Idézet: sunci_01 - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 21:53
Ismét egy gonddal fordulok hozzátok!
Megint kifogott rajtam valami, leírom részletesen:
Adott egy gép, aminek elfüstölt a tápja, de olyan szinten, hogy a táp nyákja is megolvadt, mondtam a haveromnak vegyen egy újat, ma meg is vette.
Most átmentem hozzá, kibontottam az új tápot, berakom neki.
Mindent összedugok. A ház oldallapja levéve,kiváncsi voltam, hogy egyáltalán elindul-e, (CPU venti, VGA szb... ) féltem attól hogy más is elszállt, hátul csak a monitort, a tápkábelt, illetve az egeret+billentyűzetet dugtam rá!
A gép elindul, minden eszköz müxik, ventik mennek, feláll a XP, gyorsan feldobtam Everest-et, hogy a hőmérsékletek, feszültség stb.. minden jól működik, nincs hiba, vinyó ép, fájlrendszer nem sérült, ezután lekapcsolom.
Tenném össze a gépet (az oldallapját), haverom szól, hogy elöl a házon lévő USB-je nincs bekötve, na gyorsan a könyv alapján öszedugtam az alaplappal, a kábeleket a megfelelő helyre, persze a legrosszabb helyre csinálják a tüsiket, na mindegy, mondom akkkor nézzük meg, hogy működik-e az USB elöl... azóta se kép se hang..... gyorsan kikapcs, lehúztam az USB csatikat, de úgy se indult el a gép.... a táp jó, mert a ház elején kijelző van ami bekapcsol és világít, de a a gép bekapcsolója nem reagál, sjanos billentyűzetről nem indul gép (nincs beállítva a BIOSban), nem volt zárlat szag, se semmi más, a power switch kábelt megnéztem nem húzódott ki, a frontpanelek kábelei a helyükön vannak, de IDE, se táp kábel nem húzodott ki, minden rendesen van összedugva................... más öteletem hírtelen nem akadt, az hogy leírom nektek, hátha ti tudtok valami tanácsot, illetve ötletet adni.
Tanácstalan vagyok, ráadásul a srác szülei ott lihegtem a fejemnél, izzadtam mint egy ló.... remélem nem én miattam ment tönkre a gép?????!!!!!!
Majd ha lesz egy kis időtök, szeretném ha válaszolnáltok, teljesen tanácsképtelen vagyok.....
A beszereléskor véletlenül nem okoztál valamivel rövidzárlatot?
BIOS reset volt?
Nincs valami fordítva bekötve? Máshoz nem nyúltál? Minden szűkséges tápcsatlakozó csatlakoztatva van?
Az új táp biztos elég a confighoz?
Ennek ellenére nagyonis lehet(ha BIOS reset nem segít, a beszerelés, bekötés pedig jó), hogy a túlfeszültség után csak eddig bírta a gép, de akár az USB esetleges hibás bekötése is okozhat elvileg akár egyből leégést, de nem szokott.

Súgó
A téma zárva.