HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3901 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 13. 23:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 14. 00:21

És már eleve (problémaként) az is le lett írva, h újraindításnál valami átváltja alapfrekvenciára. Ez egyben azt is jelenti, a frekvencia nem (akár a chipset által megkötötten) fixen meghatározott.

Az i3-540 processzor IGP PCIE sávszélességét kellene megnézni videokártya nélkül. Erős a gyanúm, hogy az használja alapból a HD7700 kártyának hibát okozó PCIE szorzót. Mivel a HD7xx lekapcsolja magát, így a Clarkdale PCIE vezérlője a saját IGP szerint működik tovább.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3902 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 00:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 13. 23:21

És már eleve (problémaként) az is le lett írva, h újraindításnál valami átváltja alapfrekvenciára. Ez egyben azt is jelenti, a frekvencia nem (akár a chipset által megkötötten) fixen meghatározott.

A PCIe busznál az x1 x4 x8 x16 nem szorzót jelent, hanem csatornát :)
A csatornák sebessége fix, a különbség csak az, hogy ezekből hányat oszt ki az adott kártyának.
Ezek soros csatornák ellenütemű meghajtással. Nagyjából úgy lehet elképzelni a dolgot, mint a COM portoknál, ha többet használsz, akkor több adatot tudsz átvinni ugyanakkora baudrate-tel. Persze ezt csak képletesen hasonlítottam a COM porthoz. Nyilván az x16 a maga 16 csatornájával tud a legtöbbet átvinni, de nem tudsz betenni a gépbe 3 db x16-os kártyát, mert a chipset-nek nincs ennyi csatornája.

#3903 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 00:56

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2013. 01. 14. 00:40

Köszönöm az információt.
Itt az a kérdés, h 16 madzag van-e (fizikailag), vagy egy adatvezetéken utaztatják a csatornákat. Különféle kódolásokkal, esetleg különböző (vivő) frekvenciákra transzponáltan.

#3904 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 02:05

1x16(szorzó) az nem 16 szoros sávszálességet jelent ? :omg:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3905 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 02:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 14. 02:05

1x16(szorzó) az nem 16 szoros sávszálességet jelent ? :omg:

Azt IS jelenti.
Most ennek a technikai megvalósításáról beszéltünk.

#3906 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 05:59

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2013. 01. 14. 01:40

Leginkább! :up:

Tök felesleges AGP-s példákat hozni, mert olyan mintha almát hasonlítanának a körtéhez (más a működési elve a kettőnek)... :)

http://www.10stripe....express-2-0.php

Plusz, high-end lapokra tesznek még egy PLX-áramkört is, ami megnöveli a szabad PCI-E csatornák számát abban az esetben, ha sok minden van aggatva a gépre (SATA, ill. USB3-as eszközök), mert alapesetben azok is a PCI-E busztól vesznek el sávokat, csökkentve ezáltal annak a teljesítményét.

http://www.hardwares...herboard/1149/2

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: PLX-chip.jpg

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 14. 06:18 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3907 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 14. 00:55

Az i3-540 processzor IGP PCIE sávszélességét kellene megnézni videokártya nélkül. Erős a gyanúm, hogy az használja alapból a HD7700 kártyának hibát okozó PCIE szorzót. Mivel a HD7xx lekapcsolja magát, így a Clarkdale PCIE vezérlője a saját IGP szerint működik tovább.

Hát igen, valami ilyesmit képzelek el én is. Egyébként kikapcsolni teljesen nem lehet (nem is értem miért nincs ilyen funkció), csak azt tudom megadni melyik helyen keressen először VGA-t. Nálam a PEG/iGP van bállítva de próbáltam PEG/PCI -t is ott is hasonló az eredmény, lehet egyébként hogy ezzel a P55-ös lap miatt alapból le fog kapcsolni az ipg és még meg se próbál hozzányulni majd ezáltal jó lesz. Ez esetben problémára megoldást is találunk amit már lehet prezentálni az ASUS -nak aki kesetleg egy BIOS update keretében tolnak valami IGP full kiakcspolást (habár ennek se több az esélye mint hogy nyerek a lottón)

Ja és ha reptetésre kerül sor mindenképp videóra veszem :D Anno elaszalasztottam 1 hasonló esetet ott egy ismerős rúgta szét a szervízből 3 -szorra is hibátlanul visszajött gépet ami nála ismételten csak szarúl működött. Egész jól bírta a szerkezet az acélbetétes bakkancsot. Eleinte álta a srat majd kirepült belőle a VGA,Ram , táp,CPU+hűtő páros is(HDD-t előtte kiszedte belőle mert az kellet :D ). Ami meglepő hogy ezeket későb eladta és tökéletesen működtek :D Szóval csak a lap volt defekt meg a gépház kicsit összecsuklot. A legjobb az volt amikor a billentyűzet kettényílt a gépházon.Ez megért volna egy videót az fix :D

#3908 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 14. 11:38

Ja és ha reptetésre kerül sor mindenképp videóra veszem :D

Kösz, ezt el is várjuk! :laugh:

Bár magam is azt gondolom, hogy a P55-ös lappal oké lesz... :up:

#3909 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 14. 11:51

Kösz, ezt el is várjuk! :laugh:

Bár magam is azt gondolom, hogy a P55-ös lappal oké lesz... :up:

Ha jó lesz akkor elgondolkodok hogy beruházzak-e egyre, de persze előtte mindenképpen megvárom az ASUS válaszát mert így egyértelműen laphibára vagyis inkább inkompatibilitásra, lehet visszavezetni.

#3910 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 14. 12:08

Ha jó lesz akkor elgondolkodok hogy beruházzak-e egyre, de persze előtte mindenképpen megvárom az ASUS válaszát mert így egyértelműen laphibára vagyis inkább inkompatibilitásra, lehet visszavezetni.

Jaja, az úgy szerencsés, ha a Chabi által felajánlott lappal ki tudod próbálni... :)

#3911 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 14:04

Na csak kibukott :)
Az első fecske:

Thank you for your patient. We tested the issue you mentioned with I3-550、I3-530 (K0、C2) and GEN3 graphics cards ATI 7750、7770、7950 reference card and NVIDIA GT 640 all have this problem. It seems like the compatible issue between Gen3 graphics card and Intel i3 CPU. We already forwarded this issue to Intel and will update this mail when the result comes out.
Regards,
GIGABYTE

Ennek tudatában még mindig szeretnél vonatozni csabi? :D Cska mert feleslegesen nem akarlak járatni.

#3912 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 14. 14:04

Az első fecske:

Thank you for your patient. We tested the issue you mentioned with I3-550、I3-530 (K0、C2) and GEN3 graphics cards ATI 7750、7770、7950 reference card and NVIDIA GT 640 all have this problem. It seems like the compatible issue between Gen3 graphics card and Intel i3 CPU. We already forwarded this issue to Intel and will update this mail when the result comes out.
Regards,
GIGABYTE

Ennek tudatában még mindig szeretnél vonatozni csabi? :D Cska mert feleslegesen nem akarlak járatni.

Intel meg majd jól lesz@rja... :think:

:offtopic:

Amúgy hasonlóba én is botlottam, s én se nagyon örültem: Anno egy ASUS P5LD-SE alaplapba (chipset: Intel 945P + ICH7) megdöglött a VGA, nosza mondom, nézzünk valami kis olcsó takarékost, egy passzív MSI HD5450 lett a befutó. Namost, ezután ha bekapcsoltam vele a gépet, táp megy, ventik mennek, de se kép se hang, majd asszem pontosan 5 perc elteltével a BIOS felcsippant, elinduk, op. rendszer boot, atom stabilan megy. :wtf: De ez az idő (emlékeim szerint 5 perc), amit kivárt, az olyan pontos volt mindig, hogy órát lehetett hozzá igazítani.

Tulajnak mondom ez van sajnos, "kicsi" inkompatibilitásba szaladtunk, de csak röhögött, mondta, hogy akkor bekapcs után ráér elmenni kávézni...

Asszem itt is a PCI-E vezérléssel, talán a PCI-E 1 és 2 verziókkal van a gond.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3913 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 14. 15:04

Az első fecske:

Grat! :)

Legalább elismerték, hogy ISSUE van és nem sumákolták el. Már ez is valami! :up:

#3914 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 21:06

Sziasztok!
Adott a következő konfig:
ASUS M2N-SLI delux
Athlon 7850
2x1 GB DDR2-800MHz
Radeon HD4850
PCI-os wifi kártya
vinyók, DVD író

Jelenség: gép nem indul. Indításnál csipog egy jólesőt - mondván minden rendben - de oprendszer láthatóan nem indul (HHD led nem villog, HDD nem pörög), monitoron semmi jel.
VGA-n kívül minden kártyát kivettem, vinyókat dvd-t lehúztam, BIOS reset megvolt, jelenség ugyanaz: egy csipogás, jel nincs a monitoron. Másik monitor kábellel sem.
Beraktam egy régi PCI-os VGA-t (Voodoo Banshee :) ), eredmény ugyanaz.
RAM-ok nélkül indítva sikoltozik, ahogy illik, RAM-ok visszahelyezése után a szokásos: egy csipogás, monitoron semmi jel. Vinyó visszakötve: oprendszer nem indul.

Halvány lila gőzöm sincs, merre induljak.

Van valakinek ötlete?

#3915 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 14. 15:04

PÜ ment

#3916 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: daemon69 - Dátum: 2013. 01. 14. 22:06

Sziasztok!
Adott a következő konfig:
ASUS M2N-SLI delux
Athlon 7850
2x1 GB DDR2-800MHz
Radeon HD4850
PCI-os wifi kártya
vinyók, DVD író

Jelenség: gép nem indul. Indításnál csipog egy jólesőt - mondván minden rendben - de oprendszer láthatóan nem indul (HHD led nem villog, HDD nem pörög), monitoron semmi jel.
VGA-n kívül minden kártyát kivettem, vinyókat dvd-t lehúztam, BIOS reset megvolt, jelenség ugyanaz: egy csipogás, jel nincs a monitoron. Másik monitor kábellel sem.
Beraktam egy régi PCI-os VGA-t (Voodoo Banshee :) ), eredmény ugyanaz.
RAM-ok nélkül indítva sikoltozik, ahogy illik, RAM-ok visszahelyezése után a szokásos: egy csipogás, monitoron semmi jel. Vinyó visszakötve: oprendszer nem indul.

Halvány lila gőzöm sincs, merre induljak.

Van valakinek ötlete?

Mindkét PCIE foglalatban kipróbáltad, hogy nem ad jelet a vga ?

#3917 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 21:22

Nem, de a PCI-on keresztül sem adott.

#3918 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: daemon69 - Dátum: 2013. 01. 14. 22:22

Nem, de a PCI-on keresztül sem adott.

Bios reset elött vagy után próbáltad ki a PCI-os kártyával ?

Csak azért kérdezem, mert amíg a PEG az elsődleges, addig előfordulhat hogy a PCI-on nincs kép. Reset után alapértelmezetten mindíg a PCI az elsődleges.

De nagy a valószínűség, hogy a lap szállt el. Púpos kondikat látsz rajta ?

#3919 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 14. 10:38

Hát igen, valami ilyesmit képzelek el én is. Egyébként kikapcsolni teljesen nem lehet (nem is értem miért nincs ilyen funkció), csak azt tudom megadni melyik helyen keressen először VGA-t. Nálam a PEG/iGP van bállítva de próbáltam PEG/PCI -t is ott is hasonló az eredmény, lehet egyébként hogy ezzel a P55-ös lap miatt alapból le fog kapcsolni az ipg és még meg se próbál hozzányulni majd ezáltal jó lesz. Ez esetben problémára megoldást is találunk amit már lehet prezentálni az ASUS -nak aki kesetleg egy BIOS update keretében tolnak valami IGP full kiakcspolást (habár ennek se több az esélye mint hogy nyerek a lottón)

Ja és ha reptetésre kerül sor mindenképp videóra veszem :D Anno elaszalasztottam 1 hasonló esetet ott egy ismerős rúgta szét a szervízből 3 -szorra is hibátlanul visszajött gépet ami nála ismételten csak szarúl működött. Egész jól bírta a szerkezet az acélbetétes bakkancsot. Eleinte álta a srat majd kirepült belőle a VGA,Ram , táp,CPU+hűtő páros is(HDD-t előtte kiszedte belőle mert az kellet :D ). Ami meglepő hogy ezeket későb eladta és tökéletesen működtek :D Szóval csak a lap volt defekt meg a gépház kicsit összecsuklot. A legjobb az volt amikor a billentyűzet kettényílt a gépházon.Ez megért volna egy videót az fix :D

Nem kapcsol le.. hiába P55-ös a lap, nekem is mindig ment és lecsípett valamennyi memóriát a rendszerből i3 550 mellett, pedig 2 lapban is volt. (régi: ECS P55H-A SLI, meg a mostaniba sem: MSI P55-CD53)
Csak 1-2 Biostar lapot láttam amik tudták ezt a funkciót, de ott se mindegyik..
Csak azt tudtam beállítani, hogy vagy pci vagy peg-ről induljon a rendszer, de se a lefoglalt memóriát meg semmi egyebet nem tudtam állítani, lehet hogy egy komolyabb lapp (P55-GD80, P55 Saber...stb.) tudja ezeket, de ezt nem tudom.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3920 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2013. 01. 15. 00:10

Nem kapcsol le.. hiába P55-ös a lap, nekem is mindig ment és lecsípett valamennyi memóriát a rendszerből i3 550 mellett...

Egyelőre azt hiszem, ott tart a dolog, hogy Asus-pajti (ilyen-olyan tesztelések után) elismerte, hogy a H55 chipsettel, plusz az akármilyen AMD-grafkártyákkal, bizony ISSUE van... Komolyan, ha az megoldódik, ki a vihart érdekel?

Nekem konkrétan ez a lap van a gamer-gépemben:

http://www.hardwares...otherboard/1149

Súlyosbító körülményként, egy Nvidia 550Ti, gyárilag overclockolt 975 Hz ketyeg benne. Fogalmam se, mert a BIOS-ban kb. akkor jártam utoljára,mielőtt az oprendszert (Windows 7 x64) telepítettem, szerintem... :laugh:

Mindazonáltal, baromira drukkolok Virus9AX-nak, hogy megoldódjon a nyűgje... :up:

Nekem mondjuk egy i5-2500K röhög benne... Azt nem írom IZZAD, mert nem tuningolom EGYELŐRE... :sandor:

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 15. 00:23 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.