Idézet: csbali - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 22:45
Sziasztok!
Vettem egy használt APC Smart1000-es ups-t és akkucserére szorul.
Gyárilag 12v12Ah van benne 2 db. Belenéztem, és látom, hogy belefér 2 db 12v17Ah is, csak 2 sint kell kivenni és a vezetéket megbarkácsolni, mert ennek a saruja csavaros. A kérdésem, hogy belerakhatók-e, tudja-e kezelni az ups elektronikája? Mintha ugyanaz lenne mint az 1400-es csak kisebb akkumulátorokkal.
A második kérdésem: van benne sima 10-es SNMP kártya, de nem tudom az ip címét, nem tud valaki egy segédprogit amivel átállíthatom? Az APC-nél nem találtam. Régi powerchute látja és tud vele kommunikálni.
Köszi!
csbali
Hmm, ha nem terheled határértékig, akkor mehet bele a nagyobb akku, a töltőelektronika elbír vele, az inverter hűtése is elég szok lenni. Viszont, ha saruzol, a kábelezésre
nagyon figyelj oda! Itt kb. 60A-es áramok bírnak elfolyni, egy pár mOhm-nál gyengébb kontaktus felforrósodik (10mOhm-on a 60A 36W-ot hagy ott, ami kis felületen nagyon sok, 0,6V feszültségeséssel, amit az elektronika jószerével meg sem érez!) és esetleg látványosan elég. A saruzást célszerű több érrel végezni, a sarut krimpelni (forrasztani is szoktam), a rögzítésben kettő körmös anyával segíteni és erősen meghúzni. A saruk legyenek távol a doboztól, elektronikától, ha szükséges, prespán lapokkal oldd meg a környezetében a szigetelést. Biztosíték külön tokban/panelen van? Azokat is érdemes átnézni, kontaktsprével megmaszírozni, ha külön panel, a rögzítését megvizslatni, forraszokat felújítani (ezek a kábelmozgáskor előszeretettel törnek meg).
Az SNMP-t Hyperterminal-on kell toszogatni, IP-t is ott tudsz adeni neki, egy kis segítség (javaslom, töltsd le és tedd el nyomtatott formában

):
http://www.aesystems.com/apc_snmp.html
Szerkesztette: didyman 2007. 05. 16. 06:27 -kor