HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1132
  • 1133
  • 1134
  • 1135
  • 1136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#22661 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 29. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 29. 21:38

Hát, én egyáltalán nem emésztem könnyen, annyit szoktam belőle érteni, hogy drrrrrrdrnnntrrrnttrrtrrrr.

Valószínűleg nem vagy rákényszerülve, hogy napi szinten használd a nyelvet. Sajnos amíg nem kerülsz egy igazi multinacionális környezetbe, addig marad a konzervangol. Én azért szoktam mondogatni, hogy szarni kell a kiejtésre, mert aki téged hallgatni fog, az száz százalék, hogy megfelelő mértékben megért (legfeljebb egy kis gyakorlás után), úgyhogy minden erőfeszítés, ami a tökéletes konzervangol felé teszel, igazából kidobott idő, ami valószínűleg soha nem fog megtérülni. Bővítsd inkább a szókincsedet, nagyságrendekkel többet ér. Én még soha nem kerültem olyan helyzetbe, hogy ne értettek volna meg, pedig baromi messze vagyok a tökéletes kiejtéstől, olyanba viszont napi szinten, amikor nem tudom szabatosan elmondani, mit akarok, aztán szaladhatok két fölösleges kört, hogy körülírjam a dolgot a meglevő szókincsemmel.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy teljesen fölösleges a kiejtést gyakorolni, csak azt, hogy egy nyelvtanulónak baromira nem prioritás, mint ahogy a nyelvtan sem. Először legyen meg egy stabil alap, amivel össze tudsz rakni egy mondatot, aztán jöhetnek a szavak és a kifejezések, végül csiszolhatod a kiejtést és a nyelvtant. Legvégül jöhetnek az adott nyelvjárásra jellemző finomságok, azokat meg úgyse kell tanulnod, hanem rádragadnak.

Szerkesztette: debaj 2013. 06. 29. 21:03 -kor

#22662 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 29. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 29. 21:38

Illetve arra emlékeztetnélek, hogy mi magyarok nem vagyunk sem franciák, sem indiaiak. Lehet, hogy ők megengedhetik maguknak a lazsálást, de ahogy én látom a magyarnak sajnos kell tudni angolul, mi nem vagyunk birodalom. Főleg, aki mondjuk nem a BME-n végzett, meg nem SAP szakértő és kell neki munka, annak pláne.[/spoiler]

ellenben az ismeretségi és az ügyfélköröm nagy része sem beszél nyelveket. egyszerűen nincs szüksége rá.
azért, mert az informatikusok be vannak zárva valami burokba és hozzáláncolva a multikhoz, kétlem, h ezt kellene levetíteni a teljes hazai munkaerőpiacra.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#22663 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 29. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 29. 21:49

Valószínűleg nem vagy rákényszerülve, hogy napi szinten használd a nyelvet.

én mondjuk filmeken elég jól értem az indiaiak angolját. jobban mint valami csutorás dokkmunkás angolét. de az életben biztos érdekesebbek lehetnek a füstösképűek.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#22664 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 29. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 06. 29. 21:52

én mondjuk filmeken elég jól értem az indiaiak angolját. jobban mint valami csutorás dokkmunkás angolét. de az életben biztos érdekesebbek lehetnek a füstösképűek.

yessir
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#22665 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 29. 21:11

http://youtu.be/QUYa5aTdjfI
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#22666 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 29. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 06. 29. 21:50

ellenben az ismeretségi és az ügyfélköröm nagy része sem beszél nyelveket. egyszerűen nincs szüksége rá.
azért, mert az informatikusok be vannak zárva valami burokba és hozzáláncolva a multikhoz, kétlem, h ezt kellene levetíteni a teljes hazai munkaerőpiacra.

Persze, de azért illik tudni idegennyelvet, már csak utazás, nyaralás miatt is, vagy csak ha rendelsz valamit a netről
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#22667 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 29. 21:24

Nem csak az informatikusok vannak burokba zárva, hanem bárki, aki olyan helyzetbe kerülhet, hogy emberekkel kell érintkeznie a közvetlen kollégákon kívül. Amilyen ütemben internacionalizálódik a világ, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy a sajátjukon kívül egy nyelven se tudják megértetni magukat. Még egy raktári munkás is kerülhet olyan helyzetbe, hogy külföldi kamionos hozza az árut, aztán lehet hadonászni kézzel-lábbal, vagy megtanulhatja azt a pár mondatot, ami ilyenkor kellhet. Mondjuk a közszféra még elég jól védve van, mert kovács béla hivatalnok nagy eséllyel az egész professzionális karrierjét végigtolhatja úgy, hogy magyaron kívül más nyelvet nem érintett.

#22668 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 29. 22:24

Nem csak az informatikusok vannak burokba zárva, hanem bárki, aki olyan helyzetbe kerülhet, hogy emberekkel kell érintkeznie a közvetlen kollégákon kívül. Amilyen ütemben internacionalizálódik a világ, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy a sajátjukon kívül egy nyelven se tudják megértetni magukat. Még egy raktári munkás is kerülhet olyan helyzetbe, hogy külföldi kamionos hozza az árut, aztán lehet hadonászni kézzel-lábbal, vagy megtanulhatja azt a pár mondatot, ami ilyenkor kellhet. Mondjuk a közszféra még elég jól védve van, mert kovács béla hivatalnok nagy eséllyel az egész professzionális karrierjét végigtolhatja úgy, hogy magyaron kívül más nyelvet nem érintett.

Ha nem beszél valaki folyékonyan két nagy nyelvet a sajátján kívül akkor elég sok lehetőségtől elzárja saját magát. Az angol "magától értetődik", egyre kevésbbé számít extrának manapság.

#22669 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 09:51

Az ufókokkal melyik nyelven lehet komenikálni?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#22670 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 10:00

Szíriuszi magyarul. AZ ufók is magyarok, csak messze laknak.
KomposztWC

#22671 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 10:35

Jaja, a Turul bolygón laknak, fővárosuk Attila. Mindenki tudhaSsssa

#22672 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 10:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 06. 30. 11:35

fővárosuk Attila

úgy tudtam, Buda
az biztos egy másik rezgéssíkban van
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#22673 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 11:06

Igen, átrezegtek. Nyugalmazott tábornok is ott lakik.

#22674 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 29. 21:49

Sajnos amíg nem kerülsz egy igazi multinacionális környezetbe, addig marad a konzervangol.
... Legvégül jöhetnek az adott nyelvjárásra jellemző finomságok, azokat meg úgyse kell tanulnod, hanem rádragadnak.
De pont ez az, hogy amiket irkálok az nem konzervangol.
Spoiler

Akkor az a kör elég elit lehet, hogy megengedheti még magának a léhűtést. Minden, nem protekciós munkahelyen kérik.
Spoiler

én mondjuk filmeken elég jól értem az indiaiak angolját. jobban mint valami csutorás dokkmunkás angolét.
Régen én is így voltam vele, most megfordult teljesen, ami én pozitívumnak veszek. Utoljára az Outsourced sorit néztem, ami amerikai ugyan, de sok indiai beszél benne.
Spoiler

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 06. 30. 10:51

Az ufókokkal melyik nyelven lehet komenikálni?
Akármelyik filmet, és kontaktaészlelést nézed, az össze ufó és gyíkember General Americannal tolja, ráadásul véletlenül pont perfektül. Elgondolkodtató :think: Szerintem a királynő is ebbe betegedett bele, rosszul esett neki.

Szerkesztette: Raynes 2013. 06. 30. 11:20 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#22675 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 30. 12:19

De pont ez az, hogy amiket irkálok az nem konzervangol.

De. Akadj már le a velkámról, tetszőleges neked nem tetsző átiratot bele akarsz gyömöszölni valami dobozba, ami csak a fejedben létezik, és vered a tamtamdobot, hogy ezt ÍGY kell, esetleg még ÍGY, de semmiképpen sem ÚGY, közben meg borítékolom, hogy egy épkézláb mondatot sem váltottákl még élő emberrel, csak lesed a sorozataidat meg a jútúb videóidat. Aztán elkezdesz hőbörögni, amikor rád szólnak, hogy oké, most már akkor elég is volt, végül csodálkozol, hogy a töke tele van már veled az embernek.

Idézet

Továbbá ez a ragadnak nem igaz.

Hát igen, ha nincs honnan ragadni, akkor nem is fog.

#22676 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 30. 12:38

De. Akadj már le a velkámról

Pedig az ilyenért a jövőben is szólni fogok. A kiejtést már egy ideje nem tolom a fórumon, ha nem vetted észre, ráuntam, hogy a lusta, szar, szemét globális hozzáállás közepette bárkinek INGYEN segítségek akármilyen tanáccsal is, nem csak kiejtésivel. Majd szépen kimegy külföldre, vagy keres magának egy méregdrága tanárt, ha egy nyelven rendesen akar beszélni, nem csak az angol vonatkozásában, és szépen megszenved vele vérrel, verítékkel, ahogy én. Az of=off és a welcome(d) viszont kivétel, azért még mindig ölök, ilyen ultabaromságokkal ne kábítsuk már egymást.

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 30. 12:38

Hát igen, ha nincs honnan ragadni, akkor nem is fog.

Azt nem érted, hogy pont az a konzervangol, ami indiaiaktól, magyaroktól, stb.-ktől "ragad", nettó baromság, de legalább nem is könnyebb semmivel megtanulni. Az a baj, hogy ez az egész kiejtési mizéria mély pszichológiai és identitási eredetű felnőtt korban, és ha az ember erőlteti, akkor bekapcsol egy mindent megindokolni akaró, tudat alatti reflexet. Erről majd írok is egy cikket a szintén kényszerpihenőre küldött kiejtési blogomban, már most is megvan a cikk darabokban, különböző oldalak kommentjeiben szétszórva.

Szerkesztette: Raynes 2013. 06. 30. 12:20 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#22677 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 30. 13:18

Pedig az ilyenért a jövőben is szólni fogok.

Már csak azt nem értem, hogy egy ilyen, minden szempontból helytelen beírásból, hogy velkám bekk, hogyan tudod leszűrni, hogy az illető miképp ejti ki a szót a valós életben. Nyilván nem a lapátra támaszkodva, két köpés között ordítjuk az ember pofájába, hogy VELKÁM BEKK DÚD, csak mivel egy magyar fórumon beszélgetünk magyar nyelvű emberekkel, egyszerűbb a meglevő eszközeinkkel és ennek megfelelő pontatlansággal leírni, mint hogy előtte másfél évig tanulmányozzuk az ipa jeleket és a megfelelő latin betűs átirataikat, aztán zúdítsunk egy olyan, precíz kiejtésről tanúskodó betűhalmazt, amit negyedik nekifutásra lehet felfogni, hogy egyáltalán mit is akarsz mondani.

Idézet

A kiejtést már egy ideje nem tolom a fórumon, ha nem vetted észre

Hát, nem igazán vettem észre, mert amint belebotlasz egy számodra helytelen csengésű kiejtésbe, máris beindul a pavlovi reflex, hogy te vagy a fórum önjelölt nyelvészprofesszora, úgyhogy le kell írniod ugyanazt ötszörannyi betűvel, lehetőleg minden egyes nyelvmozdulatot külön hangcsoporttal jelölve.

Idézet

Azt nem érted, hogy pont az a konzervangol, ami indiaiaktól, magyaroktól, stb.-ktől "ragad",

Nem, az a konzervangol, amit mondjuk a bbc-n hallasz. Egy olyan nyelvjárás, amit lényegében önkényesen kiemeltek a többi közül, szabványok közé szorongatták minden irányból, és felcímkézték, hogy na, akkor mostantól kezdve ez az angol. Aztán kikerülsz valahova, ahol nem a királynő angolját beszélik, és máris vége az egésznek, mert akár hiszed, akár nem, amikor élesben használod a nyelvet, akkor bizony átragad rád a kiejtés is, és a használt kifejezések is, hiába küzdöttél hónapokat, hogy szépen kerekítsd az á-t, ha körülötted mindenki elnyújtja, egy hét múlva már te is elnyújtod. Tudom, hogy ezt a budapesti bérház második emeletén a fotelben ücsörögve annyira nem érzed át, épp ezért kérdeztem, hogy használod-e a nyelvet, vagy csak tükör előtt gyakorolod a tökéletességet, meg blogokat bújsz a témában. A másik dolog, hogy ha 20% erőbefektetéssel 80% érthetőséget már elértél, akkor a maradék 20% érthetőségre teljességgel fölösleges a maradék 80% erőbefektetés, azt inkább fordíthatod valami értelmes dologra is, mint pl. a szókincsed bővítése.

#22678 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2013. 06. 30. 11:00

Szíriuszi magyarul. AZ ufók is magyarok, csak messze laknak.

Nimród beszélt velük. DewC is tudna ómagyarul :)

#22679 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 30. 13:18

Pedig az ilyenért a jövőben is szólni fogok.

Jú ár olvéjz velkám! :]
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#22680 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 06. 30. 14:25

Jú ár olvéjz velkám! :]

Of korsz ju áár!

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +