HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 13. 18:26

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 16:00

jahm, és roppant széles látókörre valamint nagyfokú tájékozottságra vall felhozni ezt a kínából jön, tehát gagyit vagy tecsóban vetted, tehát szar. azért kissé árnyaltabb a probléma.

Ismerem a pp gyártóját, ismerem az általuk gyártott ups-eket, szedtem már szét.
És nem azt mondtam, hogy kínából jött, tehát gagyi.
Azt mondtam, kínai ups, tehát gagyi.
Viszonylag nagy különbség.
És igen, ismerem a tescós áramfejlesztőket is, kalap szar az összes.
De mit várjak egy áruháztól, amelyik raklapról árul laptopot?

#102 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 13. 21:09

Akkor idézés nélkül egyben mondom:
Nem villamosmérnök, de hardver-infomatikus. (a jobbik fajtából, nem csak papírja van)
400-as? Ezt  típust találtam "400-nak": SMART SC420I, teljes terhelésnél 260W-ot bír el és lehet nem szinuszos. Na mármost az én gépem tuti többet vesz fel, csak a 8800 GTS üresjáratban asszem 170W-ot eszik. max terhelésnél 217W-ra emlékszem. Most nem nézem meg, asszem ennyit írtak neki. Meg ott van még a töbi alkatrész, szóval nem tudom a 260W-ba hogyan préselek be ennyi teljesítményt. Akor minek ajánl a gyártó a 8800 GTS-hez 450W-os tápot? valaki azt írta itt, hogy ez SMART 750VA a legkisebb szinuszos UPS APC-ből. A Bolhán? PH-ra gondolsz?

Mire értetted, hogy fel-felnevetnek? Min? Ugye a fojtótrafóval a kvázi szinuszos jelből lehet simítással szinuszost csinálni, a felharmónikusok szűrésével?
Mert lehetséges megoldásként szerepel nálam, ha működik a Hg-li fojtótrafó+kvázi szinuszos APc+akítv PFC-s táp, még ha a Chieftec lesz is az, bár mivel furcsa zúgást ad ki időnként amit már rögzítettem is mikrofonnal, így cseréltetni fogom gariban, lehetőleg nem ugyanilyen Chieftecre, hanem FSp BlueStorm II 500W-osra vagy az Asus 550W-os. Az előbbi lesz valszeg, ha más márkára tudom cseréltetni.
Itt kvázi szinuszo UPS alatt értem a Pannon Powerét (800VA vagy 1200VA-st) és az APC-t is (ebből is a 700VA-es Back UPS-t)

Na akkor idézek: PC world 2006. októberi szám, Mielőtt a boltba rohannánk 2. cikkből, A UPS-ekről szóló rész:

"...Számtalan gyártó kínál ilyen eszközöket, itt is komoly árverseny érzékelhető, ám a tapasztalatok szerint valameny nagyob cég (MGE, APC, Pannon Power UPS, Tripp-Lite) termékpalettájáról célszerű választani..." Azért csak nem lehet olyan szar a Pannon Power, ha a nagy nevekkel együtt hozza fel. Biztos job az APC, de azért....

Hiperben még 5000Ft-nál értékesebb számtech cuccot még nem vettem és nem is fogok. Érthető okokból.

Szerkesztette: zserrbo 2007. 06. 13. 21:12 -kor

#103 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 13. 21:33

Idézet: LTB - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 19:19

A Hg-Li trafót megkérdeztem a szervizesektől anno, ha eszükbe jut, valszeg még mindig fel-felnevetnek.

Nevessenek csak, működik. Bár ez a nevetésen a legkevésbé múlik szerintem :think:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#104 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 21:44

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 21:33

Nevessenek csak, működik. Bár ez a nevetésen a legkevésbé múlik szerintem :think:

Tudnál mutatni olyan helyet ahol árulnak ilyet? Meg ha vannak kplönböző típusúak ilyen trafóból akkor hogy melyik kellene nekem?
csak hoyg tisztán lássak, számokban is.

#105 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 21:50

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 22:09

Akkor idézés nélkül egyben mondom:
Nem villamosmérnök, de hardver-infomatikus. (a jobbik fajtából, nem csak papírja van)
400-as? Ezt  típust találtam "400-nak": SMART SC420I, teljes terhelésnél 260W-ot bír el és lehet nem szinuszos. Na mármost az én gépem tuti többet vesz fel, csak a 8800 GTS üresjáratban asszem 170W-ot eszik. max terhelésnél 217W-ra emlékszem. Most nem nézem meg, asszem ennyit írtak neki. Meg ott van még a töbi alkatrész, szóval nem tudom a 260W-ba hogyan préselek be ennyi teljesítményt. Akor minek ajánl a gyártó a 8800 GTS-hez 450W-os tápot? valaki azt írta itt, hogy ez SMART 750VA a legkisebb szinuszos UPS APC-ből. A Bolhán? PH-ra gondolsz?

Mire értetted, hogy fel-felnevetnek? Min? Ugye a fojtótrafóval a kvázi szinuszos jelből lehet simítással szinuszost csinálni, a felharmónikusok szűrésével?
Mert lehetséges megoldásként szerepel nálam, ha működik a Hg-li fojtótrafó+kvázi szinuszos APc+akítv PFC-s táp, még ha a Chieftec lesz is az, bár mivel furcsa zúgást ad ki időnként amit már rögzítettem is mikrofonnal, így cseréltetni fogom gariban, lehetőleg nem ugyanilyen Chieftecre, hanem FSp BlueStorm II 500W-osra vagy az Asus 550W-os. Az előbbi lesz valszeg, ha más márkára tudom cseréltetni.
Itt kvázi szinuszo UPS alatt értem a Pannon Powerét (800VA vagy 1200VA-st) és az APC-t is (ebből is a 700VA-es Back UPS-t)

Na akkor idézek: PC world 2006. októberi szám, Mielőtt a boltba rohannánk 2. cikkből, A UPS-ekről szóló rész:

"...Számtalan gyártó kínál ilyen eszközöket, itt is komoly árverseny érzékelhető, ám a tapasztalatok szerint valameny nagyob cég (MGE, APC, Pannon Power UPS, Tripp-Lite) termékpalettájáról célszerű választani..." Azért csak nem lehet olyan szar a Pannon Power, ha a nagy nevekkel együtt hozza fel. Biztos job az APC, de azért....

Hiperben még 5000Ft-nál értékesebb számtech cuccot még nem vettem és nem is fogok. Érthető okokból.

A hardver-infósok is tanulnak első évben villamosságtant, végülis ja.

A 400-as SMART az 400-as, nem 420-as (AP400) és biztosan szinuszos, mert ilyenem van. Ez 250W valós teljesítményt képes nyújtani. A HW-infós kollegának viszont adok egy gyors feladatot: Tessenek megállapítani, hogy egy VGA-kártya, legyen ez a 8800GTS, milyen hőtani megoldással képes üresjárati 170W-os teljesítményt eldisszipálni a gépházon belül azzal a hűtéssel, ami rajta van úgy, hogy a magon 90 fok van megengedve?
Akkor a mendemondák és az idióta tápegységkalkulációk után maradhatunk abban az eredményben, hogy egy 8800GTX-szel szerelt Core2Duo-s gép körülbelül 220W terhelést ró a hálózatra a tápegység hatásfokával és minden alkatrészével együtt. Ehhez a (megjegyzem, 0,7-es Cos Fi esetén!)250W terhelhetőségű UPS valóban kissé szőrözésnek hat, de a régi modellek erre tervezve voltak, nem úgy, mint a maiak. Ha ez a probléma, akkor legyen 600VA-es UPS, de ha a zseb szűk, az ember mégis igyekszik olyat ajánlani, ami jó is meg olcsó is..
A fent említett 400-as szünetmentes az adataimnál látható gépet viszi, szerintem többet fogyasztok egy C2D+8800GTS kombónál ilyen berendezéssel..
A PC-World gárdáját nem szeretném leszólni, hiszen nem ismerem őket, de mi itt a fórumon nem vagyunk egy-egy szóért fizetve és nem hirdetnek alattunk klf cégek jó pénzért, viszont értünk felső fokon az elektronikához, informatikához, csipkevarráshoz.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#106 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:40

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 22:44

Tudnál mutatni olyan helyet ahol árulnak ilyet? Meg ha vannak kplönböző típusúak ilyen trafóból akkor hogy melyik kellene nekem?
csak hoyg tisztán lássak, számokban is.

A lényeg csak annyi, hogy ne elektronikus ballaszt legyen, hanem jó, nehéz tekercs. Ebből a 250W-os lámpához való változat már elegendően kicsi impedanciájú. Árát nem tudom, mert venni sose szoktam ilyesmit, van belőle elég kiszórva klf lecserélt lámpatestekben. :)

#107 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:52

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 21:50

A hardver-infósok is tanulnak első évben villamosságtant, végülis ja.

A 400-as SMART az 400-as, nem 420-as (AP400) és biztosan szinuszos, mert ilyenem van. Ez 250W valós teljesítményt képes nyújtani. A HW-infós kollegának viszont adok egy gyors feladatot: Tessenek megállapítani, hogy egy VGA-kártya, legyen ez a 8800GTS, milyen hőtani megoldással képes üresjárati 170W-os teljesítményt eldisszipálni a gépházon belül azzal a hűtéssel, ami rajta van úgy, hogy a magon 90 fok van megengedve?
Akkor a mendemondák és az idióta tápegységkalkulációk után maradhatunk abban az eredményben, hogy egy 8800GTX-szel szerelt Core2Duo-s gép körülbelül 220W terhelést ró a hálózatra a tápegység hatásfokával és minden alkatrészével együtt. Ehhez a (megjegyzem, 0,7-es Cos Fi esetén!)250W terhelhetőségű UPS valóban kissé szőrözésnek hat, de a régi modellek erre tervezve voltak, nem úgy, mint a maiak. Ha ez a probléma, akkor legyen 600VA-es UPS, de ha a zseb szűk, az ember mégis igyekszik olyat ajánlani, ami jó is meg olcsó is..
A fent említett 400-as szünetmentes az adataimnál látható gépet viszi, szerintem többet fogyasztok egy C2D+8800GTS kombónál ilyen berendezéssel..
A PC-World gárdáját nem szeretném leszólni, hiszen nem ismerem őket, de mi itt a fórumon nem vagyunk egy-egy szóért fizetve és nem hirdetnek alattunk klf cégek jó pénzért, viszont értünk felső fokon az elektronikához, informatikához, csipkevarráshoz.

Nem ő mondta, mármint a hardver-infós barátom, hogy mennyit fogyaszt a 8800 GTS. Személyesen nem néztem meg hogy mennyit fogyaszt a VGA, én nem is tudtam volna. Egy Ph-s cikkben volt, íme: link
Annyit tévedte, hoyg 126W-ot írnak én 170 körül mondtam, de a 217W-ra emlékeztem.
Nehogy már egy 300-350W-os táppal elmenjen a gépem minden esetben. Most nem találtam meg a Gigabyte oldalán, hoyg mekkora tápot ajánlanak a GTS-hez, de itt van más is írja:
"Az ajánlott power a nagyobbikhoz 450W, a kisebbikhez 400W-os táp." link

Nem titeket vontalak kétségbe, de 30 ezerért szart árulni és még van aki vesz ilyet, hát elég fura.

Hát láttam szép hosszú a listád, van amit nem ismerek belőle, csak tippelem mi lehet. Ha jól vettem ki vízhűtésed van. Meg mellé 2 nyomtató+ 1 scanner, de nemtom mivel fogyasztasz többet, mint én? a proci az lehet többet fogyaszt, mint az enyém, de VGA-ba tuti többet eszik meg, mint a te Ati 9500-öd. láttam, hogy sok íród van, 3 biztos az, a Samsungot és a Mitsubishit nem tudtam eldönteni winyó-e vagy író, mert nem ismertem rájuk.

#108 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 23:09

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 23:52

Nem ő mondta, mármint a hardver-infós barátom, hogy mennyit fogyaszt a 8800 GTS. Személyesen nem néztem meg hogy mennyit fogyaszt a VGA, én nem is tudtam volna. Egy Ph-s cikkben volt, íme: link
Annyit tévedte, hoyg 126W-ot írnak én 170 körül mondtam, de a 217W-ra emlékeztem.
Nehogy már egy 300-350W-os táppal elmenjen a gépem minden esetben. Most nem találtam meg a Gigabyte oldalán, hoyg mekkora tápot ajánlanak a GTS-hez, de itt van más is írja:
"Az ajánlott power a nagyobbikhoz 450W, a kisebbikhez 400W-os táp." link

Nem titeket vontalak kétségbe, de 30 ezerért szart árulni és még van aki vesz ilyet, hát elég fura.

Hát láttam szép hosszú a listád, van amit nem ismerek belőle, csak tippelem mi lehet. Ha jól vettem ki vízhűtésed van. Meg mellé 2 nyomtató+ 1 scanner, de nemtom mivel fogyasztasz többet, mint én? a proci az lehet többet fogyaszt, mint az enyém, de VGA-ba tuti többet eszik meg, mint a te Ati 9500-öd. láttam, hogy sok íród van, 3 biztos az, a Samsungot és a Mitsubishit nem tudtam eldönteni winyó-e vagy író, mert nem ismertem rájuk.

-A PH cikkében tessék elolvasni a fejlécet: A teljes konfiguráció fogyasztása. Ebben benne van az összes alkatrész (monitor nem) és a tápegység hatásfoka is.
-A Gigabyte, hasonlóan a többihez azért ajánl nagy tápot, hogy a tápgyártók gigantomán versenytermékeire is lehessen keresletet duzzasztani. Tessék a PH-n megkeresni kedvenc I955D-vel szerelt dupla X1950XTX rendszerünket és meglesni fogyasztását.
-A tápegységek terhelhetősége viszont a szimpla fogyasztásnál bonyolultabb, ezért akad sokszor gond olyan esetben is, amikor a papíron leírt teljesítmény elegendőnek tűnik. Ezügyben ajánlom a kiemelt táptéma olvasását: Első hozzászólások körül ott a silabusz.
-Az én tápom 300W-os. A procim többet eszik, a VGA kevesebbet, viszont ellensúlynak van 3 vinyóm (közülük kettő 15 ezres fordulattal), 2 számottevően fogyasztó PCI kártyám, és 4 optikai eszközöm (most egy DVD-íróval van több), plusz sallang. Nyomtató, szkenner nyilván nincs rajta a szünetmentesen, nekik nem gond az áramkimaradás.. A szünetmentes monitorprogramja maximum 60% körüli terhelést mutat, ha nagyon megdolgoztatok mindent, így asztalon 40%.

#109 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 23:28

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 23:09

-A PH cikkében tessék elolvasni a fejlécet: A teljes konfiguráció fogyasztása. Ebben benne van az összes alkatrész (monitor nem) és a tápegység hatásfoka is.
-A Gigabyte, hasonlóan a többihez azért ajánl nagy tápot, hogy a tápgyártók gigantomán versenytermékeire is lehessen keresletet duzzasztani. Tessék a PH-n megkeresni kedvenc I955D-vel szerelt dupla X1950XTX rendszerünket és meglesni fogyasztását.
-A tápegységek terhelhetősége viszont a szimpla fogyasztásnál bonyolultabb, ezért akad sokszor gond olyan esetben is, amikor a papíron leírt teljesítmény elegendőnek tűnik. Ezügyben ajánlom a kiemelt táptéma olvasását: Első hozzászólások körül ott a silabusz.
-Az én tápom 300W-os. A procim többet eszik, a VGA kevesebbet, viszont ellensúlynak van 3 vinyóm (közülük kettő 15 ezres fordulattal), 2 számottevően fogyasztó PCI kártyám, és 4 optikai eszközöm (most egy DVD-íróval van több), plusz sallang. Nyomtató, szkenner nyilván nincs rajta a szünetmentesen, nekik
nem gond az áramkimaradás.. A szünetmentes monitorprogramja maximum 60% körüli terhelést mutat, ha nagyon megdolgoztatok mindent, így asztalon 40%.

Gondoltam magától értendő nem a GTS-nek kel 450W-os táp, hanem ehhez mégsem vesz az ember egy 2,8-as celeront  :Đ.  Amúgy én átlag 300W-nak saccoltam a gépem, de még +1 íróval nézve, terheléskor sztem többet vesz fel, mint 300W komplett az egész gép. Na meg nem az adott dolgokra kell csak tervezni, ha jön mellé még ram + winyó vagy/és nagyobb proci, esetleg húzom inkább...ezért vettem 500W-os tápot, de 550w-est hoztak, elvileg nem is lenne baj, ha nem zúgna indőnként, mert halkabb alacsonyabb terhelésen.
Most már csak azt kell mérlegelne, hogy a valószínű tápcsere után, ha pl FSP Blustorm II-re cserélem akkor akítív PFC+fojtótrafó amit nemtom hol lehet még kapni+APC Back 700VA-s UPC vagy egyéb kínai vs aktív PFC+valamelyik szinuszos APC, aminek ugye mindegy hogy a táp PFC-je milyen

Szerkesztette: zserrbo 2007. 06. 13. 23:31 -kor

#110 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 05:55

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 0:28

Gondoltam magától értendő nem a GTS-nek kel 450W-os táp, hanem ehhez mégsem vesz az ember egy 2,8-as celeront  :Đ.  Amúgy én átlag 300W-nak saccoltam a gépem, de még +1 íróval nézve, terheléskor sztem többet vesz fel, mint 300W komplett az egész gép. Na meg nem az adott dolgokra kell csak tervezni, ha jön mellé még ram + winyó vagy/és nagyobb proci, esetleg húzom inkább...ezért vettem 500W-os tápot, de 550w-est hoztak, elvileg nem is lenne baj, ha nem zúgna indőnként, mert halkabb alacsonyabb terhelésen.
Most már csak azt kell mérlegelne, hogy a valószínű tápcsere után, ha pl FSP Blustorm II-re cserélem akkor akítív PFC+fojtótrafó amit nemtom hol lehet még kapni+APC Back 700VA-s UPC vagy egyéb kínai vs aktív PFC+valamelyik szinuszos APC, aminek ugye mindegy hogy a táp PFC-je milyen

Kölcsönadom az EG301-et, aztán meglátjuk :D
A Core2Duo meg az Athlon X2-esek is többnyire kevesebbet esznek egy Celeron D-nél, a core2extreme már azért nem. Tescoban lehet kapni teljesítménymérőt, érdemes bevásárolni belőle, érdekes dolgokat tud mutatni.

#111 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 06:39

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 20:33

Ok, akkor kérlek, mesélj nekem erről a trafóról, mit csinál!
Én ugyan nem értek hozzá, de szeretnék segítenei a szarrágást az UPS minőségénél elkezdő usereknek.
Belátom, fontosabb egy gyors videokártya, mint egy nem leégő lakás egy kispórolt keresztmetszet miatt.

#112 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 08:22

Idézet: LTB - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 7:39

Én ugyan nem értek hozzá, de szeretnék segítenei a szarrágást az UPS minőségénél elkezdő usereknek.
Belátom, fontosabb egy gyors videokártya, mint egy nem leégő lakás egy kispórolt keresztmetszet miatt.

Először is, nem trafó. Mellesleg, a kollegák sem értenek a villamosságtanhoz, ezek szerint? :think: Így a nevetés is érthető :respect:
Tehát egy tekercsről van szó, mely sorosan kapcsolódik az UPS és a fogyasztó között. Működésének lényege annyi, hogy a tekercs reaktanciája miatt képtelen az UPS felől érkező, négyszöghöz közelítő jelforma alakhű átvitelére (áramról van szó, de ezzel most nem bonyolítjuk: A tekercsen "hirtelen" megjelenő feszültség hatására elkezd felépülni a mágneses tér, ami fokozatosan növekvő árammal jár együtt. A kondenzátorokon ez a jelenség épp ellentétes, fázis és PFC javítására ilyen okból alkalmazott pl), azt jelentősen torzítja, mégpedig olyan módon, hogy a hirtelen átmenetek helyett egy lankásabb, az aktív PFC számára sokkal kezelhetőbb jelformát ad. Olvasnivaló, a lényeg az ábrán van: http://www.tpub.com/...s/14181_148.htm
A szarrágást nem igazán értem: EZ a dolog nem az olcsó UPS-ek problémája. A szinuszos UPS-ek relatíve ritka jószágok, a tömegtermék, SOHO megoldások 80%-ban négyszöges, vagy közelített jelformát adnak. Attól, hogy négyszöges a kimenet, még nem szar és a drága UPS-nek is lehet közelített jelformája.

#113 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:29

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 5:55

Kölcsönadom az EG301-et, aztán meglátjuk :D
A Core2Duo meg az Athlon X2-esek is többnyire kevesebbet esznek egy Celeron D-nél, a core2extreme már azért nem. Tescoban lehet kapni teljesítménymérőt, érdemes bevásárolni belőle, érdekes dolgokat tud mutatni.

Igaz rossz példa volt, tudom, hogy a Core2duok és az X2 keveset fogyasztanak. Emellett jól teljesítenek. Ezért vettem c2d-t.

Idézet

Na mind1, azért sztem a Centralion, Powercom és a Pannon Power nem rossz, nem mondom hogy annyira jók sem, de vannak rosszab UPS-t gyártó márkák is. Attól, hogy egy UPS APC márkájú még elromolhat. Mert azok sem tartanak örökké. Akkor UPS-t se vegyek, mert leéghet a lakás? /Murphi törvénye/ Az APC meg sztem jobban járna, ha csökkentené a UPS-ei árát. Több fogyna belőlük. Főleg az alső szegmensre értem.

Már csak azt kell megtudnom hol lehet fojtótrafót venni. Akkor most tekercsként keressemn vagy trafóként?

Szerkesztette: zserrbo 2007. 06. 14. 12:39 -kor

#114 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 14. 15:09

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 13:29

Már csak azt kell megtudnom hol lehet fojtótrafót venni. Akkor most tekercsként keressemn vagy trafóként?

ha ténylegesen lecserélted a tápod 500 w bsII-re és vettél hozzá apc back-et és nem megy, akkor is ráérsz ezen gondolkodni. de van egy olyan érzésem, h nem lesz vele gondja (de lehet ezért mindjárt megkapom a mit integetsz te itt, azt hiszed jedi vagy típusú beszólást).

Szerkesztette: avman 2007. 06. 14. 15:09 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#115 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 15:16

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 16:09

ha ténylegesen lecserélted a tápod 500 w bsII-re és vettél hozzá apc back-et és nem megy, akkor is ráérsz ezen gondolkodni. de van egy olyan érzésem, h nem lesz vele gondja (de lehet ezért mindjárt megkapom a mit integetsz te itt, azt hiszed jedi vagy típusú beszólást).

Jedikoma, van abban is igazság, amit mondasz. Eddigi ismereteim szerint a Chieftec tápokban alkalmazott PFC-vezérlő érintett halmozottan, míg általánosságban kb. 10-20% az előfordulása ilyen hibának.

#116 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 16:44

Akkor legyetek szívesek segíteni ilyen tekercs beszerzésében!
Isten bizony feldobom az árlistánkra.
Remélem, a többi forgalmazó nem, vagy csak később jön rá erre!
Mostmár csak az kell, hogy megfizethető ára legyen.

#117 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 16:51

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 14:09

Itt az utóbbi pár oldalt nézegetve olyan túl nagy dícséretet, ami tapasztalatból fakad, nemigen olvastál APC termékekről szerintm.
Az AP400, AP600 kábé tízéves modellek, még a régi logóval és megalapozták a cég hírnevét.

Mivel Magyarországon szép kifejezéssel élve árérzékeny a piac, nemigen találsz jóminőségű, kisteljesítményű UPS-t kiskereskedelmi forgalomban.
Az úgynevezett szakboltok be vannak szarva, hogy nem tőlük vásárol a nép, ha nem ők a legolcsóbbak.
Sajnos a kereskedelemről fingjuk sincs, így a versenyt az árösszehasonlítással keverik össze.
Így aztán kínai(PCM, AEC, PP, Centralion), meg török(inform, enel, tescom) UPS-eket árulnak.

#118 Felhasználó inaktív   kidface 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:16

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 8:22

Olvasnivaló, a lényeg az ábrán van: http://www.tpub.com/...s/14181_148.htm

Ezzel már kezd világossá válni a megoldás, már csak azt nem tudom mekkora ellenállással kell figyelembe venni egy számítógép táp + monitor kombót.  :confused:

#119 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:08

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 15:09

Ha tényleg ki tudom cseréltetni a tápomat más márkára pl BsII-re, akkor remélem a bolt még nem adta el a back UPS-t (700VA) amit visszavettek tőkem  :Đ Ez esetben meg is lehetne nézni helyben a dolgot az új táp beszerzése után. Ha mágis eladták akkor csak lehoznak egy újat  :D és nem mondják azt, hogy egyszer nem volt jó, mert szerintük nem bírja el, akkor most se lesz és nem hozzák le.  :reklamacio:

Akkor tuti elégnek kell lenni-e minden esetben a 700VA-snek, ami 405W fogyasztást tud elbírni max? Szerintem elégnek kellene lennie, ha nem is sokkal lesz túlméretezve a gépemnek.

#120 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:28

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:08

Akkor tuti elégnek kell lenni-e minden esetben a 700VA-snek, ami 405W fogyasztást tud elbírni max? Szerintem elégnek kellene lennie, ha nem is sokkal lesz túlméretezve a gépemnek.

19"-os crt monitor, 915d meghúzva, giga ram, 1 vinyó, 1 odd >> lehúzom és kb. mintha 10-15 percről indulna a visszaszámlálás a 700va apc back ups-nél.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.