HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1171 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 05. 19:13

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 17:25

nagy bajom van:

a gépem (az adatlapomon az első)bekapcsolás után kb.5-7másodpercen belül folyamatosan újraindul...mintha a táp szarakodna. Ha csatlakozom a netre, akkor gyakrabban indul újra ez miért van?
1,5 év alatt semmi baja sem volt.?!.
arra gondoltam, hogy lehet DVD-problem is mert amikor újraindul folyamatosan csak villog.
mit csináljak?
A biosban minden a gyári vagy auto-n van, nincs semmi átállítva, és nincsen tuning se.
:confused:  :respect:

Az újraindulásra: Nekem is ilyen gondom volt. Volt amikor gond nélkül felállt a rendszer, de volt, amikor pöcsölnöm kellett vele. Végül megunva gépcserére adtam a fejem és amikor szétakartam kapni a gépet, akkor láttam, hogy a tápcsati és az alaplapi csatlakozó összeolvadt. Terhelve pedig nem volt a gép és nem is gagyi volt (Asus deszka és Chieftec táp). Ha nem is olvadt neked rá, azért nézd meg hogy nem e csúszott ki valamelyik vezeték.

Még azt tudnám mondani, amit régen mindenki szajkózott 3-4 éve, hogy mindent húzz le és először csak proci, vga, memória és a táp legyen összekötve. Majd ha semmi baj, akkor jöhet a vinyó. Ha 20.-jára is sima az indulás, akkor jöhet a dvd-olvasó. Tesztelgetés, majd ha ott sincs hiba, akkor tényleg kontakt lesz...Tudom ez a rész elég macerás és hosszú, de régen ez a fapados módszer sokakat kisegített
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1172 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 12:09

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 20:13

Az újraindulásra: Nekem is ilyen gondom volt. Volt amikor gond nélkül felállt a rendszer, de volt, amikor pöcsölnöm kellett vele. Végül megunva gépcserére adtam a fejem és amikor szétakartam kapni a gépet, akkor láttam, hogy a tápcsati és az alaplapi csatlakozó összeolvadt. Terhelve pedig nem volt a gép és nem is gagyi volt (Asus deszka és Chieftec táp). Ha nem is olvadt neked rá, azért nézd meg hogy nem e csúszott ki valamelyik vezeték.

Még azt tudnám mondani, amit régen mindenki szajkózott 3-4 éve, hogy mindent húzz le és először csak proci, vga, memória és a táp legyen összekötve. Majd ha semmi baj, akkor jöhet a vinyó. Ha 20.-jára is sima az indulás, akkor jöhet a dvd-olvasó. Tesztelgetés, majd ha ott sincs hiba, akkor tényleg kontakt lesz...Tudom ez a rész elég macerás és hosszú, de régen ez a fapados módszer sokakat kisegített

kössz, ma kapom majd szét a gépet (most is ezen írok), leelenörzöm a csatlakozókat és a tápba is bekukkantok majd ;) . a "fapados" módszert kipróbálom :) , hátha kiderül v.mi.
ez a gép sincs agyonterhelve, még valami: a biosban nem állíthatódott el semmi magától?
vagy ezt a hibát okozhatja egy tesztprogram is? :confused:  :think:
Mert amikor felraktam 1-2 benchmark után még jó volt, de másnap kezdett szarakodni a gép, de a progit már letöröltem. :up: .
ez a progi volt az:
SISoft Sandra.
??? :respect:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1173 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 12:41

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 11:09

kössz, ma kapom majd szét a gépet (most is ezen írok), leelenörzöm a csatlakozókat és a tápba is bekukkantok majd ;) . a "fapados" módszert kipróbálom :) , hátha kiderül v.mi.
ez a gép sincs agyonterhelve, még valami: a biosban nem állíthatódott el semmi magától?
vagy ezt a hibát okozhatja egy tesztprogram is? :confused:  :think:
Mert amikor felraktam 1-2 benchmark után még jó volt, de másnap kezdett szarakodni a gép, de a progit már letöröltem. :up: .
ez a progi volt az:
SISoft Sandra.
??? :respect:

SiSoft nagyon régóta a piacon van, szóval nem hinném, hogy bármelyik benchmark-ja hazavágná a gépet és ha jól tudom amúgyis van hővédelem vagy hogyisnevezik a processzorokban...De majd várjuk a fejleményeket....azután szűkül a kör :)
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1174 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:59

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 12:09

kössz, ma kapom majd szét a gépet (most is ezen írok), leelenörzöm a csatlakozókat és a tápba is bekukkantok

Kis ecsetet, porszívót készíts. Nézd végig az elektrolit kondik tetejét, ami felpúposodott, azt a tápban cseréld ki, az alaplap már nyűgösebb.

#1175 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 15:07

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 14:59

Kis ecsetet, porszívót készíts. Nézd végig az elektrolit kondik tetejét, ami felpúposodott, azt a tápban cseréld ki, az alaplap már nyűgösebb.

Na...kiderült, hogy semmi baja a gépemnek :D  :D .

haverral lemértük voltmérővel a +12V-os ágat és nem ingadozott! (stabil 10,5V volt, náha volt 10,4 és 10,6,de szerintem ez elfogaadható)
(ezért, sz.tem minden okés).
csak az áram szarakodott eddig, de mostmár minden rendben megy, a gépben minden rendben, olyan mint volt. ;) .
( a táp is úgy nézki, hogy eddig rendben :cool: )
Mercury 350W_nagyon kemény!!!!! :p

úgyhogy ittmaradok a nyakatokon! hehe... :D

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 06. 15:10 -kor

.-= Vasak =-.

#1176 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 19:45

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 16:07

haverral lemértük voltmérővel a +12V-os ágat és nem ingadozott! (stabil 10,5V volt, náha volt 10,4 és 10,6,de szerintem ez elfogaadható)
csak az áram szarakodott eddig, de mostmár minden rendben megy, a gépben minden rendben, olyan mint volt. ;) .

:(
Már annyiszor elhangzott, nem ismétlem, sürgősen cserélj tápot! FSP, chieftec 350W tápot olcsón megkapsz, lassan a sarki zöldségesben is......
Miért kell a tűzzel játszani :confused:
Üdv:Arsene

#1177 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 19:59

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 20:45

:(
Már annyiszor elhangzott, nem ismétlem, sürgősen cserélj tápot! FSP, chieftec 350W tápot olcsón megkapsz, lassan a sarki zöldségesben is......
Miért kell a tűzzel játszani :confused:

igazad van...de egy darabig(nyár) bírnia kell!
majd veszek bele egy normális (chieftec/fps) tápot, én se akarom, hogy kifüstöljön itt melettem!!! :D .
egy 400-ast tervezek venni +VGA+Memória újítás :cool: .
(remélem addig bírja a mernyuri táp, és nem száll el a gép).
;) .
Én sem akarok a "tűzzel" (de akkor szerintem szószerint) játszani, addig ki kell bírnia.
Így ment a gép 1,5 évig(és bírta, úgyhogy ez az 1hónapig ki kell tartson).
:up:
.-= Vasak =-.

#1178 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:34

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 16:07

hát 12v helyett 10,5 az nagyon nem jó... csoda hogy megy a géped.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1179 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 12:13

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 10:34

hát 12v helyett 10,5 az nagyon nem jó... csoda hogy megy a géped.

hát tom, de akkor hogy megy ugyanígy már 1,5 éve?
még mindig jobb, mintha magasabb érték lenne nem?
.-= Vasak =-.

#1180 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 19:38

Sziasztok!

Segítsetek, hogy mi lehet. eddig csak ezt a hibát dobálta lefagyáskor a gép:

[\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

De most már ezt irja be a hibanaplóba lefagyáskor:

A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

Mi a fene lehet ez már megint.

Már marhára unom, hogy állandóan szakakodik a gép, nem azért vettem 250 eFt-ért gépet, hogy állandóan szervizbe cipeljem.

mellesleg ott nagy ivben sz@rnak rá, szerintük minden jól és szépen műxik.

Adjatok valami ötletet hogy mi lehet a gáz.

D.

Ui.

Ja sajna bios friss nincs még a gépemhez, megnéztem.

#1181 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:20

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 20:38

Sziasztok!

[\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.

A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.

Már marhára unom, hogy állandóan szakakodik a gép, nem azért vettem 250 eFt-ért gépet, hogy állandóan szervizbe cipeljem.

D.

Ui.

Idézet

lehet, hogy a tűzfalad nem engedi ezt elindulni, habár nemtudom, hogy mi lehet az a TinaKey(esetleg keress rá a google-ban vagy a keresőben), de ez valoszínű, hogy valaminek a drivere lesz, frissíts minden drivert a gépeden, ha tudsz.
[i][\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.[/i]

(nem ilyen problémája volt nemrég valakinek is?). Sajna bios-frissítés már nincs a gépedhez az biztos orvosolta volna ezt a problemet. Az EC-t se tudom, hogy mi sajna :( .
.-= Vasak =-.

#1182 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:31

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 21:20

Sajna bios-frissítés már nincs a gépedhez az biztos orvosolta volna ezt a problemet. Az EC-t se tudom, hogy mi sajna :( .

Ha ennyire szereted hallani a hangodat, akkor húzz egy köcsögre sapkát, és beszélj neki.
Kérlek, tiszteld meg az errejárókat avval, h nem kényszeríted ennyire üres szövegek átolvasására őket.
Legalább a beírást olvashattad volna el figyelmesen. Nem már, hanem még nincs biosfrissítés.

#1183 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:33

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:31

Ha ennyire szereted hallani a hangodat, akkor húzz egy köcsögre sapkát, és beszélj neki.
Kérlek, tiszteld meg az errejárókat avval, h nem kényszeríted ennyire üres szövegek átolvasására őket.
Legalább a beírást olvashattad volna el figyelmesen. Nem már, hanem még nincs biosfrissítés.

De a lényeg, hogy nincs! És ezzel nemtudja megoldani a problémát... :( .
.-= Vasak =-.

#1184 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:38

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 19:38

Sziasztok!

D.

Ui.

A Parport(Parallel port) szolgáltatáshoz nálad nem tartozik eszköz, azaz párhuzamos port(LPT), emiatt nem fut, ezzel nem is lehet mit kezdeni.
Az már fontosabb kérdés, hogy mi az a TinaKey szolgáltatás?
Ha ismered/tudod, hogy mi, légyszíves közöld, erre nem találtam választ sehol.
Nem valami káros szoftver?

#1185 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:48

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:31

OFF: Maximálisan egyetértek veled Gyula. Trebron09 jó lenne ha csak akkor írnál ha érdemi mondanivalód van. Ha nem tudsz az adott problémára megoldást akkor nem kellene beirnod csak azért, hogy növeld a hsz.-eid számát.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#1186 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:09

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:48

OFF: Maximálisan egyetértek veled Gyula. Trebron09 jó lenne ha csak akkor írnál ha érdemi mondanivalód van. Ha nem tudsz az adott problémára megoldást akkor nem kellene beirnod csak azért, hogy növeld a hsz.-eid számát.

és ez te miért írtad? nem ezért? :rolleyes: (ha már egyszer v.ki elmondta ugyanezt).
Gyula elmondta és megértettem. ok?
:omg:

(ja gyula: nem beszélek magamba, azért annyira senilis még nem vagyok :D ).

dababa: biztos nem lehet káros szoftver.

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 10. 22:11 -kor

.-= Vasak =-.

#1187 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:12

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 19:38

Sziasztok!

D.

Ui.

Parport az a párhuzamosport nyomtatóport valszeg levan tiltva a biosba azért hivatkozik rá.Az is lehet egy eszköz erőforrása ütközik a nyomtatóport erőforrásával.vezérlőpultba az eszközkezelőbe nincs sárga felkiáltójel?

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 10. 22:22 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1188 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:17

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:09

és ez te miért írtad? nem ezért? :rolleyes: (ha már egyszer v.ki elmondta ugyanezt).
Gyula elmondta és megértettem. ok? :omg:

X- edik fórumot szemeteled össze. A következőnél jelzek, és ki fognak tiltani.

#1189 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 23:17

X- edik fórumot szemeteled össze. A következőnél jelzek, és ki fognak tiltani.

nagyon-nagyon off:
nemtudom ,hogy komolyan mi a bajotok velem, de kérlek írjátok le privátba.(ha lehet).
(inkább nem is szólok már semmit, és kész). És mi az, hogy "szemeteled"-nemértem.
:respect:

.-= Vasak =-.

#1190 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:26

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 21:38

Az már fontosabb kérdés, hogy mi az a TinaKey szolgáltatás?
Ha ismered/tudod, hogy mi, légyszíves közöld, erre nem találtam választ sehol.
Nem valami káros szoftver?

Igen káros, de már nem divatos(2002-2003) valamit állandoan szervizelni akart a gépen, mert leblokkolt valamit azt hiszem. de itt vanak Spy guruk ök biztos jobban tudják.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 10. 22:30 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.