HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3941 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 17. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 17. 09:36

Akit esetleg érdekel csináltam egy kisebb videót az egész procedúráról (nem macikák nem a reptetésről) KATT
Chrome-al online nézhető meg talán FF-el is.

Ezt küld el a Zintelnek. Most már hiába tagadják le...

(Operával is nézhető)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3942 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 17. 09:46

Ezt küld el a Zintelnek. Most már hiába tagadják le...

(Operával is nézhető)

Ezt speciel direkt nekik csináltam mert kérték hogy mivel nézem a PCIe bus sebességét és gondoltam 1-2 kép helyett akkor már értelmesebb egy videót csinálni. Amit sajnálok hogy nme raktma mellé egy CPU-z képet még hogy a CPU is szerepeljen rajta de ha ebbe kötnek bele megcsinálom még1x azzal :D

#3943 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 21:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2013. 01. 15. 23:45

Már nincs szükség rá, közben megoldódtak a dolgok. ;)

Sikerült újra működésre bírni, de csak formázással. A formázás és a windows instalálás is csak úgy sikerült, hogy bent volt a régi "69%-os" winchesterem. Mikor még egyedül volt a rendetlenkedő merevlemez még a Partition Magic sem indult, a windows telepítés is leállt. Nem tudtam semmit kezdeni vele.
Most szépen másolgatom vissza a kiírt adatokat, jó sebességgel megy szerencsére, bad sector nincs. Csak sajnos tavaly novembertől sok pótolhatatlan adat veszett el. De már mindegy, ugyan pótolhatatlanok voltak, de nem életbevágóak. :dry:

Sziasztok megint.

Mégis baj van, méghozzá az, hogy a régi "69%-os" winchester lassítja a gép működését. De nem tudom kiiktatni, mert nélküle az 500 GB-os nem tud bootolni, "NTLDR is Missing" ezt a szöveget nyomja ha a régi winyó ki van húzva.

Ha nincs kihúzva, akkor is csak akkor tudom indítani az új winyón található windowst, ha a biosban a régi winyót állítom be első bootonak, az újat pedig másodiknak. Ha fordítva állítom megint a "NTLDR is Missing" szöveg fogad.
És nagyon fontos lenne, hogy az 500 GB-os winyóról menjen a windows, mert az gyorsabb, a másikat meg nem szeretném állandóan használni. Így is közel egy évig egyedül ment az 500-as winyó, akkor most meg mi lehet a baja, hogy nem képes erre? Miért nem megy rendesen a bootolás? Sokat kísérleteztem a biosban, de nincs több ötletem.:unsure:

:excl: :excl: Előzmények a #3928-as kommentben! :excl: :excl:

Qwerty4

#3944 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 21:38

Nézd meg a lemezkezelőben, h minek van particionálva és formázva.
Könnyen lehet, h csak egy partició törlés után amikor egyedül van egy újratelepítéssel tudod helyrerakni.
Ha elsődleges partíció van rajta, akkor azt tedd aktívvá és így indítsd el a telepítést, ha sikerül, akkor egy javító telepítést.

#3945 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 22:02

Kösz a tippet, de közben sikerült rájönnöm mi volt a baj. ;)

Tulajdonképpen hiányoztak ezek a fájlok az 500GB-os winyóról: NTDETECT.COM, NTLDR. Ezért nem tudott bootolni eddig, ezért kellett neki a régi winyó, mert csak azon voltak jelen ezek a fájlok. Az új winyóra nem telepítette a windows vagy inkább telepítésnél csak fölülírta a régi winyón ugyanazokat a fájlokat, ami egy másik windowshoz tartozott.

Most végre ki tudtam iktatni a lassító tényezőt. :)

Qwerty4

#3946 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 17:38

Kezd szánalmas lenni nálam az Intel. Szerintük nem a CPU a hibás, mert nekik nem sikerült a hibát előidézni.
Azért ez vicc.
Azon gondolkodok hogy irni kellene egy nevesebb tesztelő oldalnak hogy nézzenek utána a dolgoknak talán a hírverésre felfigyelnek a nyomrékok.

#3947 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 22. 18:38

Kezd szánalmas lenni nálam az Intel. Szerintük nem a CPU a hibás, mert nekik nem sikerült a hibát előidézni.
Azért ez vicc.
Azon gondolkodok hogy irni kellene egy nevesebb tesztelő oldalnak hogy nézzenek utána a dolgoknak talán a hírverésre felfigyelnek a nyomrékok.

A konifogt nem írták meg, hogy mivel nem sikerült előidézni nekik? Pl. alaplap...
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3948 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 22. 19:01

A konifogt nem írták meg, hogy mivel nem sikerült előidézni nekik? Pl. alaplap...

Csak a procit írták, most válaszoltam rá, abban kértem hogy írjak le a pontos teszt konfigot.

#3949 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 22. 19:06

Csak a procit írták, most válaszoltam rá, abban kértem hogy írjak le a pontos teszt konfigot.

Faszlámák!
(by Zsivaagoo), bocs... :)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3950 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 23:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 22. 22:28

Faszlámák!
(by Zsivaagoo), bocs... :)

Nem is vártam mást az indiai betanított supportosoktól....

#3951 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 16:58

Na ma beadtam gariba a lapot (mivel szar volt már az audio ki meg bemenet), jöv héten mondanak rá valamit.
kíváncsi leszek hogy mit kezdenek vele, mert ilyet nem hiszem hogy kapni már, remélem felajánlanak valami másikat helyette :D

Addigi s kis kép a szétszerelés pillanatában: KATT KATT2

Képet nem illesztem be mert bazinagy :D

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 01. 25. 17:00 -kor

#3952 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 06. 18:21

Megpróbálom röviden vázolni a problémámat, illetve azt, hogy hogyan szívattam meg magam... :-o (Informatikai rémtörténetek, rémlik még valakinek?)

Szeretek régi gépekbe életet lehelni, raktam már össze pár letöltőgépet, minimálPC-t, ilyesmit - valahogy vonzanak ezek a régi vasak, no és persze az alacsony áramfogyasztás is vonzó. Nemrég megláttam egy ilyet egy apróhirdetéses oldalon, drága volt ugyan (6000 Ft), de egyszer élünk, csuhajja. Fölhívtam, elmentem, kifizettem, hazavittem. HDD nem volt benne, dobtam bele egy 80 GB-os Maxtort, aztán röppent is rá egy Windows XP. A VGA-drivert előtúrni a net mélyrétegeiből nem volt könnyű, de végül sikerült. Egy dolog azonban nem hagyott nyugodni, Skype alatt mindkét USB-s webkamera (egy Logitech és egy noname) csontra fagyasztotta a rendszert. Win7 alatt kipróbáltam, ott tökéletesen muzsikált mindkét webcam. Nosza, dobjunk rá egy Windows 7 32-t. Fel is ment, majdnem mindent felismert elsőre, beállítgattam, esküszöm gyorsabb volt mint az XP. Viszont az integrált VGA-hoz (SiS 352) nem volt Win7 driver, az univerzális beépített windowsos driver viszont nem volt hajlandó 800x600-nál nagyobb felbontást kipréselni a 19" LCD-monitorból, állandóan "Out of Range" hibaüzenetekkel lekapcsolta a monitort. Utánaolvastam, kiderült, hogy ez ismert SiS-hibajelenség és patchelt BIOS-szal orvosolható, vagyis utána a BIOS-ban található VGA BIOS engedni fogja a widescreen felbontásokat is.

Le is töltöttem innen az alaplaphoz passzoló módosított BIOS-t, és Windows alól megpróbáltam BIOS-t frissíteni - mentségemre legyen mondva, hogy a gépben nem volt floppy-meghajtó illetve korábban rendszeresen frissítettem Win alól BIOS-t, probléma nélkül. Most azonban lefagyott flashelés közben a LiveUpdate és újraindítás után "BIOS checksum error" fogadott. A másik gépemen írtam egy bootolható DOS-os CD-t, rátettem az Awdflash.exe-t és a BIOS-t, próba. Először nem akart elindulni, aztán mégiscsak betöltődött a DOS, lett parancssorom, öröm és bódottá. Elindítottam az Awdflash-t, megadtam neki a BIOS-t és enter. Valamit szüttyögött, kiírta, hogy "Please wait" és ennyi. Nem indult el a folyamatjelző, látszólag nem csinált semmit.

Most ilyenkor mi van? Készítettem egy háromkilós fém asztaldíszt vagy megmenthető még valahogyan? Nyilván EPROM-égetés, forrasztgatás, chipcsere és egyéb nyalánkságok nem játszanak, nem akarok pénzt rákölteni egy eleve minimálbüdzsés projektre, ha menthetetlen, akkor szétbontom és alkatrészenként hasznosítom a masinát.

Az Awdflash-ből melyik verziót érdemes használni? Én a legújabbat töltöttem le. A BIOS kiterjesztése .AWD, ez gondolom nem érdekes (régebben .BIN szokott lenni, legalábbis én ilyesmire emlékszem).

ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#3953 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 06. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: zako - Dátum: 2013. 02. 06. 18:21

Megpróbálom röviden vázolni a problémámat, illetve azt, hogy hogyan szívattam meg magam... :-o (Informatikai rémtörténetek, rémlik még valakinek?)

...

Májsztró! :D :D :D

"Számítástechnikai Rémtörténetek"!!! Matuska anyó beugrik még? Soros egér: az egyik csak fel-le működik. Sebaj, van másik. Az meg csak balról-jobbra. :-D :nevet:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3954 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 09. 08:26

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy nem sikeröl a Win7 64bit telepítése egy SSD-ből álló RAID 0 tömbre.
alaplap: Gigabyte GA-Z77X-UD5
SSD1: OCZ Vertex 3 120GB
SSD2: OCZ Vertex 4 128GB

- Az alplapi BIOS menüben engedélyezem a SATA MODE SELECTION-nál a RAID módot.
/SSD-k az alaplap SATA 0,1 portjára kötve/
- Újraindítás után belépek a RAID BIOSBA és ott létrehozok egy RAID 0 tömböt a két SSD-ből ahol a STRIPED SIZE: 128KB
Itt látszik, hogy létrehozza, állapotnak NORMAL-t jelöl és Bootolhatónak mutatja.
- A Win telepítést pendriveról csinálom, szépen elindul...
- Kéri, hogy tőltsem be a merevlemez eléréséhez szükséges drivert.
- Lemezkezelő driverja betőltve, látja a lemezeket!
- Itt viszont azt írja ki, mikor a RAID tömbre megyek, hogy:
"A Windows nem telepíthető a(z) 3. lemez 1. particiójára."
"Előfordulhat, hogy hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győzödjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében." (BIOS verzió: F14)

Innentől semerre...
Mit csinálok rosszul?

Ötletek?

Előre is KÖSZÖNÖM!

#3955 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 09. 22:03

Egy hasonló probléma itt megoldódott:

http://pcforum.hu/tu...epitesenel.html

#3956 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 09:59

Na visszakaptam a gariból egy lapot (azért egy lap mert nem ugyanazm int az enyém P7H55M helyett kaptam egy P7H55/USB3-at).
A pci-e 1x bug win restartkor itt is megvan, viszont ittm ár van 2 hosszú foglalatom majd megnézem a másik slottba mit művel (igaz az elvben csak 4X)
Amit sajnálok hogy ez csak 1x4 csatis CPU tápprésszel rendelkezik a régi lap 2*4 es volt, de nem érzem a hiányát tunning úgy néz ki ugyanugy megy.

Ami furcsa hogy lassan kapcsol be az elős bekapcsoláskor vár egy picit míg bootolni kezd ( ez nem a MemOK cuccos miatt van így hogy legyne időd nyomni a hozzá való gombot?), sima resinál már nomrál.

Ami gondot észrevettem és a csere gépnél is hogy ha a Win-t úgy telepítem hogy a HDD-k AHCI módba vannak akkor a win-be olyna mintha rövid időközönként beállna a gép csontra és nem cisnál semmit cska a HDD led világít folyamat. Ez a P7H5M nél nem így volt, legutóbb a cseregépembe tapasztaltam de ott betudtam annak hogy a Win-t ujratelepítés nélkül indítotam és intel helyett AMD chipset miatt volt ez a gond. Jelenleg IDE módba telepítettem és így nicns gond.

Végül is még van 10 hónap garim rá :D, majd év végén meglátom mik a lehetőségek és kicsit megsimoagtom az IC-ket egy 9v-os adapterrel hogy fixen cserés legyen akkor meg már cska nem tudnak túrni még egy 1156 -os lapot :D

#3957 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 02. 12. 09:59

Na visszakaptam a gariból egy lapot (azért egy lap mert nem ugyanazm int az enyém P7H55M helyett kaptam egy P7H55/USB3-at).
A pci-e 1x bug win restartkor itt is megvan, viszont ittm ár van 2 hosszú foglalatom majd megnézem a másik slottba mit művel (igaz az elvben csak 4X)
Amit sajnálok hogy ez csak 1x4 csatis CPU tápprésszel rendelkezik a régi lap 2*4 es volt, de nem érzem a hiányát tunning úgy néz ki ugyanugy megy.

Ami furcsa hogy lassan kapcsol be az elős bekapcsoláskor vár egy picit míg bootolni kezd ( ez nem a MemOK cuccos miatt van így hogy legyne időd nyomni a hozzá való gombot?), sima resinál már nomrál.

Ami gondot észrevettem és a csere gépnél is hogy ha a Win-t úgy telepítem hogy a HDD-k AHCI módba vannak akkor a win-be olyna mintha rövid időközönként beállna a gép csontra és nem cisnál semmit cska a HDD led világít folyamat. Ez a P7H5M nél nem így volt, legutóbb a cseregépembe tapasztaltam de ott betudtam annak hogy a Win-t ujratelepítés nélkül indítotam és intel helyett AMD chipset miatt volt ez a gond. Jelenleg IDE módba telepítettem és így nicns gond.

Végül is még van 10 hónap garim rá :D, majd év végén meglátom mik a lehetőségek és kicsit megsimoagtom az IC-ket egy 9v-os adapterrel hogy fixen cserés legyen akkor meg már cska nem tudnak túrni még egy 1156 -os lapot :D

Érdekes... gondolom ilyen és ehhez hasonló állításokat végigpróbáltad már a BIOSban? http://www.techarp.c....aspx?artno=522

Ez a HDD-s dolog is valami inkompatibilitásnak tűnik, vagy beállításbeli problémának.
Futottam már bele ilyenbe, de nem tudom mi volt a gond. De azt hiszem azis BIOS valami... (feltételezve hogy a windows jó driverekkel van ellátva).

#3958 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2013. 02. 12. 15:40

Érdekes... gondolom ilyen és ehhez hasonló állításokat végigpróbáltad már a BIOSban? http://www.techarp.c....aspx?artno=522

Ez a HDD-s dolog is valami inkompatibilitásnak tűnik, vagy beállításbeli problémának.
Futottam már bele ilyenbe, de nem tudom mi volt a gond. De azt hiszem azis BIOS valami... (feltételezve hogy a windows jó driverekkel van ellátva).

Win7 64bit Sp1 es telepítőt használtam. Érdekes hogy pl az AMD-s konfig esetében chipset telepítése után megszünt ez a befagyás, most nem volt kedvem végigmalmozni a letöltéstől kezdve a telepítésen át :D

És igen már végigpróbáltam meg még ezen kívül nagyon nagyon sokmindent :D

De már nem érdekel, még válaszolok ha kapok levelet a supportól, de már nem foglalkozok vele, kibírom.
Dec közepéig van még garancia addig meglátom hogy teljesítenek az éppen aktuális számomra megfelelő árazású CPU-k aztán ha van tetsző akkor kiütöm a lapot akkor gondolom már nem tudnak ilyet turni megint kénytelenek lesznek felajánlani valami más cserét. Addigra leaglább már mind2 oldalon lesz PCI3.0 támogatás is.

#3959 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 17:17

Érdekes fejlemények! A lassú bekapcsolás mindenképpen rendellenes, ahogyan a HDD-vel való vacakolás is, AHCI-módban.

#3960 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 17. 10:52

Ezt speciel direkt nekik csináltam mert kérték hogy mivel nézem a PCIe bus sebességét és gondoltam 1-2 kép helyett akkor már értelmesebb egy videót csinálni. Amit sajnálok hogy nme raktma mellé egy CPU-z képet még hogy a CPU is szerepeljen rajta de ha ebbe kötnek bele megcsinálom még1x azzal :D
Jó kis vidi, a probléma szépen látszik rajta! Macikák meg csak most nézte meg, bocsi. A régi lapod meg biztos nem adják már vissza, hanem megy a múzeumba vagy ilyesmi, gondolom én...

Szerkesztette: Macikák 2013. 02. 12. 17:35 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.