Sziasztok szakik!
Jelenség: akár indítás, máskor 2-3 napi használat után, egyszer csak minden megáll, kép kimerevedik, winchester kijelzőlámpa égve marad (de a lemez (hallhatóan) nem pörög). Viszonlag ritkán következik be, nem is tudom reprodukálni. Illetve olyan is volt, hogy gép mintha menne, de a monitor lemegy standby-ba, miközben a merevlemez kijelzője meg villog. Természetesen nem tudom visszahozni standby-ból.
Nyomozás: eseménynaplóban semmi. Videokari (standby miatt) és tápcsere volt (kölcsöncuccal). A táp 400w-as (chieftec) és 420w-as volt.
Lentebb látszik a konfigom: az alaplap, proci és a memória kb 2 éves, a kondik rendben vannak (látszólag), a táp pedig talán egyéves múlt. Semmi amperszag (illat!), vagy púposodás stb...
Gyanús: alaplap mégsem lenne rendben? Vagy az ide 250 samsung és a sata 500 samsung valamelyike/együtt lenne problémás? SATA vagy ide kábelt próbáljam kicserélni? Vagy driver gond lenne? A SATA cuccokat a windows ismerte fel, nem tettem fel semmi gigabyte drivert hozzájuk.
Gondoltam még arra, hogy hétvégén szétkapom és újra összerakom a gépem és nyomok egy bios reset-et -- de hát a lustaság elég erős :o)
Még annyi, hogy alaplap driver uccsó előtti, és adatvesztés nincs; diskeeper lefutott a napokban, memtest még nem (most mondanám, hogy százas, az is lefut csont nélkül, de aztán nehogy mégsem

)
Köszi, akinek van tippje, tapasztalata hasonló téren!
Szerkesztette: PorMacs 2008. 03. 06. 16:41 -kor