winreinstall lesz
Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2008. 05. 31. 22:59
winreinstall lesz
Elküldve: 2008. 05. 31. 23:39
Wlloginproxy.exe: Windows Live Login Helper - ez a csicsa bejelentkezős ablak része
nvsvc32.exe: nvidia, talált
cthelper.exe: Creative Helper, nem Creative-os progik is "kihasználhassák" a hangkártyát
Vírusoknak is adhatják ezeket a neveket, természetesen.
Engem inkább az érdekelne, hogy mit hív meg a két rundll32.
szerk: Az MSN Sharinget te/valaki tényleg használod/használja? Az az usnsvc elég fölösleges szerintem.
Szerkesztette: Misi_D 2008. 05. 31. 23:42 -kor
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2008. 06. 01. 00:49
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 23:39
Wlloginproxy.exe: Windows Live Login Helper - ez a csicsa bejelentkezős ablak része
nvsvc32.exe: nvidia, talált
cthelper.exe: Creative Helper, nem Creative-os progik is "kihasználhassák" a hangkártyát
Vírusoknak is adhatják ezeket a neveket, természetesen.
Engem inkább az érdekelne, hogy mit hív meg a két rundll32.
szerk: Az MSN Sharinget te/valaki tényleg használod/használja? Az az usnsvc elég fölösleges szerintem.
a 2db rundll32.exe az nvidia diver egy-egy részét hívja meg, nálami is így van, mivel az nvsvc32.exe alapján már kiderült, hogy nvidia VGA-ja van(én előbb utánanéztem nálad ezeknek a processeknek, és ugyenezeket találtam, azaz semmi rendellenest, kiegészíthetném, pcts*.exe-k a PC Tools biztonsági csomag részei) nyilván így fut a két nvidiás rundll32.exe is:
NvCplDaemon RUNDLL32.EXE C:\Windows\system32\NvCpl.dll,NvStartup
NvMediaCenter RUNDLL32.EXE C:\Windows\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
Ezek nálam érvényesek Vista x64 alatti 175.16 driverrel, de így voltak(a névre és a rundll32.exe utáni részre nem emlékszem, de két rundll32.exe volt) Vista x86 alatt is, régebbi, és újabb bétás driverekkel is.
Szerk:Megerősítve, Vista 32bit alatt is ugyanazok, xp nincs a gépemen.
Szerkesztette: dababa 2008. 06. 01. 01:02 -kor
Elküldve: 2008. 06. 01. 12:34
Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 0:49
NvCplDaemon RUNDLL32.EXE C:\Windows\system32\NvCpl.dll,NvStartup
NvMediaCenter RUNDLL32.EXE C:\Windows\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
Ezek nálam érvényesek Vista x64 alatti 175.16 driverrel, de így voltak(a névre és a rundll32.exe utáni részre nem emlékszem, de két rundll32.exe volt) Vista x86 alatt is, régebbi, és újabb bétás driverekkel is.
Szerk:Megerősítve, Vista 32bit alatt is ugyanazok, xp nincs a gépemen.
Oks, nekem most Ati kártyám van, nem tudom megnézni, de elhiszem.
A pcts*.exe processeket nem említettem, mert azok nem kerültek szóba föntebb, s mivel azok a PC Tools részei, nem is akartam belemenni.
Akkor a következők lehetségesek szerintem:
- ha nem futott az IE, akkor gyanús az iexplore.exe,
- lehet, hogy a processlista akkor készült, amikor épp minden rendben volt, nem tevékenykedett a kártevő,
- a kártevő futott, de a "kis okos" :Đ nem jelenik meg a task managerben,
- előzőhöz kapcsolódva, pl rootkit tevékenykedik, amit nem nagyon lehet kiszűrni az eredeti rendszer alól, egy másik rendszerből/live diszkről bootolva kellene lecsekkolni a vinyót.
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2008. 06. 01. 12:46
Idézet: dani83 - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 23:59
winreinstall lesz
az nem jó, ha újra elindítják magukat! biztos v.mi spyware alkalmazás!!
Elküldve: 2008. 06. 01. 12:54
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 13:34
A pcts*.exe processeket nem említettem, mert azok nem kerültek szóba föntebb, s mivel azok a PC Tools részei, nem is akartam belemenni.
Akkor a következők lehetségesek szerintem:
- ha nem futott az IE, akkor gyanús az iexplore.exe,
- lehet, hogy a processlista akkor készült, amikor épp minden rendben volt, nem tevékenykedett a kártevő,
- előzőhöz kapcsolódva, pl rootkit tevékenykedik, amit nem nagyon lehet kiszűrni az eredeti rendszer alól, egy másik rendszerből/live diszkről bootolva kellene lecsekkolni a vinyót.
Ebből a 3 találatod közül esélyesnek tartom:
-ha nem futott az IE, akkor gyanús az iexplore.exe,
-rootkit tevékenykedik
Dani83:
De ezek közül is a legutólsó lehet a befutó...biztos, hogy v,mi f@szság tevékenykedik a háttérben, talán jelszókereső progi, vagy v.mi más
az biztos, hogy arról a gépről így leírtani nemtudod
Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 01. 12:55 -kor
Elküldve: 2008. 06. 01. 14:11
Spybot - Search & Destroy
A program alaposan átvizsgálja a rendszert, a szörfözési szokásainkról az Internetre
információt továbbító kém- és reklámrobotokat (spyware/adware), tárcsázókat,
billentyűzetleütés-naplózókat, trójai vírusokat keres. A találatokról listát készít,
s mi dönthetjük el, hogy melyiket óhajtjuk eltávolítani. A törölt adatokat visszaállítás
céljából megőrzi a program. Népszerű alkalmazásokból eltávolítja a megnyitott fájlok listáját,
ami az ismeretlen kémrobotok számára megbonyolítja a használati adatok továbbítását.
Az Internet Explorer, a Netscape és az Opera böngészőkben kitakarítja az utoljára felkeresett
weblapokat és cookie-kat, továbbá, eltávolítja a megnyitott fájlok és programok listáját.
A rendszerleíró adatbázis érvénytelen bejegyzéseit is kijavítja.
Itt letöltheted.: Spybot( ha megvan, akkor jó)
Vagy kipróbálhatod még ezt is: Ad-aware SE Personal / 1.06
(ezt ugyanott találod)
Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 01. 14:14 -kor
Elküldve: 2008. 06. 01. 16:24
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 12:54
-ha nem futott az IE, akkor gyanús az iexplore.exe,
-rootkit tevékenykedik
Dani83:
De ezek közül is a legutólsó lehet a befutó...biztos, hogy v,mi f@szság tevékenykedik a háttérben, talán jelszókereső progi, vagy v.mi más
az biztos, hogy arról a gépről így leírtani nemtudod
Szerintem csökkentett módban vagy nem indul el, azaz ezért nincs a feledatkezelőben, vagy így is elrejti magát. Mindenesetre énis javaslom a Csökkentett mód kipróbálását, hogy úgy is lelassul-e időnként, valamint, ha fejletlenebb root-kitet tartalmaz(kicsi rá az esély, de lehet), az így látszik a fájlrendszerben, a registryben, esetleg a beállítások között, eszközkezelőben, és nagyobb esélyjel távolítható el, mert igy lehet, hogy nem indul el, de ha fejlettebb a root-kit, akkor semmit nem érsz el vele.
Mégvalami: a "Csökkentett mód parancssorral" módban az explorer sem indul el, így amíg ezt el nem indítod mégnagyobb esélyed van a root-kit el-nem-indulására, amit a rendszerindítás sebességén ellenőrizhetsz. Ugyan csökkentett módban eleve lassabban indul a gép, de azért a 4-5 precet nem érheti el, max 3 perc, így a probléma jelenlétének ellenőrzésere alkalmas.
Elküldve: 2008. 06. 01. 18:09
Elküldve: 2008. 06. 02. 10:01
Elküldve: 2008. 06. 02. 12:19
Elküldve: 2008. 06. 02. 13:14
Idézet: dani83 - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 13:19
az IEXPLORE.exe nem ment, akkor nem az spyware.
Így gyorsabb vagy még lassabb a gép?
Elküldve: 2008. 06. 02. 14:35
de most mintha megjavult volna a gép, de X idő mulva ugyis elkezd megint szarozni
Elküldve: 2008. 06. 02. 19:17
Idézet: dani83 - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 15:35
de most mintha megjavult volna a gép, de X idő mulva ugyis elkezd megint szarozni
most akkor jó vagy nem?
A Daemon-tools os dolgot megnézted spyware/vírus keresővel?
Mi az az ikon a feledatkezelő ikonja melett csökkentett módban?
A legkézenfekvőbb megoldás a system újratelepítése lesz! (egy másik SP2-es lemezzel)
Utána ajánlom a ZoneAlarm+Nod32 párost! Nem ütköznek egybe..hatásos és gyors páros.
(a ZoneAlarm -ban spyware kereső is van, de a vírusírtó részét ajánlott kikapcsolni, ha külön vírusírtó van)
Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 02. 19:20 -kor
Elküldve: 2008. 06. 02. 20:06
Adva vagyon egy MSI M673 notebook; AMD Turion 64 X2 TL52 proci; 2 GB RAM; GeForce GO 7400 VGA; Fujitsu 120 GB merevlemez. XP Prof, SP2. 2007. szeptemberében vásároltam.
Fél évig semmi baj, aztán kb. idén április környékén elkezdett böngészés közben fagyni, csak böngészéskor, de olyan szinten hogy csak a főkapcsoló hosszan nyomásával lehetett kikapcsolni, illetve néha kék halált dobott de ekkor rögtön újra is indult.
Akkoriban ezeket jegyezte be a hibanaplóba:
1.)
A Windows nem tud Bluetooth kapcsolati kulcsokat tárolni a helyi adó-vevőn, mivel nem állapítható meg, hogy a megfelelő biztonsági beállítások engedélyezve vannak-e az eszközön.
Forrás: BTHUSB; Esemény: 18
2.)
A rendszer megállapította, hogy a hálózati kártya (802.11g...Adapter - Packet Scheduler Miniport) a hálózathoz volt kapcsolva, így normál működést kezdeményezett a hálózati kártyán.
Forrás: Tcpip; Esemény: 4201
3.)
A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.
Forrás: Service Control Manager; Esemény: 7001
4.)
A számítógép nem tudta megújítani a(z) 0019DB096151 hálózati című hálózati kártyájához tartozó címét a hálózatról (a DHCP-kiszolgálótól). A következő hiba történt:
A szemaforhoz rendelt határidő lejárt. . A számítógép továbbra is megpróbál címet igényelni a hálózati cím kiszolgálójától (DHCP).
Forrás: DHCP; Esemény: 1003
5.)
\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.
Forrás: ACPIEC; Esemény: 1
Ekkor beadtam a "NAGY" szervízbe ahol 3 hetet székelt a gép, és azzal adták vissza, hogy a gép hardveresen tuti jó.
Hazahoztam, felraktam a szokásos progijaimat, aztán már aznap jelentkezett a lefagyás.
Visszavittem a boltba, ott a szerelő nagyon rendes volt, mondta hagyjam ott, megnézi. Újrahúzta a gépet, visszakaptam és megint ment talán vagy egy napig, utána ugyanaz a lefagyás, viszont ekkor már ezek szerepeltek a hibanaplóban:
1.)
A(z) Microsoft.VC80.MFCLOC függő összeállítás nem található, az utolsó hiba: A hivatkozott összeállítás nincsen telepítve az Ön számítógépén.
2.)
Resolve Partial Assembly - sikertelen a következőn: Microsoft.VC80.MFCLOC. Referencia-hibaüzenet: A hivatkozott összeállítás nincsen telepítve az Ön számítógépén.
3.)
Generate Activation Context - sikertelen a következőn: C:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.VC80.MFC_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727.762_x-ww_3bf8fa05\MFC80U.DLL. Referencia-hibaüzenet: A művelet sikeresen befejeződött.
4.)
A(z) Microsoft.VC80.MFCLOC függő összeállítás nem található, az utolsó hiba: A hivatkozott összeállítás nincsen telepítve az Ön számítógépén.
Forrásnak SideBySide jelenik meg, hibakódnak pedig: 32 vagy 59
Ezek az üzenetcsoportok gyors egymásutánban vannak a hibanaplóban három-négy alkalommal mintegy 5 mp alatti bejegyzésekkel, majd ismét fagyás.
Visszavittem megint a boltba, a jószivű - tényleg rendes - szerelő ismét vizsgálgatott valamit, azt mondta hogy tesztelte is, szerinte hardveresen jó. ismét új rendszer, visszakaptam, megint ment egy napig, aztán megint lefagyás.
Már nincs képem visszavinni, mert lehet hogy én vok a hülye és tényleg csak szoftveres a hiba, de hát akkor mi a fene lehet a baj??
És a két rendszer között miért mások a hibanapló bejegyzései. Az elsőnél az "én" rendszerem, a másik kettőnél a szerelő rendszere van (volt) a gépen.
Kérem segítsetek mi lehet a baj.
Döglégyzoli
Elküldve: 2008. 06. 02. 20:50
Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 20:06
Adva vagyon egy MSI M673 notebook; AMD Turion 64 X2 TL52 proci; 2 GB RAM; GeForce GO 7400 VGA; Fujitsu 120 GB merevlemez. XP Prof, SP2. 2007. szeptemberében vásároltam.
...
Döglégyzoli
A 2. XP hibájának megoldása:
http://support.microsoft.com/kb/923014
Azaz ezt töltsd le és telepítsd(újra) a javításához(ha most is ugyanaz a hibád), azaz ez legalábbis valóban szoftveres:
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86)
Szerkesztette: dababa 2008. 06. 02. 20:51 -kor
Elküldve: 2008. 06. 02. 22:21
Elküldve: 2008. 06. 02. 22:40
Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 20:50
http://support.microsoft.com/kb/923014
Azaz ezt töltsd le és telepítsd(újra) a javításához(ha most is ugyanaz a hibád), azaz ez legalábbis valóban szoftveres:
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86)
kösz dababa.
letöltöttem, feltelepitettem, remélem segít, bár fogalmam sincs hogy ez a hiba mi miatt alakult ki, ill. a gép melyik részével van baja.
Számomra azonban rejtély, hogy ua. az op rendszer az asztalin megy, a lapin meg hibát csinál.
Nem lehet hogy a Nokia PC Suite kever be a rendszerbe, mert ha jól emlékszem azt raktam fel utoljára és az leszedett valami frissitést magának a netről és mintha ez után bolondult volna meg a lapi. Pedig arra sajna szükségem lesz mert Nokiám van.
D.
Elküldve: 2008. 06. 02. 22:55
Idézet: Gallac - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 22:21
Vagy a program, vagy a RAM-od hibás, ha nincs rosszul tuningolva a géped(RAM,CPU).
Ha a hibaüzenetekben mindig ugyanaz a memóriacím szerepel(0x00000008), akkor a RAM hiba, egyébként nem egyértelmű.
Esetleg próbáld meg a program frissebb verziójával.
Ha több programnál is jelentkezett, akkor teszteld a RAM-ot és a CPU-t.
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:53
Ismét egy gonddal fordulok hozzátok!
Megint kifogott rajtam valami, leírom részletesen:
Adott egy gép, aminek elfüstölt a tápja, de olyan szinten, hogy a táp nyákja is megolvadt, mondtam a haveromnak vegyen egy újat, ma meg is vette.
Most átmentem hozzá, kibontottam az új tápot, berakom neki.
Mindent összedugok. A ház oldallapja levéve,kiváncsi voltam, hogy egyáltalán elindul-e, (CPU venti, VGA szb... ) féltem attól hogy más is elszállt, hátul csak a monitort, a tápkábelt, illetve az egeret+billentyűzetet dugtam rá!
A gép elindul, minden eszköz müxik, ventik mennek, feláll a XP, gyorsan feldobtam Everest-et, hogy a hőmérsékletek, feszültség stb.. minden jól működik, nincs hiba, vinyó ép, fájlrendszer nem sérült, ezután lekapcsolom.
Tenném össze a gépet (az oldallapját), haverom szól, hogy elöl a házon lévő USB-je nincs bekötve, na gyorsan a könyv alapján öszedugtam az alaplappal, a kábeleket a megfelelő helyre, persze a legrosszabb helyre csinálják a tüsiket, na mindegy, mondom akkkor nézzük meg, hogy működik-e az USB elöl... azóta se kép se hang..... gyorsan kikapcs, lehúztam az USB csatikat, de úgy se indult el a gép.... a táp jó, mert a ház elején kijelző van ami bekapcsol és világít, de a a gép bekapcsolója nem reagál, sjanos billentyűzetről nem indul gép (nincs beállítva a BIOSban), nem volt zárlat szag, se semmi más, a power switch kábelt megnéztem nem húzódott ki, a frontpanelek kábelei a helyükön vannak, de IDE, se táp kábel nem húzodott ki, minden rendesen van összedugva................... más öteletem hírtelen nem akadt, az hogy leírom nektek, hátha ti tudtok valami tanácsot, illetve ötletet adni.
Tanácstalan vagyok, ráadásul a srác szülei ott lihegtem a fejemnél, izzadtam mint egy ló.... remélem nem én miattam ment tönkre a gép?????!!!!!!
Majd ha lesz egy kis időtök, szeretném ha válaszolnáltok, teljesen tanácsképtelen vagyok.....

Súgó
A téma zárva.