HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 16:07

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:00

Kicsit off leszek, de nem akarok új topikot indítani a kérdésnek :)
Azthiszem rájöttem hogy m a fenétől indulgat újra a gépem néha napján..
Ma feltelepítettem, és elindítottam a hl2 DM-et, és 1 hangos interferenciás zaj szerű hang kíséretével, abban a pillanatban restartolt a gép.
Na mondom ez igen... Próbáljuk meg még1x. Az eredmény ugyanaz volt.
Ekkor eszembe jutott hogy le kéne venni a hangról a HW-s gyorsítást. Nos bejött az 5let  :)  Így semmi gondja a játéknak (mondjuk az talány hogy mit nem szeret a gép az AU-ben  :think: )

A kérdésem pedig az lenne hogy ha így használom 1 darabig (amíg nem lesz fölös pénzmag új hangkártyára) ez a dolog okoz e valami performance csökkenést a gamek alatt?
Tehát pl jobban zabálja e így a hang a cput?  :think:

Előre is köszi  :up:

Ja, das ist zehr guut! :D
Igen, így CPU-igényes lesz a hang. Ennek hatása elég nehezen követhető erős proci/VGA mellett szerintem. Sok, 3D-ben elhelyezett hanghatás esetén biztosan van ráhatása.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#482 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 16:08

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 11:16

kérdezném, hogy az Intel integrált videócsippjének elég meleg a bordázata, valamilyen 3000-s csipp.
Intel® Graphics Media Accelerator 3000 integrated
Normális ez?
ASUS ALAPLAP

Mit jelent a meleg? Kezed megmarad rajta, vagy éget?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#483 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 21:41

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 17:07

Igen, így CPU-igényes lesz a hang. Ennek hatása elég nehezen követhető erős proci/VGA mellett szerintem. Sok, 3D-ben elhelyezett hanghatás esetén biztosan van ráhatása.

Thx, én is erre gondoltam  :respect:

Nembaj, kicsit előbb lett pizem mint gondoltam, rendeltem egy XFI gamert. Azzal csak nem lesz baj :)

#484 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 22:03

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 16:07

Hát nem tudom...nekem is pont olyan Audigym van, mint Maxnek (mondjuk én nem moddoltam), és a hardware mixelés érezhetően többet eszik (kb. 10-20%al) szinte mindenhol a sima software 3dhez képest. :)

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 12. 21. 22:05 -kor

#485 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 22:05

Moddolás nélkül is xar volt (értsd eredeti driverrel)

#486 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 21:57

X-akta: kezembe került egy Abit NF7 rev. 2. alaplap. 2x256 MB RAM-mal hibátlanul ment. Mellé ment be még egy 512-es modul. Először csak kékhalál, azóta pedig csak bekapcsig jut, ahonnan hosszú sípjeleket sikerül csak kicsiholni. Ha minden le van húzva, akkor is.

Hol lehet a gubanc?
----------
rohamkocka

#487 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 22:53

Nekem is Abitos problémám van, idemásolom a saját topikjából, hátha itt hamarabb lesz ötlet:

Idézet

Ma délelőtt a húgom gépét kicsit rendberaktam szoftverügyileg (víruskeresés, spyware, adware, stb.), ment is szépen minden, több újraindítás is volt. Ma este indítanám a gépet, semmi (természetesen a ~230 be van dugva  :p ). Felismeri az eszközöket a BIOS, és ott megáll, már nem kezdi meg a Windows betöltését, tulajdonképpen még boot eszközt se keres. Az alaplapi Post Code display FF-et mutat, ami elméletileg jó, ez azt jelzi, hogy hiba nélkül végigment a boot procedúra.

Amit eddig csináltam:

- Csináltam a BIOS-ban default beállítást.
- CMOS reset is megvolt.
- Letíltottam minden nem kellő eszközt BIOS-ban (alaplapi audio, game port, soros- párhuzamos port)
- megnéztem a táp- és adatkábeleket , mindegyiket megmozgattam hogy a helyén van-e rendesen.

Nem igazán emlékszem, hogy milyen alkatrészekből áll össze a gép, az alaplap TH7-II az biztos, 1,8GHz-es processzor van benne (nincs és sose volt húzva), 4 memóriamodul van benne, 2x128 és 2x256MB. A táp nem bóvli, ha jól emlékszem Chieftech. Egy HDD van benne, egy DVD olvasó és egy DVD-RW is.

Valami ötlet, hogy milyen irányban próbálkozzak?

#488 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 11:58

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:57

X-akta: kezembe került egy Abit NF7 rev. 2. alaplap. 2x256 MB RAM-mal hibátlanul ment. Mellé ment be még egy 512-es modul. Először csak kékhalál, azóta pedig csak bekapcsig jut, ahonnan hosszú sípjeleket sikerül csak kicsiholni. Ha minden le van húzva, akkor is.

Hol lehet a gubanc?

Szerintem a memóriával van a probléma. Valószínüleg a 2db 256mb-os modulod nem szereti az 512-eset és emiatt van a gond. Ez például attól is lehet hogy az egyik RAM modul kétoldalas a másik kettő pedig egyoldalas vagy fordítva.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#489 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 12:24

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 12:58

Szerintem a memóriával van a probléma. Valószínüleg a 2db 256mb-os modulod nem szereti az 512-eset és emiatt van a gond. Ez például attól is lehet hogy az egyik RAM modul kétoldalas a másik kettő pedig egyoldalas vagy fordítva.

Először én is erre gondoltam, de teljesen kipucolt slotokkal is ezt csinálja (tehát egy modul sincs bent). Az létezik, hogy maga a BIOS IC-je megnyekken?  :think: Bár kivettem, és külsérelmi nyom nincs rajta (pl. égés nincs).
----------
rohamkocka

#490 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 16:21

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:53

Nekem is Abitos problémám van, idemásolom a saját topikjából, hátha itt hamarabb lesz ötlet:

Megoldódott. ;)

#491 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 08:11

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 21:57

Hol lehet a gubanc?

A hosszú sípjelek az nem  VGA hiba?
lehet hogy laponként változik ez a doilog, de mintha valami ilyesmi rémlene...

#492 Felhasználó inaktív   BlackStone 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 12:09

Hali. Az a problémám h bekapcsolom a gépet jön beep hang, felpörög a venti is aztán 2 másodperc után kikapcsol. tudja esetleg vki hogy mi lehet a gond? uj proci miatt elég sokat nyúztuk az  alaplapot, de mivel azt nem ismerte fel visszatettük a régit és akkor jelentkezett ez a probléma ....

#493 Felhasználó inaktív   Korai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 13:39

Sziasztok, van egy komoly problémám, remélem jó helyre írok. :Đ
A gépem (2 magos AMD, 1GB RAM, Új Zalman procihűtő, A8R-MVP alaplap, Albatron GeForce 7300 videókártya..kicsit csapágyas hűtővel) tuladonképpen azóta rosz hogy megvettem, először az alaplap ment tönkre, majd a proci hűtő, XP-t kitudja hányszor tettem fel...  És nem lehet bent 2 DVD író egyszerre mert akkor be se kapcsol. De most megakadtam. A videókártya nem mindíg indul be, ilyenkor ha feláll a gép, kiírja hogy új hardware, de álltalában hozzáteszi hogy nem lehet telepíteni. Pár úraindítás és megy. Volt amikor szétcsúszott a kép, és színes kockák villództak mindenfelé.
Az elmúlt 2 hétben minden nap bejött egy-egy kékhalál, álltalában: IRQ_NOT_LESS_OR_EQVAL  és  PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, és még valamit, amit nem tudtam leírni  :omg: . Ma reggel óta viszont belép, és kifagy, ha várok kb 5 percet, feléled, kicsit megmozdítom az egeret, és már megint megfagy. Volt hogy belépett és sípolni kezdet folyamatosan míg ki nem kapcsoltam...

Kérlek titeket segítsetek nekem, mondjátok meg mi lehet a baja :confused:
Előre is kösz :rolleyes:

#494 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 14:51

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 17:08

Mit jelent a meleg? Kezed megmarad rajta, vagy éget?

sima üzemeléskor olyan 50-55 fok körüli, a kezemnek igen meleg

#495 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:09

Idézet: BlackStone - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 12:09

Hali. Az a problémám h bekapcsolom a gépet jön beep hang, felpörög a venti is aztán 2 másodperc után kikapcsol. tudja esetleg vki hogy mi lehet a gond? uj proci miatt elég sokat nyúztuk az  alaplapot, de mivel azt nem ismerte fel visszatettük a régit és akkor jelentkezett ez a probléma ....

Akkor is szokott ilyen jelenség előfordulni , ha zárlatot csinál  valami.
Pl egy fölösleges csavar van az alaplap alatt vagy bármi ilyesmi is lehet.

Vag yrossz helyre van bekötve, visszadugva valami.

Szerkesztette: Lancelot 2007. 12. 25. 20:10 -kor

#496 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:12

Idézet: Korai - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 13:39

Sziasztok, van egy komoly problémám, remélem jó helyre írok. :Đ
A gépem (2 magos AMD, 1GB RAM, Új Zalman procihűtő, A8R-MVP alaplap, Albatron GeForce 7300 videókártya..kicsit csapágyas hűtővel) tuladonképpen azóta rosz hogy megvettem, először az alaplap ment tönkre, majd a proci hűtő, XP-t kitudja hányszor tettem fel...  És nem lehet bent 2 DVD író egyszerre mert akkor be se kapcsol. De most megakadtam. A videókártya nem mindíg indul be, ilyenkor ha feláll a gép, kiírja hogy új hardware, de álltalában hozzáteszi hogy nem lehet telepíteni. Pár úraindítás és megy. Volt amikor szétcsúszott a kép, és színes kockák villództak mindenfelé.
Az elmúlt 2 hétben minden nap bejött egy-egy kékhalál, álltalában: IRQ_NOT_LESS_OR_EQVAL  és  PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, és még valamit, amit nem tudtam leírni  :omg: . Ma reggel óta viszont belép, és kifagy, ha várok kb 5 percet, feléled, kicsit megmozdítom az egeret, és már megint megfagy. Volt hogy belépett és sípolni kezdet folyamatosan míg ki nem kapcsoltam...

Kérlek titeket segítsetek nekem, mondjátok meg mi lehet a baja :confused:
Előre is kösz :rolleyes:

(addig is amíg jön valaki hozzáértő van egy ötletem)

Nagyon úgy hangzik (számomra) , hoyg a videókártyáddal (is) baj van.
Azt kellene elöször kicserélni egy kölcsönkért kártyára. És akkor tovább vizsgálni a dolgot.

A két DVD írónál - ha lehet őket jumperelni, akkor nézd meg, hogy passzol -e a kábelen elfoglalt helyzetük és  a jumper helyzete. (master - kábel végén, slave  - kábel közepén)

Szerkesztette: Lancelot 2007. 12. 25. 20:18 -kor

#497 Felhasználó inaktív   Korai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 13:19

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 20:12

(addig is amíg jön valaki hozzáértő van egy ötletem)

Nagyon úgy hangzik (számomra) , hoyg a videókártyáddal (is) baj van.
Azt kellene elöször kicserélni egy kölcsönkért kártyára. És akkor tovább vizsgálni a dolgot.

A két DVD írónál - ha lehet őket jumperelni, akkor nézd meg, hogy passzol -e a kábelen elfoglalt helyzetük és  a jumper helyzete. (master - kábel végén, slave  - kábel közepén)

Köszi szépen az ötleket, a Videókártyára én is gondoltam, de amikor szervízbe vittem aszonták nincs baja (mondjuk ez ugye nem jelenti azt hogy így is van :( )  Megyek is keresni valakit aki tud adni egyet kölcsönbe. :think:

#498 Felhasználó inaktív   Korai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 20:24

Hát egyenlőre nem sikerült videókártyát szereznem... :(
De esetleg a kékhalálüzeneteimre nem tudja valaki a választ ( IRQ_NOT_LESS_OR_EQVAL  és  PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ) ?
Az IRQ-ra a netes rákeresés alapján, akár a videókártya és valami más ütközése is lehet, de a másikról semmit nem találtam. És a videókártya hibája okozhat ilyen fagyásokat :confused:
Segítségeteket továbbra is előre megköszönöm :)

#499 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 23:40

Na nekiláttam összerakni az aláírásomban lévő konfigot, mindent faszán összeszereltem,legalábbis úgy gondoltam, bár néhány vezeték, csatlakozó újdonságként hatott, ahhoz képest amikor utoljára magam szereltem gépet, a PIII-as időkben.
Szóval várakozással teli, bedugtam a tápkábelt, nyomtam egy ON-t és megböktem a power gombot.  A ventik egyet röccennek, aztán semmi. Úgy jártam mint tamaskaa.
A 24 tűs ATX power connector lapra dugva, 8 tűs EPS12V-ból a leválasztott 4 pin szintén csatlakoztatva a processzor mellett. CPU vent OK, Sysfan OK, Power gomb, reset stb rádugva, VGA-ba 6 pines PCI-E connector bedugva. Mi kellhet még? A korábbi Chieftec táp is működött az előző konfiggal, amíg ki nem cseréltem az 550-es Corsairre, de azzal is ment, tehát a Corsair is működött még tegnap.
Mit hagyhattam ki?
Amikor a távtartókba becsavarozom az alaplapot, tesztek a csavarok alá alátétet? Lehet attól zárlatos? Mer korábban sosem használtam de nem okozott gondot.
Mit kell csatlakoztatni mindenképp, hogy házon kívül megnézhessem működik-e az alaplap?

#500 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 04:37

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 9:11

A hosszú sípjelek az nem  VGA hiba?
lehet hogy laponként változik ez a doilog, de mintha valami ilyesmi rémlene...

BIOS BEEP CODES

http://www.amptron.c....beepcodes.html

http://www.technick.net/public/code/cp_dpa...uide_beep_codes

http://www.techsuppo...7051-post1.html

http://www.bioscentr...s/awardbeep.htm

És magyarul összegyűjtve...
http://wiki.aladar.com/index.php/BIOS_beep..._s%C3%ADpjelek)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.