HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3181 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 08. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 07. 14:37

Nyilvánvaló. :D Vagy pedig te máshogyan értesz hozzá. (Nem kell belekötni a mások egyébként jól megalapozott véleményébe.)

Egy új (=nem régi, jó állapotú) 500W-os Chifteck táp nem piskóta. DjCulture az adott alaplaphoz írta, hogy mindenki szív vele, azaz az a lap egy szar széria a GigaByte-tól.

No offense, és ő se annak vette, bár az igaz, hogy már jó fáradtan írtam... Elnézést, ha valakiket megbántottam volna...

Konkrétan két külön téma a Gigabyte, meg a CT. Én, mindkét márka ÚJ szériáiról olvasgatok rosszakat (ez az, ami közös), ezért nekem egy sem lesz egyik saját gépemben se. Az Asus/CORSAIR(táp)-kombó a kis gépemben viszont aránylag tűrhetően röfög -- uh. valszeg majd ezt alkalmazom "nagyobban" is, aztán majd beszámolok a tapasztalataimról, hogyha úgy adódik.

djculture, a válaszom neked is szólt, peace.

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 08. 23:29 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3182 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 23:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 06. 23:48

Szarházi,balfasz, nagypofájű gyökkettő programozók. Minden le van sz@rva, csak az én (programom)/trágyám fusson. 22 éves, megszüntethetetlen probléma. Következmény: 640 kB elég -> 64 MB -> 512MB/1-2-4-8-16 GB, 1-2-4-8-16-32 processzor(mag). Mindez mezei/home júzernek.

Ez még hagyján, de akkor jön a "mezei, home user", hogy zizzentsem be neki az 1988-as, eredetileg még ugye floppyról üzemelő DOS-os sakk-játékát "mert az olyan jó", C2D-s CPU-n, Vista SP2 alatt és nem érti, hogy ez NEM FOG MENNI, kérdezi miért nem? Erre persze el lehetne magyarázni a kiherélt, 16-bites DOS-alrendszert, és azt is persze, hogy a visszafelé kompatibilitásra (ami valaha nagyon is fontos szempont volt), ugyanúgy tojgliznak már jónéhány éve, akár hardveresen, akár szoftveresen. Igaz? Tehát ezt is mind jól el lehetne mondani, de inkább azt mondtam, hogyha ilyeneket akarsz nyösztetni, akkor dobj össze/vegyél egy retró-gépet, apa! Én is ezt csináltam, ennyi...

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 09. 00:13 -kor

#3183 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 09. 00:45

Ez még hagyján, de akkor jön a "mezei, home user", hogy zizzentsem be neki az 1988-as, eredetileg még ugye floppyról üzemelő DOS-os sakk-játékát "mert az olyan jó", C2D-s CPU-n, Vista SP2 alatt és nem érti, hogy ez NEM FOG MENNI, kérdezi miért nem?

Khmm... Fog menni, csak egy DOSBox kell.

Szerkesztette: Csokis 2011. 07. 09. 07:21 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3184 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 07. 09. 09:21

Khmm... Fog menni, csak egy DOSBox kell.

Természetesen, az OTT és AKKOR volt a lényeg, meg az oprendszer, ahogyan azt a M$ a csodás valójában megszülte, és ÚGY persze nem ment, egyértelmű. Arra a gépre készülni kell, ott nincs net, én meg DOS-boxot nem vittem. De köszönöm az észrevételt -- ő utána nem forszírozta, és így aztán én se.

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 09. 10:15 -kor

#3185 Felhasználó inaktív   NereusLaceee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 09. 16:24

X-akta!

A következő problémám van:
Win 7-et telepítettem, és most hirtelen egy meghajtóval kevesebbet látok. Eddig 64bit Vista volt fent, de most nem látom a régi 80gigás merevlemezem, pedig minden program arra van telepítve. Lenne valakinek ötlete ilyenkor mit lehet tenni?

Köszi előre is!

#3186 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:19

Alaplap látja?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3187 Felhasználó inaktív   NereusLaceee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 09. 16:19

Alaplap látja?

Már meglett. Azon a meghajtón egy régi XP maradványai is fent vannak, ezért (gondolom én a magam eszével) a windows meghajtó jel nélküli meghajtót csinált belőle, így csak a rendszerkezelőben láttam. Aztán egy barátom segített hogy a sajátgépre jobb gombbal katt, és ott a "kezelés" menü pont alatt tudtam neki meghajtó előjelet adni, így már látható.

#3188 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 10. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 09. 00:45

NEM FOG MENNI

DOSBox, örül. De egy kicsi hozzáértéssel az NTVDM alatt is be lehet pöccenteni egy rahedli ősi játékot hanggal, akármivel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3189 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 10. 07:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 09. 11:12

Természetesen, az OTT és AKKOR volt a lényeg, meg az oprendszer, ahogyan azt a M$ a csodás valójában megszülte, és ÚGY persze nem ment, egyértelmű. Arra a gépre készülni kell, ott nincs net, én meg DOS-boxot nem vittem. De köszönöm az észrevételt -- ő utána nem forszírozta, és így aztán én se.

Mert hisz neked, mert bízik benned. Ritka és értékes tulajdonság, legyél annyira körültekintő, hogy ne kelljen csalódnia ebben! :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3190 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 10. 09:07

Mert hisz neked, mert bízik benned. Ritka és értékes tulajdonság, legyél annyira körültekintő, hogy ne kelljen csalódnia ebben! :-)

Köszönöm, ezt értem, és valóban megtisztelő.

Csak a szitu a szokásos, általad is kiválóan ismert, "és akkor még lenne ez is" volt, kezembe nyomta a floppyt, tehát a felkészülési lehetőségem a nullával volt egyenlő. "Súlyosbító körülmény" ráadásul, hogy XP alatt DOS-box nélkül is ment. Állítólag azt is én izzítottam be, de már nem emlékszem hogyan, csak arra, hogy az se volt egyszerű. Majd azokon a bizonyos "hosszú téli estéken" mgpróbálom újra a DOS-box segítségével -- géptulaj-úr most a Balcsin lubickol.

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 10. 10:31 -kor

#3191 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 13:10

A régi gépem 5 héten át az asztalon volt (IC7, P4, régi 9600 AGP, 2x256 + 512 MB DDR1 RAM) darabokban. Most elhatároztam, hogy beszerelem egy pótházba.

Leporolás és beszerelés után ventilátorok pörögtek, meghajtók, billentyűzet ledjei felvillantak, de nem volt kép. Amikor rádugtam a hangszórót, a BIOS 1 hosszú 2 rövidet sípolt (AWARD, VGA hiba?). Hiába igazgattam a videókártyát nem segített. Összeraktam újra asztalon, zárlatot kizárva, meghajtókat, a memóriákat is kiszedtem belőle és csak egy 256MB-os modul maradt benne. Így összerakva már 1 hosszú síp fogadott. Kicseréltem a 256-os memóriát 512-esre, megigazgattam benne a VGA-t, így most nem is sípol, de még mindig nincs kép. Volt már CMOS reset is. PCI-os S3-as VGA-val sincs kép, a helyzet változatlan.

Pedig tuti, hogy minden alkatrész jó, 6 héttel ezelőtt ez a gép még hibátlanul ment. Mi lehet most a gond?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3192 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 13:45

Annyi fejlemény van, hogy vártam vele egy kicsit, és PCI-os kártyával elindult. Betettem a AGP-set, azzal 1 hosszú, két rövid síp. Visszatettem a PCI-osat, nincs 1 csippanás (minden OK), de kép az megint nincs.

Előbb elfelejtettem írni, hogy a chipseten nincs rajta a passzív hűtője hűtő, mert letört az elfogató, de beszerzés alatt van egy másik lefogató, a gépet csak 1 percre kapcsolnám be. Kézmeleget sem éri el a chipset, úgyhogy nem hinném, hogy túlmelegedés lenne.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3193 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 14:42

Közben már nem aktuális. Nem szereti a 256-os RAM-okat, pedig előtte mentek benne. Valószínű összeporosodtak a foglalatok és az egész lapot át kell majd tisztítani levegővel és kontank(ta)spay-vel. 512-vel megy, van kép AGP-s kártyával.

#3194 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 07. 10. 15:42

Közben már nem aktuális. Nem szereti a 256-os RAM-okat, pedig előtte mentek benne. Valószínű összeporosodtak a foglalatok és az egész lapot át kell majd tisztítani levegővel és kontank(ta)spay-vel. 512-vel megy, van kép AGP-s kártyával.

Kezd öregedni a lap,nekem elég sok régi lap így ment tönkre.Először a ramokkal kezdett hülyéskedni.Ez is bőven túl van már az élettartamán.Kondizással nem nagyon lehet ezeken segíteni mert a forrasz anyagok öregednek.Ezeknek az átforrasztása meg nagy meló.

Szerkesztette: djculture 2011. 07. 10. 21:06 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3195 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 07. 10. 22:02

Kezd öregedni a lap,nekem elég sok régi lap így ment tönkre.Először a ramokkal kezdett hülyéskedni.Ez is bőven túl van már az élettartamán.Kondizással nem nagyon lehet ezeken segíteni mert a forrasz anyagok öregednek.Ezeknek az átforrasztása meg nagy meló.

Kondik jónak tűnnek kívülről, de tudom, hogy ez becsapós tud lenni. Inkább mégis arra gondolok, hogy túlzottan elporosodott. Jó esélyt látok rá, ha valakivel kifújatom és kap egy kis kontaktanyagot, menni fog újra rendesen.

#3196 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 07. 10. 23:02

Ez mind igaz lehet és egyet is értek, de azt is tegyük hozzá, hogy némelyik öregebb deszka önmagában is iszonyú válogatós és kényes a RAM-okra még akkor is, ha a fenti dolgok, tegyük fel, hogy rendben vannak. Mikor az ismerősöm bővíteni akarta az 1991-es, ki tudja már, milyen Asus/AMD-csodáját, az 5-ik (!) használt modul volt jó neki csak. A bolt más gépeiben ment mindegyik kifogástalanul, az eladó meg elkezdte a haját tépni, ahogy csak a manuszt meglátta. Amint említettem, csak az 5-ik volt megfelelő -- de, akkor be is ment ám megköszönni, hehe!

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 11. 13:34 -kor

#3197 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 11. 14:24

Ez mind igaz lehet és egyet is értek, de azt is tegyük hozzá, hogy némelyik öregebb deszka önmagában is iszonyú válogatós és kényes a RAM-okra még akkor is, ha a fenti dolgok, tegyük fel, hogy rendben vannak. Mikor az ismerősöm bővíteni akarta az 1991-es, ki tudja már, milyen Asus/AMD-csodáját, az 5-ik (!) használt modul volt jó neki csak. A bolt más gépeiben ment mindegyik kifogástalanul, az eladó meg elkezdte a haját tépni, ahogy csak a manuszt meglátta. Amint említettem, csak az 5-ik volt megfelelő -- de, akkor be is ment ám megköszönni, hehe!

Há persze hogy de. Én se csatlakozom mindenféle gagyi foglalatba. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3198 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 18:01

CPU hiba okozhatja-e, hogy egy XP-s gép se szó se beszéd, csak úgy egyszerűen lekapcsol?

Van egy MSI PM8M3-V H v4.x-es VIA chipsetes gép, Prescott 3 GHz-es CPU-val, ASUS-os passzív nVidia 6200 AGP, Samsung SATA HDD, DVD író. S fogja magát néha lekapcsol. Pöccre meg indul... Most másik CPU-val meg megy. Tápcsere volt már.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3199 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 07. 11. 19:01

CPU hiba okozhatja-e, hogy egy XP-s gép se szó se beszéd, csak úgy egyszerűen lekapcsol?

Van egy MSI PM8M3-V H v4.x-es VIA chipsetes gép, Prescott 3 GHz-es CPU-val, ASUS-os passzív nVidia 6200 AGP, Samsung SATA HDD, DVD író. S fogja magát néha lekapcsol. Pöccre meg indul... Most másik CPU-val meg megy. Tápcsere volt már.

Prescott hőfejlődés + szoftveres makacsság. (Utóbbi akár BIOS beállítás akár driver lehet.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3200 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 11. 19:12

Prescott hőfejlődés + szoftveres makacsság. (Utóbbi akár BIOS beállítás akár driver lehet.)

Utolsó BIOS-t rátoltam, mondjuk ebből eltűnt az a menüpont, ami a korábbiban bent volt, hogy ki lehetett kapcsolni a hővédelmet. De úgy is volt tesztelve, hogy az ki volt kapcsolva, s akkor is kikapcsolt a gép.

CPU hűtő ragyog a tisztaságtól, újra pasztáztam természetesen. Az a baj, hogy teljesen random a dolog, volt mikor órákig elment terhelve, volt amikor hidegen indítva már a BIOS képernyőnél vagy win boot során kikapcsolt.

Most egy 3,2 GHz-es Cedar Mill-el tesztelem, csak nem tudom érdemes-e, vagy inkább hajítsam messzire lap+cpu-t...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.