Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2008. 08. 25. 12:50
Úgy néz ki, megoldódott a problémám, miután levakartam a Windows Search progit.
Elküldve: 2008. 08. 25. 16:26
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. Aug. 22., Friday - 13:37
Oro-bodotta, azert majd kap friss briost meg 64 bites operencias rendszert (nalam 4GB-nal meg jo, 6G mar sok, koztes meretu modul nem volt keznel; a blogban meg mar 4giganal is gondok vannak)
64bites XP-vel jonak tunik.
Elküldve: 2008. 08. 25. 19:53
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2008. 08. 25. 20:08
Idézet: JonesC - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:53
a hard disc sentinel is tudja az információk +akusztikai jellemzőknél
Hádédész..
Elküldve: 2008. 08. 25. 20:47
Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 21:08
Köszi máésztraú
Idézet
Elküldve: 2008. 08. 26. 09:14
(Valamiért nem találom a hozzászólásomat, ezért újraírom.)
Elszállt a régi ECS P4 S8AG alaplapom (de most már kételkedem..
Vettem egy AsRock P4i65G alapot, betettem a procit (Celeron D 1,6 MHz-s, többet nem tudtam leolvasni róla), betettem, de nem működik. A procihűtő felpörög, a vinyó és a CDROM is elindul, de utána nem történik semmi. A monitor nem mutat életjelet (Egy másikkal sem működik.) Próbálkoztam táp és memóriacserével is. Sajn másik procival nem tudtam kipróbálni (478-as). Lehet, hogy esetleg a processzor a hunyó???
MIT tanácsoltok? Előre is köszi!
Elküldve: 2008. 08. 26. 09:37
Idézet
Elküldve: 2008. 08. 26. 10:34
Idézet: JonesC - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 9:37
Norton Ghost 14.0
Hádédész..
Elküldve: 2008. 08. 26. 18:14
Idézet: kis59 - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 10:14
(Valamiért nem találom a hozzászólásomat, ezért újraírom.)
Elszállt a régi ECS P4 S8AG alaplapom (de most már kételkedem..
Vettem egy AsRock P4i65G alapot, betettem a procit (Celeron D 1,6 MHz-s, többet nem tudtam leolvasni róla), betettem, de nem működik. A procihűtő felpörög, a vinyó és a CDROM is elindul, de utána nem történik semmi. A monitor nem mutat életjelet (Egy másikkal sem működik.) Próbálkoztam táp és memóriacserével is. Sajn másik procival nem tudtam kipróbálni (478-as). Lehet, hogy esetleg a processzor a hunyó???
MIT tanácsoltok? Előre is köszi!
A lap nem komálja a procit.
Cel D 1,6 Mhz ?
"Socket 478 for Intel® Pentium 4 / Celeron D (Prescott, Northwood, Willamate) processors Intel® 865G Chipset FSB800/533/400MHz processor"
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2008. 08. 27. 10:55
Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 11:34
Köszi!
Télleg jó volt, azt hittem, hogy ez csak azonos méretű dolgokra jó, de ezért a szoftért még akár pézet adni is érdemes :Đ (Bár jó krv lassú az 1200-es duronon)
Idézet
Elküldve: 2008. 08. 31. 13:47
A héten összedobtam a vinyó és a DVD író kivételével egy új gépet: Asus P5Q-E alaplap, Intel Core 2 duo 2,4 Ghz proci, 2x 1 Gb CSX metal cooler DDR2 800Mhz RAM, Asus EN 9600 GT 1gb v.kártya, 450W-os Sharkoon táp. Namost, mivel a régi vinyóm ATA-ás és a DVD íróm is, ezért ezekkel lett összerakva a gép. Első indításkor nem ismerte fel a vinyót bármit csináltunk vele. Ezt nagynehezen sikerült kiküszöbölni, aztán jött a következő. XP telepítésnél az újraindulásnál újraindult a "lemezkarbantartó" és nem folytatódott a telepítés...vagy ha eddíg nem jutott el a dolog, lefagyott és semmi reakció. Na mi lehet? :confused: Sokan memóriára tippeltek... Na futassunk le pár MemTestet.. először együtt. KO. hibásnak látta mind2 memóriát. Külön külön okés volt. Gép darabokra aztán újra össze. Ez is megoldódott, utána nem volt baja a memóriákkal sem (perze ingom sincs hogy miért). Mondom ráveszem magam a 200 giga adatvesztésre, format C: Hurrá
Elküldve: 2008. 08. 31. 22:00
Van egy apróbb probléma a gépemmel, ami igazából egyelőre (kopp-kopp) inkább bosszantó, mint katasztrofális.
Ha állás után bekapcsolom, lemegy a POST, elfeketedik a kép, de nem jelenik meg a windows XP első képernyője az animált csíkkal, sem az ezt megelőző villogó kurzor balra fent. ( XP uptodate amúgy). Feketeség, vinyó megy. Resetre bejön a nyavalygás h nem lett jól leállítva, stb - és itt meg kell várnom a visszaszámlálást, mert a wireless billentyű ilyenkor (és csak ilyenkor, mert ha én kérem a bootmenüt akkor értelemszerűen megy a billentyűzet) meg sem nyikkan. Ezek után csont nélkül megy a cucc. Ha ment egy ideje, kikapcsolom és megint be, akkor semmi probléma.
Ha állásból bekapcsolás után nyomok egy-két resetet szintúgy megy minden. Mi a fene lehet?
Előre is köszi ha van ötleted!
Bio
szerk. értelmetlen mondat
Szerkesztette: bio 2008. 08. 31. 22:02 -kor
Elküldve: 2008. 08. 31. 22:18
Idézet: bio - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 22:00
Ez a jelenséget határesetre tuningolt gépnél és tápellátásgondnál tapasztaltam.
A tápellátásgondba beleértem az alaplapon vagy valamely részegységben (pl winchester) levő puffadó halódó pufferelektrolitkondenzátort is.
Elküldve: 2008. 08. 31. 22:30
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 21:18
A tápellátásgondba beleértem az alaplapon vagy valamely részegységben (pl winchester) levő puffadó halódó pufferelektrolitkondenzátort is.
Köszönöm a gyors reagálást!
A gép sosem volt húzva, a legrégebbi darab az alaplap benne - ránézésre a kondik épek, dehát nem látok az esetleg porzó veséjükbe
Amúgy a vinyók sincsenek még egy évesek sem, csak a deszka lesz az... köszi
Elküldve: 2008. 09. 02. 15:10
Beigazolódott a dolog..mérgemben vettem egy új SATA-ás vinyót és DVD írót a gépbe és lám, működik minden, tökéletes a rendszer
Elküldve: 2008. 09. 03. 18:11
egy igen komoly hibát sikerült előidéznem.
A kórtörténet: Asus A8N-E alaplapon meghalt az alaplapi chipset ventillátorja. Utána olvasgattam a neten és kiderült hogy van aki használja ezt az Nforce 4 Ultrás alaplapot passzív hűtéssel, így beszereztem-beszereltem király volt. Majd egy szép napon miután bebootolt mindig kifagyott 20 másodperc után, kék halál. Ezek után már bebootolni sem volt hajlandó. Végül egyetlen egyszer kiírta hogy "too low chipset fan speed". Gondoltam hogy akkor mégsem oké a passzív, úgyhogy szerztem egy új ventit és rábarkácsoltam. Ezek után ha bekapcsolom a gépet, ne csipog egyetlen egyet sem. A procihűtő forog, az alplapi hűtő szintén, a táp ventillátor iy működik viszont a vincseszterek meg sem moccannak. Kipróbáltam hogy kiveszem a ramokat, és akkor sem változik semmi.
A Konfig: AMD 3000+, Asus A8N-E, 2x512 MB Ram, 300 W Codegen táp, 160+250 GB Samsung vinyó.
A vinyókat másik gépben kipróbáltam, működnek. Sokszor széthúztam-összedugtam a rendszert, a táp több ágán is kipróbáltam a vinyókat.
Az én tippem az, hogy lehet hogy a tép ment szarrá (3 éve vettem használtan, azóta szét is volt már szedve portalanítás miatt), vagy tönkrement az alaplap.
Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.
Elküldve: 2008. 09. 03. 19:22
Idézet: Kuduk - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 18:11
Teljesen kétesélyes.
Elküldve: 2008. 09. 04. 13:07
Idézet: Kuduk - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 18:11
A kórtörténet: Asus A8N-E alaplapon meghalt az alaplapi chipset ventillátorja. Utána olvasgattam a neten és kiderült hogy van aki használja ezt az Nforce 4 Ultrás alaplapot passzív hűtéssel, így beszereztem-beszereltem király volt. Majd egy szép napon miután bebootolt mindig kifagyott 20 másodperc után, kék halál. Ezek után már bebootolni sem volt hajlandó. Végül egyetlen egyszer kiírta hogy "too low chipset fan speed". Gondoltam hogy akkor mégsem oké a passzív, úgyhogy szerztem egy új ventit és rábarkácsoltam. Ezek után ha bekapcsolom a gépet, ne csipog egyetlen egyet sem. A procihűtő forog, az alplapi hűtő szintén, a táp ventillátor iy működik viszont a vincseszterek meg sem moccannak. Kipróbáltam hogy kiveszem a ramokat, és akkor sem változik semmi.
A Konfig: AMD 3000+, Asus A8N-E, 2x512 MB Ram, 300 W Codegen táp, 160+250 GB Samsung vinyó.
A vinyókat másik gépben kipróbáltam, működnek. Sokszor széthúztam-összedugtam a rendszert, a táp több ágán is kipróbáltam a vinyókat.
Az én tippem az, hogy lehet hogy a tép ment szarrá (3 éve vettem használtan, azóta szét is volt már szedve portalanítás miatt), vagy tönkrement az alaplap.
Mivan ha kinyírta a tápodat? Jó lenne rámérni egyet egy mulitméterrel...de lehet hogy hülyeség. Fene se tudja
Elküldve: 2008. 09. 04. 13:22
Idézet: Kuduk - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 19:11
sz.tem a lapnak annyi...megfőtt az a nforce 4 ultra.
Keress olvadásnyomokat a sata-csatlakozók körül.
Elküldve: 2008. 09. 04. 17:21

Súgó
A téma zárva.