HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3201 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 11. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 07. 11. 19:50

Utolsó BIOS-t rátoltam, mondjuk ebből eltűnt az a menüpont, ami a korábbiban bent volt, hogy ki lehetett kapcsolni a hővédelmet. De úgy is volt tesztelve, hogy az ki volt kapcsolva, s akkor is kikapcsolt a gép.

CPU hűtő ragyog a tisztaságtól, újra pasztáztam természetesen. Az a baj, hogy teljesen random a dolog, volt mikor órákig elment terhelve, volt amikor hidegen indítva már a BIOS képernyőnél vagy win boot során kikapcsolt.

Most egy 3,2 GHz-es Cedar Mill-el tesztelem, csak nem tudom érdemes-e, vagy inkább hajítsam messzire lap+cpu-t...

Inkább lapnak vélem, mint CPU-nak. Az Intel CPU-k valami hihetetlen dolgokat bírtak ki. (Korabeli AMD-k is sokszor, ha nem sarkazták le őket azonnal.)
(Akkori szagom szerint a VIA chipset-ek jobban muzsikáltak AMD-s, mint Inteles környezetben. Bár lehet, hogy akkori bótos jobban tudja. :D)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3202 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 07. 11. 19:01

CPU hiba okozhatja-e, hogy egy XP-s gép se szó se beszéd, csak úgy egyszerűen lekapcsol?

Van egy MSI PM8M3-V H v4.x-es VIA chipsetes gép, Prescott 3 GHz-es CPU-val, ASUS-os passzív nVidia 6200 AGP, Samsung SATA HDD, DVD író. S fogja magát néha lekapcsol. Pöccre meg indul... Most másik CPU-val meg megy. Tápcsere volt már.

Kikapcsolás módja se mindegy.Van ennek több fajtája,akár hogy eltünik a kép de maga a gép megy tovább mert a billentyűzet lock gombait ki bele lehet kapcsolni.Vagy hallani hogy újraindul az egész gép mert a ventik is megállnak egy pillanatra.Vagy kék képernyőzik.Vagy kifagy a gép egy pillanatra mert a lock gombok se kapcsolhatók ki be.Mindegyik más hibára utalhat.

Szerkesztette: djculture 2011. 07. 11. 20:45 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3203 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 21:19

Alaplaphibás lesz az.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3204 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 23:21

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 07. 11. 21:44

Kikapcsolás módja se mindegy.Van ennek több fajtája,akár hogy eltünik a kép de maga a gép megy tovább mert a billentyűzet lock gombait ki bele lehet kapcsolni.Vagy hallani hogy újraindul az egész gép mert a ventik is megállnak egy pillanatra.Vagy kék képernyőzik.Vagy kifagy a gép egy pillanatra mert a lock gombok se kapcsolhatók ki be.Mindegyik más hibára utalhat.

Jaja, azért vagyok gondban, mert ez a gép teljesen lelövi magát, nem is emlékszem hasonlóra. Nem újraindul vagy hasonló. A windowsban semmi nyoma amúgy az egésznek, korábbi esetekből látok a merevlemezen helyreállított file töredékeket, meg az előbb nálam sérült meg egy ilyen leállás után egy messenger dll. De ha a boot során történik a kikapcsolódás, akkor viszont a szokásos menüvel indít, hogy előzőleg hiba történt, csökkentett mód, blabla...

A csere CPU-val most már több mint négy és fél órája megy a Prime, úgyhogy az alaplap lassan amnesztiát kap...

Azon gondolkodom, ha beleteszem a gépbe a diag kártyát, az mutatna-e valami kódot a lekapcsolásra. Mert ugye eddig csak nem induló gépnél használtam... :cool2:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3205 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 03:48

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 07. 11. 20:01

CPU hiba okozhatja-e, hogy egy XP-s gép se szó se beszéd, csak úgy egyszerűen lekapcsol?

Van egy MSI PM8M3-V H v4.x-es VIA chipsetes gép, Prescott 3 GHz-es CPU-val, ASUS-os passzív nVidia 6200 AGP, Samsung SATA HDD, DVD író. S fogja magát néha lekapcsol. Pöccre meg indul... Most másik CPU-val meg megy. Tápcsere volt már.

Prescott, az enyém is az, hogy egye meg a jó franc és ez a fő oka, hogy fő. Fentebb válaszoltam valakinek, hogy másik ház: nálam ez volt a megoldás, azóta leszabályzott ventikkel is nyugi van. Nem emlékszem, hogy az új házzal egyszer is lekapcsolt volna -- a régivel megszokott volt többször is naponta, de ebben ment már 3 napot is egyfolytában.
https://forum.hwsw.h.../page__st__3160 Konkrétan a 3180-as hsz.
Nekem ebben a megmoddolt Apevia-házban jól elvan azóta: hő probléma = nulla.

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: PC04.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 12. 04:17 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3206 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 04:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 11. 21:16

Inkább lapnak vélem, mint CPU-nak. Az Intel CPU-k valami hihetetlen dolgokat bírtak ki. (Korabeli AMD-k is sokszor, ha nem sarkazták le őket azonnal.)
(Akkori szagom szerint a VIA chipset-ek jobban muzsikáltak AMD-s, mint Inteles környezetben. Bár lehet, hogy akkori bótos jobban tudja. :D)

Én a CPU-ra fogadok: a Prescott-fűtőtest hamar felmegy 80-ra, még az a jó, hogy olyankor a hővédelme lenyomja, különben már nekem se lenne gépem. Az AMD meg e szempontból buta, mint egy marék lepke, mert abban semmi hővédelem nincsen, tehát jobban jártál, ha lesarkaztad rögtön, mert akkor legalább nem tudott már elfőni. Az újabb AMD-kbe nem tudom, hogy tettek-e már valamit, de a régiekben semmi hővédelem nem volt. Arra jól emlékszel, hogy az Intel CPU vs. VIA-chipset katasztrófa volt: én már kukáztam lapot emiatt (akkor még szabad volt, mert ez se tegnap volt).

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 12. 04:48 -kor

#3207 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 05:11

Ha jól emlékszem, akkor a Barton magos Athlonoktól vagy utánuk jelent meg a hővédelem az AMD procikban.
Egyszer egy 700-as Celeron ment egy évig féloldalasra beállt hűtővel, azaz gyakorlatilag hűtés nélkül, az utolsó héten dobott néhány kékhalált, aztán a folyamatos túlmelegedés miatt kiszenvedett.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3208 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 05:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 12. 07:11

Ha jól emlékszem, akkor a Barton magos Athlonoktól vagy utánuk jelent meg a hővédelem az AMD procikban.
Egyszer egy 700-as Celeron ment egy évig féloldalasra beállt hűtővel, azaz gyakorlatilag hűtés nélkül, az utolsó héten dobott néhány kékhalált, aztán a folyamatos túlmelegedés miatt kiszenvedett.

A kisebb, retró-gépemben 1200-as Tualatin-Celeron röfög. Csont nélkül fel lehet húzni 1400-ra és még akkor is csak 41 fok (más kérdés, hogy mi a fenének, nem is hagytam úgy). Az Intel azzal valami nagyot alkotott -- a Prescott-sorozattal meg valamit jól elkeffentett, szerintem. Retró-szag terjeng, így kora reggel...

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Asus TUSL2-C.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 12. 05:32 -kor

#3209 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 05:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 12. 06:19

A kisebb, retró-gépemben 1200-as Tualatin-Celeron röfög. Csont nélkül fel lehet húzni 1400-ra és még akkor is csak 41 fok (más kérdés, hogy mi a fenének, nem is hagytam úgy). Az Intel azzal valami nagyot alkotott -- a Prescott-sorozattal meg valamit jól elkeffentett, szerintem. Retró-szag terjeng, így kora reggel...

Na már eléggé OFF-olunk.

A Tualatin magon kisérletezte ki az Intel a P4 Northwood mag gyártás és egyéb technológiáit, mert a Willamette mag teljesítménye egy kudarc volt.A Prescott pedig alacsonyabb csíkszélességű gyártás (+ egyéb) kisérlet, csak a hőfejlődés lett katasztrófális a Northwood-hoz képest.

Azt a Tua Celeront vétek nem 1600-on járatni. (Tuning határa bőven 1733 MHz felett van léghűtéssel.) FSB 100 -> 133 MHz. És minden órajel szabványos. A hűtést meg kell vizsgálni, mert 20 C szobahőmérsékletnél 1600-on járatva 36-38 fokosnak szabad lennie terheletlenül. Tuning nélkül 32 C.

Mosmán ON.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 07. 12. 06:01 -kor

#3210 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:48

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 07. 11. 19:01

Inkább az MSI alaplap okozza. P4-ektől kezdve thermal throttling van, ami 80 foknál elkezdi a CPU-t leszabályozni, annyira, hogy a hűtésnek nagyon el kell keffentve lennie ahhoz, hogy az alaplap emiatt lekapcsoljon.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3211 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:52

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 07. 10. 22:02

Kezd öregedni a lap,nekem elég sok régi lap így ment tönkre.Először a ramokkal kezdett hülyéskedni.Ez is bőven túl van már az élettartamán.Kondizással nem nagyon lehet ezeken segíteni mert a forrasz anyagok öregednek.Ezeknek az átforrasztása meg nagy meló.

Ha a RAM-okra válogatós, akkor azt nehéz a forraszokra fogni. Ellenben van 20-30 olyan kondi rajta, aminek köze lesz hozzá így vagy úgy. Nem csak elektrolit kondik, hanem SMD kerámiakondik is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3212 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 12. 07:59

Azt a Tua Celeront vétek nem 1600-on járatni. (Tuning határa bőven 1733 MHz felett van léghűtéssel.) FSB 100 -> 133 MHz. És minden órajel szabványos. A hűtést meg kell vizsgálni, mert 20 C szobahőmérsékletnél 1600-on járatva 36-38 fokosnak szabad lennie terheletlenül. Tuning nélkül 32 C.

Mosmán ON.

Az alaplap nem engedi feljebb vinni, csak 1400-ig, de még az is overkill, mert mi a fenének? Bocsánat az OFF-ért.

#3213 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 12. 09:52

Ha a RAM-okra válogatós, akkor azt nehéz a forraszokra fogni.

Őszintén szólva, ezt magam is furcsának találtam, de azt hittem, csak én.
Normális körülmények között, aki nem Tuning Géza és nem nyústöli napi szinten a RAM-slotokat, annál szerintem nem is fognak kikopni, ha egyébként rendben vannak.

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 12. 10:35 -kor

#3214 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 12. 11:23

Az alaplap nem engedi feljebb vinni, csak 1400-ig, de még az is overkill, mert mi a fenének? Bocsánat az OFF-ért.

Én anno az alaplapot fix FSB=133-ra jumpereltem + adtam még 0,15V plusz delejt a procinak. Oszt ment, mint a veszett fene. (Egyébként lapfüggő a dolog.)

#3215 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 12. 12:35

(Egyébként lapfüggő a dolog.)

Nincs mit hozzáfűznöm.

#3216 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 17. 10:38

Segítséget kérek tőletek a következő témában!

Adott egy EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM (132-YW-E180-A1) alaplap. Link
Bekapcsoló gombra nem reagál.
CMOS battery ki, 5 perc múlva visszatesz, gép indul, természetesen CMOS checksum error – Defaults loaded üzenettel.

Bios-ban beállítom az órát, stb. Windows betöltődik, stabil, minden funkció és tesztprogram lefut, a gép újraindítható, hiba nélkül üzemel akár órákon át.
Mindez egészen addig, amíg ki nem kapcsolom.
Kikapcsolás után, minden kezdődik, előröl. Csinálhatok akármit a gép nem indítható, mindegy mennyi idő telt el leállítás óta, 5 perc vagy 2 nap, nem indul.
CMOS battery ki, indít, bios beállít, stb…

Amit eddig próbáltam: CMOS battery csere, bios frissítés, ram csere, vga kártya csere, táp csere.

#3217 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 17. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 17. 10:38

Segítséget kérek tőletek a következő témában!

Adott egy EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM (132-YW-E180-A1) alaplap. Link

Ez a hibajelenség nagyon tápvonal hibára utal. A táp készenléti feszültséget előállító részének a hibájára (esetleg az alaplap indítóáramkörének, vagy a táp indító részének a hibájára).
Egy kéziműszerrel érdemas megmérni, megvan-e a készenléti feszültség. Ha megvan, akkor rámérve a táp indítóvezetékére, megnyomni a bekapcs gombot és megnézni, a lap lehúzza-e a feszültséget 0 V közelébe.
Majd írd meg, mi volt a problema.

#3218 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 17. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 17. 12:38

Amit eddig próbáltam: CMOS battery csere, bios frissítés, ram csere, vga kártya csere, táp csere.

Ugyan nem írtad, hogy milyen tápot cseréltél és mire, de ha az már megvolt (és mindkét táp OK. egyebekben), akkor sajna maga a lap a sanszos, szerintem.

#3219 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 17. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: motoman - Dátum: 2011. 07. 17. 11:38

Bios-ban beállítom az órát, stb. Windows betöltődik, stabil, minden funkció és tesztprogram lefut, a gép újraindítható, hiba nélkül üzemel akár órákon át.
Mindez egészen addig, amíg ki nem kapcsolom.
Kikapcsolás után, minden kezdődik, előröl. Csinálhatok akármit a gép nem indítható, mindegy mennyi idő telt el leállítás óta, 5 perc vagy 2 nap, nem indul.

1., Mit takar az stb. a BIOS beállításnál? Esetleges tuning?
2., "Kikapcsolás-> áramtalanítás vagy csak win leállítás a Start menüből?

#3220 Felhasználó inaktív   motoman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 17. 15:42

Ez a hibajelenség nagyon tápvonal hibára utal. A táp készenléti feszültséget előállító részének a hibájára (esetleg az alaplap indítóáramkörének, vagy a táp indító részének a hibájára).
Egy kéziműszerrel érdemas megmérni, megvan-e a készenléti feszültség. Ha megvan, akkor rámérve a táp indítóvezetékére, megnyomni a bekapcs gombot és megnézni, a lap lehúzza-e a feszültséget 0 V közelébe.
Majd írd meg, mi volt a problema.

Kérlek írd meg, hogy melyik lábak között mérjek feszültséget. Nem vagyok egy kimondott guru a témában.Multiméterem azért van! :)

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.