Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 22:09
Akkor idézés nélkül egyben mondom:
Nem villamosmérnök, de hardver-infomatikus. (a jobbik fajtából, nem csak papírja van)
400-as? Ezt típust találtam "400-nak": SMART SC420I, teljes terhelésnél 260W-ot bír el és lehet nem szinuszos. Na mármost az én gépem tuti többet vesz fel, csak a 8800 GTS üresjáratban asszem 170W-ot eszik. max terhelésnél 217W-ra emlékszem. Most nem nézem meg, asszem ennyit írtak neki. Meg ott van még a töbi alkatrész, szóval nem tudom a 260W-ba hogyan préselek be ennyi teljesítményt. Akor minek ajánl a gyártó a 8800 GTS-hez 450W-os tápot? valaki azt írta itt, hogy ez SMART 750VA a legkisebb szinuszos UPS APC-ből. A Bolhán? PH-ra gondolsz?
Mire értetted, hogy fel-felnevetnek? Min? Ugye a fojtótrafóval a kvázi szinuszos jelből lehet simítással szinuszost csinálni, a felharmónikusok szűrésével?
Mert lehetséges megoldásként szerepel nálam, ha működik a Hg-li fojtótrafó+kvázi szinuszos APc+akítv PFC-s táp, még ha a Chieftec lesz is az, bár mivel furcsa zúgást ad ki időnként amit már rögzítettem is mikrofonnal, így cseréltetni fogom gariban, lehetőleg nem ugyanilyen Chieftecre, hanem FSp BlueStorm II 500W-osra vagy az Asus 550W-os. Az előbbi lesz valszeg, ha más márkára tudom cseréltetni.
Itt kvázi szinuszo UPS alatt értem a Pannon Powerét (800VA vagy 1200VA-st) és az APC-t is (ebből is a 700VA-es Back UPS-t)
Na akkor idézek: PC world 2006. októberi szám, Mielőtt a boltba rohannánk 2. cikkből, A UPS-ekről szóló rész:
"...Számtalan gyártó kínál ilyen eszközöket, itt is komoly árverseny érzékelhető, ám a tapasztalatok szerint valameny nagyob cég (MGE, APC, Pannon Power UPS, Tripp-Lite) termékpalettájáról célszerű választani..." Azért csak nem lehet olyan szar a Pannon Power, ha a nagy nevekkel együtt hozza fel. Biztos job az APC, de azért....
Hiperben még 5000Ft-nál értékesebb számtech cuccot még nem vettem és nem is fogok. Érthető okokból.
A hardver-infósok is tanulnak első évben villamosságtant, végülis ja.
A 400-as SMART az 400-as, nem 420-as (AP400) és biztosan szinuszos, mert ilyenem van. Ez 250W valós teljesítményt képes nyújtani. A HW-infós kollegának viszont adok egy gyors feladatot: Tessenek megállapítani, hogy egy VGA-kártya, legyen ez a 8800GTS, milyen hőtani megoldással képes üresjárati 170W-os teljesítményt eldisszipálni a gépházon belül azzal a hűtéssel, ami rajta van úgy, hogy a magon 90 fok van megengedve?
Akkor a mendemondák és az idióta tápegységkalkulációk után maradhatunk abban az eredményben, hogy egy 8800GTX-szel szerelt Core2Duo-s gép körülbelül 220W terhelést ró a hálózatra a tápegység hatásfokával és minden alkatrészével együtt. Ehhez a (megjegyzem, 0,7-es Cos Fi esetén!)250W terhelhetőségű UPS valóban kissé szőrözésnek hat, de a régi modellek erre tervezve voltak, nem úgy, mint a maiak. Ha ez a probléma, akkor legyen 600VA-es UPS, de ha a zseb szűk, az ember mégis igyekszik olyat ajánlani, ami jó is meg olcsó is..
A fent említett 400-as szünetmentes az adataimnál látható gépet viszi, szerintem többet fogyasztok egy C2D+8800GTS kombónál ilyen berendezéssel..
A PC-World gárdáját nem szeretném leszólni, hiszen nem ismerem őket, de mi itt a fórumon nem vagyunk egy-egy szóért fizetve és nem hirdetnek alattunk klf cégek jó pénzért, viszont értünk felső fokon az elektronikához, informatikához, csipkevarráshoz.