HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 24. 12:36

Üdv!

Nekem nem PFC-s a tápom, viszot a szünetmentesre rákötném a modemet, és esetleg a telefon adapterét is.
Kérdésem, hogy ezek mennyire befolyásolják a szünetmentes működését?
A gépem mindennel együtt 110-130W-ot fogyaszt. (megmérve fogyasztásmérővel)
Mekkora szünetmentest vegyek?
És tényleg nem ajánlott Turst, Inform, Centralion-t venni?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#282 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 13:23

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 13:36

Nekem nem PFC-s a tápom, viszot a szünetmentesre rákötném a modemet, és esetleg a telefon adapterét is.
Kérdésem, hogy ezek mennyire befolyásolják a szünetmentes működését?

Semennyire, azok egyaltalan nem erzekenyek a kvaziszinuszra, mivel elso korben egyeniranyitjak az aramot.
Fogyasztasuk meg annyira minimalis (5-10W), hogy amiatt nem kell nagyobb szunetmentest venni.

Elvileg a 130W-hoz boven sok a 400VA-s szunetmentes, de ha a monitort is ra akarod kotni, hogy kezzel menteni tudj, ha elmegy a villany, akkor nem arthat egy 500-600VA-s.

#283 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 13:23

Semennyire, azok egyaltalan nem erzekenyek a kvaziszinuszra, mivel elso korben egyeniranyitjak az aramot.
Fogyasztasuk meg annyira minimalis (5-10W), hogy amiatt nem kell nagyobb szunetmentest venni.

Elvileg a 130W-hoz boven sok a 400VA-s szunetmentes, de ha a monitort is ra akarod kotni, hogy kezzel menteni tudj, ha elmegy a villany, akkor nem arthat egy 500-600VA-s.

Összesen fogyaszt a gépem annyit! Persze néha, főleg indításkor felmegy 160W-ra de nem tovább.
Mivel két gép van, és előfordulhat, hogy mind két gép fog egyszerre menni, így egy kicsit nagyobbat kell hogy vegyek.
Megmértem, és a két gép egyszerre monitorostúl mindenestűl leg extrémebb esetben 280W-ot eszik.
Szerintem a 600VA/300W elég lesz nekem. Többnyire csak az én gépem megy.
Saját képekről is!

#284 Felhasználó inaktív   MicroSun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 26. 17:07

Sziasztok!

Olvastam, amennyit bírtam itt a témában, de nem teljesen tiszta minden aktív PFC és UPS téren. Szóval lenne pár kérdésem egy örökölt APC Back-UPS 600-hoz és a következő konfighoz: 19"-es TFT és egy Q6600+4Gb RAM+2 HDD+DVD+8500GT. A monitor kb 30W-ot a gép kb 140-180W-ot vesz ki a hálózatból normál üzemben. Full terhelésnél + 100W. Ja és főleg a ~1sec körüli kimaradások ellen kell, amire a gép már újraindulna.

Az UPS leírásában ez van (sajnos ha magyarul lenne, akkor se tudnám, hogy ez jó vagy rossz)
Maximum load: 250 VA or 170 W, 400 VA or 250 W, and 600 VA or 400 W for
models 250, 400 and 600 respectively.
Nominal output voltage: 225 Vac, ±5%. When verifying UPS on-battery output
voltage, use only a true rms responding voltmeter.
Frequency regulation: 50 or 60 Hz, ±3% unless synchronized to the utility.
Waveshape: stepped approximation to sine wave; peak and rms values equivalent
to the utility.
Protection: electronically overcurrent and short circuit protected, overload
shutdown is latched.

Akkor a kérdések:

1. Ha épp nincs áramszünet, akkor is számít, hogy milyen tápot használ az ember? Vagy ebben az esetben csak átfolyik az áram az UPS-en minden féle hókusz-pókusz nélkül és kapom a hálózati normál szinusz jelet?
2. Az UPS leírása szerint 400W-ig terhelhető, de rövid ideig többet is elvisel. Ha gáz van és bekapcsol a táp akkor az aktív PFC-s táp olyan az UPS-nek, mintha dupla annyit fogyasztana? Ezt írta itt valaki pár hónapja. Ha "csak" ennyi a gond, akkor minden rendben, nem? Hisz a 400W-ot így is épp csak elérem és azt meg 5 percig bírja. Vagy ez rossz eszmefuttatás?
3. Ha bármi gáz van, akkor mi fog elfüstölni? Táp / UPS / Mindkettő?

Előre is kösz a segítséget!

#285 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:13

1. Ha nincs aramszunet, akkor csak a legdragabb szunetmentesek dolgoznak akkurol, olcsobbak valtoztatas nelkul atengedik a halozati szinuszt.
2. Konkret PFC megvalositas fuggo, hogy mennyivel eszik tobbet kvaziszinuszrol, mint szinuszrol.
Kene egyszer csinalni egy nagy tap osszehasonlitast, melyik gyartonal mennyi a tobblet terheles.
Valoszinuleg a Delta "nyerne", hiszen legtobben a Chieftec GPS-ekre panaszkodnak.
3. Valoszinuleg egyik sem. Szunetmentes lekapcsol, ha tulterhelik, nem gagyi tap meg kibirja.

#286 Felhasználó inaktív   MicroSun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 20:26

Kösz!

Gyorsan ki is próbáltam. Amúgy nekem is Chieftec 450 GPS van. Sajnos most nincs vinyó a gépben, így nem tudom, hogy pl a Windows lefagyna-e, de a rendszerinfo képernyő megmarad, igaz az UPS úgy zakatol, mint egy ütvefúró. Ez normális? És a táp is elkezd ciripelni egy picit.

Ja és 5 tesztből egyszer azonnal resetelt a gép, de az UPS nem tiltott le és elkezdett újrabootolni. Na ez mitől lehet?

Szerkesztette: MicroSun 2007. 08. 26. 20:35 -kor

#287 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:39

Akkurol mindegyik UPSnak van valamennyi ciripelo/ketyego hangja, azert az utvefuro szerintem "enyhe" tulzas.
Tap ciripel: nagy terhelesnel elofordul, hogy rezegni kezdenek a rosszul/nem elegge rogzitett/kilazult tekercsek. (Ebben csucstarto az FSP ZENebona. :mad: )

Szerintem a komplett negymagos konfig Chieftec GPS tappal sulyosbitva mar sok lesz annak a BackUPS 600-nak.

#288 Felhasználó inaktív   MicroSun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:52

Az enyém bizony elég hangos, olyan, mintha másodpercenként többször váltana a relé ide-oda. Szinte remeg az egész UPS és a figyelmeztető csipogás is elég erőtlen ilyenkor.
Ha csak a monitor van rajta, akkor nem produkál ilyeneket, csipog rendesen és van egy picit hangosabb zúgása.

A táp csak akkor ciripel, ha akkus üzem van, a terhelés változatlan. Vagy itt is az aktiv PFC lenne a ludas?

A tápot kicserélem majd, de az is aktiv PFC-s lesz.

#289 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 27. 13:22

Idézet: MicroSun - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 13:52

A tápot kicserélem majd, de az is aktiv PFC-s lesz.

csak ne csifire, vagy delta belsősre, és akkor sanszos, h nem lesz gond apfc-vel sem.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#290 Felhasználó inaktív   MicroSun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 17:38

Nem egy Corsair VX450 lett helyette. Ez is aktív PFC-s de semmi gond vele. Az UPS simán kezeli mindenféle  furcsa jelenség nélkül. Legalábbis eddig.

Érdekes, hogy a fogyasztásmérő szerint akkuról 130 W helyett csak 122W vesz fel.

#291 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 27. 18:53

Üdv!

Egy Dell PowerEdge SC1420-as szerverhez milyen szünetmentest ajánlanátok?

3 vinyó (250 GB), Intel Xeon 3.06 Ghz (két mag), DVD+a szokásos sallangok, hálókártya, alaplap, hűtő dolgok, 14-es monitor (ez nincs bekapcsolva mindig, nem is fontos hogy arról menjen).

Jelenleg ideiglenesen egy régebbi APC SmartUPS 620-on van, de sajnos nem jó vele, egyből letilt ha elmegy az áram (a szünetmentes meg sípol mint az állat), a szünetmentes akkuja jó, cserélve is volt, tehát más a gond, sejtem hogy az itt már taglalt PFC miatt.

Ár nem annyira lényeges (persze ne legyen 100 ezer), 4-5 percig azért kibírja, Linux támogatás USB-n vagy soros porton szükséges lenne (APC-nek van Linuxos JAVA-s kezelőfelülete).

Szerkesztette: Kory 2007. 08. 27. 18:56 -kor

#292 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 00:29

Smart750 boven eleg lesz oda.

Egyik ugyfelnek szallitottunk olyat egy Dell 1420 melle, siman elvitte fel oran at, igaz abban csak 1 Xeon volt, meg 1 vinyo.
A gond csak az volt, hogy a lezernyomtatot is ra akarta kotni :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 28. 00:34 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 06:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 1:29

Smart750 boven eleg lesz oda.

Egyik ugyfelnek szallitottunk olyat egy Dell 1420 melle, siman elvitte fel oran at, igaz abban csak 1 Xeon volt, meg 1 vinyo.
A gond csak az volt, hogy a lezernyomtatot is ra akarta kotni :omg:

Okés, remélem a táppal se lesz azzal már gond. (ebben is egy proci van, csak kétmagos Xeon)

Lézernyomtatót főleg, meg egyébként nyomtatót is meg nem kell ups-re kötni. :)

#294 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 17:27

A Powercom ups-ek mennyire jók a Trust-hoz és az Apc-hez viszonyítva?
Saját képekről is!

#295 Felhasználó inaktív   majomka24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 28. 19:12

Vettem egy APC-Back UPS ES 700VA-as szünetmentes tápot és a gépemben egy CHIEFTEC 450-es táp van (Aktív PFC-s). Áramszünet esetén egyből lekapcsol az egész, aksira át sem vált. Gondolom az aktív PFC miatt, na meg hogy CHIEFTEC a tápom. (Nem kompatibilisek?)
Na most abban segíthetnétek hogy mit csináljak:
1. Cseréljem ki a z APC-t egy nagyobbra? (800VA v. 1000VA-ra mondjuk ez zsebbe nyúlós nem biztos hogy ér annyit az egész, ez áll a legtávolabb tőlem.)
2. Vegyek egy másik (nevesebb) gyártótól származó ugyancsak aktív PFC-s tápot? (Hátha az jó lesz)
3: Vagy CHIEFTEC paszív PFC-s tápra cseréljem le a mostanit?

Kérlek ha tudtok segítsetek mert valamit lépnem kell. Drága mulatság lenne egy ilyen APC csak dísznek  maradna meg. Mert használni nem tudom.

#296 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 19:30

Bakker, PONT ERROL szol az utolso 3 oldal...

#297 Felhasználó inaktív   majomka24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 28. 19:38

Na igen olvastam az utolsó 3 oldalt csak azért kérdeztem ezeket(lásd fentebb) mert másik fórumban olvastam hogy az APFC-táp túl nagy löketet ad a szünetmentesnek azért áll le az egész. Valószínűleg nagyobb APC már bírná szuszal. Vagy nem?

#298 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 19:46

Elmult fel oldalon konkretan 3 aktiv PFC-s tap is fel volt sorolva, amelyik NEM terheli tul az olcso (nem csak APC) szunetmenteseket.

Csak azok nem a D betus tapgyarbol szarmaznak, hanem az F-estol meg az S-estol.

#299 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 08:14

Idézet: majomka24 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 19:12

Vettem egy APC-Back UPS ES 700VA-as szünetmentes tápot és a gépemben egy CHIEFTEC 450-es táp van (Aktív PFC-s). Áramszünet esetén egyből lekapcsol az egész, aksira át sem vált. Gondolom az aktív PFC miatt, na meg hogy CHIEFTEC a tápom. (Nem kompatibilisek?)
Na most abban segíthetnétek hogy mit csináljak:
1. Cseréljem ki a z APC-t egy nagyobbra? (800VA v. 1000VA-ra mondjuk ez zsebbe nyúlós nem biztos hogy ér annyit az egész, ez áll a legtávolabb tőlem.)
2. Vegyek egy másik (nevesebb) gyártótól származó ugyancsak aktív PFC-s tápot? (Hátha az jó lesz)
3: Vagy CHIEFTEC paszív PFC-s tápra cseréljem le a mostanit?

Kérlek ha tudtok segítsetek mert valamit lépnem kell. Drága mulatság lenne egy ilyen APC csak dísznek  maradna meg. Mert használni nem tudom.

Hi!

Nekem is ez volt a problémám, íme az én megoldásom:

Vettem egy használt APC SMART 700VA UPS-t (ez szinuszos jelet ad aksis üzemmódban, tehát kajálja a Chiftec) 10.000 HUF
Vettem bele 2DB új akkumlátort 3.000 HUF/DB

Így lett egy faxa szünetmentesem, szerintem ennél jobb nem kell!

Üdv!

(Ha kell, hogy honnan szereztem be ezeket, akkor írj egy PÜ-t)

#300 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:10

Sziasztok! Vettem egy UPS et a mult heten ,Powercom BNT800AP 800VA 19,900FT vot.Namostmár az a nagy gond vele, hogy feltettem a softvert, meg minden...de teljesen feltöltött akkuval nembirja 10 percet uzemelni a monitort egy a meghajtot (8perc max).A monitorom egy LG Flatron F700B crt 17", a meghajtó tápegysége meg 350W os.Az UPS terheltsége a szoftver szerint 33%.A Batterly level 100%, de ha kihozom a falbol akkor a battery level azonnal lecsökken 56% ra...Szerintetek normalis ez? :), a multkor kiszedtem az akut belole miutan mar kikapcsolt az ups kivancsi voltam mittud...Van nekem egy halogén égőm,(az autok elso lampalyaban talalhato, jo nagy fogyasztasa van),reatettem az akkura s kifogastalanul mukodott szep feher fenyt adott... ugy hagytam fel ora mulva meginnt megneztem meg mindig a teljes erejivel vilagitott.Szerintetek milehet a baj?

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.