HWSW F1 bajnokság 2007 II fha.hwsw.hu
Elküldve: 2008. 03. 21. 19:28
Na mindegy.
Én nem értek hozzá, de nekem a PE reálisabbnak tűnt. Ott se lehetett padlógázzal fordulni, egyesben finoman kellett adagolni. Gyakolratilag ott is gázzal vettem minden kanyart. De kontrollálható volt.
Ott is megvolt a "hinta" effektus is. Kifejezettem hasznos volt az ausztrál pályán abban a 2 jobbos kanyarban ahol a balra törik meg kifelé a kigyorsítás. Féktávon íven kicsit kifelé tolja az orrát mindenképp, gázra rálépve viszont kitolta a hátulját és így befordult pont amennyire megtörik visszafelé az ív.
Végig lehetett erőcsúsztatni, de minden kontrollálva volt 60%-os TC-nél. Nekem az reálisabbnak tűnt mint ez, ahol minden kanyart 1 fokozattal fentebb veszek, hogy ne szálljon el, leváltás és némi csúsztatás helyett. A féktáv meg sztem egy vicc.
Én nem értek hozzá, de nekem a PE reálisabbnak tűnt. Ott se lehetett padlógázzal fordulni, egyesben finoman kellett adagolni. Gyakolratilag ott is gázzal vettem minden kanyart. De kontrollálható volt.
Ott is megvolt a "hinta" effektus is. Kifejezettem hasznos volt az ausztrál pályán abban a 2 jobbos kanyarban ahol a balra törik meg kifelé a kigyorsítás. Féktávon íven kicsit kifelé tolja az orrát mindenképp, gázra rálépve viszont kitolta a hátulját és így befordult pont amennyire megtörik visszafelé az ív.
Végig lehetett erőcsúsztatni, de minden kontrollálva volt 60%-os TC-nél. Nekem az reálisabbnak tűnt mint ez, ahol minden kanyart 1 fokozattal fentebb veszek, hogy ne szálljon el, leváltás és némi csúsztatás helyett. A féktáv meg sztem egy vicc.
Elküldve: 2008. 03. 21. 19:45
Hát én most már tényleg nem tudom, de az egyértelműen kiderül, hogy Nekünk teljesen más technikánk van egy Forma1-es autó terelgetésével kapcsolatosan...
Nálam úgy működik a dolog, hogy kanyar előtt fékezek, satu majd a kanyarhoz közeledve folyamatosan felengedve bekanyarodok, és a gázra csak akkor lépek, mikor már az autó elhagyta a kanyar csúcspontját ekkor a gyorsítás a tapadás és sebességfokozat függvényében a kanyar kimeneti ívének megfeleően lehet agresszív vagy kevésbé agresszív...
Ezek alól kivételek a hosszú elnyújtott kanyarok és a változó ívű(szűkülő) kanyarok, mert ezekben muszáj kombinálni kicsit...
Ezzel a technikával Nekem a Te általad jelzett problémák nem jelentkeznek...szal egyebet nem tudok mondani, csak azt, hogy Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a digitális autóversenyzés....kérem kapcsolja ki...
Nálam úgy működik a dolog, hogy kanyar előtt fékezek, satu majd a kanyarhoz közeledve folyamatosan felengedve bekanyarodok, és a gázra csak akkor lépek, mikor már az autó elhagyta a kanyar csúcspontját ekkor a gyorsítás a tapadás és sebességfokozat függvényében a kanyar kimeneti ívének megfeleően lehet agresszív vagy kevésbé agresszív...
Ezek alól kivételek a hosszú elnyújtott kanyarok és a változó ívű(szűkülő) kanyarok, mert ezekben muszáj kombinálni kicsit...
Ezzel a technikával Nekem a Te általad jelzett problémák nem jelentkeznek...szal egyebet nem tudok mondani, csak azt, hogy Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a digitális autóversenyzés....kérem kapcsolja ki...
Elküldve: 2008. 03. 21. 19:53
Ha féktávon állsz keresztbe, akkor még motorfékkel lehet variálni.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet
Elküldve: 2008. 03. 21. 19:54
Idézet: Bibu - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 19:45
Kb én is így megyek, azzal a különbséggel, hogy ha lehetőség van rá, akkor tapadáshatáron a févtávon is csúsztatni lehet a hátulját, valamint kigyorsításon gázzal kisebb íven elfordítani a kanyar kijárati ív utolsó felét.
Most meg elalszom fétávon, mert annyival előtte kell fékezni, hogy már csak guruljak (mint a 7-es busz a megálló előtt) mielőtt elkezdek kanyarodni.
És elalszom a kimeneti íven is mire ráléphetek nagyon óvatosan a gázra.
Ha mindezt 1 fokozattal föntebb is teszem mint ajánlatos lenne, akkor talán még megfogni sem kell a kijáraton.
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 19:53
Ha féktávon állsz keresztbe, akkor még motorfékkel lehet variálni. 
Szted nem variáltam?
Mielőtt megkérdezné vki, a fékerő is elől van (kb. 64/36).
Na mind1. Nem az a lényeg, hogy én itt szenvedek. Végig tudok így is menni, csak szerintem köze nincs egy normálisan tapadó, TC-s, agresszíven vezethető F1-eshez. Sétakocsikázni lehet vele szépen.
Mindezt ráadásul elég nagy leszorító erővel nyomtam.
Azt már el se tudom képzelni mi lesz ebből Monacoban... vagy szárny nélkül Monzában.
Szerkesztette: vipisrac 2008. 03. 21. 19:58 -kor
Elküldve: 2008. 03. 22. 00:39
Abszolut más beállítások kellenek SE-hez. Én is megpróbáltam ausztrál beállítással össze vissza pörgött az autó. Viszont egyébként sokkal jobban vezethető sokkal jobban érezni az autót, mint a másikban. Most már, hogy felrakattátok velem, nehogy kitaláljátok, hogy most meg menjünk vissza az előzőhöz
Egyébként az meg, hogy a tc gyengébb nem baj, legalább az idei szezonra jobban hasonlít
Elküldve: 2008. 03. 22. 12:33
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 0:39
Abszolut más beállítások kellenek SE-hez. Én is megpróbáltam ausztrál beállítással össze vissza pörgött az autó. Viszont egyébként sokkal jobban vezethető sokkal jobban érezni az autót, mint a másikban. Most már, hogy felrakattátok velem, nehogy kitaláljátok, hogy most meg menjünk vissza az előzőhöz
Egyébként az meg, hogy a tc gyengébb nem baj, legalább az idei szezonra jobban hasonlít 
Csak ez még a 2007-es szezon.
Kikapcsolom én a TC-t ha akarom, nem kell a programnak kezelnie.
De engem inkább a nem létező stabilitás zavar, a négykerekes csúszások minden helyzetben meg a billegés.
Elküldve: 2008. 03. 22. 13:13
Látom egy-két emberkének szófosása volt! 
Eddig 60-40-es fekerő-eloszlással a kanyarban is tudtam meg fekezni, most az egyenesben kitör a fara, 100%-os TC mellett pedig nagyon erzekeny gázadás mellett tudok csak kigyorsitani, ami ellentmond szintén a fizikának, mivel 100%kon szinte lehetetlenség kipörgetni a hátsó kerekeket, nemde?
Eddig 60-40-es fekerő-eloszlással a kanyarban is tudtam meg fekezni, most az egyenesben kitör a fara, 100%-os TC mellett pedig nagyon erzekeny gázadás mellett tudok csak kigyorsitani, ami ellentmond szintén a fizikának, mivel 100%kon szinte lehetetlenség kipörgetni a hátsó kerekeket, nemde?
Elküldve: 2008. 03. 22. 17:07
Amit megoldottam:
- rFactor_PE mappa: a Single Player Mode
- rFactor_SE mappa: a Server Edition
Így bármikor válthatok mod-ot install nélkül - velem nem fog szorakozni semmi.
Az rFactor_SE moddal több mint 2 másodpercet javítottam az időmön (thx to sutyi setup), most már 1:35 közepén vagyok, kigyorsítási és fékezési problémák minimalizálva.
Amit még nem oldottam meg:
- feltelepítettem a BMWF1 modot, de még mindig nincs hangom rFactor_SE alatt.
- rFactor_PE mappa: a Single Player Mode
- rFactor_SE mappa: a Server Edition
Így bármikor válthatok mod-ot install nélkül - velem nem fog szorakozni semmi.
Az rFactor_SE moddal több mint 2 másodpercet javítottam az időmön (thx to sutyi setup), most már 1:35 közepén vagyok, kigyorsítási és fékezési problémák minimalizálva.
Amit még nem oldottam meg:
- feltelepítettem a BMWF1 modot, de még mindig nincs hangom rFactor_SE alatt.
Szerkesztette: Flash Gordon 2008. 03. 22. 17:08 -kor
Elküldve: 2008. 03. 22. 17:23
Összeraktam azokat a hang könyvtárakat egy csomagba amit használ, most töltöm fel.
Twittegylet
Twittegylet
Elküldve: 2008. 03. 22. 17:36
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 17:23
Összeraktam azokat a hang könyvtárakat egy csomagba amit használ, most töltöm fel.
BMW-s hang?
Csak annyi, hogy be kell másolni a Sounds/MMG-be, nem? (Bár tudom, hogy ez Flashnek nem segített.
Használ valaki TCO-t rajtam kívül?
Elküldve: 2008. 03. 22. 17:41
Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 18:36
Jelentkezem!
Elküldve: 2008. 03. 22. 17:43
Twittegylet
Twittegylet
Elküldve: 2008. 03. 22. 18:04
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 18:43
Most már működik! Köszi!
És további fél másodpercet javultam, lassan 1:35 alatt leszek!
Elküldve: 2008. 03. 22. 18:06
Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 18:04
Most már működik! Köszi!
Kezdesz lenyomni.
Pedig azt hittem az ausztrál verseny után, hogy dobogóért harcolok majd.
Elküldve: 2008. 03. 22. 18:18
Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 17:36
BMW-s hang?
Csak annyi, hogy be kell másolni a Sounds/MMG-be, nem? (Bár tudom, hogy ez Flashnek nem segített.
)
Ühüm
Elküldve: 2008. 03. 22. 18:21
Na most akkor jó a Server Edition vagy mi? (túl sok kedvem nincs újabb telepítgetéshez)
Elküldve: 2008. 03. 22. 18:23
Nekem jó, nekem mindegy. Mások nevében nem tudok nyilatkozni.
Twittegylet
Twittegylet
Elküldve: 2008. 03. 22. 18:28
Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 18:36
BMW-s hang?
)
Én is!
Egyébként most, hogy szándékosan figyeltem körözgetés közben, kezdem érteni mi is a problémád Vipi! Megpróbálom leírni az én szavaimmal is:
Szal az eddigi megyek a kanyar felé satu fék belevágodok a kanyarba majd gázralépve amilyen gyorsan csak lehet kisöprök belőle dolog az SE-ben nem működik...ugyanis az autó(szerintem teljesen reálisan) nem egy minden helyzetben stabilan nyugvó testként funkcionál hanem a sebességgel és a rá ható erőkkel arányosan tehetetlen tömegként viselkedik. Tehát bizonyos fizikai behatások elég sűrűn kibillentik a stabil alaphelyzetéből...Namost 2 példéval szemléltetem mire gondolok:
1, Az teljesen rendben van, ha egy 64/36-os fékerő elosztással belerongyolunk egy kanyarba ami következtében az autó súlypontja a szinte teljesen elől fogó fékek miatt csontig előre tolódik(főleg ilyen lassulás mellett), azaz az autó súlypontja szinte az orránál található így a hátulja egy agresszív kormánymozdulatra mint a tengelye körül forgó búgócsiga elkezd pörögni...Nem pedig ellentmondva a tehetetlenséggel, tapad az útra mint egy úthenger.
2, Ha kanyarodunk az autó súlypontja szintén vándorol, így az előbiekkből kifolyólag szintén nem lehet igaz, hogy az bármilyen gázadásra érzéketlen legyen, ezért ha kell, akár anélkül, vagy akár 6000-es fordulattal kell kanyarodni.
Jó! Ezek mértékéről lehet bőven vitatkozni, de én pl. most jöbb időd futottam az SE-vel mint az 1.0-val Malaysiában, szal szerintem egyáltalán nem vezethetetlen, csak már bele van kalkulálva sok egyéb olyan dolog is ami eddig nem volt...persze lehet, hogy el van túlozva sokszor de nekem sokkal realisztikusabbnak tűnik...
Ja és próbáld meg belső nézetből! Csak menj vagy 30 kört és mindjárt rá fogsz érezni, miről is próbálok itt gagyogni... :Đ
Elküldve: 2008. 03. 22. 18:30
Idézet: pitius - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 19:21
Na most akkor jó a Server Edition vagy mi? (túl sok kedvem nincs újabb telepítgetéshez)
Nekem teljesen!

Súgó
A téma zárva.