HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 30. 07:46

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 0:20

ez meg lesz holnap, mármint a méricskézés,de milyen áttetelepítést nemúszok meg, az új táp- vásárlást?
De neeeem: A boot jó, elindul és minden oké(mostmár persze), csak azok az 'üzenetek' idegesítenek az everestben.

Áttelepítésnél a rendszerre gondoltam. Nem tudom, maga a rendszer sérült-e vagy csupán a naplózási része hülyéskedik. Ha ez utóbbi, akkor vagy leszokik róla, vagy az XP fórumon megmondja valaki, miket kell törölni ahhoz, h a rendszer újat csináljon magának elfelejtve a korábbi megpróbáltatásokat.
A táp meg nyilván igény szerint.

#1422 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 08:47

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 19:28

...
Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\D).
...

Windows szerint szektorhiba, mintha a hdd döglene. A táp nem fog segíteni, ha ez igaz. Ahogy írták, chkdsk, vagy felrakod a hd sentinel-t, oszt folyamatosan nyomonköveted a hdd állapotát, gyanús, hogy kezd bad sector-os lenni.

A "d" betűjel egyébként NEM a "d" meghajtót jelenti, hanem az "első" hdd-n a "második" partíciót!

ps.: a hdd hibákkal nagyon óvatosan és figyelmesen kell bánni, mert gyakran nem lehet tudni, mi a kiváltó ok. Ha a diszkfelület sérül fizikailag, akkor némi adatvesztés után jó eséllyel használható lesz a hdd, persze lemezellenőrzés kell, ami bejelölteti a hibás szektorokat, s oda egyszerűen nem fog dolgozni a hdd. Ez az állapot a következő formázásig tart csak, úgyhogy utána ismét ellenőriztetni kell, stb. Lehet vele görcsölni rendesen. Főleg, ha ilyen partícióra tiszta rendszert telepítesz, utána 2 héttel meg megint bevág majd a kékhalál meg a hasonló bejegyzések a naplóba...
Ha a bad sector-ok száma nem változik, akkor még akár dolgozni is lehet a hibás hdd-n. Ha mechanikai oka van a hibának, akkor nagy valószínűséggel egyre több bad sector lesz, egyre kiszámíthatatlanabb lesz a működés. Ilyenkor kell menteni, majd nyitott ablak mellett javítani. :)
Ha a hiba oka a kommunikáció zavarában van, akkor az simán megszűntethető elvben kábelezéssel, átrendezéssel, néha BIOS-beállításokkal, de a lényeg, hogy attól a hdd még jó lehet.

Ha viszont a kánelezés rendben van, tehát mindent megtettél, és az eseménynaplóban ezek a diszk-hibák meg-megjelennek, annak bizony rosszra lehet számítani, amin a telepítés is meglehet, hogy csak időlegesen segít.

Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 30. 08:57 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1423 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 09:06

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 8:46

Áttelepítésnél a rendszerre gondoltam. Nem tudom, maga a rendszer sérült-e vagy csupán a naplózási része hülyéskedik. Ha ez utóbbi, akkor vagy leszokik róla, vagy az XP fórumon megmondja valaki, miket kell törölni ahhoz, h a rendszer újat csináljon magának elfelejtve a korábbi megpróbáltatásokat.
A táp meg nyilván igény szerint.

Elég sok mindent elrejtenek a mai hardverek a szemünk elől: pl. ott a SMART: egy csomó hibát naplóz, "tokon belül" megold (mármint a hdd tokján belül), kifelé semmi sem látszik (azt nem lehet észrevenni, hogy egy szektort épp 6-szor olvasott be, mert crc-hibát dobott, hatodszorra nem dobta, kész, 1 szót sem fog szólni, ha a hiba javítható volt), extrém esetben lelassul az eszköz elérése, vagy bizonytalanná válik teljesen. Ezt úgy értem, hogy "megváltozik" a tartalma, anélkül, hogy írnád. Ez esetben kuka. Kérdés, hogy mikorra fog kiderülni. Ha a hiba durva, akkor szerencsére hamar - ha nem, talán soha; majd a régen tárolt filmedet kiírod dvd-re, oszt kiderül, hogy hibás.
Aztán vannak hasonló beépített mechanizmusok fájlrendszer-szinten is: az ntfs mivel tranzakció-alapú, viszonylag megbízható, elvben bármikor kiránthatod a tápot is, ha adatot vesztesz is, az a memóriában levő bufferek tartalma, amiket már nem tudott kiírni diszkre, illetve a belső buffer tartalma lehet. Viszont a tranzakciók megismétlésével, visszajátszásával gyakorlatilag újra elvégezhető a félbeszakadt művelet. A fájlrendszer az integritását nem veszíti el.

Más kérdés, hogy gyakorlatban néha az ntfs is úgy csuklik össze egyik pillanatról a másikra, mint a colostok, de véleményem, hogy ott más ok játszik közre, arról NEM maga a fájlrendszer tehet - elvben, hiszen egy számítógép egy hatalmas digitális útvesztő, ott nem lehet tudni, mi működik jól, s mi nem. Mindenesetre az ntfs elég modern ahhoz, hogy bátran lehessen használni, ki-kieső tápellátás esetén is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1424 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 09:20

"A rendszer súlyos hiba után állt helyre" üzenet NEM a reset következménye, oka valóban súlyos hiba, akár hardveres, akár szoftveres szinten, de nem reset. Egyszerűen bizonyítható: ugyanis a fenti üzenet ténye bekerül az eseménynaplóba, általában "system error"-ként. Ha resetelsz, akkor semmi sem kerül a naplóba, nyilván.

Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 30. 09:22 -kor

#1425 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 11:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 8:47

vagy felrakod a hd sentinel-t, oszt folyamatosan nyomonköveted a hdd állapotát,

Nu erről kérlek, valami részletesebbet.
Meg azt, honnan tudnám begyűjteni.

#1426 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 11:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 9:20

"A rendszer súlyos hiba után állt helyre" üzenet NEM a reset következménye, oka valóban súlyos hiba, akár hardveres, akár szoftveres szinten, de nem reset. Egyszerűen bizonyítható: ugyanis a fenti üzenet ténye bekerül az eseménynaplóba, általában "system error"-ként. Ha resetelsz, akkor semmi sem kerül a naplóba, nyilván.

A gép egy félresikerült tuningolási kísérlet és fagyások után került ebbe az állapotba.
Ezért írtam, amit. Nálam is volt ilyen kiírás és miután helyrerakta magát a rendszer, a kiírás is megszünt.

#1427 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:39

Na akkor vagyok megint:

A chkdsk-val megnéztenm és az nemtalált semmit, de a bejegyzések még mindig vannak a naplóban, a voltokat majd még megnézem.

Gyula2222: Te valamit félreértettél, mert a tuning során stabil volt a gép, egy áram-kimaradás (szerintem), miatt kezdte el, az újraindulásokat boot közben, de ezt már javítottam.

Fagyások pedig nemsok volt talán 3, de ekkor egy reset után mindig jó lett.
(Csak ugye a hibauzenetek-előjöttek).

De asszem fogok venni egy 320-as samut, ezt meg legfeljebb berakom mellé amíg bírja.

Apropó a SMART-ot bekapcsoljam vagy ne, mert az NCQ pedig megy.(az ncq-t tudom, hogy mi csak a másikat nem).

Mostmeg ilyen 'üzeneteim' vannak:
Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\D).

rendszer-visszaállító szűrő értelmezhetetlen hibát ('0xC000009C') érzékelt a(z) 'HarddiskVolume1' kötetben található 'BACKUP.RDB' fájl feldolgozása közben. A szűrő befejezte a kötet figyelését.
A következő boot- vagy rendszerindító illesztőprogram(ok) nem indult(ak) el:
sptd
Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: 80000004, 2. paraméter: 806f4935, 3. paraméter: a9f2a308, 4. paraméter: 00000000.

Az eszköz (\Device\Ide\IdePort0) a határidőn belül nem adott választ.
_NA EZ MI?
A rendszer-visszaállító szűrő értelmezhetetlen hibát ('0xC000009C') érzékelt a(z) 'HarddiskVolume1' kötetben található 'upd.ver' fájl feldolgozása közben. A szűrő befejezte a kötet figyelését.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1428 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:40

Hiba történt az eszközön (\Device\CdRom1) a lapozási művelet közben.
_ez a legérdekesebb, ez pl. ma volt és nemhasználtam egyetlen egy CD/DVD meghajtót se, ezt meg beírta 2óra körül, pedig nem használtam.

Ezt írta ma 3órára:
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk1\D) a lapozási művelet közben.

(Eddig csak ezt írta, hogy HARDDISK0\D-mostmeg a 0 helyett már 1-est ír oda). :think:  :think:  :think:
:reklamacio:

De az ÖSSZES meghajtóra ilyen hasonló üzeneteket ír ki, az nemlehet, hogy egyszerre elszaródik a hdd és 2odd?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pedig simán olvassa a lemezeket a dvd és a cd is, még is ilyen lapozási gondot és blokkhibát ír ki, de akkor ilyen blokkhibát hogyan írhatna a dvd-meghajtóra, ha nincs is benne lemez?????????????????

Aznemlehet, hogy a Daemon tools kezd meghüjülni, mert mind a 4 'meghajtójában' bevan töltve cd-kép.

Kép

Vagy itt kelenne v.mit beállítani?:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép

Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 30. 17:08 -kor

.-= Vasak =-.

#1429 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 19:46

Na megvan a hiba, legalábbis a chkdsk szerint:
Kép
De volt olyan is, hogy 'biztonsági leírók vizsgálata'-nál kilépett, eltűnt az ablak, de most sikerült screenshotolnom.
:think:

Akkor ezekszerint futassam a CHKDSK programot az /F kapcsolóval?

Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 30. 19:48 -kor

.-= Vasak =-.

#1430 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 08:45

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 20:46

...
Akkor ezekszerint futassam a CHKDSK programot az /F kapcsolóval?

Igen, s jól írtad: virtuális optikai meghajtóval is lehet azért gond, mert az őt "tartalmazó" hdd hibázik...

Figyelni kell, az eszköz megnevezését, ami ír: harddisk0, harddisk1, cdrom1 (!), asszem ez a "második" cdrom, ami simán lehet hdd.

Tehát chkdsk kell, mert sérült a diszk. Ha a kábelezés pipec.

#1431 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 12:11

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 9:45

Igen, s jól írtad: virtuális optikai meghajtóval is lehet azért gond, mert az őt "tartalmazó" hdd hibázik...

Figyelni kell, az eszköz megnevezését, ami ír: harddisk0, harddisk1, cdrom1 (!), asszem ez a "második" cdrom, ami simán lehet hdd.

Tehát chkdsk kell, mert sérült a diszk. Ha a kábelezés pipec.

Megcsináltam tegnap a CHKDSK-t az /F-kapcsolóval és ezt írta:

"A biztonsági leírók adatfolyamata nem olvasható"-énszerintem ez lesz a rossz szektor.

És ugye mindig itt lépett ki a chkdsk-is, és itt ennél a pontnál halani azt a fura hangot, amit még a win. újrarakásánál halotam még kb. fél éve.

Szerintetek egy formázás majd segít eme vinyón?

Mondjuk haver asszonta, hogy BAD szektoros, és, hogy ezzel már semmit se lehet csinálni és semmilyen progi nemtudja megjavítani--ez tényleg így van?

(majd veszek egy sata kábelt is, és még úgyis megnézem).

Szal eddig szokott ált. eljutni és ezután kilép:(pirossal keretezett rész-ig jut el, majd kilép(eltűnik az ablak)):

Kép

Mert v.hogy jó lenne, ha legalább a jövő hétig bírná, addig veszek egy jobb vinyót, azt nemlehet, hogy majd erről átmásolom a fontosabb cuccaimat az újra majd??

Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 31. 12:17 -kor

.-= Vasak =-.

#1432 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 08:04

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 13:11

...
Szerintetek egy formázás majd segít eme vinyón?
...

Nem fog előrébb vinni, maximum egy ideig lesz jó, a hiba elő fog jönni, főleg, ha kattogott. Meglehet, hogy sérült szektorokat próbált ismételten olvasni/írni.

Menteni fogsz tudni róla nagy valószínűséggel, de addig meg kell próbálni minél kevesebbet használni - akár úgy, hogy kivenni, letenni a polcra, ne is pörögjön.

A lemezellenőrzést be lehet ütemezni a rendszerindítás idejére, ne pedig parancssorból add ki, akkor ugyanis pár dologhoz nem fog hozzáférni a fájlrendszeren, mivel fel van csatolva, s tranzakció-alapú...

Szerkesztette: Warrior 2008. 08. 01. 08:05 -kor

#1433 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 08:19

Lement róla minden adat ami fontos utána hddregenerator lefuttat pár óráig menni fog fel lehet rá készülni.Nekem sok tele bados vinyót rendbetett ha más nem az adott fizikai hibás részt inaktivizálja a progi.De sokszor a bad logikai csak nem fizikai akkor teljesen rendbehozható.Everestböl egy smartot nyomathatnál róla ide.

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 01. 08:20 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1434 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 10:44

Ez elég érdekes...megszűnt az a fura hang+már semmilyen hibaüzenetet nem kapok, se cd-kre, se a hdd-re nemír hibaüzenetet (mint feljebb írt), semmit.

Mindezt úgy értem el, hogy a daemon-t (ami 4.08-as volt), letöröltem+újraraktam a (4.10-es) daemont és most nincs gondd, pedig direkt ugyanúgy van használva minden progi, mint előtte. :think: (ugyanazok a cd-képfájlok vannak betöltve mind a 4 virtuális meghajtóba, és használva vannak, mint előtte).
Meg emellé leszedtem az inteltől a 945gz chipkészlet telepítőjét és azt is felraktam.

Idézet

A lemezellenőrzést be lehet ütemezni a rendszerindítás idejére, ne pedig parancssorból add ki, akkor ugyanis pár dologhoz nem fog hozzáférni a fájlrendszeren, mivel fel van csatolva, s tranzakció-alapú...

így csináltam :up:

Hát nemtudom, minden hiba eltűnt, ami a cd-és a hdd-re vonatkozna, ilyenkor mi van?

Kép

Kép

Kép

Kép

szerk.: Vagy van nekem ilyen, hogy Partrition Magic 8.0 (csak nemtudom beüzemelni, mert v.mi serial-t kér).-ha sikerülne elindítani ezt, akkor ebbe melyik menü alatt van az ellenörző?

Szerkesztette: Trebron09 2008. 08. 01. 10:51 -kor

.-= Vasak =-.

#1435 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 13:42

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 10:44

Ez elég érdekes...megszűnt az a fura hang+már semmilyen hibaüzenetet nem kapok, se cd-kre, se a hdd-re nemír hibaüzenetet (mint feljebb írt), semmit.

Mindezt úgy értem el, hogy a daemon-t (ami 4.08-as volt), letöröltem+újraraktam a (4.10-es) daemont és most nincs gondd, pedig direkt ugyanúgy van használva minden progi, mint előtte. :think: (ugyanazok a cd-képfájlok vannak betöltve mind a 4 virtuális meghajtóba, és használva vannak, mint előtte).
Meg emellé leszedtem az inteltől a 945gz chipkészlet telepítőjét és azt is felraktam.

így csináltam :up:

Hát nemtudom, minden hiba eltűnt, ami a cd-és a hdd-re vonatkozna, ilyenkor mi van?

[

Nem mondanám azt hogy minden hiba megszünt van 11 bad sectorod/reallocated sector count/ 13 gyenge szektorod/current pending count/ és 30 már áthelyezett tartalék szektor.

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 01. 13:47 -kor

Hádédész..

#1436 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 15:41

Tessen menteni, a partition magic partícionálni való, az szvsz téged nem érint, mivel a lemez felületével van gond - jó esetben.

ps.: a hiba egyáltalán nem biztos, hogy megszűnt, de most úgy tűnik, a hdd olvasható, stb. Nekem is van egy ilyen hdd otthon: 1 ideig olvasható, aztán ismét jönnek a disk read errorok... Nincs mese, abból hdd-csere lesz nagy valószínűséggel.

Szerkesztette: Warrior 2008. 08. 01. 15:43 -kor

#1437 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 18:32

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 16:41

Tessen menteni, a partition magic partícionálni való, az szvsz téged nem érint, mivel a lemez felületével van gond - jó esetben.

ps.: a hiba egyáltalán nem biztos, hogy megszűnt, de most úgy tűnik, a hdd olvasható, stb. Nekem is van egy ilyen hdd otthon: 1 ideig olvasható, aztán ismét jönnek a disk read errorok... Nincs mese, abból hdd-csere lesz nagy valószínűséggel.

ezt tudom, hogy csere-lesz, de jó lenne legalább, ha ez addig menne.

djculture:
én ennyire nem értek hozzá, ezért is írtam ide a topicba, akkor most ennek a vinyónak kuka vagy azzal a progival amit mondtál azzal jó lehet?(hddregenerator)(esetleg link?).
És ezek az értékek kb. mikor normálisak?(mármint a SMART, ha itt 0 van, amiket írtál?).

Azt még lehet úgy, hogy ezt ahogy van berakom az új mellé és átmásolom (persze amikor már az újon rajta lenne a win. minden, és azután tenném be mellé), pl. a letöltött fájlokat stb. cumókat? Vagy mindenképp dvd-re kell kiirnom? (elég sok lemez-lenne).

És kössz, hogy ennyit segítetek, tényleg nemértek ehhez a részéhez a gépnek.
:respect:
THX

szerk.: ez az érdekes, ezt még februárban csináltam (akkor kb. 1hónapja volt rárakva az XP):
és ilyen értékek voltak a SMART-nál:
Kép

Akkor már akkor is szär volt a vinyó csak nemírt hibaüzenetet az eseménynaplóba?

Ez meg most:
Kép
Akkor jól sejtem, hogy egyre rosszabb lesz a hdd állapota, mert nőnek a 'számok' a bejegyzéseknél?

De, ha már ígyis-úgyis ujjat kell vennem ,akkor melyiket ajánljátok?

link
link_02
link_03
Na most a samura 3év a WD és SG-re csak 1év gari van, én szívem szerint a másodikat venném.
Szerintetek?

THX

Szerkesztette: Trebron09 2008. 08. 01. 18:49 -kor

.-= Vasak =-.

#1438 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 19:03

Egyenlőre még ne temesd ,ments le róla mindent és majd küldök elérhetőséget a hddregenerator nem probás verziójából.Lehet mindez logikai hiba is mondom a vinyó azon szektora 0 ba vagy 1 be ragadt,nem biztos hogy hard fizikai hiba.Amugy ha megnézzük a régebbi smart értékeket eléggé szembetünik a raw read olvasási hibák száma.

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 01. 19:06 -kor

Hádédész..

#1439 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 20:03

Vigyázat, vannak drive-ok, ahol egyáltalán nem az számít, hogy milyen nagy a "raw ead error rate", ugyanis épp az ALACSONY értéke jelzi azt, hogy "nemrég" hiba volt a felületen! Asszem van olyan eset, amikor ez a paraméter épp a legutóbbi hiba óta eltelt időre vonatkozik, ergo ha lineárisan növekszik, épp akkor van minden rendben. Érdemes megnézni az adott típusra. Tehát megtévesztő ilyenkor, ugyanis NEM a hibák számát mutatja.

A smart értékei a lemez fizikai kondíciójára vonatkoznak, márpedig egyértelműen ott van, hogy volt néhány "reallocated" szektor, ami abszolúte szektoráthelyezést jelent, mégpedig "fizikai szinten", úgyhogy a rétegnek fizikai a problémája, de sikerült áthelyezni a hibás szektorok tartalmát. Mindazonáltal szoftveresen esetleg "javítható", azaz elérhető talán, hogy "sokára" produkálja ismét a hibát, illetve bejelöltethető a hibás rész, ha a réteg többi része OK, s ekkor használható a lemez. Előbbi esetben nincs értelme.

Idézem Csybe kollégát: HWSW, SMART, különös tekintettel a Raw read error rate-ra.

Szerkesztette: Warrior 2008. 08. 01. 20:11 -kor

#1440 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 20:09

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 19:32

...
Akkor már akkor is szär volt a vinyó csak nemírt hibaüzenetet az eseménynaplóba?
...

A smart a hdd tokján belüli eseményekre vonatkozik, a lehető legtöbbet megpróbálja tenni azért (tehát maga a hdd), hogy azt az adatot olvasd ki, amit írtál. Erről az op. rendszer SEMMIT sem tud, maximum annyit, hogy kiolvassa a smart értékeit. DE beleszólni nem tud.

Az eseménynaplóba már fájlrendszer-szintű hibák kerülnek bele, ami meg mondjuk a smart-ot nem érdekli, hisz ő fizikai szinten végzi a dolgát, nem tudja, "mi van a hdd-n".

Más kérdés, hogy a fizikai hibák fájlrendszer-hibákat, tehát adathibákat okoznak. Persze ha az adott, hibás területen van adat.

Tehát ha a smart segíségével a hdd "el tudja rendezni" a hibákat (egy bizonyos szintig biztosan el fogja tudni", akkor meglehet, hogy az op. rendszer semmit sem fog észlelni belőle. Ha a smart nem fogja tudni, akkor biztosra veheted a fájlrendszer hibáját, s sajnos mivel fizikai az ok, ez a lehető legrosszabb.

Hdd regenerator-t engedd rá.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.