HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 03. 12:34

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:57

Köszi.
Vannak e még ilyen programjaid, mert kellenének??
Ha igen akkór add meg a címeiket.

találtam a képfeltöltés.hu oldalon a képeket nézve.
Sajna nincs.

#522 Felhasználó inaktív   bezzeg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 04. 19:10

Sziasztok!
Adva van egy Asrock K7S41GX alaplap. Idáig működött rendesen.Memória bővítés lett volna a cél.Memória kivesz új berak.512ddr és sípolás 3 hosszú ami ha jól tudom memória gondra utal.
Régi memóri  vissazrak  3 sípolás.Vagy 5 memória kipróbál mindig 3 sípolás és nincs kép.Semmi.Aztán valami csoda folytám elindul simán ,de kép nincs.Alaplapi vga van.Monitor lecserél  kép távábbra sincs.agp videókari behelyez kép továbbra sincs viszont sípolás visszajön.Vga ki ,síp marad.Memória ki síp marad .Sokadik újraindítás sípolás abbamarad kép továbbra sincs.Vinyó lehúz,vd lehúz,sípolás ,kép nincs.

Ötlet???????????????

köszi

#523 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 19:51

Ha valaki megfejti, hogy mi a nyavaja van haver gépével, megkapja a Nobel díjjat! :D

A lényeg, hogy 2 napja egyfolytában működött a gépe (töltött) és utána lekapcsolta. Másnap kapcsolná be, de nem kap jelet a montor, csak villog rajta a led. Elmentem hozzá, valóban ez van. lehúztam minden cuccot róla, csak az alaplap+videókártya+proci+memóriát hagytam meg. Bekapcs, de a hiba megmaradt. Monitor csere, ugyan az. Videókártya csere, ugyan az. Memória csere ugyan az. Mivel az alaplap Socket 754-es és még boltos ismerősnek sincs procija vagy alaplapja, így az alaplapot  és procit nem tudtuk kicserélni próba erejéig. Mind1, pakoljuk vissza, aztán azért próba. Elindult az eredeti cuccukkal! :eek: Próbálgatás, megy minden, akár mit is csinálunk. Jó, akkor ismét szétszereltem az egészet, azaz ki az alaplapot a házból az alaplap dobozára. Próba ismét, de megint nem megy. :omg: Akár mit huzigálok, mozgatok, cserélgetek. Abba maradtunk, hogy holnap folytatjuk (már este 11 volt :)). Azért utoljára még pakoljuk vissza a cuccot. Visszapakoltuk a házba, majd poénból összeérintettem egy csavarhúzóval a két tüskét. Bazzeg és megint működik normálisan. Ez a gép :bolond:! Komolyan mondom. Mi a túró lehet? :confused: Esetleg van valakinek ötlete? :think: Azt el kell mondani, hogy régebben egy ugyan ilyen alaplap már cserélve lett, tehát ez már a második belőle. Táp vagy alaplapra gyanakszom! :(

A konfig: Gigabyte K8NS alaplap, AMD Athlon 64 3000+ S754 proci, gyári hűtő, 2x512MB Kingmax DDR400, Sapphire Radeon 9800SE, Chieftec 360W táp (ATX-1136H, 2 éves múlt). Húzva soha, semmi nem volt!

Szerkesztette: Csokis 2008. 01. 04. 19:53 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#524 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 21:14

én is segítséget kérek. adott egy gép, msi k9n sli alaplap, 4400-es x2-es proci, 8600gt vga, 2*1GB Kingmax memó. 32 bites xp rajta, szó nélkül vitt mindent. be sem szart egyszer sem. jó, kaptam karácsonyra visztát, mondom ok, megküldtem még két gigával. így már 4GB van benne, négy darab zsír ugyanolyan kingmax ddr800-as egygigás modul. vista előtt megnézem hogy muzsikál az xp. bekapcs, töltés, asztal megjelenik, csonttá fagy.30 indításból 29 csonttá fagyás normál módban. egyszer bejön, akkor semmi baja, crysis megy, minden jó. próbálom csökkentett módban, akkor meg mindig megy minden. eh. most mi van? xp így beszarna plusz két gigától? még nem húztam újra, de ha felb*szom az agyam akkor legyalulom az egészet. meg akarom nézni még mielőtt vistázok, hogy minden ok-e működés közben. de így lehetetlen. valaki segítene mi a fa**t csináljak?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#525 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 08:43

Idézet: bezzeg - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 19:10

Sziasztok!
Adva van egy Asrock K7S41GX alaplap. Idáig működött rendesen.Memória bővítés lett volna a cél.Memória kivesz új berak.512ddr és sípolás 3 hosszú ami ha jól tudom memória gondra utal.
Régi memóri  vissazrak  3 sípolás.Vagy 5 memória kipróbál mindig 3 sípolás és nincs kép.Semmi.Aztán valami csoda folytám elindul simán ,de kép nincs.Alaplapi vga van.Monitor lecserél  kép távábbra sincs.agp videókari behelyez kép továbbra sincs viszont sípolás visszajön.Vga ki ,síp marad.Memória ki síp marad .Sokadik újraindítás sípolás abbamarad kép továbbra sincs.Vinyó lehúz,vd lehúz,sípolás ,kép nincs.

Ötlet???????????????

köszi

BIOS reset.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#526 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 08:44

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 20:51

Ha valaki megfejti, hogy mi a nyavaja van haver gépével, megkapja a Nobel díjjat! :D

A lényeg, hogy 2 napja egyfolytában működött a gépe (töltött) és utána lekapcsolta. Másnap kapcsolná be, de nem kap jelet a montor, csak villog rajta a led. Elmentem hozzá, valóban ez van. lehúztam minden cuccot róla, csak az alaplap+videókártya+proci+memóriát hagytam meg. Bekapcs, de a hiba megmaradt. Monitor csere, ugyan az. Videókártya csere, ugyan az. Memória csere ugyan az. Mivel az alaplap Socket 754-es és még boltos ismerősnek sincs procija vagy alaplapja, így az alaplapot  és procit nem tudtuk kicserélni próba erejéig. Mind1, pakoljuk vissza, aztán azért próba. Elindult az eredeti cuccukkal! :eek: Próbálgatás, megy minden, akár mit is csinálunk. Jó, akkor ismét szétszereltem az egészet, azaz ki az alaplapot a házból az alaplap dobozára. Próba ismét, de megint nem megy. :omg: Akár mit huzigálok, mozgatok, cserélgetek. Abba maradtunk, hogy holnap folytatjuk (már este 11 volt :)). Azért utoljára még pakoljuk vissza a cuccot. Visszapakoltuk a házba, majd poénból összeérintettem egy csavarhúzóval a két tüskét. Bazzeg és megint működik normálisan. Ez a gép :bolond:! Komolyan mondom. Mi a túró lehet? :confused: Esetleg van valakinek ötlete? :think: Azt el kell mondani, hogy régebben egy ugyan ilyen alaplap már cserélve lett, tehát ez már a második belőle. Táp vagy alaplapra gyanakszom! :(

A konfig: Gigabyte K8NS alaplap, AMD Athlon 64 3000+ S754 proci, gyári hűtő, 2x512MB Kingmax DDR400, Sapphire Radeon 9800SE, Chieftec 360W táp (ATX-1136H, 2 éves múlt). Húzva soha, semmi nem volt!

lapon a kondik nem púposak?  :)

#527 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 08:46

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 19:51

Déli híd passzív? mennire meleg? Sajnos ez eléggé kontakthibának tűnik, vagy a CPU foglalat, vagy a lapkakészlet..
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#528 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 08:49

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 21:14

én is segítséget kérek. adott egy gép, msi k9n sli alaplap, 4400-es x2-es proci, 8600gt vga, 2*1GB Kingmax memó. 32 bites xp rajta, szó nélkül vitt mindent. be sem szart egyszer sem. jó, kaptam karácsonyra visztát, mondom ok, megküldtem még két gigával. így már 4GB van benne, négy darab zsír ugyanolyan kingmax ddr800-as egygigás modul. vista előtt megnézem hogy muzsikál az xp. bekapcs, töltés, asztal megjelenik, csonttá fagy.30 indításból 29 csonttá fagyás normál módban. egyszer bejön, akkor semmi baja, crysis megy, minden jó. próbálom csökkentett módban, akkor meg mindig megy minden. eh. most mi van? xp így beszarna plusz két gigától? még nem húztam újra, de ha felb*szom az agyam akkor legyalulom az egészet. meg akarom nézni még mielőtt vistázok, hogy minden ok-e működés közben. de így lehetetlen. valaki segítene mi a fa**t csináljak?

Kétoldalas memóriamodulok? BIOS-ban az időzítések, órajel auto-n van, nincs valami tuningprofil aktiválva? Elképzelhető, hog sok az A64 memóriavezérlőjének ennyi IC kiszolgálása, illetve XP-nél a PAE kapcsoló is szükséges a boot.ini-ben.

#529 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 08:50

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 16:00

Kicsit off leszek, de nem akarok új topikot indítani a kérdésnek :)
Azthiszem rájöttem hogy m a fenétől indulgat újra a gépem néha napján..
Ma feltelepítettem, és elindítottam a hl2 DM-et, és 1 hangos interferenciás zaj szerű hang kíséretével, abban a pillanatban restartolt a gép.
Na mondom ez igen... Próbáljuk meg még1x. Az eredmény ugyanaz volt.
Ekkor eszembe jutott hogy le kéne venni a hangról a HW-s gyorsítást. Nos bejött az 5let  :)  Így semmi gondja a játéknak (mondjuk az talány hogy mit nem szeret a gép az AU-ben  :think: )

A kérdésem pedig az lenne hogy ha így használom 1 darabig (amíg nem lesz fölös pénzmag új hangkártyára) ez a dolog okoz e valami performance csökkenést a gamek alatt?
Tehát pl jobban zabálja e így a hang a cput?  :think:

Előre is köszi  :up:

No akkor erre visszatérve, hátha valaki még így jár :)
Sajna a HW gyorsítás levétele nem teljesen oldotta meg a gondot, így is volt 1-2 olyan játék amitől a vas 1 idő után resetet vágott.
Beza csak a hangkártya csere segített.
A dolog további érdekessége az, hogy haverom úgyszint nf520-as csippel rendelkező lappal (ABIT AN-52) + sblive 5.1 kombóval pontosan ugyanígy járt mit én az auval.
Tehát tanulság:

Live és Au széria + nf5xx komót kerülni, mert nem szeretik egymást valamiért  :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 01. 05. 08:52 -kor

#530 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:03

BIOS-ban a PCI latency timer-t próbáld meg felezni/duplázni.

#531 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:06

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 10:03

BIOS-ban a PCI latency timer-t próbáld meg felezni/duplázni.

Már mind1, lecseréltem a cuccost :D
1ébként próbáltam anno  :)  (tanulva hajdani sb128+Asus A7v266 esetemből)

#532 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:19

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 9:49

Kétoldalas memóriamodulok? BIOS-ban az időzítések, órajel auto-n van, nincs valami tuningprofil aktiválva? Elképzelhető, hog sok az A64 memóriavezérlőjének ennyi IC kiszolgálása, illetve XP-nél a PAE kapcsoló is szükséges a boot.ini-ben.

figyelj, esküszöm soha meg sem rángattam az előzőeket sem. minden auto-n van. 800-on mennek auto időzítésekkel, 2t-s command rate-tel. meg sem próbáltam 1t-re tenni. semmi más nincs húzva benne, default minden. vista memtestje nem dobott hibát, pedig tekertem. térjünk vissza a boot.ini-re ott mi az a PAE? de amúgy így hátast dob az xp ha rátolok még két gigát. pfff. sok a vezérlőnek? de bootban rendben minden. töltés közben soha nem fagy le. amikor megjelenik az asztal, addig eljut hogy jobb alsóban kiteszi a hálózati kábel blablabla, azok az ikonok megjelennek, és csonttá fagy. eh. ha szar lenne a memó, már töltés közben be kéne szarnia. amikor elindult, egyszer, megnéztem cpu-z-vel, az mindent rendben talált, mind a négy modult látta. na most akkor mi van?

#533 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:32

Akkor is nézd meg a memoriát a 2 oldalas kingmaxok nál van ilyen probléma.
beálítása cas legacy 5-5-5 cl=5 voltage 1,8v .

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 05. 09:32 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#534 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:56

meglátom mi történik. illetve csak holnap.

#535 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 10:21

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 9:19

figyelj, esküszöm soha meg sem rángattam az előzőeket sem. minden auto-n van. 800-on mennek auto időzítésekkel, 2t-s command rate-tel. meg sem próbáltam 1t-re tenni. semmi más nincs húzva benne, default minden. vista memtestje nem dobott hibát, pedig tekertem. térjünk vissza a boot.ini-re ott mi az a PAE? de amúgy így hátast dob az xp ha rátolok még két gigát. pfff. sok a vezérlőnek? de bootban rendben minden. töltés közben soha nem fagy le. amikor megjelenik az asztal, addig eljut hogy jobb alsóban kiteszi a hálózati kábel blablabla, azok az ikonok megjelennek, és csonttá fagy. eh. ha szar lenne a memó, már töltés közben be kéne szarnia. amikor elindult, egyszer, megnéztem cpu-z-vel, az mindent rendben talált, mind a négy modult látta. na most akkor mi van?

Nem törvényszerű, hogy hol hal le memóriahibánál, nem tudni, hogy a hibás területre mi és mikor íródik, pontosan ugyanaz, a hiba egyáltalán megjelenik-e. A PAE egy kapcsoló, a boot.ini-ben az óperenciás rendszer paramétersorába kerül, így: /PAE . Az X2 hibázása nem ilyan direkt dolog, látni fogja, kezelni is, xcsak nem jól :) .

#536 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 10:51

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 8:44

lapon a kondik nem púposak?  :)

Erre én is gondoltam és még nagyítóval is megnéztem, de semmi gondjuk a kondiknak. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#537 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 10:57

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 8:46

Déli híd passzív? mennire meleg? Sajnos ez eléggé kontakthibának tűnik, vagy a CPU foglalat, vagy a lapkakészlet..

Bizony, passzív! Olyan forró, hogy mikor megnéztem a hőmérsékletét az ujjammal, hólyagosra égette! :eek: :reklamacio: :( Pedig a ház hűtése elég jó, mert 5 házventi is hűti (egy Casetek ház)! :think:

Egyébként most az jött elő, hogy a BIOS-ba belépve, egy két helyen pár karater jelenik meg, össze-vissza. Ebből én hirtelen a videókártya VRAM hibájára gondoltam, de esélyes még a RAM hiba is, nem?! :confused: :think: Mondtam neki, hogy eresszen azért rá GoldMemory-t és Memtest86+-t is!

#538 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 10:58

mit kapcsol a PAE? csak egyszerűen, röviden. hm?

#539 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 05. 10:58

Íme a kingmax típusú ramok beálításai.
240 pin DDR2 1066 Mhz Model KLED48F-A8KI5 1GB 64M*8 CL5
Cas Latency: 5-5-5,CL=5, voltage 1,8V.
CAS Latency: 3-4-4 ,CL=3,Voltage 2,5V.

Elmézést hogy ezzel a kis szöszenettel bele okoskodom a dolgokba.
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#540 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:03

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 10:57

Bizony, passzív! Olyan forró, hogy mikor megnéztem a hőmérsékletét az ujjammal, hólyagosra égette! :eek: :reklamacio: :( Pedig a ház hűtése elég jó, mert 5 házventi is hűti (egy Casetek ház)! :think:

Egyébként most az jött elő, hogy a BIOS-ba belépve, egy két helyen pár karater jelenik meg, össze-vissza. Ebből én hirtelen a videókártya VRAM hibájára gondoltam, de esélyes még a RAM hiba is, nem?! :confused: :think: Mondtam neki, hogy eresszen azért rá GoldMemory-t és Memtest86+-t is!

Hát én szerintem ettől a laptól akkór elbucsuzhatsz. mer az vezérli a memóriát is.
(Na most lehet hogy hülyeséget írtam.)
Ami máshonnan kimaradt

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.