HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 10:30

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 9:18

Kívánom neked, hogy mindíg mindenből csak használtat vehess meg.

Köszönöm szépen, valószínűleg a jóindulat mondatja ezt veled :D

Nekem egy használt AP400-asom van otthon, teljesen jól működik.
Igaz, passzív PFC-s Chieftechem van, de menne aktívval is, mert szinuszos.
A TV-met ugyancsak használtan vettem, és imádom.
Bútort is vettem már használtat, meg számítógép-alkatrészt, autót, stb. is.

Továbbra sem tudom megérteni, hogy kire haragszol és miért.
Szar táp van a gépetekben és nem hajlandó működni az egyik legdrágább gyártó egyik legolcsóbb UPS-ével.
Lenne mit átgondolni a következő beszerzés előtt szakmai szempontból.

#322 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 10:47

Idézet: LTB - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 10:30

Köszönöm szépen, valószínűleg a jóindulat mondatja ezt veled :D

Nekem egy használt AP400-asom van otthon, teljesen jól működik.
Igaz, passzív PFC-s Chieftechem van, de menne aktívval is, mert szinuszos.
A TV-met ugyancsak használtan vettem, és imádom.
Bútort is vettem már használtat, meg számítógép-alkatrészt, autót, stb. is.

Továbbra sem tudom megérteni, hogy kire haragszol és miért.
Szar táp van a gépetekben és nem hajlandó működni az egyik legdrágább gyártó egyik legolcsóbb UPS-ével.
Lenne mit átgondolni a következő beszerzés előtt szakmai szempontból.

A Chieftec szerinted lehet, hogy szar táp de ha bedugom a konnektorba MŰKÖDK már vagy 2 éve, amíg az APC egyik legolcsóbb, de 409W-ra hitelesített UPS-e túlterhelődik egy 400W-os táptól.
Leírom még mi itt a probléma: Bizonyos emberek üzleti érdekeit sértik az itt leírtak, pedig akkor is az a helyzet, hogy NEM MŰKÖDIK. - ez van tetszik vagy sem ez a helyzet.
Ha veszel egy használt TV-t lehet, hogy rosszabb a kép rajta, de tudod használni!! amíg az olcsóbb ACP UPS-el nem fogod tudni elmenteni az adataidat akármilyen gyors is vagy mert NEM MŰKÖDIK !!!

Szerkesztette: Doncarlo 2007. 08. 30. 10:48 -kor

#323 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 10:56

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 9:47

Ha veszel egy használt TV-t lehet, hogy rosszabb a kép rajta, de tudod használni!! amíg az olcsóbb ACP UPS-el nem fogod tudni elmenteni az adataidat akármilyen gyors is vagy mert NEM MŰKÖDIK !!!

De ki kért, hogy APC-t vegyél?
Ki kért, hogy olcsót vegyél?

#324 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 11:38

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 11:47

A Chieftec szerinted lehet, hogy szar táp de ha bedugom a konnektorba MŰKÖDK már vagy 2 éve, amíg az APC egyik legolcsóbb, de 409W-ra hitelesített UPS-e túlterhelődik egy 400W-os táptól.

Dizel auto lehet, hogy megy mar 2 eve, de ha egyszer benzint tankolsz bele, arrol nem a benzinkut tehet...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 30. 11:49 -kor

#325 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 30. 11:50

nem sikerült felfogni, h ez inkább a csíftek sara? nem sokat értek az elektronikai hátteréhez, de annyit azért sikerül felfognom, h a probléma nem ilyen egyszerű. miért nem a deltára fújsz, h sikerült egy túlérzékeny, "átlagjúzer ellenes"  konstrukciót a piacra dobniuk?

Szerkesztette: avman 2007. 08. 30. 11:51 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#326 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:07

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 20:08

Sajnos ehez nincs softver, mert ez még nagyon kezdetleges verzió, nem lehet a géppel összekötni:-(
Akksit? Hol lehet ilyesmit kapni..?

Szerintem számítástechnikai bolokban kapsz.. pl.extreme-digital, en erdelyben elek meg egy darabig de meg ittis van :) ugyh szerintem magyarorszagon is kell legyen...Es ha ujj akkut veszel akkor meguszod 5000-8000ft ből! de nemmindegy h veszel egy ujjat es abban ojan aku van ami nem tartsa valami sokat vagy veszel egy vadiujj akkut, lehetoleg minel nagyobb mAH st... vagy veszel 2 ot belole parhuzamosan osszekotod majd az ups re es 30-50 percet shiman kibirja... azaz a haveromnal bevallt!

#327 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:15

Leírom még mi itt a probléma: Bizonyos emberek üzleti érdekeit sértik az itt leírtak, pedig akkor is az a helyzet, hogy NEM MŰKÖDIK. - ez van tetszik vagy sem ez a helyzet.

Nahát. És kinek az érdekeit, meg hogy sérti az, hogy van egy olyan kimeneti jelalakforma gyártástechnológiai és költségbeni egyszerűsödés okán, mely szerinted elavult és szar, de azért a ma kapható/működő tápok 90%-val 100%-ig együtt tud működni? :think:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#328 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:44

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 13:15

Nahát. És kinek az érdekeit, meg hogy sérti az, hogy van egy olyan kimeneti jelalakforma gyártástechnológiai és költségbeni egyszerűsödés okán, mely szerinted elavult és szar, de azért a ma kapható/működő tápok 90%-val 100%-ig együtt tud működni? :think:

LOL

#329 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:46

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 13:07

vagy veszel 2 ot belole parhuzamosan osszekotod majd az ups re es 30-50 percet shiman kibirja... azaz a haveromnal bevallt!

Azért csak óvatosan az akkuk párhuzamosításával!
Fel is kell azokat tölteni valakinek és nem mindegy, mekkora áramot képes az UPS akkutöltője magából kipréselni.

#330 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:47

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 14:15

Amit te állítasz, hogy a tápok hány %-val működik együtt ez szintén "jó magyar szokás szerint " nem más mint feltételezés. Erről semmilyen teszt, statisztika vagy hivatalos adat  nincs.
Amit én állítok az viszont tény.
Az olcsóbb UPS-ek ebben a formájában arra nincs semmilyen biztosíték, hogy az újabb kiadású FSP és jelenleg együttműködő tápokkal a jövőben is működni fog.
Csak aztán nehogy az legyen, hogy valamelyik ügyfelednél tápot cserélsz, mondjuk 2008-ban FSP-re mert a régi elromlott és az UPS miatt nem fog működni. Aztán lehet magyarázkodni az ügyfélnek, hogy az előző évben vett UPS-t miért kell kicserélni.
Rendes, hozzáértő, nem gányolós, megbízható, nem átverős! szakember ilyet nem vállal be szerintem.

Szerkesztette: Doncarlo 2007. 08. 30. 15:49 -kor

#331 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 16:41

Beszéltem ma egy emberrel, akinek már megcsinálták a szünetmentesét (komplett belsejét cserélték, gondolom ez akksicserét takar), 8e ftért.
Megpróbálom, mi baj lehet?
;)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#332 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 18:29

Ajánlom a tápegységek iránt érdeklődőknek az alábbi oldalt, különös tekintettel az ábrákon található jelleggörbék típusára!
A cikk 3. oldala a legérdekesebb :)

Cikk:
http://www.remote.hu...hp?id=37&page=1

Egy rövid idézet a cikkből:
"Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy a nevesebb gyártók feltüntetik, hogy a tápegységük melyik verziójú szabványnak felel meg, ilyen gyártó például az Enermax, vagy a Chieftec. Ugyanakkor számos kisebb cég, sokszor pontatlan értékeket ad meg, bízom benne, hogy nem szándékosan. Sajnos azonban emiatt a matricákban sem bízhatunk vakon, de azért jó közelítéssel hihetünk a leírt értékeknek."

Lehet az a baj, hogy a Chieftec túl korszerű tápegységeket forgalmaz :)

Szerkesztette: Doncarlo 2007. 08. 30. 18:34 -kor

#333 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 18:47

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 11:50

nem sikerült felfogni, h ez inkább a csíftek sara? nem sokat értek az elektronikai hátteréhez, de annyit azért sikerül felfognom, h a probléma nem ilyen egyszerű. miért nem a deltára fújsz, h sikerült egy túlérzékeny, "átlagjúzer ellenes"  konstrukciót a piacra dobniuk?

Nem igazán értem, ha nem olvasol utána és nem is értesz hozzá amint ezt el is ismered, milyen alapon állítod, hogy ez a Chieftec sara !

http://www.remote.hu...hp?id=37&page=3

Szerkesztette: Doncarlo 2007. 08. 30. 18:52 -kor

#334 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:11

Ebbol a cikkecskebol te hogy vezeted le, hogy az _osszes_ aktiv PFC kiakasztja a _szabvanyon kivuli_, _elavult_, _be kene tiltani_ olcso szunetmenteseket?

Mivel konkretan ez a kompatibilitasi problema csak egy tapcsaladdal fordul elo (sajnos az idehaza kozkedvelt Chieftec GPS-sel), igy annak a gyartojanak a sara. (Szinten Delta belu Asus Atlas 1-2 honapja van a piacon, igy nem tudott ennyire elterjedni)

Tudod van az a vicc, amikor bemondjak a radioban, hogy egy orult szembe halad az autopalyan, aztan a sofor meg felhorkan, hogy:
-Csak egy? Mind!

#335 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:33

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 10:47

En arra is gondoltam, hogy veszek meg egy akkumlátort, és ehez parhuzamosan tehat ++ --   -igy elmeletileg 2 akkut kell majd meritsen,és jóval több ideig birja majd a strapát....szerintetek?

Ilyet szigorúan tilos csinálni! Akkumulátort nem párhuazmosítunk "csak úgy".
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#336 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:39

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 16:47

Amit te állítasz, hogy a tápok hány %-val működik együtt ez szintén "jó magyar szokás szerint " nem más mint feltételezés. Erről semmilyen teszt, statisztika vagy hivatalos adat  nincs.
Amit én állítok az viszont tény.
Az olcsóbb UPS-ek ebben a formájában arra nincs semmilyen biztosíték, hogy az újabb kiadású FSP és jelenleg együttműködő tápokkal a jövőben is működni fog.
Csak aztán nehogy az legyen, hogy valamelyik ügyfelednél tápot cserélsz, mondjuk 2008-ban FSP-re mert a régi elromlott és az UPS miatt nem fog működni. Aztán lehet magyarázkodni az ügyfélnek, hogy az előző évben vett UPS-t miért kell kicserélni.
Rendes, hozzáértő, nem gányolós, megbízható, nem átverős! szakember ilyet nem vállal be szerintem.

Jaaaj, tudtam, tudtam. Tehát az én szakmai tapasztalatom számodra alaptalan feltételezést jelent, a Te egyrésztvevős eseted meg 100% tény. Rendben, legyen. Alkalomadtán azért nézz át a tápkérdésbe az első hozzászólások környékére.

Az ügyfeleimet bízd ide, szakértő kezekben vannak :) .

#337 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:47

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 20:39

Jaaaj, tudtam, tudtam. Tehát az én szakmai tapasztalatom számodra alaptalan feltételezést jelent, a Te egyrésztvevős eseted meg 100% tény. Rendben, legyen. Alkalomadtán azért nézz át a tápkérdésbe az első hozzászólások környékére.

Az ügyfeleimet bízd ide, szakértő kezekben vannak :) .

Nekem ehhez nem kellett sok eset, mint látod én egyből rátapintottam a problémára :)

#338 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:32

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 21:47

Nekem ehhez nem kellett sok eset, mint látod én egyből rátapintottam a problémára :)

Lottót is meg lehet nyerni. :)

#339 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:35

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 19:47

Nem igazán értem, ha nem olvasol utána és nem is értesz hozzá amint ezt el is ismered, milyen alapon állítod, hogy ez a Chieftec sara !

http://www.remote.hu...hp?id=37&page=3

úgy kéhlek alássan, h én meg egy szutyok túlérzékeny csíftek tápot voltam kénytelen lecserélni fsp-re, ami szintén apfc és láss csodát, mert biztos az, egy kivételes mirákulum, ami csak velem eshet meg, hiszen a tápok, ups-ek működése a csillagok állásától függ, nem egyenkonstrukciók.
oszt mégsem gyüttem ide osztani a zészt, meg hatánkolni, legfeljebb csak valamiféle tapasztalatot osztottam meg. és nem kezdtem anyázni a csíftekre, holott megfordultam a fejemben, h ha egy cég ugye kötelezően átáll az apfc-re, akkor vajh miért nem tud olyan konstrukciót összehozni, mint pl. a versenytársa, amely érdekes módon nem szopatja le a kedves vevőit azzal, h az olcsóbb szegmensből származó ups-ek működési elvét figyelmen kívüli hagyjai.
lehet mert nem gondoltak rá, lehet mert olcsóbban jött ki. ki tudja. és mi garantálja, h a jövendőbeli fsp vagy egyéb cuccok működni fognak kváziszínuszosakkal? az jóisten? a vakszerencse? vagy talán az átgondolt mérnöki tervezés? tippem szerint nem véletlen és isteni akarat, h az fsp cuccok mennek közelítő színuszos ups-ekkel. a deltánál elszabták, rendesen.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#340 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:57

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 21:35

úgy kéhlek alássan, h én meg egy szutyok túlérzékeny csíftek tápot voltam kénytelen lecserélni fsp-re, ami szintén apfc és láss csodát, mert biztos az, egy kivételes mirákulum, ami csak velem eshet meg, hiszen a tápok, ups-ek működése a csillagok állásától függ, nem egyenkonstrukciók.
oszt mégsem gyüttem ide osztani a zészt, meg hatánkolni, legfeljebb csak valamiféle tapasztalatot osztottam meg. és nem kezdtem anyázni a csíftekre, holott megfordultam a fejemben, h ha egy cég ugye kötelezően átáll az apfc-re, akkor vajh miért nem tud olyan konstrukciót összehozni, mint pl. a versenytársa, amely érdekes módon nem szopatja le a kedves vevőit azzal, h az olcsóbb szegmensből származó ups-ek működési elvét figyelmen kívüli hagyjai.
lehet mert nem gondoltak rá, lehet mert olcsóbban jött ki. ki tudja. és mi garantálja, h a jövendőbeli fsp vagy egyéb cuccok működni fognak kváziszínuszosakkal? az jóisten? a vakszerencse? vagy talán az átgondolt mérnöki tervezés? tippem szerint nem véletlen és isteni akarat, h az fsp cuccok mennek közelítő színuszos ups-ekkel. a deltánál elszabták, rendesen.

Akkor segítsetek.
Én itt egyetlen aktív PFC-s FSP tápot sem látok. Mindegyik passzív PFC-s.
http://www.fsp-group.com/english/1_product...ainid=1&fid=123

Tudom több magyar oldalon aktív PFC-t írnak, de ha megnézzük a tápegységről a képet akkor látható, hogy a hátulján van egy piros 110-230V kapcsoló ami passzív PFC-re utal, valamint a FSP weboldal is ezt támasztja alá.
Az aktív PFC-s tápokon nincs ilyen kapcsoló amit az általam korábban belinkelt leírás is megindokol.
Az én gagyi Chieftec-em sincs ilyen kapcsoló és ez tuti aktív PFC-s.

"Nem a leglényegesebb tulajdonságuk, de az aktív PFC-s kapcsolások általában széles bemeneti feszültségértékek között képesek működni. Ez azt jelenti, hogy például akár 90 V-tól egészen 268 V-ig terjedő váltakozó feszültségű táplálásról is képesek üzemelni."

Most akkor az FSP tápok aktív vagy passzív PFC-sek ?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Doncarlo 2007. 08. 30. 22:06 -kor

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »