HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:48

Idézet: LTB - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 17:51

Mivel Magyarországon szép kifejezéssel élve árérzékeny a piac, nemigen találsz jóminőségű, kisteljesítményű UPS-t kiskereskedelmi forgalomban.

akkor mondj már légy oly kedves ups-t, ami nem kerül annyiba, mint egy fél vagy egy egész gép és van is a polcokon, webshopos árlistában. én azért választottam mind2 esetben túlfeszvédelemmel is ellátott dugaljas cuccot, mert arra is szükség volt (tv, hifi). ha a belkin, apc nem jó, mi van még? mert az mge-n kívül én spec nem sokat tudok , amik hóm júzer, táncsaknemgagyiezérapézér szinten még ésszerű keretek között megfizethetőt gyártanak. azt a havi 1-2 áramszünetet ezek is megfogják, az akksi sokkal tovább nem húzza.  kisebb tüskét megfog, ha meg beüt a ménkű, pakolhatsz alá bármilyen halálprofi cuccot, aminek már a nevétől nedvesedik a hozzáértő gaty... izé, szeme... az sem hárít sokkal többet, főleg ha a szolgáltatói oldalon gáz van. a 3 szintes védelemhez meg kb. 300-400e huf -ban van kialakítani egy házat. panelról már nem is beszélek.
de mondj már kérlek egy esetet, ahol az akár terek vagy kínai, mongol, tatár, hun ups leégette volna a házat. megyei szinten napi kapcsolatban vagyok tűzvizsgálókkal, de nem hallottak még ilyenről. persze vehettem volna line-interactive, színuszos, halálprofi cuccot, de újra megkérdem, minek?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#122 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 05:39

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:48

akkor mondj már légy oly kedves ups-t, ami nem kerül annyiba, mint egy fél vagy egy egész gép és van is a polcokon, webshopos árlistában. én azért választottam mind2 esetben túlfeszvédelemmel is ellátott dugaljas cuccot, mert arra is szükség volt (tv, hifi). ha a belkin, apc nem jó, mi van még? mert az mge-n kívül én spec nem sokat tudok , amik hóm júzer, táncsaknemgagyiezérapézér szinten még ésszerű keretek között megfizethetőt gyártanak. azt a havi 1-2 áramszünetet ezek is megfogják, az akksi sokkal tovább nem húzza.  kisebb tüskét megfog, ha meg beüt a ménkű, pakolhatsz alá bármilyen halálprofi cuccot, aminek már a nevétől nedvesedik a hozzáértő gaty... izé, szeme... az sem hárít sokkal többet, főleg ha a szolgáltatói oldalon gáz van. a 3 szintes védelemhez meg kb. 300-400e huf -ban van kialakítani egy házat. panelról már nem is beszélek.
de mondj már kérlek egy esetet, ahol az akár terek vagy kínai, mongol, tatár, hun ups leégette volna a házat. megyei szinten napi kapcsolatban vagyok tűzvizsgálókkal, de nem hallottak még ilyenről. persze vehettem volna line-interactive, színuszos, halálprofi cuccot, de újra megkérdem, minek?

Nem mondok ilyen esetet, mert nem vagyok napi kapcsolatban a megyei tűzoltókkal.
És apukám sem a legerősebb, és ő sem áll kapcsolatban a tűzoltókkal.
A saját, beszűkült, szubjektív véleményemet merem csak hangoztatni, amit el sem kell fogadni másnak, sőt... :)

Szerintem az UPS-gyártók ilyesmik: Chloride, Powerware, Schrack, Piller, AROS, NeWave.
Az átlaguser szerint: APC, MGE.
És amit az átlaguser VGA-kari vásárlás után esetleg megvesz: Inform, PannonPower, PCM, Centralion, Kebo, Trust, vagy ha valami aranyásó cég megtalálja Shenzenben, vagy Ankarában ezek bármelyikének átcimkézett változatát és úgy dönt, hogy hat és fél százalékos haszonkulccsal elkezdi árusítani.

Egy Schrack és egy PP között kábé annyi lehet a különbség, mint egy jó alaplap és egy tomato, vagy aristo között.
Valszeg mindkettő működik és teszi a dolgát. Valószínűleg...

#123 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 17:37

Idézet: LTB - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 5:39

Szerintem az UPS-gyártók ilyesmik: Chloride, Powerware, Schrack, Piller, AROS, NeWave.
Az átlaguser szerint: APC, MGE.
És amit az átlaguser VGA-kari vásárlás után esetleg megvesz: Inform, PannonPower, PCM, Centralion, Kebo, Trust, vagy ha valami aranyásó cég megtalálja Shenzenben, vagy Ankarában ezek bármelyikének átcimkézett változatát és úgy dönt, hogy hat és fél százalékos haszonkulccsal elkezdi árusítani.

Egy Schrack és egy PP között kábé annyi lehet a különbség, mint egy jó alaplap és egy tomato, vagy aristo között.
Valszeg mindkettő működik és teszi a dolgát. Valószínűleg...

Véletlenül amik szerinted UPS gyártók azok nem ipari UPS-eket gyártanak? Kapsából néztem az elsőt Chloride. Az oldalán lévő 9 UPS-ből, max 2-re mondhatni, hoyg otthonra szánták. link
A többi márkát nem néztem, de úgy érzem nagyrészük ipari UPS-eket gyárt. Jah és az APC meg MGE azok már csak az átlagusereknek jó... :think:

Szerkesztette: zserrbo 2007. 06. 15. 17:41 -kor

#124 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:29

Idézet: LTB - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 6:39

Nem mondok ilyen esetet, mert nem vagyok napi kapcsolatban a megyei tűzoltókkal.
És apukám sem a legerősebb, és ő sem áll kapcsolatban a tűzoltókkal.
A saját, beszűkült, szubjektív véleményemet merem csak hangoztatni, amit el sem kell fogadni másnak, sőt... :)

ami sztem meglehetősen sznob és nagyképű, és kissé lekezelő. persze szubjektíve sztem. mer' ez a nagy varázsszó, ugye. és engedtessék már meg nekem, h a bulvármédiában megjelenő ökörségekhez hasonlatos kijelentések (lásd ne vegyél tatár usp-t mer' leég ám a te házad) felett ne menjek el szótlanul. köszi.

Szerkesztette: avman 2007. 06. 15. 19:30 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#125 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 04:45

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 16:37

Véletlenül amik szerinted UPS gyártók azok nem ipari UPS-eket gyártanak? Kapsából néztem az elsőt Chloride. Az oldalán lévő 9 UPS-ből, max 2-re mondhatni, hoyg otthonra szánták. link
A többi márkát nem néztem, de úgy érzem nagyrészük ipari UPS-eket gyárt. Jah és az APC meg MGE azok már csak az átlagusereknek jó... :think:

A chloride valszeg nem gyárt kicsit:)

Véleményem szerint nem hajlandóak engedni a minőségből csak azért, hogy belemehessenek egy árversenybe.
A többiek árai valahol a kínai és az APC között vannak.
Az APC kis UPS-ben egész jó volt egy jó ideig, sőt, vitathatatlan érdemei vannak, de a cég eladását előkészítendő komoly nyereség-maximalizálásba kezdtek pár éve, így aztán gyengítettek a minőségek hangyányit.
Az MGE-ről kicsik tekintetében nem sok jót hallok, a néhány kVA-eseket sok helyen látom, valszeg teszik a dolgukat, a nagyokról megoszlanak a vélemények, sokak szerint nem túl áttekinthető konstrukció.

#126 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 04:48

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 18:29

ami sztem meglehetősen sznob és nagyképű, és kissé lekezelő. persze szubjektíve sztem. mer' ez a nagy varázsszó, ugye. és engedtessék már meg nekem, h a bulvármédiában megjelenő ökörségekhez hasonlatos kijelentések (lásd ne vegyél tatár usp-t mer' leég ám a te házad) felett ne menjek el szótlanul. köszi.

Én inkább nevezném elfogultnak a véleményemet, semmint sznobnak.
A sznob nem a minőséget választja, hanem azt, amivel menőzhet.
Én csak simán más értékrendek mentén mozgok.
Nekem elég a ~5-6 éves 1800+ Athlon XP-m, de inkább venném mellé egy neves gyártó jó UPS-ét.
Másoknak a grafikai teljesítmény a fontos, ők nem vesznek UPS-t, vagy a legolcsóbbat.

#127 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 21:42

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:29

Azért itt álljunk meg egy szóra. Nem kifejezetten akarom részletezni, de párhuzamot is vonhatunk olyan nevekkel, mint vargáné, odegen, mercury. Ugye így érthetőbb, miről is volna szó? Mert a helyszín és a minőség ugyanaz, csak a név változik. Más kérdés, hogy az UPS jellemzően nem teszi tönkre maga mögött a fél gépet. Csak néha.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#128 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 23:58

Ma megyek és megnézem a villamossági boltokban kapható-e fojtótrafó vagy tekercs nemtom hogy hívják pontosan. Vagy egyáltalán hallottak-e róla. Amúgy milyen kellene belőle? /teljesítmény/
Ha tényleg igaz, hogy a Chieftec aktív PFC-i ennyire háklisok a nem szinuszos UPS-ekre akkor nagyot csalódtam a márkában, már csak azért is, mert így kibaszott velem  :reklamacio:
Sztem még a boltban van a 700VA-es Back UPS, amit én vettem és visszavettek tőlem. Volt bene egy akksicsere szóval még azt se lehet ráfgoni hoyg ott állt a boltban :D, kiharcolom valahoyg a tápcserét, ezzel együtt több okom is van már, aztán megnézzük úgy müxik-e ha nem akkor egy fojtótrafóval. Azt mondtátok úgy már mennie kell, hát remélem.

#129 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 18:54

Hali!
Szerintetek milyen tápot érdemes most venni? BluestormII-es táp lesz, Core2Duo, 8600GTS vidikártya (lehet később egy izmosabbat veszek). Ehhez mit tudtok ajánlani, ami még megfizethető is minőségi is? Előre is köszi!
Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#130 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 13:54

Idézet: Neton - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 17:54

Hali!
Szerintetek milyen tápot érdemes most venni? BluestormII-es táp lesz, Core2Duo, 8600GTS vidikártya (lehet később egy izmosabbat veszek). Ehhez mit tudtok ajánlani, ami még megfizethető is minőségi is? Előre is köszi!

Hány wattot fogyaszt ez a gép?

#131 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 16:40

Idézet: LTB - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 12:54

Hány wattot fogyaszt ez a gép?

Hali! Fog sincs, nem számoltam utána, sajna az online. Még nem vettem meg, de 3 hét múlva meglesz és nem szeretném, ha az első viharnál elszállna minden. Íme a telljes konfig:
Alaplap            Abit AB9 Pro                     
CPU                Intel Core2Duo E6600 2.4GHz BOX         
CPU hűtő            ZALMAN CNPS7700-CU                       
Memória          2x1GB DDR-II 800MHZ RAM KINGMAX         
Vidi kártya          Gainward 8800 GTS 320MB DDR3 DUAL       
HDD                2*250GB WESTERN DIGITAL HDD SATA           
DVD író              2*PIONEER DVD-RW 112D DL FEKETE
Táp                    FSP BlueStorm II. 500W                     
Monitor            LG 19" 1952S TFT Monitor 8ms
Elvileg 500-600W között kéne egyen, de nem találtam használható calculátort a neten, amivel jól ki lehetne számolni mindent.
Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#132 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 11:57

Idézet: Neton - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 15:40

Hali! Fog sincs, nem számoltam utána, sajna az online. Még nem vettem meg, de 3 hét múlva meglesz és nem szeretném, ha az első viharnál elszállna minden. Íme a telljes konfig:
Alaplap               Abit AB9 Pro                     
CPU                   Intel Core2Duo E6600 2.4GHz BOX            
Memória             2x1GB DDR-II 800MHZ RAM KINGMAX            
HDD                   2*250GB WESTERN DIGITAL HDD SATA           
Monitor               LG 19" 1952S TFT Monitor 8ms
Elvileg 500-600W között kéne egyen, de nem találtam használható calculátort a neten, amivel jól ki lehetne számolni mindent.

500-600W?
Reméld, hogy nincs annyi, mert nincs annyi pénzed szünetmentesre!

#133 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 05:36

Idézet: Neton - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 17:40

Alaplap               Abit AB9 Pro                     
CPU                   Intel Core2Duo E6600 2.4GHz BOX            
Memória             2x1GB DDR-II 800MHZ RAM KINGMAX            
HDD                   2*250GB WESTERN DIGITAL HDD SATA           
Monitor               LG 19" 1952S TFT Monitor 8ms

Elvileg lehet akármi, gyakorlatilag meg a 300W-ot sem éri el.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#134 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 05:38

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 0:58

Ma megyek és megnézem a villamossági boltokban kapható-e fojtótrafó vagy tekercs nemtom hogy hívják pontosan. Vagy egyáltalán hallottak-e róla. Amúgy milyen kellene belőle? /teljesítmény/
Ha tényleg igaz, hogy a Chieftec aktív PFC-i ennyire háklisok a nem szinuszos UPS-ekre akkor nagyot csalódtam a márkában, már csak azért is, mert így kibaszott velem  :reklamacio:
Sztem még a boltban van a 700VA-es Back UPS, amit én vettem és visszavettek tőlem. Volt bene egy akksicsere szóval még azt se lehet ráfgoni hoyg ott állt a boltban :D, kiharcolom valahoyg a tápcserét, ezzel együtt több okom is van már, aztán megnézzük úgy müxik-e ha nem akkor egy fojtótrafóval. Azt mondtátok úgy már mennie kell, hát remélem.

Trafónak csúfolják, mert úgy néz ki, de tekercs. A Chieftec ebben nem igazán hibás, mert nem gyárt maga tápot, de a beszállítói sem kifejezetten. Az aktív PFC ilyen dolog, nem arra van kitalálva, hogy nágyszögjellel etessék.

#135 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 20:05

Jó nagy vihar van...

#136 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 20:21

Kuldott is mindjart 2 emailt a PowerChute :D

Egyebkent tegnapelott csunyan neztem, amikor hajnali hatkor agybazuhanas utan 8:10-kor nekiallt visitani a szunetmentes (*), hogy nincs villany, aztan 9:12-kor kapcsolta le a gepet, es csak 9:45-kor jott vissza az aram. :omg:
Mint kiderult, eloremegfontolt Elmu akcio volt, csak en nem olvastam eleg figyelmesen a lepcsohazban kirakott szorolapot. :banghead:

Egesz jo ez az egy ora rendelkezesreallasi ido 18% terhelesnel, ha be lett volna kapcsolva az erositom+21" CRT (azokkal egyutt ~40%), akkor ~16 perc utan lekapcs lett volna.

*: szeretem azt a bacsit, aki lesporolta a csengoathuzva gombot a mostani Smart szeriakrol, es csak szoftveresen lehet lenemitani.
Egyebkent ki volt kapcsolva, csak a hetvegen ujrahuztam a Wint, es vele egyutt a PowerChute-ot is, erre az defaultbol visszakapcsolta :banghead:
Monitort meg nem mertem bekapcsolni, mert azonnal lerugta volna akkus uzembol a szunetmentest, ahogy lemagnesezi magat.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 21. 20:39 -kor

#137 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 18:07

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 5:38

Trafónak csúfolják, mert úgy néz ki, de tekercs. A Chieftec ebben nem igazán hibás, mert nem gyárt maga tápot, de a beszállítói sem kifejezetten. Az aktív PFC ilyen dolog, nem arra van kitalálva, hogy nágyszögjellel etessék.

Igen már láttam, találtunk itthon 2-t is. Egy 300 és egy 600W-ost. Nem tudom melyik kell, de a nagyobb elvileg nem árt, a kisebb meg igen. Amúgy Apám azt mondta telefonközpontokban használták amik nekünk vannak. Az utóbbi már készen van csak ajzat kell hozzá. Nem volt itthon üres :).
Azt mondjátok a Chieftec atív PFC-vel rendelkező tápjai, azaz a ma gyárott tápoknál nagyobb az esély hogy nem megy kvázi szinuszos UPS-el. Még írta itt valaki hogy FSP Bluestorm II-vel megy neki. Szóval annyiban hibáztatható hogy nem jó "belsővel láttatja el" a tápjait.
Azt elhiszem hogy nem arar van kitalálva, de akkor meg a szinuszjeles UPS-ek árait kellene csökkenteni a gyártóknak. Ezért résezmről ők is hibások a kialakutl helyzetért. Akkor szinuszost vennék alapból, jah és ha ezt a pfc vs UPS dolgot fel is tűntetnék annak külön örülnének a vevők, sőt még inkább a boltosok  :D mert gőzük sincs az ilyenről.

Ki lesz cserélve a Chieftec táp a gépemben (zúg) és valszeg másik márkájú lesz. FSP BlueStorm II 500W és Asus 550W-osra gondoltam. Mindkettő aktív PFC-s. Valakinek használ ilyen tápot kvázi szinuszos UPS-el? Legfőképp, ha APC Back UPS-el érdekelne.
Van rá esély hogy kinyírja a tápomat a UPS vagy fordítva? Ha igen akkor talán érdemesebb lenne rögtön fojtótekerccsel sorba kötnöm, végül is nem árthat.

:offtopic:
Most nézem a rendszerpartíciót winyó tesztprogrammal, ha nem talál hibát akkor formázom és reinstall az XP. Mert az a bizonyos sötét kék ablak, mikor a rendszer leáll a hardverkárosodás megelőzése miatt jött elő minden PerfectDisk 8-al való töredezettségmentesítéskor. + a DVD író nem tud csak 2x-esen írni DVD-RW-t meg csak egymenetesen. Lehet XP gond volt, szar állapotban is vol már (memória hibák, renszerleállások, stb)
Jah van új ramom 2x1GB Geil Ultra.

u.i: Avman írta

Idézet

sztem olcsóbban megúszod, ha lecseréled a csífteket egy bluestormra és veszel mellé egy felújított kváziszinuszos ups-t. én ezt tettem. mind a 400w-os bs II, mind a green fsp simán megy kváziszínuszos apc-vel és belkinnel.

Szerkesztette: zserrbo 2007. 06. 22. 18:20 -kor

#138 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 07:57

Szerintem,meg az ócsó UPS gyártók hibásak, hogy ócsó UPS-eikben hulladékot építenek be... ;)

#139 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 14:53

Idézet: stol - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 6:57

Szerintem,meg az ócsó UPS gyártók hibásak, hogy ócsó UPS-eikben hulladékot építenek be... ;)

Szerintem meg szarba nem lehet szöget verni.
Aktív pfc-s tápot vesz a user a magasabb hatásfok elérése érdekében.
Ha a táp hatásfoka 70 helyett 80%, az annyit tesz, hogy óránként akár 40-50W-tal csökkenhet a fogyasztás, vagyis 20-25 óra használat során ~1kW a megtakarítás.
Érdemes kiszámolni, mi éri meg.

Nincsenek olyan megbízható tápok, amikben nincs aktív pfc?
Mert ha a megtakarítás nem szignifikáns a viszonylag kevés használat miatt, akkor lehetne aktív pfc nélküli tápot venni és mindenki boldogan használhatna belépő szintű UPS-t is.

#140 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 14:55

Amúgymeg...

80% felett

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5