás töltés idejére tartós elem volt berakva az egérbe. Na így bírt a 2x2 db Uniross elemem kb 3 évet. :respect:

Ennek az ellenkezőjét tapasztaltam a már fent említett Varta 2700mAh Photo Accu-val. Hiába töltöttem a fenti számítás szerint fel a vartákat és használtam hasonló módon az egérbe, mind a 4 db VARTA elem felmondta a szolgálatot 4-5 töltési ciklus után!!! :reklamacio:  :confused:  :grrr:  :banghead:  Na ezért gondolom, azt, hogy nem mindegy, hogy direkt fotózásra ajánlott AA-s elemet, vagy más elemet használok az egeremben. :think:

bb :typing:

A lemerülést hogy jelzi az egered? Nekem van egy régi A4Tech egerem, ami néha magától bekapcsolgat (ha nem piszkálja az ember, akkor 4 lépésben csökkenti a fogyasztását, és elvileg nyugiban egész keveset fogyaszt, viszont mostanában időnként minden piszkálás nélkül is visszakapcsol a legjobban fogyasztó állapotába), azaz ha a főkapcsolóval nem kapcsolom ki, akkor néha néhány nap alatt is képes lemeríteni az akkukat. Persze az akkuk ezt a totális lemerülést nem nagyon díjazzák, ezt mindenképp tanácsos megelőzni valahogy. Az egerem szoftvere pl. kiírja %-osan, hogy mennyire merült, így számíthatok rá, hogy mikor kell kivennem, és cserélnem (a 60% már szinte a 0-t jelenti, de legalább tudom, hogy 70% alatt már nyugodtan cserélhetem).

Ha egérbe nem volt jó az akku, akkor fényképezőbe méginkább nem lett volna jó (szerintem az akkuk eleve nem voltak jó állapotban). Persze ha előfordult teljes lemerülés, azt nagyon nem szeretik, és idővel tönkremennek (de nem ilyen gyorsan). Minimum illett volna úgy bírniuk, mint az előzőeknek.

Nem jó annyira lemeríteni, hogy már ne mozduljon az egér. Ha semmilyen visszajelzésed nincs (se az egér programja nem jelzi ki, se multimétered nincs), akkor a tapasztalatod alapján próbáld előbb kivenni (mondjuk ha tudod, hogy 12-15 napot bír, akkor 10 nap után töltsd). Bár ha ez a lemerülés mindig használat közben történik (azaz pár pillanatig tart a túlmerítés), akkor az nem annyira gáz. De ha akkor látod, amikor állás után használni kezdenéd, az már gáz, azt mindenképp meg kell előznöd.

Egyébként a +40% elég szokott lenni, nem muszáj +60%-ot beletenni. Bár ilyen kis áramnál nincs olyan nagy jelentősége, nem igazán lehet túltölteni. Viszont az új generációs akkuknál (Sanyo Eneloop, Varta Ready2Use, stb.) nem tanácsos ezt a töltési módszert követni, mert azok elvileg a csepptöltést sem szeretik (a 170-190 mA-es túltöltés az ő esetükben tényleg soknak tűnik).

Hogy mit válassz?
- Ha több pénzt akarsz rááldozni, akkor vegyél 5e-ért 4 Eneloopot és a hozzájuk járó lassú töltőt.
- Ha keveset, akkor 1e-ért vegyél az Auchanban (talán még kapható a kasszáknál) 2 db. Varta Ready2Use-t, és próbáld ki, hogy hogyan viselik ezt a töltési módot. Szerintem semmi gond nem lesz velük, és bebizonyosodik, hogy az új fajta akkuknál is fölösleges a csepptöltéstől/túltöltéstől félni. Ez a legolcsóbb és legjobb választás (és nem kockáztatsz túl sokat). De náluk a töltésnél max. +20%-kal számolj (vagy inkább +10%-kal).

#689 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 14:10

Kicsi ceruzából mekkora mA-es a legnagyobb amit lehet kapni? Mert én 800-1000 közöttieket láttam?

#690 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 18:59

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 14:10

Kicsi ceruzából mekkora mA-es a legnagyobb amit lehet kapni? Mert én 800-1000 közöttieket láttam?

Vannak már 1100-asak is, de az annál nagyobbak (pl. 1350) hamisítványok, és a rájuk írt kapacitás töredékét sem hozzák.

#691 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 22:17

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 19:59

Vannak már 1100-asak is, de az annál nagyobbak (pl. 1350) hamisítványok, és a rájuk írt kapacitás töredékét sem hozzák.

Értem és kösz.

#692 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 13:00

Sziasztok!

A Társalgós Dlágaszágos topikba már linkeltem, ezért nem akarok duplikálni sokat. Sikerült beszerezni egy Lacrosse BC-900 töltőt, ami szerintem gyakorlatilag egy IPC-1 csak más a szitázott név a készüléken.

Most fogom tesztelni a kütyüt és a nyomorult akksijaimat is vele. Kíváncsi vagyok. Majd beszámolok az eredményekről.

Üdv!

u.i.: mindig Ampere mondása jut eszembe "az áram én vagyok" :)  :omg:
.
.
.

#693 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 04. 12. 20:15

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 14:00

Sziasztok!

A Társalgós Dlágaszágos topikba már linkeltem, ezért nem akarok duplikálni sokat. Sikerült beszerezni egy Lacrosse BC-900 töltőt, ami szerintem gyakorlatilag egy IPC-1 csak más a szitázott név a készüléken.

Most fogom tesztelni a kütyüt és a nyomorult akksijaimat is vele. Kíváncsi vagyok. Majd beszámolok az eredményekről.

Üdv!

u.i.: mindig Ampere mondása jut eszembe "az áram én vagyok" :)  :omg:

És mennyiért szaladtál bele a töltőbe? Az USA-ban BC-900-nak hívják.

#694 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 23:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 20:15

És mennyiért szaladtál bele a töltőbe? Az USA-ban BC-900-nak hívják.

299 SEK volt akciósan. Szerintem jó ár érte  :up:
.
.
.

#695 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 12:31

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 21:31

Ezt ismeritek?
Egy kis osszehasonlitas.

Olyan információt láttam róla, hogy a nagyáramú felhasználást nem igazán kedveli, akár fel is robbanhat, állítólag előfordultak ilyen esetek. Egy forgalmazója emiatt még maga sem ajánlotta digit. fényképezőgépekbe.

Nem lenne rossz amúgy a kedvenc, tanítható-háttévilágításos-műanyaggombos távszabályzómba, gondoltam már rá én is. Mivel 1,2-es akkuval ez csak rövid ideig használható, hamar leesik arra a szintre, ami már kevés neki. De alkáli elemmel nem vészes (AA méret, elég sokáig bírja).

Egy kis folyásnak sem örülnék, ilyen cuccot már kapni sem lehet, ha tönkretenné:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  sb1.gif (0byte)
    Letöltések:: 0

#696 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 12:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 0:15

És az Eneloop önkisülése nagyon kicsi.

Az még hagyján, névleges feszültségnek elmegy. A 1,5 Volt is névleges, kezdetben több mérhető. A leírásban ez valamivel durvább:

Idézet

Maximális töltõfesz. 1 Amperig

#697 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 12:47

Sziasztok!

Nos, elkezdtem használni a töltőt. Hát, ez fenomenális! Kijelez mindent, csak nyomkodni kell. Most a 2500 mAh feliratú (és nem kapacitású) Sanyo akksijaimat töltöm fel vele. Ezekkel nagyon sokat szívtam a vakummal, mivel gyakorlatilag két hét állás után lemerülnek és valahogy feltöltve sem adták azt, amit vártam. A régi 1700 mAh-s kapacitású több éves Olympus akksik is jobbak.

Az új töltővel most már tudom követni az eseményeket. Most az egyik garnitúra van benn refresh módban. A négyből három 1.38 V körül jár, de az egyik (legyen hármas, mert abban a pozícióban van) csak 1.1 V. Ez alighanem kuka.

Még jól át kell olvasnom a leírást, hogy jobban értsem a dolgokat. És alighanem vissza kell majd olvasnom a fórumban is, hogy az akksikról is felszedjem a tudást. Addig nem akarok butaságokat írni.

De nagyon tetszik a kütyü!

Üdv!
.
.
.

#698 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 13. 12:56

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 13:47

Sziasztok!

Nos, elkezdtem használni a töltőt. Hát, ez fenomenális! Kijelez mindent, csak nyomkodni kell. Most a 2500 mAh feliratú (és nem kapacitású) Sanyo akksijaimat töltöm fel vele. Ezekkel nagyon sokat szívtam a vakummal, mivel gyakorlatilag két hét állás után lemerülnek és valahogy feltöltve sem adták azt, amit vártam. A régi 1700 mAh-s kapacitású több éves Olympus akksik is jobbak.

Az új töltővel most már tudom követni az eseményeket. Most az egyik garnitúra van benn refresh módban. A négyből három 1.38 V körül jár, de az egyik (legyen hármas, mert abban a pozícióban van) csak 1.1 V. Ez alighanem kuka.

Még jól át kell olvasnom a leírást, hogy jobban értsem a dolgokat. És alighanem vissza kell majd olvasnom a fórumban is, hogy az akksikról is felszedjem a tudást. Addig nem akarok butaságokat írni.

Üdv!

A sanyók nem lesznek jobbak: Marha nagy önkisülésük van, ezért nem bírják az ipart időben sokáig. A vakudba az Eneloop ideális lenne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#699 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 13:22

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 12:56

A sanyók nem lesznek jobbak: Marha nagy önkisülésük van, ezért nem bírják az ipart időben sokáig. A vakudba az Eneloop ideális lenne.

Igen, alighanem ez lesz a jó megoldás. Mert az gáz, ha éppen kellene, de csontig le van merülve.

Üdv!
.
.
.

#700 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 04. 13. 13:23

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 13:47

Sziasztok!

Üdv!

Ne a feszültséget lesd hanem majd a végén jeleztesd ki hogy mennyi van az egyes akkukban. Különben se egyformán töltődnek mert a gépben se egyformán merülnek le, ezért ajánlatos kisütést nyomni ami egyforma szintre meríti le az akkukat és utána pontosan tudod a végén hogy mennyit vettek fel az egyes akkuk. A refresh móddal meg vigyázz mert előfordulhat hogy több napig fogja adjusztálni az akkut. Ha egy kisütés töltés alatt esetleg kettő alatt nem jön rendbe az akku akkor kampó. Az Enelooppal vigyázz ne hagyd csepptöltésen sokáig mert nem bírja. Fél esetleg egy órát még kibír de jobb ha FULL-nál kiveszed.

Szerkesztette: ottokar 2008. 04. 13. 13:27 -kor

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.