HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   saman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 25. 12:50

Sziasztok !

Úgy néz ki, megoldódott a problémám, miután levakartam a Windows Search progit.

#1462 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 25. 16:26

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. Aug. 22., Friday - 13:37

Na, ugy nez ki, hogy ezt a temat buktam: http://blog.temp.rsc.pl/2008/02/04/intel-g...mance-problems/
Oro-bodotta, azert majd kap friss briost meg 64 bites operencias rendszert (nalam 4GB-nal meg jo, 6G mar sok, koztes meretu modul nem volt keznel; a blogban meg mar 4giganal is gondok vannak)

64bites XP-vel jonak tunik.

#1463 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 19:53

Na kapott a gép egy használt vinyót, és most működixépen, csak a vinyó hangos (maxtor). Mintha lett volna valami szoftver, amivel halkítani lehetett volna rajta, ha azt valaki tunná.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1464 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 20:08

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:53

Na kapott a gép egy használt vinyót, és most működixépen, csak a vinyó hangos (maxtor). Mintha lett volna valami szoftver, amivel halkítani lehetett volna rajta, ha azt valaki tunná.

a hard disc sentinel is tudja az információk +akusztikai jellemzőknél
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1465 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 20:47

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 21:08

a hard disc sentinel is tudja az információk +akusztikai jellemzőknél

Köszi máésztraú  :respect:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1466 Felhasználó inaktív   kis59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:14

Üdv!
(Valamiért nem találom a hozzászólásomat, ezért újraírom.)
Elszállt a régi ECS P4 S8AG alaplapom (de most már kételkedem..:( ), 8 sípjel és utána semmi.....
Vettem egy AsRock P4i65G  alapot, betettem a procit (Celeron D 1,6 MHz-s, többet nem tudtam leolvasni róla), betettem, de nem működik. A procihűtő felpörög, a vinyó és a CDROM is elindul, de utána nem történik semmi. A monitor nem mutat életjelet (Egy másikkal sem működik.) Próbálkoztam táp és memóriacserével is. Sajn másik procival nem tudtam kipróbálni (478-as). Lehet, hogy esetleg a processzor a hunyó???
MIT tanácsoltok?  Előre is köszi!

#1467 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:37

Tudom hogy kereső, meg cseréljek tápot, de milyen szofttal tunnám egy 60-as vinyóról egy 40-esre költöztetni a motyókat, úgy ahogy vannak? Nem egész 3 giga van a 60-ason, csak installálások nélkül kéne költöztetni a dolgokat. Kösszi.

Idézet

#1468 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 10:34

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 9:37

Tudom hogy kereső, meg cseréljek tápot, de milyen szofttal tunnám egy 60-as vinyóról egy 40-esre költöztetni a motyókat, úgy ahogy vannak? Nem egész 3 giga van a 60-ason, csak installálások nélkül kéne költöztetni a dolgokat. Kösszi.

Norton Ghost 14.0
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1469 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 18:14

Idézet: kis59 - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 10:14

Üdv!
(Valamiért nem találom a hozzászólásomat, ezért újraírom.)
Elszállt a régi ECS P4 S8AG alaplapom (de most már kételkedem..:( ), 8 sípjel és utána semmi.....
Vettem egy AsRock P4i65G  alapot, betettem a procit (Celeron D 1,6 MHz-s, többet nem tudtam leolvasni róla), betettem, de nem működik. A procihűtő felpörög, a vinyó és a CDROM is elindul, de utána nem történik semmi. A monitor nem mutat életjelet (Egy másikkal sem működik.) Próbálkoztam táp és memóriacserével is. Sajn másik procival nem tudtam kipróbálni (478-as). Lehet, hogy esetleg a processzor a hunyó???
MIT tanácsoltok?  Előre is köszi!

A lap nem komálja a procit.
Cel D 1,6 Mhz  ?  :eek: Az inkább nem 1,6 GHz willamette ? :D

"Socket 478 for Intel® Pentium 4 / Celeron D (Prescott, Northwood, Willamate) processors Intel® 865G Chipset FSB800/533/400MHz processor"  :reklamacio: Na itt van a hazugság, Willamette magos procit a i865 és családja csipszetes lapok nem szoktak bekajálni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1470 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 10:55

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 11:34

Norton Ghost 14.0

Köszi!

Télleg jó volt, azt hittem, hogy ez csak azonos méretű dolgokra jó, de ezért a szoftért még akár pézet adni is érdemes  :Đ (Bár jó krv lassú az 1200-es duronon)

Idézet

#1471 Felhasználó inaktív   Dörzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 13:47

Sziasztok!

A héten összedobtam a vinyó és a DVD író kivételével egy új gépet: Asus P5Q-E alaplap, Intel Core 2 duo 2,4 Ghz proci, 2x 1 Gb CSX metal cooler DDR2 800Mhz RAM, Asus EN 9600 GT 1gb v.kártya, 450W-os Sharkoon táp. Namost, mivel a régi vinyóm ATA-ás és a DVD íróm is, ezért ezekkel lett összerakva a gép. Első indításkor nem ismerte fel a vinyót bármit csináltunk vele. Ezt nagynehezen sikerült kiküszöbölni, aztán jött a következő. XP telepítésnél az újraindulásnál újraindult a "lemezkarbantartó" és nem folytatódott a telepítés...vagy ha eddíg nem jutott el a dolog, lefagyott és semmi reakció. Na mi lehet?  :confused: Sokan memóriára tippeltek... Na futassunk le pár MemTestet.. először együtt. KO. hibásnak látta mind2 memóriát. Külön külön okés volt. Gép darabokra aztán újra össze. Ez is megoldódott, utána nem volt baja a memóriákkal sem (perze ingom sincs hogy miért). Mondom ráveszem magam a 200 giga adatvesztésre, format C: Hurrá  :p  és fel is csusszant rá az XP. :respect:  Igenám...csakhogy a gép nem olyan gyors mint kéne neki, ráadásul néha beszaggat játék közben, a driverek ***sznak rendesen működni, recseg a hang, USB nuku. Háló kapcsolat folyton megszakad stb stb..szóval nem akar összeállni a dolog. Most hogy ezt  a szép kis törpénetet leírtam, remélem van 5letetek a megoldásra. Sokan azt mondják, hogy az ATA és a SATA veszekszik egymással. A vinyó és az író egyaránt kb 3-4 hónapos, nem hinném hogy baj lenne velük. Előre is köszi...
Asus P5Q-E LGA775 EPU-6 Engine, Intel C2D 2.4GHz 775 E4600, 2x1Gb CSX Metal Cooler Xtreme 800Mhz, Asus GeForce EN9600GT (G94) 1Gb DDR3 SLI, Sharkoon SHA450-8P 450W PFC 21 dBA, 200GB Samsung SATAII (3 Gbit/s) 8MB cache, Samsung SH-S203 DVD+RW, 19" Asus VW198S LCD 5ms

#1472 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 22:00

Üdvözlet Szakik!

Van egy apróbb probléma a gépemmel, ami igazából egyelőre (kopp-kopp) inkább bosszantó, mint katasztrofális.

Ha állás után bekapcsolom, lemegy a POST, elfeketedik a kép, de nem jelenik meg a windows XP első képernyője az animált csíkkal, sem az ezt megelőző villogó kurzor balra fent. ( XP uptodate amúgy). Feketeség, vinyó megy. Resetre bejön a nyavalygás h nem lett jól leállítva, stb - és itt meg kell várnom a visszaszámlálást, mert a wireless billentyű ilyenkor (és csak ilyenkor, mert ha én kérem a bootmenüt akkor értelemszerűen megy a billentyűzet) meg sem nyikkan. Ezek után csont nélkül megy a cucc. Ha ment egy ideje, kikapcsolom és megint be, akkor semmi probléma.

Ha állásból bekapcsolás után nyomok egy-két resetet szintúgy megy minden. Mi a fene lehet?  :think: Konfig ld lent, táp kb egy éves lehet. Gyanakodtam a videora, de az előző kártyával is csinálta, részben ezért volt a csere...

Előre is köszi ha van ötleted!

Bio

szerk. értelmetlen mondat

Szerkesztette: bio 2008. 08. 31. 22:02 -kor

Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#1473 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 22:18

Idézet: bio - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 22:00

Ha állás után bekapcsolom, lemegy a POST, elfeketedik a kép, de nem jelenik meg a windows XP első képernyője az animált csíkkal, sem az ezt megelőző villogó kurzor balra fent. ( XP uptodate amúgy). Feketeség, vinyó megy. Resetre bejön a nyavalygás h nem lett jól leállítva, stb

Ez a jelenséget határesetre tuningolt gépnél és tápellátásgondnál tapasztaltam.
A tápellátásgondba beleértem az alaplapon vagy valamely részegységben (pl winchester) levő puffadó halódó pufferelektrolitkondenzátort is.

#1474 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 22:30

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 21:18

Ez a jelenséget határesetre tuningolt gépnél és tápellátásgondnál tapasztaltam.
A tápellátásgondba beleértem az alaplapon vagy valamely részegységben (pl winchester) levő puffadó halódó pufferelektrolitkondenzátort is.

Köszönöm a gyors reagálást!

A gép sosem volt húzva, a legrégebbi darab az alaplap benne - ránézésre a kondik épek, dehát nem látok az esetleg porzó veséjükbe  :(  Lehet h csere lesz, errefelé (Szeged) nem nagyon tudok olyat, aki hajlandó alaplapjavítással szőrözni.

Amúgy a vinyók sincsenek még egy évesek sem, csak a deszka lesz az... köszi
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#1475 Felhasználó inaktív   Dörzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 15:10

Nofene!  ;)

Beigazolódott a dolog..mérgemben vettem egy új SATA-ás vinyót és DVD írót a gépbe és lám, működik minden, tökéletes a rendszer  :p  Ha valaki ütközne ilyen problémába, itt a megoldás. Pusszantás  :cool:
Asus P5Q-E LGA775 EPU-6 Engine, Intel C2D 2.4GHz 775 E4600, 2x1Gb CSX Metal Cooler Xtreme 800Mhz, Asus GeForce EN9600GT (G94) 1Gb DDR3 SLI, Sharkoon SHA450-8P 450W PFC 21 dBA, 200GB Samsung SATAII (3 Gbit/s) 8MB cache, Samsung SH-S203 DVD+RW, 19" Asus VW198S LCD 5ms

#1476 Felhasználó inaktív   Kuduk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 18:11

Sziasztok,

egy igen komoly hibát sikerült előidéznem.
A kórtörténet: Asus A8N-E alaplapon meghalt az alaplapi chipset ventillátorja. Utána olvasgattam a neten és kiderült hogy van aki használja ezt az Nforce 4 Ultrás alaplapot passzív hűtéssel, így beszereztem-beszereltem király volt. Majd egy szép napon miután bebootolt mindig kifagyott 20 másodperc után, kék halál. Ezek után már bebootolni sem volt hajlandó. Végül egyetlen egyszer kiírta hogy "too low chipset fan speed". Gondoltam hogy akkor mégsem oké a passzív, úgyhogy szerztem egy új ventit és rábarkácsoltam. Ezek után ha bekapcsolom a gépet, ne csipog egyetlen egyet sem. A procihűtő forog, az alplapi hűtő szintén, a táp ventillátor iy működik viszont a vincseszterek meg sem moccannak. Kipróbáltam hogy kiveszem a ramokat, és akkor sem változik semmi.

A Konfig: AMD 3000+, Asus A8N-E, 2x512 MB Ram, 300 W Codegen táp, 160+250 GB Samsung vinyó.

A vinyókat másik gépben kipróbáltam, működnek. Sokszor széthúztam-összedugtam a rendszert, a táp több ágán is kipróbáltam a vinyókat.
Az én tippem az, hogy lehet hogy a tép ment szarrá (3 éve vettem használtan, azóta szét is volt már szedve portalanítás miatt), vagy tönkrement az alaplap.

Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.

#1477 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 19:22

Idézet: Kuduk - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 18:11

Az én tippem az, hogy lehet hogy a tép ment szarrá (3 éve vettem használtan, azóta szét is volt már szedve portalanítás miatt), vagy tönkrement az alaplap.

Teljesen kétesélyes.

#1478 Felhasználó inaktív   Dörzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:07

Idézet: Kuduk - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 18:11

Sziasztok,

A kórtörténet: Asus A8N-E alaplapon meghalt az alaplapi chipset ventillátorja. Utána olvasgattam a neten és kiderült hogy van aki használja ezt az Nforce 4 Ultrás alaplapot passzív hűtéssel, így beszereztem-beszereltem király volt. Majd egy szép napon miután bebootolt mindig kifagyott 20 másodperc után, kék halál. Ezek után már bebootolni sem volt hajlandó. Végül egyetlen egyszer kiírta hogy "too low chipset fan speed". Gondoltam hogy akkor mégsem oké a passzív, úgyhogy szerztem egy új ventit és rábarkácsoltam. Ezek után ha bekapcsolom a gépet, ne csipog egyetlen egyet sem. A procihűtő forog, az alplapi hűtő szintén, a táp ventillátor iy működik viszont a vincseszterek meg sem moccannak. Kipróbáltam hogy kiveszem a ramokat, és akkor sem változik semmi.

A Konfig: AMD 3000+, Asus A8N-E, 2x512 MB Ram, 300 W Codegen táp, 160+250 GB Samsung vinyó.

A vinyókat másik gépben kipróbáltam, működnek. Sokszor széthúztam-összedugtam a rendszert, a táp több ágán is kipróbáltam a vinyókat.

Mivan ha kinyírta a tápodat? Jó lenne rámérni egyet egy mulitméterrel...de lehet hogy hülyeség. Fene se tudja  :(

#1479 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:22

Idézet: Kuduk - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 19:11

Sziasztok,

sz.tem a lapnak annyi...megfőtt az a nforce 4 ultra. :(
Keress olvadásnyomokat a sata-csatlakozók körül.

:smoker:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1480 Felhasználó inaktív   Kuduk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 17:21

Köszönöm a segítséget, akkor ki kellene próbálom másik táppal. Illetve megnézem az olvadásnyomokat.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.