HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   kylexy74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 27. 08:36

Sziasztok!
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!! :eek:
Van egy számomra igen komoly problémám. Van egy sony vaio pcg-fx es notim, és ez a gép rendkívül sokszor újraindul van olyan hogy egymás után 8-10X mire hajlandó elindulni. néha meg fekete képernyővel kiakad és ekkor csak a ki-be kapcsoló gombbal lehet kikapcsolni. Először arra gondoltam hogy melege van, de reggel az első indítás alkalmával is dilizik. Ha a DIP switch rosszul van beállítva az csinálhat ilyet? vagy esetleg az miatt elromolhatott valami??
Előre is köszi a segítséget.... :think:  :think:

#502 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 27. 08:40

Idézet: kylexy74 - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 8:36

Sziasztok!
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!! :eek:
Van egy számomra igen komoly problémám. Van egy sony vaio pcg-fx es notim, és ez a gép rendkívül sokszor újraindul van olyan hogy egymás után 8-10X mire hajlandó elindulni. néha meg fekete képernyővel kiakad és ekkor csak a ki-be kapcsoló gombbal lehet kikapcsolni. Először arra gondoltam hogy melege van, de reggel az első indítás alkalmával is dilizik. Ha a DIP switch rosszul van beállítva az csinálhat ilyet? vagy esetleg az miatt elromolhatott valami??
Előre is köszi a segítséget....   :think:  :think:

Kuka sajnos. Jó esetben javítható, de rendszerint a CPU körül törik meg a BGA.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#503 Felhasználó inaktív   kylexy74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 09:43

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 8:40

Kuka sajnos. Jó esetben javítható, de rendszerint a CPU körül törik meg a BGA.

Köszi a gyors választ, mi törik meg???
Mi az a BGA???

#504 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 27. 12:48

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 9:11

A hosszú sípjelek az nem  VGA hiba?
lehet hogy laponként változik ez a doilog, de mintha valami ilyesmi rémlene...

Remélem, valahaol meg van még a PCI-os csodám ilyen célra...
Időközben többet sikerült kiszedni az alaplap tulajból: mielőtt betérdelt volna, BAD POOL CALLING BSOD-vel állt le a Windows.
----------
rohamkocka

#505 Felhasználó inaktív   Korai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 19:14

Helló mindenki !
Továbbra is segítségeteket kérném :respect:
A gépem eddigi kortörténetét bővítem (Előzmények pár hozzászólással feljebb)
A gépemet kipucoltam, újra összetettem, aztán bekapcsoltam, először a monitor nem kapcsolódott be, kinyomtam azt újra, akkor bejött, szólt hogy valamelyik hardware megváltozott, állítsam be a BIOS-t vagy töltsem be az alapot, betöltöttem az alapot, elkezdett betölteni a windows is, de megfagyott a töltés... reset aztán a BIOS képernyönél fagyott meg. Kikapcs, késöbb vissza, ekkor már betöltött, elindítottam az Everestet, elkezdtem tesztelni a stabilitást, ekkor megint befagyott, és csak akadozott (2 percenként reagálta le amit csináltam) de a hőmérsékletek és az áramellátás mindenhol jó volt... lenyomtam a bekapcsot, de erre se reagált, 5 perc tétlenség után a monitor elsötétült ahogy kellett, de visszakapcsolódni nem akart csak hosszas kínlódás után...
Kédés: nem tudjátok mitől fagyhat a gépem ennyire?

#506 Felhasználó inaktív   Korai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:23

Idézet: Korai - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 19:14

Helló mindenki !
Továbbra is segítségeteket kérném :respect:
A gépem eddigi kortörténetét bővítem (Előzmények pár hozzászólással feljebb)
A gépemet kipucoltam, újra összetettem, aztán bekapcsoltam, először a monitor nem kapcsolódott be, kinyomtam azt újra, akkor bejött, szólt hogy valamelyik hardware megváltozott, állítsam be a BIOS-t vagy töltsem be az alapot, betöltöttem az alapot, elkezdett betölteni a windows is, de megfagyott a töltés... reset aztán a BIOS képernyönél fagyott meg. Kikapcs, késöbb vissza, ekkor már betöltött, elindítottam az Everestet, elkezdtem tesztelni a stabilitást, ekkor megint befagyott, és csak akadozott (2 percenként reagálta le amit csináltam) de a hőmérsékletek és az áramellátás mindenhol jó volt... lenyomtam a bekapcsot, de erre se reagált, 5 perc tétlenség után a monitor elsötétült ahogy kellett, de visszakapcsolódni nem akart csak hosszas kínlódás után...
Kédés: nem tudjátok mitől fagyhat a gépem ennyire?

Bocsi hogy itt zaklatlak titeket, de abszolút tehetetlennek érzem magam :s , végigfuttattam az Everest teszteket, de minden működik, van O&O Defragmente, és amikor elindítottam, azonnal kifagyott a gépem, átmásoltam egy 700 MB-s fájlt a c-ről a c egy másik részére, dee semmi, a D-ről is a D egy másik részére, de megint semmi, viszont amikor a c-ről a D-re, ismét megfagyott, nemtudom lehet-e valami kapcsolat a két winyó adatküldése és a lefagyásom között... Az Everestes Winyótesztek is végigmentek gond nélkül... az egyik vinyó IDE a másik SATA...
Valami tipp?

#507 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 09:25

Idézet: Korai - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 21:23

Bocsi hogy itt zaklatlak titeket, de abszolút tehetetlennek érzem magam :s , végigfuttattam az Everest teszteket, de minden működik, van O&O Defragmente, és amikor elindítottam, azonnal kifagyott a gépem, átmásoltam egy 700 MB-s fájlt a c-ről a c egy másik részére, dee semmi, a D-ről is a D egy másik részére, de megint semmi, viszont amikor a c-ről a D-re, ismét megfagyott, nemtudom lehet-e valami kapcsolat a két winyó adatküldése és a lefagyásom között... Az Everestes Winyótesztek is végigmentek gond nélkül... az egyik vinyó IDE a másik SATA...
Valami tipp?

IDE kábel csere, SATA kábel csere, Vinyók tápkábeljeinek ellenőrzése..........
Üdv:Arsene

#508 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 10:25

Idézet: Korai - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 22:23

Valami tipp?

Kifagyás jelensége mi?Kimerevedik a kép?Egyik vinyót huzd le nézd meg ugy mit csinál.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#509 Felhasználó inaktív   Korai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:19

Köszi a tippeket, szerencsémre volt itthon SATA csatlakozó meg egy Táp átalakító kábel, lecseréltem azóta működik :)  Azt nem tudjátok esetleg hogy miért van az hogy a képernyő nem indul be elsőre, és a videókártyát néha nem ismeri fel, csak kiírja hogy VGA vezérlő, de nem tudja telepíteni, aztán resi és megint jó... :eek:

#510 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 18:34

Van a gépemben 4x1GB memória, eddig tökéletesen működött. Látott kereken 3GB-ot a 32bit-es XP.  :D
Hónapokig probléma mentesen működött, pár napja már csak 2.98-at lát és fagyogat a gép.

Kép

Ha megcserélgetem a modulokat akkor is ez a "baj". Ha csak 2 modullal járatom a gépet (2GB) akkor nincs semmi gáz, tökmindegy melyik modulokat rakom bele. Persze dual-ch, 1-3 vagy 2-4 slot.

Nem hiszem hogy valamelyik modullal lenne a baj, mert a memtest86+ is tökéletesen lefutott rajta többször is ha benne volt mind a 4GB memória. Csak windows alatt jön elő a fagyási probléma és ráadásul rendszertelenül-összevissza.

Mi lehet a gond ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#511 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:17

Idézet: Chabi - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 18:34

Van a gépemben 4x1GB memória, eddig tökéletesen működött. Látott kereken 3GB-ot a 32bit-es XP.  :D
Hónapokig probléma mentesen működött, pár napja már csak 2.98-at lát és fagyogat a gép.

Kép

Ha megcserélgetem a modulokat akkor is ez a "baj". Ha csak 2 modullal járatom a gépet (2GB) akkor nincs semmi gáz, tökmindegy melyik modulokat rakom bele. Persze dual-ch, 1-3 vagy 2-4 slot.

Nem hiszem hogy valamelyik modullal lenne a baj, mert a memtest86+ is tökéletesen lefutott rajta többször is ha benne volt mind a 4GB memória. Csak windows alatt jön elő a fagyási probléma és ráadásul rendszertelenül-összevissza.

Mi lehet a gond ?

Lehet hogy az alaplapod lessz a ludas.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#512 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:38

Most én írok egy problémámról van egy gigabyte P4 titan 865 pe tipusu alaplapom a model neve GA-8Ipe 1000-g rev 4.x .
A probléma a következő szeretem egy presscot 3.0 ghz-s 800 mhz fsb procit bele s amikor az xp-t telepitem lefagy ram hibával.
Na akkor mondom vissza az 1.6-os proci azzal meg éli világát megy rendesen.
Bios frissítés ugyan ez eljátszva még egyszer, utánna a gyári bios vissza még egyer ez eljátszva hátha valami  t elszúrtam de semmi a táblázata szerint elkéne fogadnia.
A konfig a következő gigabyte alaplap p4 s478 p4 1,6-os proci Sapphire radeon x1600-as vga 256 mb 128bit ddr 3-as rammal,dvdk , Soundblaster xfi hang kártya ,Hitachi 500gb winyo,kingmax 1gb 64 bit ram .
Tanácstalan vagyok milehet a hiba hol keressem.?

Szerkesztette: adax01 2007. 12. 29. 11:40 -kor

Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#513 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:44

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 12:38

Most én írok egy problémámról van egy gigabyte P4 titan 865 pe tipusu alaplapom a model neve GA-8Ipe 1000-g rev 4.x .
A probléma a következő szeretem egy presscot 3.0 ghz-s 800 mhz fsb procit bele s amikor az xp-t telepitem lefagy ram hibával.
Na akkor mondom vissza az 1.6-os proci azzal meg éli világát megy rendesen.
Bios frissítés ugyan ez eljátszva még egyszer, utánna a gyári bios vissza még egyer ez eljátszva hátha valami  t elszúrtam de semmi a táblázata szerint elkéne fogadnia.
A konfig a következő gigabyte alaplap p4 s478 p4 1,6-os proci Sapphire radeon x1600-as vga 256 mb 128bit ddr 3-as rammal,dvdk , Soundblaster xfi hang kártya ,Hitachi 500gb winyo,kingmax 1gb 64 bit ram .
Tanácstalan vagyok milehet a hiba hol keressem.?

A rendszermemória milyen típus ddr3200-as??Csak mert az 1.6 os p4 400 as fsb-s annak mindegy a memória sebbessége a mostani 800-asnak viszont alap a ddr400 as/pc3200/.Esetleg probáld meg visszaosztani az órajelét a biosban.

Szerkesztette: djculture 2007. 12. 29. 11:51 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#514 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 15:46

tudom hogy osregi gep meg stb, de a kovetkezo problemam van az alaplapommal, mostanaban eszrevettem hogy 50-60-70 fok a cpu, de kb 1-2 honapja azt hittem hogy felremel meg valami elromlott, de nem erdekelt mert mukodott rendesen, eppen ezert elsem hittem hogy 70 fok a proci, nos, most takaritas alkalamaval megneztem a cpu kornyeket es ezt lattam:

http://evone.extra.hu/cpu.jpg

tehat levan torve a huto tarto jobb felso sarka, azaz azt semmi nem tartja, kerdes: lehet valahol ilyen szabvany huto keretet vagy minek hivjak ezt kapni? vagy vegyek ra olyan hutot inkabb ahol ezt a keretet lekell venni es ugy tudom racsavarozni? es ha igen hol es mit es milyet, lehet egyaltalan meg kapni ien s478as hutoket?

ELORE IS KOSZONOM A SEGITO SZANDEKU VALASZOKAT!  :)

hangsulyozom NEM AKAROK SE UJ ALAPLAPOT VENNI SE UJ GEPET SE SEMMIT, csakis hutot :)
macbook air 2014

#515 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 17:04

na megoldva, asszem szereztem ilyet :)

Szerkesztette: evone 2007. 12. 29. 17:04 -kor

macbook air 2014

#516 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 29. 19:48

Idézet: djculture - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:44

A rendszermemória milyen típus ddr3200-as??Csak mert az 1.6 os p4 400 as fsb-s annak mindegy a memória sebbessége a mostani 800-asnak viszont alap a ddr400 as/pc3200/.Esetleg probáld meg visszaosztani az órajelét a biosban.

Próbáltam minden féle megoldással de csak nem sikerűlt rábirnom a lapot a 3ghz-s procival való rendes müködésre,mindig memoria hibával álle de mindíg másik szegmensre hibáz.
Decsak akkór ha az a 3ghz-s proci kerűl be.
Másik tipusnál nem csinálja,se Asus se Msi sepedig Astrock nálnem fordúlelő ez a hiba.
A ram kingmax 64 bit/400 mhz pc3200/1gb. a biosban a szorzója 2,66X200 mhz.
A fesz és a ram szorzó ja auto-ra álítva .
A cpu dolgai is autora vannak álítva a bios is eredeti gyárira van vissza álítva, de megvan a leutólsó gyári frissités is.
Azzal is ugyan így viselkedik.

Szerkesztette: adax01 2007. 12. 29. 19:50 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#517 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 16:57

WATT fogyasztás mérőőő!!

Ez Már korrektebb, talán

Szerkesztette: jojoando 2007. 12. 30. 16:58 -kor

#518 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:57

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 16:57

WATT fogyasztás mérőőő!!

Ez Már korrektebb, talán

Köszi.
Vannak e még ilyen programjaid, mert kellenének??
Ha igen akkór add meg a címeiket.
Ami máshonnan kimaradt

#519 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:35

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:57

WATT fogyasztás mérőőő!!

Ez Már korrektebb, talán

Semmiresejó progi, de közelebb áll a valósághoz a fogyasztásbecslése mint amiket idáig láttam...bár a 6W-os 8600GT kissé hihetetlen...
Én megmértem külső mérővel, tehát a táp felvételét méri (ami kb 80%-os hatékonysággal dolgozik), de úgyis az számít a villanyszámlánál. Nekem alapból ~70W ha idle-be van...CnQ nélkül már 100W körül míg CPU terhelésnél eljutott 150W is...játéknál ~170W-ot kajált a teljes rendszer moncsi nélkül....Ez a progi 132W-ot jósolt monitorral együtt (kb mintha CnQ nélkül, terheletlenül menne a gép +moncsi)
Aláírásomban a kis gép, amikor még integrált vga-val ment maximum 75-80W-ot kajált, netezéskor meg 45W körül...most combosabb vga-val nem mértem, de szvsz átlag +30W biztos jött rá

#520 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 31. 19:37

Nurba belátom most már én csalódtam ebben a programban.
Egy x1600 pro-ra hogy adhat 18 wattot? :think:
Ami máshonnan kimaradt

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.