HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 16. 10:20

megvan, business edition kellett, azzal megy a soros portos cucc...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#702 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 02. 10:11

INFORM Guard LCD 500-as line-interactive UPS-em nem ad áramot a hátlapon, és nem kapcsol be(azaz nem marad bekapcsolva az LCD kijelzője), és hiába próbálkozom a manual szerinti hibaelhárítási procedúrákkal is. Mi lehet a gond? Elvileg új cucc, igaz a'lá second hand vettem.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#703 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 03. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: akaido - Dátum: 2010. 11. 02. 10:11

INFORM Guard LCD 500-as line-interactive UPS-em nem ad áramot a hátlapon, és nem kapcsol be(azaz nem marad bekapcsolva az LCD kijelzője), és hiába próbálkozom a manual szerinti hibaelhárítási procedúrákkal is. Mi lehet a gond? Elvileg új cucc, igaz a'lá second hand vettem.

Akku OK, és van benne valamennyi töltés?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#704 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 03. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 03. 07:35

Akku OK, és van benne valamennyi töltés?

Akkut ennél a típusnál, hogy tudom tesztelni?
Mikor először hozzám került(1 hónapja) akkor a manual szerint feltöltöttem 8 órát, majd használtam ahogy az itthoni másikat, tehát rádugtam a laptopomat, és működött, akksi 100%-on állt végig.. Egyik nap azonban nem kapcsolt be, csak úgy minden előzmény nélkül. Ennyit tudok mondani.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#705 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 00:59

APC Back UPS 500 (BK500MI), az a régi billenőkapcsolós, keskeny fémházas. Eltekertem benne egy potit. A VR1 ("RDS ADJ" felirattal) mit állít és hogyan lehet beállítani a helyes értékre? A kimeneti feszültség (talán a jelalak) minimális mértékben változik tőle.

Ezen kívül még három poti van benne (összesen 4db egymás mellett): VR2, VR3, VR4 - ezek (sorrend nem jó) V OUT,FREQ OUT,XFER V feliratúak. Ezekhez nem nyúltam.

#706 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 11. 06. 00:59

APC Back UPS 500 (BK500MI), az a régi billenőkapcsolós, keskeny fémházas. Eltekertem benne egy potit. A VR1 ("RDS ADJ" felirattal) mit állít és hogyan lehet beállítani a helyes értékre? A kimeneti feszültség (talán a jelalak) minimális mértékben változik tőle.

Ezen kívül még három poti van benne (összesen 4db egymás mellett): VR2, VR3, VR4 - ezek (sorrend nem jó) V OUT,FREQ OUT,XFER V feliratúak. Ezekhez nem nyúltam.

Szerintem az az akkuk feszültségének maximumát állítja. Az RDS-t nem tudom kifejteni belőle. A Vout a kimeneti fesz, a freq a frekvencia, az xfer meg az átkapcsolási küszöb lesz. A VR1-et, ha az, amire gondolok, akkor akkukról sarut lehúzva és azon mérve tudod állítani. Egy párszáz Ohmos ellenállás esetleg kellhet a stabil feszhez a saruk közé.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#707 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 07:36

Üzenet megtekintéseIdézet: akaido - Dátum: 2010. 11. 03. 15:09

Akkut ennél a típusnál, hogy tudom tesztelni?
Mikor először hozzám került(1 hónapja) akkor a manual szerint feltöltöttem 8 órát, majd használtam ahogy az itthoni másikat, tehát rádugtam a laptopomat, és működött, akksi 100%-on állt végig.. Egyik nap azonban nem kapcsolt be, csak úgy minden előzmény nélkül. Ennyit tudok mondani.

Kiszeded és ráraksz egy autóizzót. Ha világít teljes fényerővel, akkor OK az akku.

#708 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 06. 07:36

Kiszeded és ráraksz egy autóizzót. Ha világít teljes fényerővel, akkor OK az akku.

"Ahá élmény" csak nincs autóm...még. Majd valahogy megoldom azért. Köszönöm szépen a tippet!

#709 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 02:31

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 06. 07:35

Szerintem az az akkuk feszültségének maximumát állítja. Az RDS-t nem tudom kifejteni belőle. A Vout a kimeneti fesz, a freq a frekvencia, az xfer meg az átkapcsolási küszöb lesz. A VR1-et, ha az, amire gondolok, akkor akkukról sarut lehúzva és azon mérve tudod állítani. Egy párszáz Ohmos ellenállás esetleg kellhet a stabil feszhez a saruk közé.

Eredetileg én is úgy gondoltam, próbáltam ellenállással is, de egy századot nem állít. Ezen a típuson potival nem állítható a töltőfeszültség, úgy néz ki.

Itt megtaláltam végre.

Fordítóval így néz ki:
RDS ADJ szabályozza a kimeneti impulzus szélesség. UPS egy téglalapot a kibocsátási rés.
V OUT kimeneti feszültség szabályozza.
FREQ OUT szabályozza a kimeneti frekvencia.
Xfer szabályozza a pillanatban, amikor bekapcsoljuk a hálózat. Általában, van beállítva, hogy 190V.

Az oszcilloszkóppal tudod mi a helyzet, így nem tudom hogy állítsam ezt vissza. Ha nagyjából szemre ugyanoda tekerem, abból lehet baj?

Levelet megkaptad?

#710 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 14:33

Az APC-nél se teljesen 100-asok, nem javaslom az új PowerChute Personal Edition 3.0 telepítését... :angry: :glare:

http://emea-en.apc.c...tail/a_id/11148

http://www.apc-forum...messageID=24748
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#711 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 13. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 11. 07. 02:31

RDS ADJ szabályozza a kimeneti impulzus szélesség. UPS egy téglalapot a kibocsátási rés.

Ha ez valóban a négyszögjel kitöltési tényezője, akkor elég ha egy True RMS multiméterrel rámérek a kimenő feszültségre és ha az határokon belül van, akkor ok vagy oszcilloszkóp kell a beállításhoz mindenképpen? Ha az utóbbi eset áll fenn, hasonlítam össze egy másikkal vagy mi alapján lehet beállítani?

Szerkesztette: Freddy001 2010. 11. 13. 18:45 -kor

#712 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 06. 07:36

Mielőtt vennék egy RITAR RT1270 12 V 7.0 AH/20HR-est linkelnék egy képet az akksi belsejéről:
akksi

Szerkesztette: akaido 2010. 11. 19. 10:20 -kor

#713 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 16:15

Ismeri valaki a Powervar ABC-800-as típusú szünetmentest?
Egyik barátom kapott egyet, jól működik, az aksik is jók benne, de még terheletlenül is nagyon hangos a ventije.
Ez alapból ilyen, vagy van remény a halkítására?

#714 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 10. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: akaido - Dátum: 2010. 11. 19. 10:19

Mielőtt vennék egy RITAR RT1270 12 V 7.0 AH/20HR-est linkelnék egy képet az akksi belsejéről:
akksi

Ma egy új akksival kipróbáltam az ominózus Inform Guard UPS-t és azzal sem műxik. Mi lehet a hiba?

Szerkesztette: akaido 2010. 12. 10. 17:13 -kor

#715 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 18:16

felhozom ezt az iszonyatosan pörgő szakmai topigot, hátha a tápos békaembert ideeszi a büdös rossebb
megdeglett a belkin szünetmentesben a zakku, isten nyugosztalja. a szokásos 151mmx65mmx94mm-es 12 voltos kell bele, ilyen van 7 meg 9 ah-ban.
namost, mi van, ha a sarukra toldatot teszek, persze leszigetelem az érintkezéseknél, majd kivezetem és ráteszek valami nagyobbacska gondozásmentes, 50 ah körüli akku, álá autó?
elég elszigetelt helyen van a rendszer, egy szekrényben, hozzáférni nem lehet, ellenben a szekrény anyaga fa, és nem igazán szellőzik. a benne lévő hp-s mikroszervert kéne kiszolgálnia, ennek a vinyói még nem mentek 35 fok fölé, a belső hőmérséklet olyan 38 fok körül van a hőmérő szerint, a belkinben a program 44 fokot mutat...
úgy vagyok a kérdéskörrel, h az ember kérdezze meg az orvosát, gyógyszerészét...
aszondik a prohardveren h a töltőelektronyika az nem bírgya. meddig mehetek el vele ah-ban? 15-20 környéke? 7-essel jött, 9-es volt benne, azzal semmi baja nincs.
nem egy nagy eset a cucc, asszem már 6-8 éves, valami ilyesmi,
http://www.belkin.co...aid=6158&scid=2
csak mintha 600va körüli lenne.
meg majd lenne egy ilyen agyműtét egy apc back es-el is, asszem az 700 va.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#716 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 04. 16. 19:16

felhozom ezt az iszonyatosan pörgő szakmai topigot, hátha a tápos békaembert ideeszi a büdös rossebb
megdeglett a belkin szünetmentesben a zakku, isten nyugosztalja. a szokásos 151mmx65mmx94mm-es 12 voltos kell bele, ilyen van 7 meg 9 ah-ban.
namost, mi van, ha a sarukra toldatot teszek, persze leszigetelem az érintkezéseknél, majd kivezetem és ráteszek valami nagyobbacska gondozásmentes, 50 ah körüli akku, álá autó?
elég elszigetelt helyen van a rendszer, egy szekrényben, hozzáférni nem lehet, ellenben a szekrény anyaga fa, és nem igazán szellőzik. a benne lévő hp-s mikroszervert kéne kiszolgálnia, ennek a vinyói még nem mentek 35 fok fölé, a belső hőmérséklet olyan 38 fok körül van a hőmérő szerint, a belkinben a program 44 fokot mutat...
úgy vagyok a kérdéskörrel, h az ember kérdezze meg az orvosát, gyógyszerészét...
aszondik a prohardveren h a töltőelektronyika az nem bírgya. meddig mehetek el vele ah-ban? 15-20 környéke? 7-essel jött, 9-es volt benne, azzal semmi baja nincs.
nem egy nagy eset a cucc, asszem már 6-8 éves, valami ilyesmi,
http://www.belkin.co...aid=6158&scid=2
csak mintha 600va körüli lenne.
meg majd lenne egy ilyen agyműtét egy apc back es-el is, asszem az 700 va.

A töltőelektronyikának tökmindegy, hogy 8 vagy 50 órán keresztül forró a hűtőbordája, ráadásul a lelke LM317 jellegű IC bolondbiztos, de melegtől tuti nem megy tönkre. A nagyobb baj kisütéskor van, akkus üzemnél az inverter FET-jeinek bordája már arra van méretezve, hogy jelentős teherrel a nyakán azért nem kell 10-20 percnél tovább melegednie. Ha az UPS max terhelésének harmada alatt eszik az a szerver, akkor azért vélhetően nem lesz komoly probléma neki, hogy az akkus üzem "kicsit" ki tud tolódni.
De azért jó lenne méregetni, mielőtt az ámen kimondódik. Holnap amúgy beszaladhatnál a szervizbe.

#717 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 22:22

igazából 44 wattot eszik a hp mikros. fullon hajtva. a belkíny elvileg 360 wattra van méretezve, de 300 wattot bír el. kicsit felette.
ahogy nézegettem az árakat, annyit nem ér nekem a dolog, h 10k felett költsek rá. 6k-ból megvan házhozhozással vagy pikkpakk ponttal egy 9 ah-ás akku. ez kipróbált, működik, berhelni sem kell.
esetleg az apc-hez nézek b tervnek nézek valami 12 voltos motorakkut, 7-8 k környékén már lehet 14-18 ah-ásakat kapni, azzal a mostani 3-4 óra helyett elmenne a digit. teló + modem és a rúter 20 wattja egy fél napot. bár mondjuk van egy színuszos, 2 akkus apc-m is, amit jelenleg a projektor alá raktam, de az b tervnek a keringtető szivattyút vinné ilyen esetben. bár elvileg a fűtés, mivel a vegyeskazán lent van, kering magától is.
de egy ideje akarok valami olcsóbb, 2.5 kw körüli aggregátort venni és az óránál leválasztással bekötni (én már guga előtt is apokalipszis hívő voltam). ez elvileg avr-es, a zígéret szerint már egy on/off szünetmentes is elmegy vele. egy napot ki lehet húzni 2 feltöltéssel.
ellenben lehet az aggregátor témával majd megkereslek, ha gebasz lesz, bár van egy villanyos srác, akivel együtt melózunk. fejben már megterveztük vele.
igaz, a megdöglött apc-met sem tudta rendbe rakni. meg is próbálom visszaszerezni tőle.

Szerkesztette: avmanster 2012. 04. 16. 22:37 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#718 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 07:54

...

#719 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: frpeter - Dátum: 2013. 10. 16. 08:54

...

Ne spam-meljünk ha megoldható

#720 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: frpeter - Dátum: 2013. 10. 16. 08:54

...

Három centire voltál attól, hogy a több, mint ötezer hozzászólásoddal együtt devnullba tegyem a regisztrációdat. Biztos tudsz ennél értékesebb hozzászólásokat is írni..

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.