Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 21:35
úgy kéhlek alássan, h én meg egy szutyok túlérzékeny csíftek tápot voltam kénytelen lecserélni fsp-re, ami szintén apfc és láss csodát, mert biztos az, egy kivételes mirákulum, ami csak velem eshet meg, hiszen a tápok, ups-ek működése a csillagok állásától függ, nem egyenkonstrukciók.
oszt mégsem gyüttem ide osztani a zészt, meg hatánkolni, legfeljebb csak valamiféle tapasztalatot osztottam meg. és nem kezdtem anyázni a csíftekre, holott megfordultam a fejemben, h ha egy cég ugye kötelezően átáll az apfc-re, akkor vajh miért nem tud olyan konstrukciót összehozni, mint pl. a versenytársa, amely érdekes módon nem szopatja le a kedves vevőit azzal, h az olcsóbb szegmensből származó ups-ek működési elvét figyelmen kívüli hagyjai.
lehet mert nem gondoltak rá, lehet mert olcsóbban jött ki. ki tudja. és mi garantálja, h a jövendőbeli fsp vagy egyéb cuccok működni fognak kváziszínuszosakkal? az jóisten? a vakszerencse? vagy talán az átgondolt mérnöki tervezés? tippem szerint nem véletlen és isteni akarat, h az fsp cuccok mennek közelítő színuszos ups-ekkel. a deltánál elszabták, rendesen.
Akkor segítsetek.
Én itt egyetlen aktív PFC-s FSP tápot sem látok. Mindegyik passzív PFC-s.
http://www.fsp-group.com/english/1_product...ainid=1&fid=123
Tudom több magyar oldalon aktív PFC-t írnak, de ha megnézzük a tápegységről a képet akkor látható, hogy a hátulján van egy piros 110-230V kapcsoló ami passzív PFC-re utal, valamint a FSP weboldal is ezt támasztja alá.
Az aktív PFC-s tápokon nincs ilyen kapcsoló amit az általam korábban belinkelt leírás is megindokol.
Az én gagyi Chieftec-em sincs ilyen kapcsoló és ez tuti aktív PFC-s.
"Nem a leglényegesebb tulajdonságuk, de az aktív PFC-s kapcsolások általában széles bemeneti feszültségértékek között képesek működni. Ez azt jelenti, hogy például akár 90 V-tól egészen 268 V-ig terjedő váltakozó feszültségű táplálásról is képesek üzemelni."
Most akkor az FSP tápok aktív vagy passzív PFC-sek ?
Szerkesztette: Doncarlo 2007. 08. 30. 22:06 -kor