Idézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 29. 21:38
Valószínűleg nem vagy rákényszerülve, hogy napi szinten használd a nyelvet. Sajnos amíg nem kerülsz egy igazi multinacionális környezetbe, addig marad a konzervangol. Én azért szoktam mondogatni, hogy szarni kell a kiejtésre, mert aki téged hallgatni fog, az száz százalék, hogy megfelelő mértékben megért (legfeljebb egy kis gyakorlás után), úgyhogy minden erőfeszítés, ami a tökéletes konzervangol felé teszel, igazából kidobott idő, ami valószínűleg soha nem fog megtérülni. Bővítsd inkább a szókincsedet, nagyságrendekkel többet ér. Én még soha nem kerültem olyan helyzetbe, hogy ne értettek volna meg, pedig baromi messze vagyok a tökéletes kiejtéstől, olyanba viszont napi szinten, amikor nem tudom szabatosan elmondani, mit akarok, aztán szaladhatok két fölösleges kört, hogy körülírjam a dolgot a meglevő szókincsemmel.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy teljesen fölösleges a kiejtést gyakorolni, csak azt, hogy egy nyelvtanulónak baromira nem prioritás, mint ahogy a nyelvtan sem. Először legyen meg egy stabil alap, amivel össze tudsz rakni egy mondatot, aztán jöhetnek a szavak és a kifejezések, végül csiszolhatod a kiejtést és a nyelvtant. Legvégül jöhetnek az adott nyelvjárásra jellemző finomságok, azokat meg úgyse kell tanulnod, hanem rádragadnak.
Szerkesztette: debaj 2013. 06. 29. 21:03 -kor