HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3221 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 17. 19:30

1., Mit takar az stb. a BIOS beállításnál? Esetleges tuning?
2., "Kikapcsolás-> áramtalanítás vagy csak win leállítás a Start menüből?

1.Biosban a dátumot, órát állítom be, valamint az integrált hangot kapcsolom ki.
2.Áramtalanítás, vagy leállítás start menüből édes mindegy neki, ugyanaz a jelenség.

#3222 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 18. 08:38

Kérlek írd meg, hogy melyik lábak között mérjek feszültséget. Nem vagyok egy kimondott guru a témában.Multiméterem azért van! :)

http://www.google.hu...lient=firefox-a

#3223 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 18. 10:42

1.Biosban a dátumot, órát állítom be, valamint az integrált hangot kapcsolom ki.
2.Áramtalanítás, vagy leállítás start menüből édes mindegy neki, ugyanaz a jelenség.

Én még mindig a lapot gyanítom, de tévedjek! Ha két különböző táppal is ugyanezt csinálja, akkor...

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 18. 10:26 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3224 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 18. 10:52

Köszönöm este kimérem.

#3225 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 18. 10:52

Kimértem, de okosabb nem lettem!
5V feszültség megvan, power gomb benyom, semmi! 5V állandó.

Battery ki, 5 perc múlva vissza, power gomb be, indul, 5V szépen lemegy majdnem 0-ra.

Csak azt nem értem, hogy a 3,3V elemnek mi köze van az indító áramkörhöz? :blush:
Amíg benne van addig nem indítható, ha kiveszem öt percre majd visszarakom,akkor meg elindul!

Nagyon sajnálnám ezért kukába vágni a lapot, mert amúgy tökéletesen működik! :(

#3226 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 18. 19:57

Kimértem, de okosabb nem lettem!
5V feszültség megvan, power gomb benyom, semmi! 5V állandó.

Battery ki, 5 perc múlva vissza, power gomb be, indul, 5V szépen lemegy majdnem 0-ra.

Csak azt nem értem, hogy a 3,3V elemnek mi köze van az indító áramkörhöz? :blush:
Amíg benne van addig nem indítható, ha kiveszem öt percre majd visszarakom,akkor meg elindul!

Az elem ugye azt a célt szolgálja, hogy amíg áramtalanítva van a gép (nem start-menü Leállítás, hanem hardveres kikapcs), addig is megmamadjanak a BIOS-beállítások adatai az alaplapi EPROM-ban. Annyi köze van, hogyha csak a menüből állítod le, de nem áramtalanítod a gépet, akkor a táp standby-áramköréből kapja a lap ugyanezt a feszt, tehát kíméli az elemet. De ha erre nyűgös, akkor szerintem még mindig a lap döglódik: számomra ez arra utal, bocs.

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 18. 21:22 -kor

#3227 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 18. 22:06

Az elem ugye azt a célt szolgálja, hogy amíg áramtalanítva van a gép (nem start-menü Leállítás, hanem hardveres kikapcs), addig is megmamadjanak a BIOS-beállítások adatai az alaplapi EPROM-ban. Annyi köze van, hogyha csak a menüből állítod le, de nem áramtalanítod a gépet, akkor a táp standby-áramköréből kapja a lap ugyanezt a feszt, tehát kíméli az elemet. De ha erre nyűgös, akkor szerintem még mindig a lap döglódik: számomra ez arra utal, bocs.

Világos, hogy a lappal van a baj, de arra szeretnék rájönni, hogy mi a hiba. Tulajdonképpen az indítóáramkör is működik, mert elemkivétel után tökéletesen kapcsolja a gépet.
Pontosan az nem megy a fejembe, hogy ha az elemnek csak az eprom tápellátása a feladata, akkor hogyan képes blokkolni az indítást! :blink:

#3228 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 01:51

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 18. 22:56

Világos, hogy a lappal van a baj, de arra szeretnék rájönni, hogy mi a hiba. Tulajdonképpen az indítóáramkör is működik, mert elemkivétel után tökéletesen kapcsolja a gépet.
Pontosan az nem megy a fejembe, hogy ha az elemnek csak az eprom tápellátása a feladata, akkor hogyan képes blokkolni az indítást! :blink:

Ezzel a fajta "nem akarok elindulni" idiótizmussal már találkoztam anno 2004-2006 környékén Compaq gépeknél. Pl. i815? chipsetes Tualatinosoknál. Mintha BIOSban eltárolt volna valamit, hogy ne induljon - ne hagyja feszültség alá helyezni magát - aztán csak elem ki, BIOS azaz CMOS SETUP kisütés után indult. Egyebekben meg nem volt kutya bajuk sem, hosszas kinlódás, szöszölés után megszűnt.

Mennyire stabil a hálózati delej a környéken?

Talán Didimanyus esetleg tudja az okot/gyógyírt.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3229 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 19. 06:44

Oka érdekes lehet, de cmos-ban nem hiszem, hogy tárol bármit is erről, hiszen amíg a BIOS nem fut, addig nem is olvas ki belőle semmit, ammeg kikapcsolt gépnél..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3230 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 18. 23:56

Szerintem tök felesleges ezen agyalni -- cseréltesd ki a lapot gariban (úgy emlékszem, még van rá), és kész! Én legalábbis ezt csinálnám.

#3231 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 19. 07:44

Oka érdekes lehet, de cmos-ban nem hiszem, hogy tárol bármit is erről, hiszen amíg a BIOS nem fut, addig nem is olvas ki belőle semmit, ammeg kikapcsolt gépnél..

Esetleg a tápban nem lehet valami makacs védelem? Azoknál a kurva Compaq-okkal erre is gyanakodtam. :think:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3232 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 19. 09:54

Esetleg a tápban nem lehet valami makacs védelem? Azoknál a kurva Compaq-okkal erre is gyanakodtam. :think:

A táp csak annyit tud, h az indító szálon mekkora feszültség van.
Illetve, önmagában védelmek, de ezek baj esetén mindig tiltanak (itt pedig hajlandó elindulni).
Az indítóáramkör funkcionálisan egy tárolós flip-flop (szerintem, egy open kollektoros megoldással a kimenetén).
Ha nem garanciális a lap és nem tudok rájönni mi okozza a hibát, akkor először egy nyomógombbal megpróbálnám direktben lehúzni a bekapcs szálat és ha ezekután bent tartja magát, akkor jó.
Ha nem, akkor egy billenőkapcsoló.
És tele a puttonyom a mai "ne tudd megjavítani" és adott idő alatt dobd fel a talpad koncepcióval.
A problema pedig bárhonnan jöhet, mert beállítástól függően éledhet a rendszer billentyűről, egérről, és akár még az internet felől is. Így végiggondolva, kikapcsolt állapotban is futhat az alaplapon egy kis célprocesszor, ami ezeket figyeli (és használhatja hozzá a biost is). Tehát, akár még egy Biosfrissítés is gyógyíthat.
Van egy film, amelyben az van, h egyes elvetemült gyártók képesek beépíteni a készülékbe egy üzemóraszámlálót és egy érték elérése után hibát generáltatni a kütyüben.
http://radicalpuzzle...uves-video.html
Ha ez igaz, akkor a hibadiagnosztikánál (mit lehetséges okot) a rosszindulatúságot is figyelembe kell venni.

#3233 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 19. 13:05

A táp csak annyit tud, h az indító szálon mekkora feszültség van.
Illetve, önmagában védelmek, de ezek baj esetén mindig tiltanak (itt pedig hajlandó elindulni).
Az indítóáramkör funkcionálisan egy tárolós flip-flop (szerintem, egy open kollektoros megoldással a kimenetén).
Ha nem garanciális a lap és nem tudok rájönni mi okozza a hibát, akkor először egy nyomógombbal megpróbálnám direktben lehúzni a bekapcs szálat és ha ezekután bent tartja magát, akkor jó.
Ha nem, akkor egy billenőkapcsoló.
És tele a puttonyom a mai "ne tudd megjavítani" és adott idő alatt dobd fel a talpad koncepcióval.
A problema pedig bárhonnan jöhet, mert beállítástól függően éledhet a rendszer billentyűről, egérről, és akár még az internet felől is. Így végiggondolva, kikapcsolt állapotban is futhat az alaplapon egy kis célprocesszor, ami ezeket figyeli (és használhatja hozzá a biost is). Tehát, akár még egy Biosfrissítés is gyógyíthat.
Van egy film, amelyben az van, h egyes elvetemült gyártók képesek beépíteni a készülékbe egy üzemóraszámlálót és egy érték elérése után hibát generáltatni a kütyüben.
http://radicalpuzzle...uves-video.html
Ha ez igaz, akkor a hibadiagnosztikánál (mit lehetséges okot) a rosszindulatúságot is figyelembe kell venni.

Nem garanciás már a lap.
Biosfrissítést már csináltam, de nem segített.
Nem tudtok valakit aki meg tudná állapítani a hibát és esetleg, ha lehet még meg is tudná javítani? Mindenféle busnyákolás is szóba jöhet, mivel nem garis és csak én használom.

#3234 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 19. 13:05

Ilyesmire gondoltam. Mindenféle élesztést, meg suspend to ram-ot, meg egyéb bizbaszt letiltanék, csak a Power gombra indulhasson. Ha ekkor is makacskodik, akkor barkácskedvű kisérletezőnek adnám, aztán helyette egy olcsó lap elviszi a procit, ramot, VGA-t egyebet.

@motoman: Direkt az SLI miatt vetted a lapot? Használod az SLI-t? Ha igen (ha nem) milyen a VGA felállásod?

(Idegeim érdekében én nem szoktam a gépre sajnálni 20 eFt-t (no nem minden hónapban) meg egy win újratelepítést, csak működjön és ne bosszantson.)

#3235 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 14:27

Idézet

@motoman: Direkt az SLI miatt vetted a lapot? Használod az SLI-t? Ha igen (ha nem) milyen a VGA felállásod?

GTX 295
de "csak" egy.
SLI -ben pörgetné a villanyórát rendesen! :D

#3236 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 19. 15:27

GTX 295
de "csak" egy.
SLI -ben pörgetné a villanyórát rendesen! :D

10 rugeszért van Bp.-n Aqua-ban occsó lap lga775-höz akár DDR2 akár DDR3 memóval, P31 és P41 chipsettel. Azt az egy GTX295-öt bármelyik elpörgeti.

#3237 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 19. 16:02

10 rugeszért van Bp.-n Aqua-ban occsó lap lga775-höz akár DDR2 akár DDR3 memóval, P31 és P41 chipsettel. Azt az egy GTX295-öt bármelyik elpörgeti.

Nem ez a probléma, nem is kéne vennem, mert van másik 775-ös lapom, csak az nForce-ra vannak vízhűtő blokkjaim és szeretem ha csendes a gép, ráadásul igen sokba kerültek.

#3238 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 19. 17:30

Ha a bedugott csatlakozóban zárod a zöldet egy feketével, akkor elindul a lap és POST-ol? És úgy marad?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3239 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 19. 18:30

Ha a bedugott csatlakozóban zárod a zöldet egy feketével, akkor elindul a lap és POST-ol? És úgy marad?

Csak a táp indul el, más nem történik. Ha megszakítom akkor leáll. Amúgy ezt kipróbáltam működő gépen is, de ott is csak a táp indul, a gép nem.

#3240 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 19. 19:41

Csak a táp indul el, más nem történik. Ha megszakítom akkor leáll. Amúgy ezt kipróbáltam működő gépen is, de ott is csak a táp indul, a gép nem.

Ez mán OFF lesz: :D

Ennyi szopás után én békésen átszerelnék mindent, vízhútést le, oszt bűnös alaplapot favágó tuskóra, oszt karózóbaltával adni neki ami belefér.
Aztán fél-egy láda sör nyugodtan elszopogat, és békés álomba merülés.

OFF -> OFF

ON

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.