HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Bandhy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 20:11

Sziasztok! Adott egy régi gép, 256 MB RAM-mal, 80 GB Samsung HDD-vel, 1 gigás AMD-vel, meg egy ezer éves GeForce2 MX400-as videókártyával. Ezek közül melyik okozhatja a számítógép újraindulását? Feláll az XP, dolgozunk vele, és szó nélkül restartol. Van, hogy csak a RAM leszámolásáig jut el, de nem látja a HDD-t, nem tud bebootolni róla. A vinyó a hibás, az okozza az újraindulást? Format c:-n már túl vagyok.

#1442 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 20:25

Idézet: Bandhy - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 20:11

Sziasztok! Adott egy régi gép, 256 MB RAM-mal, 80 GB Samsung HDD-vel, 1 gigás AMD-vel, meg egy ezer éves GeForce2 MX400-as videókártyával. Ezek közül melyik okozhatja a számítógép újraindulását? Feláll az XP, dolgozunk vele, és szó nélkül restartol. Van, hogy csak a RAM leszámolásáig jut el, de nem látja a HDD-t, nem tud bebootolni róla. A vinyó a hibás, az okozza az újraindulást? Format c:-n már túl vagyok.

Lehet sok minden defektes de első körben a proci hűtését kéne megnézni az 1000 es athlonok fűtenek rendesen.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1443 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 07:38

Meg a púpos kondikat....

#1444 Felhasználó inaktív   Bandhy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 09:30

Köszönet, utána nézünk. Mennyi a normális hőmérséklete egy ilyen AMD procinak?

#1445 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 09:49

Idézet: Bandhy - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 10:30

Köszönet, utána nézünk. Mennyi a normális hőmérséklete egy ilyen AMD procinak?

Függ a proci pontos típusán felül a hűtőtől, szellőzéstől és a szobahőmérséklettől is, de szvsz alapon 40-45C és terhelve 45-50C lehet egy átlagosabb coolerrel...tesómnak volt 1,33-as Athlonja (még mindig megvan) és az jár ilyesmi hőmérsékleteken ha jól emléxem...

Szerkesztette: Nurba 2008. 08. 06. 09:50 -kor

#1446 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 16:12

A lenti konfig ma lett összerakva, tucatszor elindítottam gond nélkül. Nekiálltam beszerelni DVD-írót és vinyókat, azonban a következő bekapcsoláskor éktelen sípoló hangot hallatott. Pár újraindítás után kiderült, hogy a prociventillátor nem forog és a biosban látszott, hogy 70 C-ról indulva szökik az egekbe a hőmérséklet...

Hátha a meghajtók zavarnak be... WRONG

Hátha a táp rossz... Műszerrel kimérve viszont minden OK.

Hátha a venti krepált be... De másik Intel hűtő ugyanúgy nem megy arról a kimenetről, ráadásul máshova kötve meg elindul!

Memóriák újra berakva, megcserélve, videókari tápról lehúzva, kivéve, visszarakva, BIOS végigtúrva, resetelve, semmi sem használ.

Utolsó (legpesszimistább) ötlet: alaplap azon kimenetének kampec. Szerencsére csak tegnap lett elhozva, szóval még lehet vinni cseregarnciára. Van még bárkinek bármi ötlete? Előre is köszönöm!

Idézet

Corsair 450VX, Abit IP35P, C2D E8400, 2 GB DDR2 @ 800 MHz, Sapphire Radeon HD 3850 256 MB

#1447 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 13:25

Két hete fagy néha a gépem, elég érdekesen. Főleg vinyóműveletnél fordul elő, hogy egyszercsak beáll az egér, belassul a kép, zene megy, 3 másodperc múlva fehér vagy zöld lesz a kép, a zene még mindig megy 3 másodpercet ezután(pedig csak fél másodperces a buffere), majd beakad az is. Amikor beakad az egér a gépre ránézve mindig azt látom hogy éppen kialszik a led. Túlmelegedés tuti nincs se videkártyán, se prociban, mert nem terhelés alatt történik ez, hanem random, és mellesleg a vkártyának igen jó hűtése van (kánikulában max 60 fok), a proci meg 1,3v helyett 1v és 0,8v között megy terheléstől függő frekvencia szabályozással (mellesleg ha a proci lenne gondolom rögtön fagyna minden, és már 2 hónapja így megy).

Én a vinyóra gyanaxom, de a smart nem ír semmit. Csak annyi hogy a hardware ECC recovery-k száma olyan 24 millió egy 12 órás működés során. Ez nemtudom mennyire normális.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1448 Felhasználó inaktív   bibu4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 17:43

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 19:22

Sziasztok!

Van egy Abit KN9S alaplapos gépem, és most telepítettem rá kb 15 perce a Win XP SP2 -t.
A problémám a következő, a hálókártyára (alaplapi) rögtön azt írta ki, hogy a helyi kapcsolat nem jött létre, vagy korlátozott. van benne egy másik (PCI) kártya is, és az is ezt írja ki, ha bedugom neki a kábelt. A windows tűzfalat kikapcsoltam. Routerbe van bedugva a gép, de ha a DSL modemmel kötöm össze, akkor is ezt írja ki. Szerintetek mi lehet a hiba?

válaszokat köszi

Disp

Sziasztok!

Olyan problémám van hogy amikor bekapcsolom a gépet belép a windows akkor a tálca lefagy és nem tudok semmit csinálni de ha nyomok egy ctrl alt del-t akkor utánna helyrejön és működik, ja meg sztem a gép nem inditja el a képernyőkimélőt és nem kapcsolja ki a monitort adott idő után.
Valaki nem tudja hogy mi lehet a gond már ujra tettem az xpt feltettem vistát is de azzal is ezt csinálja. Kicseréltem már minden a procit a ramot a winyot a vga-t de semmi változás. Eddig nem csinálta csak tegnap kezdte el.
konfigom: athlon64x2 6400+black edition, 2x1 gb kingmax ram, asus 8800gt 512, gigabyte ga-m57sli-s4 alaplap, samsung 160gb hdd

#1449 Felhasználó inaktív   bibu4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 17:44

Sziasztok!

Olyan problémám van hogy amikor bekapcsolom a gépet belép a windows akkor a tálca lefagy és nem tudok semmit csinálni de ha nyomok egy ctrl alt del-t akkor utánna helyrejön és működik, ja meg sztem a gép nem inditja el a képernyőkimélőt és nem kapcsolja ki a monitort adott idő után.
Valaki nem tudja hogy mi lehet a gond már ujra tettem az xpt feltettem vistát is de azzal is ezt csinálja. Kicseréltem már minden a procit a ramot a winyot a vga-t de semmi változás. Eddig nem csinálta csak tegnap kezdte el.
konfigom: athlon64x2 6400+black edition, 2x1 gb kingmax ram, asus 8800gt 512, gigabyte ga-m57sli-s4 alaplap, samsung 160gb hdd

#1450 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 00:39

Idézet: snakekiller - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 17:12

A lenti konfig ma lett összerakva, tucatszor elindítottam gond nélkül. Nekiálltam beszerelni DVD-írót és vinyókat, azonban a következő bekapcsoláskor éktelen sípoló hangot hallatott. Pár újraindítás után kiderült, hogy a prociventillátor nem forog és a biosban látszott, hogy 70 C-ról indulva szökik az egekbe a hőmérséklet...

Hátha a meghajtók zavarnak be... WRONG

Hátha a táp rossz... Műszerrel kimérve viszont minden OK.

Hátha a venti krepált be... De másik Intel hűtő ugyanúgy nem megy arról a kimenetről, ráadásul máshova kötve meg elindul!

Memóriák újra berakva, megcserélve, videókari tápról lehúzva, kivéve, visszarakva, BIOS végigtúrva, resetelve, semmi sem használ.

Utolsó (legpesszimistább) ötlet: alaplap azon kimenetének kampec. Szerencsére csak tegnap lett elhozva, szóval még lehet vinni cseregarnciára. Van még bárkinek bármi ötlete? Előre is köszönöm!

Megoldódott, egyik hardveres csak hozzáért egyszer a venticsatlakozóhoz, azóta jó...  :confused:  A Kiválasztottba jelentkezhetett volna ez alapján.  :D

#1451 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 16:01

Idézet: ion - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 21:00

Nincs sipolas egyaltalan, egy pillanatra elindul a venti a procin, aztan azonnal leall az egesz.

Egyszer javitottam egy gepet ugyan ezt csinalta de abba a villam csapott, az alaplap elhalalozott.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1452 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 14:21

Sziasztok

Van gond a gépemmel... Éjszakánként csipog a PC Speakerem... Nem vicc, nappal simán jól működik minden, éjszaka pedig így random szerűen egyszer csak gondol egyet és csipog. A BIOSban kikapcsoltam minden figyelmeztetést ( venti, hőfok ) de akkor is csinálja. Mindegy hogy éppen játszok rajta, vagy netezek vagy csak éppen letölt, csipog. Van még más is, néha kiírja hogy memória cím olvasási hiba. Azthittem hogy memóriahibás a gépem. Otthagytam egy éjszakára memtest86al, semmi hibát nem talált pedig lefutott vagy 20x. Bár ez a memória cím olvasási hiba állítólag az SP3 miatt van. XP-m van és feltettem az SP3-at. Gondolkoztam rajta hogy uninstalálom mert elvileg lehet, a gyakorlatban meg tudja valaki mondani hogy utánna működőképes lesz-e a windows vagy összeomlik és telepíthetem újra... :)

A csipogásra tudtok valami magyarázatot adni? Én kezdem azt hinni hogy vírus... Viszont NOD32-m a legfrissebb és Spyware doctor is van a gépemen a legfrissebb... Milyen progit ajánlotok még? :think:

Előre is köszi

Üdv, Zsoltee
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#1453 Felhasználó inaktív   saman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 19:19

Sziasztok !

Van a gépemmel "némi" érdekesség mostanában. Olvastam a fórumban, széltében hosszában, de nem találtam teljesen azonos problémát. Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de akkor elnézést kérek.

Nos a probléma az, hogy pár naponként, úgymond random módon , bútoláskor, mikor is  megjelenik az xp betöltő csíkja, a kép halvány marad  és a csík "megáll". Tehát nem töltődik be az op rendszer.
Ilyenkor ugye reset, bejön az alacsony üzemmódú, normál, legutóbbi helyes indítás bla bla....
Utána a gép megy, ahogy kell. Semmi más hibajelenség nincs, az eseménynaplóban semmi...
Szóval egyszerűen csak nem tudok rájönni ez mitől lehet...Ha tudnátok valamit mondani erre, azt nagyon megköszönném. A gép:

Alaplap: Asus P5KC
Videókari: NvidiaGeforce 8800 Gts,
Vinyó:Seagate ST3160815AS,
Ram:2x 1 gb, ddr2 Kingmax
Proci:Intel Core2 Quad
Táp: Chieftek 500 W,
2 db Samu dvd író.

Nagyvonalakban...

Szóval, ha valakinek van valami elképzelése, nos ő már is több ,mint én.

köszi:

saman

#1454 Felhasználó inaktív   Str8 sk8r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 20:38

...van egy óriási gondom...

...vettem egy procit...olvsom rajta:3.2GHz,Philippine...gépbe behelyez...pasztácskapötty...hűtő rákínlód...törörö-törörö...bekapcs...BIOS ezt írja:
Brand String:Intel P4 3200MHz
Courent Speed: 2800MHz
ratio status: locked
ratio actua value:14
...probálom állítgatni jobbra-balra (nem össze-vissza) ugyanúgy lock...de akkor miért írja rá az Íntel hogy 3.2GHz  nem értem...
...itt a srácnál is ugyanaz a helyzet ahogy látom...ugyanaz a lapja is...Asus P4C800eDelux...lehet a lap a ludas...a BIOS a legfrissebb...
...ha valaki tudja a megoldást vagy a probléma konkrét okát az legyenszives írjon pár sort...előre is köszönöm...

Szerkesztette: Str8 sk8r 2008. 08. 20. 20:39 -kor

#1455 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 22:49

Hello!

Én is szopoládézok kisvoltsógornőm gépével.

Gép: valami régebbi, sd ramos amd alaplap, duron procival (1.2-es), két memória modul (128+256) alaplapi hang + videó + lan. 20 gigás pata vinyó, nec 3500 dvd író, huntkey 400-as táp (kb 4 éves).

Hibajelenség a következő: beindul a gép, vinyó felpörög, post lemegy hibátlanul detektálja a vinyót meg a dvd-t. Amikor töltené az oprendszert, akkor marad a fekete kép, vinyó nem dolgozik, numlock nem kapcsolható. Ventik mennek. CD-ről bútolva ugyanez. Annyi különbséggel, hogy a pause/szóköz nyomogatásával ott sikerült elkapni egy feliratot, de aztán ugyanúgy semmi. A cd pörög még egy darabig, majd leáll.

A biosban viszont a világ végéig rohangálhatok a menük közt, nem fagy le, nincs semmi baja. 64 fokot mutat a bios hőmérője, ami panel 6. emeletén 30 fokban jónak tűnik.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1456 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 06:23

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 14:21

Sziasztok

Van gond a gépemmel... Éjszakánként csipog a PC Speakerem... Nem vicc, nappal simán jól működik minden, éjszaka pedig így random szerűen egyszer csak gondol egyet és csipog. A BIOSban kikapcsoltam minden figyelmeztetést ( venti, hőfok ) de akkor is csinálja. Mindegy hogy éppen játszok rajta, vagy netezek vagy csak éppen letölt, csipog. Van még más is, néha kiírja hogy memória cím olvasási hiba. Azthittem hogy memóriahibás a gépem. Otthagytam egy éjszakára memtest86al, semmi hibát nem talált pedig lefutott vagy 20x. Bár ez a memória cím olvasási hiba állítólag az SP3 miatt van. XP-m van és feltettem az SP3-at. Gondolkoztam rajta hogy uninstalálom mert elvileg lehet, a gyakorlatban meg tudja valaki mondani hogy utánna működőképes lesz-e a windows vagy összeomlik és telepíthetem újra... :)

A csipogásra tudtok valami magyarázatot adni? Én kezdem azt hinni hogy vírus... Viszont NOD32-m a legfrissebb és Spyware doctor is van a gépemen a legfrissebb... Milyen progit ajánlotok még? :think:

Előre is köszi

Üdv, Zsoltee

Az enyem is csipog mar 2 eve, megszoktam.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1457 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 08:37

Húzd le a speakert az alaplapról.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1458 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 17:03

Talan nem egeszen ide tartozik a kerdes, raadasul meg nem is jartam nagyon korul a temat, de legfeljebb majd el leszek hajtva;>

Adott egy Intel DG33TL alapu gep (iG33 chipset) Core2 Duo E8200 professzorral,  32bites W2003 fut rajta (tudom, nem tamogatott, ennek ellenere hibatlanul es megfelelo sebesseggel mukodik), 4G RAM, az integralton kivul kerult bele meg egy Intel EEPRO/1000PT halokartya. Mivel a RAM kevesnek bizonyult (virtualizacio...) kerult meg bele +4G, szoval most az elvi maximalis 8G lakik benne.
Szepen fel ismeri a brios is, meg az operencias rendszer is, csak eppen azota tetu lassu lett. A boot ido kozel tizszeresere nott, mindenre lassan reagal, akadozik a kurzor, lassu a kepfrissites, stb.
Logban semmi, taskmanagerben semmi, csak a prociterheles erdekes (kb. olyasminek tunik, mint anno az ACPI hibas P2B-DS es a w2k hazassaga)

Eddig meg semmivel nem probalkoztam (meg a plusz RAM kiszedesevel sem; hirtelen surgosebb dolgom lett), csak itthon alltam neki kicsit guglizni, de egyelore semmi eredmeny.
Esetleg talalkozott mar valaki ilyen vagy hasonlo jelenseggel?

#1459 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 12:37

Na, ugy nez ki, hogy ezt a temat buktam: http://blog.temp.rsc.pl/2008/02/04/intel-g...mance-problems/
Oro-bodotta, azert majd kap friss briost meg 64 bites operencias rendszert (nalam 4GB-nal meg jo, 6G mar sok, koztes meretu modul nem volt keznel; a blogban meg mar 4giganal is gondok vannak)

#1460 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 15:37

A vinyó volt nálam a hibás, megoldódott.

Idézet

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.