HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:31

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 19:11

Itt a nyár, jönnek a viharok, és úgy döntöttem, ideje beruházni egy szünetmentes tápra. Túl drágát nem akarok venni, rövid áramkimaradások áthidalása a cél, usb-s vezérlésre meg hasonlókra nincs szükségem, valahogy adja tudtomra, ha elmegy az áram, és azért bírja ki egy 17" monitorral a géppel (2 vinyó, athlon xp, radeon9600) pár percig. Néztem ezt:  Powercom Black Knight 400VA 9600 Forintért, és valószínűleg bőven megfelelne, de a honlapról nem derül ki róla semmi. A táp egy 400W-os passzív PFC-s Azona. Van valami, ami miatt esetleg kifejezetten nem ajánlott ez az UPS? Kösz.

szerk: most nézem, a 600VA-s csak 2000 forinttal drágább. Érdemesebb lenne azt?

A Powercom a legkultúráltabb kínai UPS.
Csakhát még akkor is kínai.
A te döntésed.
20-25-ért egy rendes gyártó minőségi terméke, vagy 10-15-ért egy olcsó, kínai gyártmány.

#42 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 14. 11:44

Idézet: LTB - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 11:29

Ezek szvsz már elfogytak.
Az 5000-esek legalábbjis bizonyosan.

Nem hiszem, hogy 5000-est akar valaki otthonra... :D

#43 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 20:51

Idézet: Naszta - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 10:44

Nem hiszem, hogy 5000-est akar valaki otthonra... :D

Ehhe  :D
Csak arra bátorkodtam következtetni, hogy mivel elég jó áron volt a sua1000 és a su5000rmi is, valszeg mindkettő elfogyott vala :)

#44 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 21:30

Idézet: LTB - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 20:51

Ehhe  :D
Csak arra bátorkodtam következtetni, hogy mivel elég jó áron volt a sua1000 és a su5000rmi is, valszeg mindkettő elfogyott vala :)

Nem hinném, még mindig UP-olja a topicot a srác. Anno vettem nála én is egy 5000-rest (nem otthonra ;)). Ahogy emlékszem, 1000-resből van még neki bőven.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#45 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 12:06

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 20:30

Nem hinném, még mindig UP-olja a topicot a srác. Anno vettem nála én is egy 5000-rest (nem otthonra ;)). Ahogy emlékszem, 1000-resből van még neki bőven.

Akkó besztbáj!

#46 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 15:25

Szünetmentes tápnál miben nyilvánul meg, hogy kínai? Gyorsabban hal az akku? Rosszabb kimenő jelet ad le (ez károsítja a tápot? :think:)?
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#47 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 20:14

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 16:25

Szünetmentes tápnál miben nyilvánul meg, hogy kínai? Gyorsabban hal az akku? Rosszabb kimenő jelet ad le (ez károsítja a tápot? :think:)?

Minőség.

#48 Felhasználó inaktív   csbali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 22:45

Sziasztok!
Vettem egy használt APC Smart1000-es ups-t és akkucserére szorul.
Gyárilag 12v12Ah van benne 2 db. Belenéztem, és látom, hogy belefér 2 db 12v17Ah is, csak 2 sint kell kivenni és a vezetéket megbarkácsolni, mert ennek a saruja csavaros. A kérdésem, hogy belerakhatók-e, tudja-e kezelni az ups elektronikája? Mintha ugyanaz lenne mint az 1400-es csak kisebb akkumulátorokkal.
A második kérdésem: van benne sima 10-es SNMP kártya, de nem tudom az ip címét, nem tud valaki egy segédprogit amivel átállíthatom? Az APC-nél nem találtam. Régi powerchute látja és tud vele kommunikálni.
Köszi!
csbali

#49 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 16. 06:19

Idézet: csbali - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 22:45

Sziasztok!
Vettem egy használt APC Smart1000-es ups-t és akkucserére szorul.
Gyárilag 12v12Ah van benne 2 db. Belenéztem, és látom, hogy belefér 2 db 12v17Ah is, csak 2 sint kell kivenni és a vezetéket megbarkácsolni, mert ennek a saruja csavaros. A kérdésem, hogy belerakhatók-e, tudja-e kezelni az ups elektronikája? Mintha ugyanaz lenne mint az 1400-es csak kisebb akkumulátorokkal.
A második kérdésem: van benne sima 10-es SNMP kártya, de nem tudom az ip címét, nem tud valaki egy segédprogit amivel átállíthatom? Az APC-nél nem találtam. Régi powerchute látja és tud vele kommunikálni.
Köszi!
csbali

Hmm, ha nem terheled határértékig, akkor mehet bele a nagyobb akku, a töltőelektronika elbír vele, az inverter hűtése is elég szok lenni. Viszont, ha saruzol, a kábelezésre nagyon figyelj oda! Itt kb. 60A-es áramok bírnak elfolyni, egy pár mOhm-nál gyengébb kontaktus felforrósodik (10mOhm-on a 60A 36W-ot hagy ott, ami kis felületen nagyon sok, 0,6V feszültségeséssel, amit az elektronika jószerével meg sem érez!)  és esetleg látványosan elég. A saruzást célszerű több érrel végezni, a sarut krimpelni (forrasztani is szoktam), a rögzítésben kettő körmös anyával segíteni és erősen meghúzni. A saruk legyenek távol a doboztól, elektronikától, ha szükséges, prespán lapokkal oldd meg a környezetében a szigetelést. Biztosíték külön tokban/panelen van? Azokat is érdemes átnézni, kontaktsprével megmaszírozni, ha külön panel, a rögzítését megvizslatni, forraszokat felújítani (ezek a kábelmozgáskor előszeretettel törnek meg).
Az SNMP-t Hyperterminal-on kell toszogatni, IP-t is ott tudsz adeni neki, egy kis segítség (javaslom, töltsd le és tedd el nyomtatott formában :) ): http://www.aesystems.com/apc_snmp.html

Szerkesztette: didyman 2007. 05. 16. 06:27 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#50 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:14

Hi !

Tudna nekem ajánlani valami olyan használt online (double conversion) UPS-t ami kb. 1000-1200W-ot képes leadni. Ha rossz az aksi vagy nincs az se gond, mert úgyis külső akkuról táplálnám.

Szerkesztette: isti1968 2007. 05. 16. 11:14 -kor

Isti

#51 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 16. 13:18

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 11:14

Hi !

Tudna nekem ajánlani valami olyan használt online (double conversion) UPS-t ami kb. 1000-1200W-ot képes leadni. Ha rossz az aksi vagy nincs az se gond, mert úgyis külső akkuról táplálnám.

Miért van szükséged kettős konverziós UPS-re?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#52 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 16:53

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:18

Miért van szükséged kettős konverziós UPS-re?

Mert a jelenlegi rendszerem valahogy ne igazán úgy működik ahogy elterveztem.

Képzelj el egy családi házat, ahol egy számitógépet, router, modemet switcheket + egy projektoros tévét biztosit egy APC SU1400Inet UPS, amit két sorbakötött 12V 44Ah-s autóakksi szolgál ki ... Na igy ha minden ami rá van kötve üzemel, akkor kb. 25-30 percig birja. Mivel nálunk gyakori az ennél hosszabb áramszünet, ezért van egy 2300W-os benzines aggregátorom, amivel meg kéne hogy tudjam hajtani az UPS-t (1400VA = 950W kb). Igen ám, de itt ha a teljes terhelés rajta van, akkor elkezd ki-be kapcsolgatni (online és battery mode) majd egyszer csak bebolondul és az output oldalról eltűnik a feszkó és összevissza villógznak rajta a fények. Na szerintem ez kiváltható lenne az online UPS-sel....
Isti

#53 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 17:09

Projektoros TV ekkora letszukseglet?

Masreszt ha ennyire gyakoriak az aramszunetek, akkor nyugodtan lehet baszogatni az aramszolgaltatot, hatha rendet rak a sajat portajan...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 16. 17:11 -kor

#54 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 17:25

Esetleg bolhan nemreg osztogattak rackbe szerelheto Smart5000-et kg-nkent ezer penzert :)

Az valoszinuleg nem kapcsolna le ekkora terhelesnel.

#55 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 18:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 16:09

Projektoros TV ekkora letszukseglet?

Masreszt ha ennyire gyakoriak az aramszunetek, akkor nyugodtan lehet baszogatni az aramszolgaltatot, hatha rendet rak a sajat portajan...

Igaz, nem létszükséglet, csak hát tudod milyen gyarló az ember, az egész napi kemény meló után szeretne kicsit tévézni, és ehelyett a gyertyafényes esték kicsit uncsik.
Ami az áramszolgáltatót illeti, nálunk már akkor elmegy az áram ha beborul, de még csak nem is esik, szerintem a biztonság kedvéért ők kapcsolják ki.... ;)

De tényleg nem értem, hogy miért nem bir egy 2300W-os aggregátor egy elvileg 950W-os line-interaktiv UPS kiszolgálni ....

Ezért lenne jó az online, ott nincs ilyen gond .....
Isti

#56 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 18:53

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 16:25

Esetleg bolhan nemreg osztogattak rackbe szerelheto Smart5000-et kg-nkent ezer penzert :)

Az valoszinuleg nem kapcsolna le ekkora terhelesnel.

Ez majdnem jó ötlet lenne eltekintve a 99 eft-os ártól illetve attól, hogy ez is line-interaktiv ...  ;)

Nekem nem feltétlenül nagyobb kellene, mivel nincs szükségem nagyobb teljesitményre, csak arra hogy működjön.
Isti

#57 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 19:08

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 19:50

Ami az áramszolgáltatót illeti, nálunk már akkor elmegy az áram ha beborul, de még csak nem is esik, szerintem a biztonság kedvéért ők kapcsolják ki.... ;)

Akkor elso korben olvasd el a szerzodest, amiben vallaltak valamit, aztan menj be asztalt borogatni, hogy teljesitsek.

Pl. Elmu szabalyzat

Idézet

8 A közüzemi szerződés megszegése és a szabálytalan vételezés
8.1 Szerződésszegés az ELMŰ Nyrt. részéről
Az ELMŰ Nyrt. részéről szerződésszegésnek minősül különösen, ha
...
c) a szolgáltatás minőségi követelményeit megsérti,
következménye kötbér

Minosegi kovetelmenyeknel meg

Idézet

Fogyasztóink számára biztosított garantált szolgáltatásaink köre:

I. A villamos energia ellátás egy fogyasztási helyen történő kimaradás megszüntetésének megkezdése
Abban az esetben, ha egy fogyasztó bejelenti, hogy a környezetében van, de nála nincs villamos energia ellátás, akkor az ELMŰ Nyrt. a saját berendezésében keletkezett hiba elhárítása érdekében az értesítés vételének időpontjától számítva
- 50000-nél több lakosú település belterületén, munkanapokon 4 órán belül, hétvégén vagy ünnepnapokon 6 órán belül
- 5000 és 50000 közötti lakosú települések belterületén, munkanapokon 6 órán belül, hétvégén vagy ünnepnapokon 8 órán belül,
- 5000 lakosnál kevesebb települések belterületén munkanapokon 8 órán belül, hétvégén vagy ünnepnapokon 12 órán belül.
a helyszínen megkezdi a hiba elhárítását. Ha a hiba bejelentés 20:00 óra után történik, akkor a garantált javítás megkezdése 07:00 és 10:00 óra között történik.
...
VIII. Feszültség panasz kivizsgálása
Az ELMŰ Nyrt. feszültség panasz esetén 10 munkanapon belül kapcsolatba lép a fogyasztóval a feszültség javítására vonatkozó javaslattal, vagy időpont egyeztetés céljából, a helyszíni mérés előkészítése érdekében. Az ELMŰ Nyrt. a mérést további 5 munkanapon belül megkezdi és annak eredményéről a fogyasztót a mérés befejezését követő 15 napon belül tájékoztatja a fogyasztót.

IX. Feszültség a fogyasztási hely csatlakozási pontján
A fogyasztási hely csatlakozási pontján az ELMŰ Nyrt. a névleges feszültséget ± 7,5 % (leágazási ponton +8/-7%) tartományon belül szolgáltatja a villamos energiát normál üzemállapotú egyhetes mérés alatt (bármely nap) a napi bármely 10 percre átlagolt értékek 95%-ban. Az egyhetes mérés valamennyi 10 perces átlagértékének a névleges érték +10/-15% tartományába kell esnie. A legnagyobb feszültség növekedés mértéke a névleges feszültség 115%-át nem haladhatja meg 1 perces átlagban. Amennyiben a követelmény nem teljesül, 12 hónapon belül egyszer jogosult a fogyasztó a kötbér kifizetésére.

[szerk:]Minosegi parameterek reszletesebben:
Kozuzemi szabalyzat mellekletek
M6 melleklet a ~42. oldalon kezdodik.

Elmegy a villany, ha beborul, az szamomra nem tartozik a rendkivuli idojarasi helyzettel magyarazhato uzemzavarok koze...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 16. 19:40 -kor

#58 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 19:35

Nekem nincs azzal gondom hogy 6 órán belül megkezdik a hiba elhárítását a gondom az hogy mikorra fejezik be ....  :respect:
Isti

#59 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 19:37

VIII. pontban le van irva, hogy hany napjuk van kivizsgalni a panaszt+megoldani a problemat...

Idézet: M6

1.2 Tartós eltérés a névleges vagy megegyezéses feszültségtől
Kisfeszültségen a névleges feszültség 400/230 V.
Összeférhetőségi szint: a fogyasztási hely csatlakozási pontján a névleges feszültség effektív
értékének egyhetes mérése alatt (bármely nap) a 10 percre átlagolt értékek 95 %-ának az UN
+/-7,5% (leágazási ponton +8/-7%) tartományában kell lennie.

Megvan amugy a villanyoranal a 230+/-7.5%? (213-247V)

Nem szoktad nezni a szunetmentesed AVR visszajelzo LED-jet? Ha az eg, akkor tuti nincs meg a garantalt feszultseg a konnektorban...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 16. 19:50 -kor

#60 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 20:41

Nem akarok nagyon beleszólni, csak azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha ott az az aggregát mint vészáramforrás, akkor minek a szünetmentes?

Amúgy meg mindenképpen a szolgáltatónál kellene kezdeni.

Szerkesztette: BigBear 2007. 05. 16. 20:42 -kor

42

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.