HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 09. 11:39

Idézet: angeliácska - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 3:14

Elkövettél két nagy hibát.
Egy : ASUS alaplapot nem veszünk !
Kettő : A valódi proci neve INTEL !
Fogadd el eme INTELmeket.
Keress valami ügyes szomszédot, aki szóra bírja a gépedet.
Keress valami lamer tinit, - ezek imádják az AMD gépeket - és add el neki.
( Egyébként az AMD procik a v.kártyákkal szoktak akadni)
smilie :smoker:

Az AMD procik akadnak a videokártyákkal? Ilyen jó viccet még nem hllottam! Már 2002 óta csak AMD gépeim vannak (xaros celeronról váltottam) és ilyet nem tapasztaltam (vagyis ha a kártya nem bírta a grafikát akkor ofkorsz akadt). Soha nem volt velük gondom és a mai napig mennek. Ja és bőven nem vagyok tini...sőt amikor az A64 volt nyeregben (2003 végétől-2006 közepéig), akkor itt a hwsw-n is a legtöbb embernek AMD-je volt...nem kis sikerrel. Itt nem divat az ilyen szemellenzős hozzáálás, bár előfordúlnak márkafanok (énis inkább AMD-s vagyok, de képes vagyok Core 2-t is ajánlani az érdeklődőnek mert ismerem annyira az ár/érték/képességek arányát)...mondjuk főleg nvidia-ati háborúk dúlnak a két tábor között, de nem értem, hogy miért az a nagy ellentét...igaz ezis leginkább tini kategóriában jellemző...a te hozzászólásod is 12éves Pistikés, aki hallott valamit a haverjától, rögtön elhiszi és elvakúltan nyilatkozik baromságokat. Amúgy mindenki azt élteti amije van pláne ha elégedett vele...ez megfigyelhető általában.
Asussal sincs semmi gond, nemtudom miért nem veszünk olyat....lehet, hogy kevered az Asrockkal, bár az sem olyan gáz egy alapszintü gépbe, mint hinnéd (amúgyis a chipset az egyik fő meghatározó).

#662 Felhasználó inaktív   angeliácska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 09. 23:33

Szeva nurba, és mindenki!

A pistike stimmel, a korom 44.
Nem a levegőbe beszéltem. Sok ASUS cuccom volt, mert valami márkamániás elhitette velem, hogy az
kitűnő. Legutóbb egy P4 P800-SX füstölgött el apránként 1,5 év alatt. Garanciálisan itt-ott javítgatták, de
ki nem cserélték. Most egy ASROCK-ra van szerelve ugyan az a cucc! A proci, videokártya, winyó most hideg, eddig minden felforrt. Néhány (ezer) éve Egy ASUS V3-3000 v.kártyám grabbelés közben elfüstölt,
a munkatársamé 4 hónappal később. Együtt vettünk egyformát. Az őskorban a K6-2, majd K6-3 -as prociaim
szégyenben hagytak, értsd: az akkori DivX filmeket nem lehetett lejátszani a gépemen, tudod ez nem csak
a videokártyától függ. Ezen kívül a 3D utasítás készletük akadt néhány v.kártyával.
Bár ma már jobbak ezek a procik, de mikor 30 -at kerestem 40 -be kerültek, s az a gyártó aki éveken át
átverte a vásárlóit, nem érdemel bizalmat. (lásd még: VIA chipset)

Angélia férje: István
:smoker:                                                                            egy nagyon-nagyon régi lamer :down:

Szerkesztette: angeliácska 2008. 03. 09. 23:35 -kor

#663 Felhasználó inaktív   angeliácska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 23:36

Szeva nurba, és mindenki!

A pistike stimmel, a korom 44.
Nem a levegőbe beszéltem. Sok ASUS cuccom volt, mert valami márkamániás elhitette velem, hogy az
kitűnő. Legutóbb egy P4 P800-SX füstölgött el apránként 1,5 év alatt. Garanciálisan itt-ott javítgatták, de
ki nem cserélték. Most egy ASROCK-ra van szerelve ugyan az a cucc! A proci, videokártya, winyó most hideg, eddig minden felforrt. Néhány (ezer) éve
Egy ASUS V3-3000 v.kártyám grabbelés közben elfüstölt,
a munkatársamé 4 hónappal később. Együtt vettünk egyformát. Az őskorban a K6-2, majd K6-3 -as prociaim
szégyenben hagytak, értsd: az akkori DivX filmeket nem lehetett lejátszani a gépemen, tudod ez nem csak
a videokártyától függ. Ezen kívül a 3D utasítás készletük akadt néhány v.kártyával.
Bár ma már jobbak ezek a procik, de mikor 30 -at kerestem 40 -be kerültek, s az a gyártó aki éveken át-
verte a vásárlóit, nem érdemel bizalmat. (lásd még: VIA chipset)

Angélia férje: István
:smoker:                                                                            egy nagyon-nagyon régi lamer :down:

#664 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 10. 07:25

Fejezzétek be ezt a hangnemet legyetek szívesek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#665 Felhasználó inaktív   KortesOne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:40

Sziasztok! Lenne egy problémám a géppel, fogalmalm sincs mi baja lehet: Olyan 2 hónapja rendszertelen időközönként magától újraindul, sípjeleket ad. Mi lehet a gond?

Szerkesztette: KortesOne 2008. 03. 10. 18:41 -kor

#666 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:45

Idézet: KortesOne - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 18:40

Sziasztok! Lenne egy problémám a géppel, fogalmalm sincs mi baja lehet: Olyan 2 hónapja rendszertelen időközönként magától újraindul, sípjeleket ad. Mi lehet a gond?

Gagyi/döglődő táp, haldokló alaplap, megfingott a ram, vga nyűglődik, vmit elállítottál a biosban.

Konfigleírás? Különös tekintettel a tápra.
Alaplapon kondik ellenőriz.
Hűtés rendesen a helyén?
Ha 2 rammodul van érdemes sakkozni velük, futtatni egy memtestet.
VGA, ha van elfekvőben valahogy egy ami tuti jó, akkor csapd bele.

Gyakorlatilag semmi infót nem adtál meg, így nem nagyon fogunk tudni segíteni!

Szerkesztette: BoGab 2008. 03. 10. 19:09 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#667 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 19:45

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 8:25

Fejezzétek be ezt a hangnemet legyetek szívesek.

:respect:
Igazad van, hogy a kulturáltság alapfeltétele az igényes fórumnak, de ennél sokkal csúnyábbakat is láttam már. Egyetértek, hogy gyökerében folytsuk el a konfliktusokat és igyekszem ennek tükrében hozzászólni.

Angéliácska férje, István:
Énis benne taposok már a 30-ban, de tiszteletem az idősebbel szemben!
Az viszont szerintem irreális, hogy 2008-ban a K6-ra alapozzuk a véleményünket. Igaz nekem csak K7-esem volt először és az hozta amit elvártam tőle...(amúgy apósom régi 300-as Celeronján sem tudtam divx-et lejátszani mert nagyon-nagyon akadozott (128MB, 4MB S3T), igaz ez picit más kategória). A másik meg, hogy szerintem nincs olyan márka amivel még senkinek sem volt problémája...ha valakinek negatív tapasztalata lesz egy termékkel szemben, hajlamos lesz általánosan lehúzni a bizonyos gyártót. Sztem több boldog Asus tulaj van mint elégedetlen, de azért persze nem kell márkafüggővé válni...nekem is volt PC Chips (ez mondjuk elég gáz), Acorp, Matsonic, Asus(ok), Asrock meg Gigabyte lapjaim is és az első kettőn kívül még mind megy itt-ott. És nekem is volt Asus lap Asrockra cserélve (ami szintén asus érdekeltség) mert hibrid megoldása lévén tudtam modernebb vga foglalatra váltani...a hőmérsékletek mind ugyanúgy maradtak csak a teljesítmény csökkent 2-5%-al a bencsmárkokban....ez is lehetne egy következtetés alapja.
Nem akarok vitázni és elnézést ha dúrva voltam elöbb de az a hsz elég kompromitálónak hatott.  :)
Minden tiszteletem!

Bocs az OFF-ért  :Đ

Szerkesztette: Nurba 2008. 03. 10. 19:48 -kor

#668 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 12:16

Idézet: KortesOne - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 18:40

Lenne egy problémám a géppel, fogalmalm sincs mi baja lehet: Olyan 2 hónapja rendszertelen időközönként magától újraindul, sípjeleket ad.

A sípjelek általában valami hardveres problémára utalnak, pl. hibás egység, melegedés stb.
Emellett esetleg megnézheted az eseménynaplót, illetve kapcsold ki a windowsban a gép újraindítását, hátha vmi értelmes módon kiírja, hogy mi miatt restartol (windowsban default ez az újraindítás) ..
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#669 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 18:58

Üdv,
2x2 Gb Ramot helyztem a gépembe a meglévő 2 mellé és a BIOS és az Everest látja is, de a windows Vista csak 3-at jelez + nem is érzem a gyorsulást. Mitől lehet? Ja és ha egyesével rakom be a Ramokat azokat helyes méretükön észleli. de ha csak a két újat akkor már 3gb-ot jelez és, ha a két régit akkor is.
Adatok:
Az új ramok: A-Data EXTREME DDR2 800+ 2x 2048
Régi: A-Data DDR2 800+ 2x1024
Alaplap: ASUS P5B PLUS VISTA
Köszi

#670 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:06

Idézet: auster - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:58

Üdv,
2x2 Gb Ramot helyztem a gépembe a meglévő 2 mellé és a BIOS és az Everest látja is, de a windows Vista csak 3-at jelez + nem is érzem a gyorsulást. Mitől lehet? Ja és ha egyesével rakom be a Ramokat azokat helyes méretükön észleli. de ha csak a két újat akkor már 3gb-ot jelez és, ha a két régit akkor is.
Adatok:
Az új ramok: A-Data EXTREME DDR2 800+ 2x 2048
Régi: A-Data DDR2 800+ 2x1024
Alaplap: ASUS P5B PLUS VISTA
Köszi

Ez ugy tűnik egyre gyakrabb kérdés lesz. 32bites az oprendszered? 32bites oprendszer maximum 4GB-ot tud megcímezni amiből lejönnek a hardverekhez szükséges címezhetőségek is (főleg a vga eszik meg sokat, pláne ha sok vram csücsül rajta). 64bites oprendszer már elméletileg 16EB (exabyte=1024 petabyte=1024x1024 terabyte) memot is képes kezelni...A gyorsulást hol vártad? Mert alapból amikor egy Win XP 512-vel is elvan, akkor nem fog megtáltosodni 6GB-tól (csak akkor veszed észre ha az előző 2GB valahol keves volt)...lehet inkább raid0-ba kellett volna fektetni?

#671 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:12

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:06

Ez ugy tűnik egyre gyakrabb kérdés lesz. 32bites az oprendszered? 32bites oprendszer maximum 4GB-ot tud megcímezni amiből lejönnek a hardverekhez szükséges címezhetőségek is (főleg a vga eszik meg sokat, pláne ha sok vram csücsül rajta). 64bites oprendszer már elméletileg 16EB (exabyte=1024 petabyte=1024x1024 terabyte) memot is képes kezelni...A gyorsulást hol vártad? Mert alapból amikor egy Win XP 512-vel is elvan, akkor nem fog megtáltosodni 6GB-tól (csak akkor veszed észre ha az előző 2GB valahol keves volt)...lehet inkább raid0-ba kellett volna fektetni?

Igen 32 bit. Akkor esélytelen, hogy a Windows lássa?  Ez Vista nem Xp és a 2 g-vel néha nagyon belassult és 100%-ban használta. Főleg nagy méret fájlok kezelésekor. És beboot is elég dögöcős.

#672 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:22

Idézet: auster - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:12

Igen 32 bit. Akkor esélytelen, hogy a Windows lássa?  Ez Vista nem Xp és a 2 g-vel néha nagyon belassult és 100%-ban használta. Főleg nagy méret fájlok kezelésekor. És beboot is elég dögöcős.

Vista-nem Vista 32bit max 4GB, de mintha lenne vmi trükközés, de 6GB-ot tuti nem fog látni, max 4-et...amúgy nekem is Vista van és alapból 650MB körül eszik...néha felugrik 800-900-ra (általános használat közben)...játékoknál már megközelíti a 2GB-ot a kihasználtság :)

Szerkesztette: Nurba 2008. 03. 12. 19:22 -kor

#673 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:01

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:22

Vista-nem Vista 32bit max 4GB, de mintha lenne vmi trükközés, de 6GB-ot tuti nem fog látni, max 4-et...amúgy nekem is Vista van és alapból 650MB körül eszik...néha felugrik 800-900-ra (általános használat közben)...játékoknál már megközelíti a 2GB-ot a kihasználtság :)

Azt olvastam, hogy a 64-bites verzió telepíthető a legális 32-es kulcsával.

#674 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 09:19

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:22

Trükk:
cmd
bcdedit /set {current} pae ForceEnable
bcdedit /set {current} increaseuserva 3221225472
exit
Újraindítás.
Mem. így max. 3,5GB tapasztalat szerint.
Egy program max 3GB-t használhat.
Az increaseuserva 3GB-s értéke néha sok, így hibát, lefagyást okozhat, ilyenkor csökkenteni kell(Byte-ban megadva, értéke 2 és 3GB közötti lehet(amit egy program max. használhat).
A Microsoft hibáson írja itt-ott, hogy nem Byte-ban kell megadni, hanem nagyobb mértékegységekben, pl: MB(nekem is így van(csak Byte-ban megadva működik)).

#675 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 09:46

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 9:19

Trükk: ...

A BOOT időn nem segít.

#676 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 13:39

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:22

Egyébként mi az oka, hogy csak 3-at lát? Miért jó ez és kinek? :confused:

#677 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:30

Idézet: auster - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 22:01

Azt olvastam, hogy a 64-bites verzió telepíthető a legális 32-es kulcsával.

Ez tényleg így van, tanúsíthatom! :D Már nemegyszer csináltam én is és bevált szerencsére!! :D
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#678 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 16:21

Idézet: auster - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 13:39

Egyébként mi az oka, hogy csak 3-at lát? Miért jó ez és kinek? :confused:

Nem tudom, hogy a Microsoftnak mi haszna van abban, hogy a Windows Vista 32 bit-ben is 4GB-ra korlátozta a PAE-t, de ő a felelős ezért, és a programonként használható 3GB-ért is(Windows 2000,2003 és 2008 32 bites verzióiban bezzeg 4GB többszörösét engedélyezte a PAE-nel).

#679 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 21:08

Üdv mindenkinek!
Remélem nem baj ha itt informálódanék az alaplapommal kapcsolatban?!

Egy Asus M2N-SLi Deluxe alaplapom van,és zsereztem be plusz hűtőventiket,de egyik sem indul,valszeg valahol be kellene valamit állítani,de hol?

A könyve nem ír semmit hogy hol tudnék valamit kezdeni,vagy én eddig a 100x-i átnézésem ellenére sem találok semmit!
:s

Van 7ajzat,abból 2 müxik (CPU Fan connector + Power Fan Connector),most erről megy a procihűtése meg egy házhűtő,a tápnak ott van magába megoldva a venti megoldása.

A maradék 5 közül egyik sem nyikkan,mindegyik Fan conector,és fordulatjeladósak,mert 3 tűsek.

Aki tud légyszi segítsen!

Millió THX! 

#680 Felhasználó inaktív   csabyka666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 23:27

Hali! Lehet, hogy nem ide való, de kéne egy kis help!
Szóval...
Van egy AN8-as Abit-om. Faja minden rajta, kivéve a LAN-t. Látja a gép, de akármit csinálok vele, nem hajlandó működni. Klasszikus "Egy hálózati kábel nincs bedugva" szöveg. Próbáltam már Abit oldalán lévő driverrel illetve az nVidia oldalán lévővel (ami elvileg csak az NF4es chipnek kell), de semmi. 32 bites és 64 bites XP-n, illetve 32 és 64 bites Vista-n sem mutatott semmi aktivitást. Olyan, mintha nem is adna semmi feszt a lan portra. Valaki találkozott már hasonló problémával?
(BIOS-ban bekapcsoltam :) , és megnéztem, van benne LAN chip)

Lehetséges, hogy 24-es tápcsati kéne a lapnak, nem csak a 20as?? Csak egy elképzelés...

Valaki írjon, hogy lehetne működésre bírni a LAN portomat....

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.