HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3921 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 15. 00:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 15. 00:00

Nekem mondjuk egy i5-2500K röhög benne... Azt nem írom IZZAD, mert nem tuningolom EGYELŐRE...

Valószínűleg nem is fogod, mert a Microsoft a hordozható gépek piacának megtartása érdekében elkezdte csökkenteni az oprendszere gépigényét (ha jók a híreim a W8-ról).
Könnyen lehet, h ez általános tendencia lesz.
És ez könnyű feladat, mert jelenleg a programokon keresztül a gépigény nagyon durván fel van turbózva.

#3922 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 00:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 01:35

Valószínűleg nem is fogod...
Kedves Gyula, most erre mit is mondhatnék? Tudod, mint a néhai Ausztria lottó: MINDEN LEHETSÉGES! E régi Pentium4-szekeremen konkrétan a CPU volt az a nyüves kerékkötő (leánykori nevén, bottleneck) az új játékok terén (egyébként nem is vettem volna új PC-t, mert minden másra tökéletes, máig). Az "új" gépemnél pedig videókártya-cserékre és RAM-bővítésre számítok az idő előrehaladtával...

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 15. 00:44 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3923 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 01:25

Rendben, ne merüljünk bele az összeesküvés-elméletekbe, oké! De néha az én pici agyhelyem is elpörög azon, hogy annak a bizonyos X-BOX360 konzolnak a CPU-igénye sem lépi túl az ebben a gépemben futó Prescott P4 3GHz-ét. A grafkártya meg... Hm! Tehát az X-BOX360 gamék köszönik szépen, de X-éve virulnak (igen, beleértve a legújabbakat is, plusz a HD se probléma!). Mindeközben, hogy PC-n futtasd ugyanazt a gamét (amit egyébként is förtelmesen portoltak át X-BOX360-ról, lásd pl.: Star Wars: The Force Unleashed), vehetsz egy atomerőmű-konfigot hozzá, egy kisebb vagyonért... :down:

Bocsánat, ez már megint... :offtopic:

Csak úgy kikívánkozott, eccerűen! :wc:

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 15. 01:33 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3924 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 15. 02:25

Rendben, ne merüljünk bele az összeesküvés-elméletekbe, oké! De néha az én pici agyhelyem is elpörög azon, hogy annak a bizonyos X-BOX360 konzolnak a CPU-igénye sem lépi túl az ebben a gépemben futó Prescott P4 3GHz-ét. A grafkártya meg... Hm! Tehát az X-BOX360 gamék köszönik szépen, de X-éve virulnak (igen, beleértve a legújabbakat is, plusz a HD se probléma!). Mindeközben, hogy PC-n futtasd ugyanazt a gamét (amit egyébként is förtelmesen portoltak át X-BOX360-ról, lásd pl.: Star Wars: The Force Unleashed), vehetsz egy atomerőmű-konfigot hozzá, egy kisebb vagyonért... :down:

Bocsánat, ez már megint... :offtopic:

Csak úgy kikívánkozott, eccerűen! :wc:

Csak nem mind1 hogy ugy kell megírni egy motort hogy az 1 azaz 1 db HW-vel legyen kompatibilis vagy úgy hogy 1 milliótól több variáción is fusson. Illetve a konzolokon ha jól tudom nincs software-es layer a hívások és a hw között így sokkal több hívást tud kezelni rövidebb idő alatt.

A konzol portok meg legtöbbször tényleg csapnivalóak de ez szerintem meg fog változni mer mint a MOBIL és PC ipar ugyanugy közeledik egymás felé a Konzol és PC is szerintem. Pont ezért várom már a következő generációs konzolokat amikkel végre megint megindulhat a játékok érdemi fejlesztése és nem csak 1 helyben fognak toporogni, mert gondolom az Unreal motor következő változatának megjelenésést is a next gen konzolokhoz fogják igazítani (jó lenne már egy új UT :D )

#3925 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 14. 22:26

Bios reset elött vagy után próbáltad ki a PCI-os kártyával ?

Csak azért kérdezem, mert amíg a PEG az elsődleges, addig előfordulhat hogy a PCI-on nincs kép. Reset után alapértelmezetten mindíg a PCI az elsődleges.

De nagy a valószínűség, hogy a lap szállt el. Púpos kondikat látsz rajta ?

PCI-os beraktam, aztán bios reset, úgy sem indult. Az eredeti vga-t nem próbáltam a másik slotban.

Szerintem is alaplap. Vagy esetleg proci? Meg tud dögleni egy ilyen vacak?

#3926 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: daemon69 - Dátum: 2013. 01. 15. 08:41

PCI-os beraktam, aztán bios reset, úgy sem indult. Az eredeti vga-t nem próbáltam a másik slotban.

Szerintem is alaplap. Vagy esetleg proci? Meg tud dögleni egy ilyen vacak?

Meg tud az is, de nagyon ritka dolog. Régebben, talán a lesarkozásra érzékenyeknél fordult elő környezetemben. De ha CPU gond lenne, szerintem fel sem csipogna a lap. Esetleg egy teszt kártyával meg lehetne nézni, hol áll meg a indulási folyamat.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3927 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 12:14

Elsőre megpróbálok kölcsönkérni egy hasonló alaplapot meg procit. Hátha...

#3928 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:10

Hello! Van egy x-aktám. :huh:

Tavaly vásároltam egy Seagate 500 GB-os merevlemezt.
Ma elkezdett hülyéskedni. Windows és Dos alatt is egyes programok felismerik, egyesek nem.
A Hard Disk Sentinel felismeri, a HDD Regenerator is. Egyik sem jelez egyetlen hibát sem, a Hard Disk Sentinel mindent 100%-osnak lát. Állítólag nincs bad sector sem. A Windows viszont nem látja (egy másik winchester segítségével írok most), nem jelenik meg meghajtóként.
A Hard Disk Sentinel viszont csak részlegesen ismeri fel, nem mutatja alul, hogy hány GB van szabadon és elfoglalva, csak a régi winchesternek.

Kép

Voltak a csatlakozókkal problmáim, szakadozott a kapcsolat már az elejétől. Ma mikor bekapcsoltam az elején indult újra-leállt-indult újra
Ez okozhatta a problémát? Vagy egyáltalán mi a helyzet?
Hogy lehetséges, hogy egyes programok látják, egyesek nem? És hogy-hogy működésképtelen? Hogy nem lehet még formázni se? A kiíratlan adataimat hogy menthetném le róla?

:( :s :unsure: :glare:
Qwerty4

#3929 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2013. 01. 15. 19:10

Hello! Van egy x-aktám. :huh:

Tavaly vásároltam egy Seagate 500 GB-os merevlemezt.
Ma elkezdett hülyéskedni. Windows és Dos alatt is egyes programok felismerik, egyesek nem.
A Hard Disk Sentinel felismeri, a HDD Regenerator is. Egyik sem jelez egyetlen hibát sem, a Hard Disk Sentinel mindent 100%-osnak lát. Állítólag nincs bad sector sem. A Windows viszont nem látja (egy másik winchester segítségével írok most), nem jelenik meg meghajtóként.
A Hard Disk Sentinel viszont csak részlegesen ismeri fel, nem mutatja alul, hogy hány GB van szabadon és elfoglalva, csak a régi winchesternek.

Kép

Voltak a csatlakozókkal problmáim, szakadozott a kapcsolat már az elejétől. Ma mikor bekapcsoltam az elején indult újra-leállt-indult újra
Ez okozhatta a problémát? Vagy egyáltalán mi a helyzet?
Hogy lehetséges, hogy egyes programok látják, egyesek nem? És hogy-hogy működésképtelen? Hogy nem lehet még formázni se? A kiíratlan adataimat hogy menthetném le róla?

:( :s :unsure: :glare:

A SMART fület is lefotóznád? (De előtte jobb klikk a SMART adatokon, s tegyél pipát a "decimális adatmezők" elé!)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3930 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 22:45

Már nincs szükség rá, közben megoldódtak a dolgok. ;)

Sikerült újra működésre bírni, de csak formázással. A formázás és a windows instalálás is csak úgy sikerült, hogy bent volt a régi "69%-os" winchesterem. Mikor még egyedül volt a rendetlenkedő merevlemez még a Partition Magic sem indult, a windows telepítés is leállt. Nem tudtam semmit kezdeni vele.
Most szépen másolgatom vissza a kiírt adatokat, jó sebességgel megy szerencsére, bad sector nincs. Csak sajnos tavaly novembertől sok pótolhatatlan adat veszett el. De már mindegy, ugyan pótolhatatlanok voltak, de nem életbevágóak. :dry:

Qwerty4

#3931 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 15. 08:39

Csak nem mind1 hogy ugy kell megírni egy motort hogy az 1 azaz 1 db HW-vel legyen kompatibilis vagy úgy hogy 1 milliótól több variáción is fusson. Illetve a konzolokon ha jól tudom nincs software-es layer a hívások és a hw között így sokkal több hívást tud kezelni rövidebb idő alatt.

A telepítő (a windowsos is) hardver vizsgálatot végez és egyedi rendszert hoz létre (nem telepít mindent) A linuxról tudom, h a telepítés még kernel (program mag szinten is) egyedi.
És persze nem kötelező, h egy rendszer DURVÁN ERŐFORRÁS ZABÁLÓ MÓDON úgy épüljön föl, h egy emulátor sor működjön benne, míg az utolsó emulátorban végül maga a felhasználói program fut (mondjuk egy Java alkalmazás).
Azt is elmondhatná nekem valaki, mi szüksége van az MSN-nek egy CD-nyi helyre az operatív memóriából. És még sok olyan van amire csak egy logikus magyarázatot ismerek (azt, ami miatt itt többen már beverték a fejemet).

#3932 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 16. 00:07

Azt is elmondhatná nekem valaki, mi szüksége van az MSN-nek egy CD-nyi helyre az operatív memóriából. És még sok olyan van amire csak egy logikus magyarázatot ismerek (azt, ami miatt itt többen már beverték a fejemet).

Ilyen kis CD-ket is gyártanak ?? :blink:
Kép

Házi feladatnak számold ki, hogy a 18948 Kybte az hány Mbyte.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3933 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 16. 11:22

Ilyen kis CD-ket is gyártanak ?? :blink:
Kép

Házi feladatnak számold ki, hogy a 18948 Kybte az hány Mbyte.

Azt is nézd meg, h mekkora munkamemóriát köt le magának.
Tudod, mi még a hőskorban (8 bites procik) foglalkoztunk azzal, minek mekkora gépigénye van.
Hogy viszonyul egymáshoz (mind méretben, mind futásidőben) egy assemblyben jól megírt program (rutin), egy valamilyen kompileres programmal fordított (első közelítésben ez egy Basic compiler volt) és egy interpreteren keresztül futtatott program (az alap itt is a Basic volt).
Mind méretben, mind futásidőben, általában 10 és 100 között volt a szorzó.

#3934 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 13:04

Na alakul a dolog az intel válaszolt az én levelemre. Persze Jan.9. óta semmi válasz most meg hogy ráirtam a support online chat-en, majd villám sebességgel jött a válasz emailben a ticektre így kötve hiszem hogy le is tesztelték csak rámondták hogy márpedig náluk ilyen nincs.

Mondjuk nekem még modhatják hogy hülye vagyok meg stb.. de kíváncsi vagyok mit fognak a Gigának válaszolni, de van egy olyan érzésem hogy end of lifetime = no support.

#3935 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 16. 12:16

Azt is nézd meg, h mekkora munkamemóriát köt le magának.
Tudod, mi még a hőskorban (8 bites procik) foglalkoztunk azzal, minek mekkora gépigénye van.
Hogy viszonyul egymáshoz (mind méretben, mind futásidőben) egy assemblyben jól megírt program (rutin), egy valamilyen kompileres programmal fordított (első közelítésben ez egy Basic compiler volt) és egy interpreteren keresztül futtatott program (az alap itt is a Basic volt).
Mind méretben, mind futásidőben, általában 10 és 100 között volt a szorzó.

A munkamemória (amit a program lefoglal) nem feltétlen van arányban a nyelvvel, amiben íródott, az API-val, stb., sőt kvázi nem attól függ, hanem attól, hogy maga a program mennyit akar lefoglalni - foglalhat gigákat egy ASM kód is, meg ehet kevés RAM-ot egy magas szintű nyelven írt program.
Nyilván az alacsony és magas szintű nyelvek közötti különbségek "kiegyensúlyozzák egymást", azaz végső soron nincs tökéletes nyelv, 1 szempont szerint ez jobb, az rosszabb, más szempont szerint meg fordítva. Még csak azt sem lehet mondani, hogy egyik nyelv "jobb", a másik "rosszabb", mert nincs egységes és egzakt szempontrendszer.

Nekem anno az volt a tapasztalat, hogy az ASM kódok akár ezerszer is gyorsabban futottak, mint pl. a PAS. Nyilván, ha egyszerű feladatot kódoltunk, mert azért az asm-hez érteni kellett...

Egy valami már kimegy a divatból: ma már a kód mérete szerintem lényegtelen (talán néhány compo-tól eltekintve, ahol kritérium hogy beleférjen pl. 4k-ba).

Az absztrakció növekedésével inkább a kód hatékonysága (performancia) romlik, cserébe az érthetőség javul (emberközelibb lesz).
Úgy gondolom, hogy manapság a sok memóriát zabáló programoknál már nem a programozási nyelvvel van a baj, hanem azzal, hogy "rosszul" van írva maga a kód. Pl. nem szabadít fel mindent, amit lefoglal, ill. feleslegesen foglal, azaz memóriafoglalásra nézve nem optimális. Ez pedig független a nyelvtől, bármitől, ez csak a programozótól függ. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3936 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 16. 14:04

Na alakul a dolog az intel válaszolt az én levelemre. Persze Jan.9. óta semmi válasz most meg hogy ráirtam a support online chat-en, majd villám sebességgel jött a válasz emailben a ticektre így kötve hiszem hogy le is tesztelték csak rámondták hogy márpedig náluk ilyen nincs.

Mondjuk nekem még modhatják hogy hülye vagyok meg stb.. de kíváncsi vagyok mit fognak a Gigának válaszolni, de van egy olyan érzésem hogy end of lifetime = no support.

Próbálj szerezni egy i5-750/760 procit.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3937 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 16. 21:19

Próbálj szerezni egy i5-750/760 procit.

Akkor már inkább FM2+ A10 5800K -ra költök.

#3938 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 03:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 01. 16. 19:20

A munkamemória (amit a program lefoglal) nem feltétlen van arányban a nyelvvel, amiben íródott, az API-val, stb., sőt kvázi nem attól függ, hanem attól, hogy maga a program mennyit akar lefoglalni - foglalhat gigákat egy ASM kód is, meg ehet kevés RAM-ot egy magas szintű nyelven írt program.

Természetesen, igaz amit írtál.
És az is igaz, én nem állítottam ennek az ellenkezőjét.
A beszélgetés onnan indult, h a jelenlegi állapotból jócskán lehet gépszükségletet csökkenteni.

#3939 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 08:36

Akit esetleg érdekel csináltam egy kisebb videót az egész procedúráról (nem macikák nem a reptetésről) KATT
Chrome-al online nézhető meg talán FF-el is.

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 01. 17. 08:39 -kor

#3940 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 17. 00:16

Akkor már inkább FM2+ A10 5800K -ra költök.

:up:
(nekem is a terveim között szerepel :Đ )

Akkor hétvégén ne próbáljuk ki a másik alaplapot ?

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.