Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium
Elküldve: 2013. 02. 28. 21:40
Hogyan tároljam litiumos akkumulátoraimat, olyan ezközökben amiket nem használok (mobil telefon és laptop)?
Vegyem ki és havonta egyszer merítsem töltsem, vagy hagyjam a gépben és minimális fogyasztás mellett (repülőgép üzemmód) merítsem majd újratöltsem?
Köszönetel:
Talios
Elküldve: 2013. 02. 28. 22:39

papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2013. 03. 01. 11:46
Idézet: Signal - Dátum: 2013. 02. 27. 15:21
Nos forrasztás közben az egyik láb tőböl a nyákon maradt, pedig vigyáztam rá.
Szóval mivel tudnám kiváltani ezt az alkatrészt? Elvileg tényleg jó lehet egy 3 lábú variánsa is, mert ezen a 6 lábún 2-2 láb közösítve van.
A BC700 3 lábújáról, és ennek a 6 lábújáról nem sok infót találni.
Volt alatta trutyi rendesen.
http://prohardver.hu..._6903-6903.html
Elküldve: 2013. 03. 01. 17:09
Idézet: Ádyka - Dátum: 2013. 03. 01. 11:46
Szóval mivel tudnám kiváltani ezt az alkatrészt? Elvileg tényleg jó lehet egy 3 lábú variánsa is, mert ezen a 6 lábún 2-2 láb közösítve van.
Le kell szedni a panelrol, tureszelovel megreszelni es a feltarulo rez labra egy megfelelo huzalt forrasztva vissza lehet rakni az eredeti helyere.

Valoszinuleg a chip eleg kicsi a tokozasban, igy a lab kivezetesenel siman be lehet reszelni annyit hogy arra mar vissza lehet forrasztani a leesett labat vagy egy huzalt. Persze ezt csak forrasztasban jaratos csinalja - botkezu csak ronthat rajta...
Te nem vagy gyakorlott a nyak lemezen lattott ganyolas alapjan... Sorry...
Szerkesztette: FőDudu 2013. 03. 01. 17:11 -kor
Elküldve: 2013. 03. 01. 18:56
Maga az egy láb biztos elbírja a max 1 A (átlag) áramerősséget.
Érdemes rámérni, h a panelen a két lábhoz tartozó hozzávezetés össze van-e kötve.
Elküldve: 2013. 03. 02. 07:08
Idézet: Ádyka - Dátum: 2013. 03. 01. 11:46
NTGS3443 a neve, FET, 4,4A, 20V, P csatorna, integrált diódával. A hatodik láb azért törhetett le, mert eleve el volt már égve a hozzávezetés-gyakori jelenség.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2013. 03. 03. 16:08
Idézet: FőDudu - Dátum: 2013. 03. 01. 17:09

Valoszinuleg a chip eleg kicsi a tokozasban, igy a lab kivezetesenel siman be lehet reszelni annyit hogy arra mar vissza lehet forrasztani a leesett labat vagy egy huzalt. Persze ezt csak forrasztasban jaratos csinalja - botkezu csak ronthat rajta...
Te nem vagy gyakorlott a nyak lemezen lattott ganyolas alapjan... Sorry...
Egy IC leszedése már gyányolás? Aki gyárilag ilyen randán teszi fel az ellenállásokat, na az gányolás. Lehet, hogy nem vagyok gyakorlott, de valahogy mindent megcsinálok, ha tudom hova nyúljak. Pl elsők közt már a Raden 9500-at is forrasztással prósítottam, amikor még catalyst hekk sem volt

Köszönöm tapszaki, titkon reméltem, hogy te is adsz tanácsot.
Tegnap kipróbáltam "FőDudu" (HWSW) tanácsát:
Lereszelgettem az IC tetejéből a letört láb fölött, addig, amíg a réz ki nem látszott. Majd visszaforrasztottam az IC-t, és a hiányzó lábat ónnal potoltam az IC tetejére a kilátszó rézhez.
Láss csodát, hibátlan lett a cucc. A hármas rekesz ismét tölt és melegszik ahogy kell.
And, PHM, Kernel, didyman, FőDudu : köszönöm a szakértő hozzászólásaitokat, aki kimaradt attól elnézést kérek.
Fődudu: Kaptál egy kedvezményes vásárlásra feljogosító kupont (azaz beszerzési áron tudok adni), alacsony önkisülésű akkukat 2000-2100 -as tipusokat, vagy AAA 800-ast 1000-est. Ha szeretnél élni vele, akkor privi, ha nem, akkor csak köszönöm.
Elküldve: 2013. 03. 03. 19:06
Idézet: Ádyka - Dátum: 2013. 03. 03. 16:08

Lereszelgettem az IC tetejéből a letört láb fölött, addig, amíg a réz ki nem látszott. Majd visszaforrasztottam az IC-t, és a hiányzó lábat ónnal potoltam az IC tetejére a kilátszó rézhez.
Láss csodát, hibátlan lett a cucc. A hármas rekesz ismét tölt és melegszik ahogy kell.
And, PHM, Kernel, didyman, FőDudu : köszönöm a szakértő hozzászólásaitokat, aki kimaradt attól elnézést kérek.
Fődudu: Kaptál egy kedvezményes vásárlásra feljogosító kupont (azaz beszerzési áron tudok adni), alacsony önkisülésű akkukat 2000-2100 -as tipusokat, vagy AAA 800-ast 1000-est. Ha szeretnél élni vele, akkor privi, ha nem, akkor csak köszönöm.
Figyelj rá oda. ha elég, akkor már a FET többnyire nem egészséges. Kellene mérni töltőáramot, meg nézni, hogy lekapcsoláskor tényleg lekapcsol-e.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2013. 03. 04. 20:48
Idézet: Ádyka - Dátum: 2013. 03. 03. 16:08

Orulok, hogy segithettem!
Innen kulfoldrol eleg ritkan fordulok meg Magyarorszagon, de majd ha esetleg valami kellenei fog akkor esetleg jelentkezem

Termeszetesen nem akartalak megserteni, csak inakbb eltantoritani ha nem vagy biztos abban amit csinalsz.
En eleg sokszor csinaltam hasonlot - az esetek nagy reszeben sikerul gyogyitani a torott labat.
Arra tenyleg figyelj, hogy eleg forraszanyagot es eleg vastag huzalt hasznalj a hianyzo kivezetes potlasara - itt nem milliamperek mennek igy siman melegedhet egy hibas forrasztas miatt fellepo atmeneti ellenallasnal... Aztan megint nem mukodik vagy tenyleg total megsul.
Elküldve: 2013. 03. 26. 21:05
Elküldve: 2013. 04. 03. 17:04
Új vagyok a fórumon, nem olvastam el eddigi összes hozzászólást, csak utóbbi 10 oldalnyit. Ha esetleg a kérdés már korábban is felmerült volna elnézéseteket kérem!
Tehát, 8db AA-s újratölthető akksit szeretnék vásárolni és ehhez szeretném kikérni a véleményeteket, hogy a lent felsorolt aksik közül melyiket ajánlanátok.
Amire használnám:
Az aksikat szinte minden hétvégén (szombaton és vasárnap is) egy elektromos kütyüben használnám napi 6-7 óra időtartamban (egyfolytában), amelynek viszonylag nagyobb áramfelvétele van (sajnos nem tudom pontosan mekkora, de a készülék kb. ~40 órát bír ki 8db hagyományos, tartós, 1,5 V-os elemmel).
Ezeket az újratölthető akkukat néztem ki:
- Varta professional 2500mAh (R2U)
- Uniross Performance 2700mAh
- Duracell StayCharged 2000mAh
- Energizer Precision PreCharged 2400mAh
- Sanyo Eneloop 2000mAh
Eddig a 8db-os Varta 2450mAh elem szett 5 évet húzott ki, a szintén 8 db-os Energizer (2500mAh) két éve van meg, de ezek egy kicsit rövid ideig bírják. Töltőnek Woltfcraft IPC-1L töltőt használok. Csodákra képes: a Varták már két éve feladták a szolgálatot, hagyományos töltővel közvetlen töltés után 5 perc használat után lemerültnek jelezte a gépem. IPC-vel még 2 évet kihúzott..

Élettartam szerint melyik a jobb megoldás: azonosból 2 pack, vagy cserélhetem is őket, pl.: 4 Duracell, 4 Sanyo? Eddig azonosakat használtam.
Légy szíves segítsetek a megfelelő elem megtalálásában.
Köszi!
Elküldve: 2013. 04. 21. 19:30
Hogy így betörhet a topikba egy bunkó alak, aki a témához semmit nem tesz hozzá, csak arra élvez, öncélúan agresszívkodik, hogy előszed olyan decemberi hozzászólásokat, amit már rég elfelejtettünk. Hogy én azért kapjak email-értesítést, mert egy paraszt teleugatta az egyik szakmai topikot, amit még követni szoktam ezen a fórumon?
Szakmai tapasztalataimat a Prohardver akkus topikjában a jövőben is szívesen átadom, de a HWSW-ről ennyit. Ha nem lesz eltakarítva ez a szar alak, én többet nem írok ide.
Mi a jó francot képzelünk, hogy lehet ilyen stílust megengedni egy normális fórumon? Máshol ennél sokkal kevesebbért kitiltják az embert. Teljesen mellékes, hogy Gyula2222-nek igaza volt vagy sem. Ő legalább kulturált stílusban fogalmazott, nem is írt egyébként akkora hülyeségeket, hogy ezt a mocsokságot megérdemelte volna.
Elképesztő arcátlanság, én ilyet még nem is láttam sehol. Hogy a moderáció ezt eltűrte volna.
Nem írtam volna ide, de a "Jelentés" úgy tűnik hatástalan.
Elküldve: 2013. 04. 21. 23:04
Idézet: Signal - Dátum: 2013. 04. 21. 19:30
Kérlek, ne menj el a fórumról, ne győzedelmeskedjen ebben is a pusztító erő.
Elküldve: 2013. 04. 22. 17:12
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 22. 00:04
Nyomjál még valami álságos dumát, az megy úgyis jól . Esetleg sírjál be mindenhova, hogy micsoda támadás ért ártatlanul...
A folyamatos féligazságok, a teljesen megalapozatlan hiedelmeken alapuló kijelentéseid, valamint a totális mélybutaságod jelenti a "pusztító erőt" egy szakmai fórumon. Osztod az észt boldog-boldogtalannak, de leginkább félrevezetésről van szó, mint segítségről. Bebizonyítottad már sokszor mennyire semmihez nem értesz, van az a határ, amikor már tűrhetetlenné válik a jelenléted.
Tündököljél csak a meg nem értett zseni szerepkörében

Elküldve: 2013. 05. 12. 17:40
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 21. 15:08
Mind a mások hülyeségébe vetett mélységes hit, mind a köztudományosságokban terjesztettek igazságába vetett hited, mind a rosszindulatúságra való kondicionáltság (eretnekek taposás).
A lítiumos celláknál is (a közállításokkal ellentétben) létezik a cellarészegségnek is nevezett jelenség. Erre megfelelő módszerekkel ki is hozhatók ebből az állapotból.
Gyula, hagyd abba a szakmai topikok rombolását. Az az ámokfutás, amit megengedsz magadnak kifejezetten káros a sok félrevezető információ miatt. Elég sok energia megy el arra, hogy a félrevezető tévedéseidet és hamis állításaidat rendbetegye a közösség.
Elküldve: 2013. 07. 10. 08:08
Segítséget szeretnék kérni - tulajdonképpen általában a tölthető ceruzaakkukkal kapcsolatban, mert nagymamaként teljesen tudatlan vagyok ebben a témában.(Elnézést kérek, hogy a kérdésem nem fényképezőgépekre és videokamerákra vonatkozik, de remélem ez nem olyan nagy gond.)
Philips bébiőr szülői egységébe a leírás szerint 2 db AA ,1.5 V NiMH 1600 mAH tölthető elemet (akkut?) kellene vennem. Ilyet viszont sehol sem látok, csak 1.2 V-osakat, illetve kisebb vagy nagyobb mAH értékűeket – és most teljesen tanácstalan vagyok.
A szakértő fórumtagok biztosan tudnának tanácsot adni, hogy mit lenne célszerű vennem?
A segítséget előre is nagyon köszönöm.
Elküldve: 2013. 07. 10. 12:30
Idézet: enpera - Dátum: 2013. 05. 12. 18:40
Neked meg mi a bajod? Késve, de nyomatékosan megkérlek, hogy ilyen ámokfutást ne csinálj többet, nem fogok takarítani utánad, csak egyszer.
Elküldve: 2013. 07. 10. 12:32
Idézet: Signal - Dátum: 2013. 04. 21. 20:30
Hogy így betörhet a topikba egy bunkó alak, aki a témához semmit nem tesz hozzá, csak arra élvez, öncélúan agresszívkodik, hogy előszed olyan decemberi hozzászólásokat, amit már rég elfelejtettünk. Hogy én azért kapjak email-értesítést, mert egy paraszt teleugatta az egyik szakmai topikot, amit még követni szoktam ezen a fórumon?
Szakmai tapasztalataimat a Prohardver akkus topikjában a jövőben is szívesen átadom, de a HWSW-ről ennyit. Ha nem lesz eltakarítva ez a szar alak, én többet nem írok ide.
Mi a jó francot képzelünk, hogy lehet ilyen stílust megengedni egy normális fórumon? Máshol ennél sokkal kevesebbért kitiltják az embert. Teljesen mellékes, hogy Gyula2222-nek igaza volt vagy sem. Ő legalább kulturált stílusban fogalmazott, nem is írt egyébként akkora hülyeségeket, hogy ezt a mocsokságot megérdemelte volna.
Elképesztő arcátlanság, én ilyet még nem is láttam sehol. Hogy a moderáció ezt eltűrte volna.
Nem írtam volna ide, de a "Jelentés" úgy tűnik hatástalan.
Signal, én kérek elnézést, a jelzés funkció működik elvileg, csak visszajelzést nem kapsz róla. Viszont ami biztosabb, hogy ha a visszajelzésbe írsz, a témarombolás topikba, ott biztos látom, látjuk.
Elküldve: 2013. 07. 10. 13:16
Idézet: Nagyus - Dátum: 2013. 07. 10. 09:08
Segítséget szeretnék kérni - tulajdonképpen általában a tölthető ceruzaakkukkal kapcsolatban, mert nagymamaként teljesen tudatlan vagyok ebben a témában.(Elnézést kérek, hogy a kérdésem nem fényképezőgépekre és videokamerákra vonatkozik, de remélem ez nem olyan nagy gond.)
Philips bébiőr szülői egységébe a leírás szerint 2 db AA ,1.5 V NiMH 1600 mAH tölthető elemet (akkut?) kellene vennem. Ilyet viszont sehol sem látok, csak 1.2 V-osakat, illetve kisebb vagy nagyobb mAH értékűeket – és most teljesen tanácstalan vagyok.
A szakértő fórumtagok biztosan tudnának tanácsot adni, hogy mit lenne célszerű vennem?
A segítséget előre is nagyon köszönöm.
1.2V az jó, az akkuk nem 1.5V-osak. A mAh ha nagyobb, jobb... Ha még nincs töltő akkor javaslok egy akku+töltő csomagban való beszerzését. GP márkát ajánlom. Ha csak akkumulátort vennék magában akkor Sanyo-t, de ilyet még komplett csomagban töltővel nem láttam a népszerűbb bevásárlóhelyeken.