HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 03. 21:49

Idézet: tzabo - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 13:45

Tegnap este megtaláltam hozzá a legújabb BIOS-t, csak az updatelő progi nem volt jó hozzá...
Húzni még nem probáltam, de amit eddig láttam róla neten kb 3-3.3 Ghz, ahol még stabilan megy mindenféle emelés nélkül. Bocs, de pontosan nem emlékszem.
Melegedni nem melegszik.

Kozi majd meg irjal ha lessz kedved.Szia.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#642 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 23:48

Sziasztok!
Volna egy problémám, ami nálam már simán X-akta számba megy, így titeket kérdeznélek.
Van egy gépem foxconn 945G7AD-8EKRS2H alaplappal és rajta egy integrált hangkártyával, típusa Realtek HD audio.
Következő a probléma: A gép elindítása után 10-15 percel elmegy a hang. Bejön egy hibaüzenet "Generic host process akármi", aztán vége a hangnak. De nem ám akárhogy, mert a sima windows bipek, be és kijeletkezés hang meg effélék vannak. Csupán a komolyabb zene dolgok, zenelejátszás, játékok zenéi nem mennek. Egyes programok azt írják, nem találják a hangkártyát, mások progik szerint rossz a driver. A játékok Pl:Medieval 2 azt írják, nem találnak hangkártyát. Winamp, Musicmatch Jukebox se tud zenét lejátszani. Musicmatch azt írja: 'WaveOut format not supported'.

Driver téren sokmindennel próbálkoztam. Foxconn alaplapi CD-s gyári hangkártya driver, Foxconn legfrissebb hangkártya driver, sőt, szereztem drivert a Realtek honlapjáról is. Jelenleg a Realtek féle legfrissebb WDM driver van fent. Semmi változás. Ugyanaz a hiba jön elő.

Már szinte a hajamat tépem a dologtól, fogalmam sincs mi legyen.

Van valakinek ötlete?

#643 Felhasználó inaktív   karakoram73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 00:34

2008-03-06 00:09:35        dmboot    3: dmboot: Sikertelen a kötet indítása Volume7 (L:) 
Azt szeretném kérdezni hogy ez mi?mert egyszer csak leáll a gép és ujra indul mostanában egyre többet ha valaki tudja és segitene azt megköszöném

Szerkesztette: karakoram73 2008. 03. 06. 01:04 -kor

#644 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 06. 16:11

Sziasztok szakik!

Jelenség: akár indítás, máskor 2-3 napi használat után, egyszer csak minden megáll, kép kimerevedik, winchester kijelzőlámpa égve marad (de a lemez (hallhatóan) nem pörög). Viszonlag ritkán következik be, nem is tudom reprodukálni. Illetve olyan is volt, hogy gép mintha menne, de a monitor lemegy standby-ba, miközben a merevlemez kijelzője meg villog. Természetesen nem tudom visszahozni standby-ból.

Nyomozás: eseménynaplóban semmi. Videokari (standby miatt) és tápcsere volt (kölcsöncuccal). A táp 400w-as (chieftec) és 420w-as volt.
Lentebb látszik a konfigom: az alaplap, proci és a memória kb 2 éves, a kondik rendben vannak (látszólag), a táp pedig talán egyéves múlt. Semmi amperszag (illat!), vagy púposodás stb...

Gyanús: alaplap mégsem lenne rendben? Vagy az ide 250 samsung és a sata 500 samsung valamelyike/együtt lenne problémás? SATA vagy ide kábelt próbáljam kicserélni? Vagy driver gond lenne? A SATA cuccokat a windows ismerte fel, nem tettem fel semmi gigabyte drivert hozzájuk.

Gondoltam még arra, hogy hétvégén szétkapom és újra összerakom a gépem és nyomok egy bios reset-et -- de hát a lustaság elég erős :o)

Még annyi, hogy alaplap driver uccsó előtti, és adatvesztés nincs; diskeeper lefutott a napokban, memtest még nem (most mondanám, hogy százas, az is lefut csont nélkül, de aztán nehogy mégsem :) )

Köszi, akinek van tippje, tapasztalata hasonló téren!

Szerkesztette: PorMacs 2008. 03. 06. 16:41 -kor

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#645 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 06. 17:50

Azok kedvéért akik még emlékeznek rá: annó a minden előjel nélküli, random újraindulásaimat 16 darab kiégett alaplapi kondenzátor okozta. Magyarul a meghajtókon kívül csere lett minden, de most van egy bivaly gépem :D
Egyszerűen túl volt terhelve, az ócska, no-name táp nem bírta már, meg ilyesmik.

#646 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 20:36

Sziasztok!
2 napja össze dobtam egy gépet, és a mai indulásnál a töltő képernyő alatt egyszerüen kikapcsolja a monitort, a gép meg megy tovább! bios turkálás közbe semmi gond nem kapcsol ki!
Alaplapi vga-val meg simán elindul az op.  :confused:
A gép: 
Spire 380w
Asus P5GC-MX
2Ghz dual
2x1gb kingmax (ddr2 667mhz)
Gigabyte 8500Gt Silent 512mb
Seagate 250Gb sata
Samsung 40Gb ata

Lehetséges, hogy a vga szarakodik? :think:
Csak vidi nézésre van (lenne) használva a gép!

Szerkesztette: ShoT 2008. 03. 06. 20:41 -kor

#647 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 21:58

Idézet: Superion - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 17:50

..random újraindulásaimat 16 darab kiégett alaplapi kondenzátor okozta...

Volt valami látható nyoma? Füst meg korom meg púpos kondi? Esetleg egy képet tehetnél fel róla, okulásképp :)
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#648 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 14:48

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:40

Ha alap CPU órajelen is fagy az XP akkor ott valami más gond lesz. Memtest-et futtattál már? Nem hibás valamelyik memória?

Nem azzal nincs gond. a memteszt lement többször is, ill eddig úgy néz ki, h az alaplap szarakodik, most egyelőre 3,2 GHzen is jó, bár,mint kiderült,nem ártott volna a CnQt kikapcsolnom...  :omg:  :omg: .  én láma...  :omg:  :D
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#649 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:56

Idézet: bgabor - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 23:48

Sziasztok!
Volna egy problémám, ami nálam már simán X-akta számba megy, így titeket kérdeznélek.
Van egy gépem foxconn 945G7AD-8EKRS2H alaplappal és rajta egy integrált hangkártyával, típusa Realtek HD audio.
Következő a probléma: A gép elindítása után 10-15 percel elmegy a hang. Bejön egy hibaüzenet "Generic host process akármi", aztán vége a hangnak. De nem ám akárhogy, mert a sima windows bipek, be és kijeletkezés hang meg effélék vannak. Csupán a komolyabb zene dolgok, zenelejátszás, játékok zenéi nem mennek. Egyes programok azt írják, nem találják a hangkártyát, mások progik szerint rossz a driver. A játékok Pl:Medieval 2 azt írják, nem találnak hangkártyát. Winamp, Musicmatch Jukebox se tud zenét lejátszani. Musicmatch azt írja: 'WaveOut format not supported'.

Driver téren sokmindennel próbálkoztam. Foxconn alaplapi CD-s gyári hangkártya driver, Foxconn legfrissebb hangkártya driver, sőt, szereztem drivert a Realtek honlapjáról is. Jelenleg a Realtek féle legfrissebb WDM driver van fent. Semmi változás. Ugyanaz a hiba jön elő.

Már szinte a hajamat tépem a dologtól, fogalmam sincs mi legyen.

Van valakinek ötlete?

"Generic host process"-azaz egy windows szolgáltatás lefagy. Az msconfig-gal próbáld kikapcsolni a nem windows szolgáltatásokat(a többek között a hangért felelős szolgáltatáscsoport lefagy, emiatt a probléma)(Azaz futtatás:msconfig, szolgáltatások fül, bepipálni az összes microsoft szolgáltatás elrejtését, a többiből sorban kivenni a pipát(újraindítás, majd visszatenni), amíg megszűnik, ha sikerült, akkor a rendszerindítás\Minden rendszerindítási beállítás állandósítását kijelölni, majd újraindítani.
Ha más nem, egy Windows újratelepítés megoldja.

#650 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 18:10

Idézet: karakoram73 - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 0:34

2008-03-06 00:09:35        dmboot    3: dmboot: Sikertelen a kötet indítása Volume7 (L:) 
Azt szeretném kérdezni hogy ez mi?mert egyszer csak leáll a gép és ujra indul mostanában egyre többet ha valaki tudja és segitene azt megköszöném

Talán ez
http://support.micro....com/kb/236086/

#651 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 18:24

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 20:36

Sziasztok!
2 napja össze dobtam egy gépet, és a mai indulásnál a töltő képernyő alatt egyszerüen kikapcsolja a monitort, a gép meg megy tovább! bios turkálás közbe semmi gond nem kapcsol ki!
Alaplapi vga-val meg simán elindul az op.  :confused:
A gép: 
Spire 380w
Asus P5GC-MX
2Ghz dual
2x1gb kingmax (ddr2 667mhz)
Gigabyte 8500Gt Silent 512mb
Seagate 250Gb sata
Samsung 40Gb ata

Lehetséges, hogy a vga szarakodik? :think:
Csak vidi nézésre van (lenne) használva a gép!

Nyomogasd az F8-at, vagy tartsd lenyomva a Controlt a boot alatt(a megfelelő pillanatban), a menüből választd ki a VGA(640x480)(Vagy valami hasonló nevű) módot, töröld az esetleges fölös VGA driver-t, telepítsd a videokártya driverét, majd indítsd újra.

#652 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 18:43

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 20:36

Sziasztok!
2 napja össze dobtam egy gépet, ...........

PCIe Frequency állítsd 101MHz-re.
Üdv:Arsene

#653 Felhasználó inaktív   laikuss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 19:52

Sziasztok! Van egy működőképes jó táp összekötve egy alaplappal (asus sli) ami szemre jónak néz ki, kis led világít rajta. Szóval viszont hiába nyomom a nyomógombot nem indul. A kérdésem az lenne hogyan lehet egy alaplapról megállapítani hogy mi a baja, h rossz? (A táp tuti, h jó)

#654 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 19:57

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 18:43

PCIe Frequency állítsd 101MHz-re.

Ha BIOS-ban mőködik, akkor minek?
1Mhz ennyit számítana?

#655 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 20:08

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 19:57

Ha BIOS-ban mőködik, akkor minek?
1Mhz ennyit számítana?

Néha igen..........

laikuss a nyomógomb jó helyre van kötve? ATX 12v bedugva(4pines csati a tápon)?
Üdv:Arsene

#656 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:07

Köszi a segítséget, és a tippeket mindenkitől!  :respect:

Végül napközbe elvittem a gépemet, oda ahol vettem a vga-t, náluk az ottlévő gépbe persze semmi baja nem volt :) 10 perc tökölés után kipróbálták, egy másik vga-val azzal mükszött/mükszik!
Kérdeztem a szervizest találkozott-e már ilyennel azt mondja  még nem, de pont tegnap hoztak vissza egy ugyan ilyen kombot (asus lap/gigabyte vga) és ugyan ez volt a baja...
Meg a drivert kérdezte mi van fönnt persze a net-en lévő legfrissebbet dobtam rá, mondta az is lehet a gond forrása.
Kíváncsian várom mit hoz a holnap  :D

(a röhej, hogy 512mb-os kari helyett kértem egy 256-ost, (amikor vettem nem volt) doboz szerint 256mb, de a gép meg 512mb-ot ír  :Đ

Ezeket a tanácsokat azért megjegyzem, lehet 2 nap múlva szükségem lesz rájuk!  :rolleyes:

#657 Felhasználó inaktív   laikuss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 08:12

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 20:08

laikuss a nyomógomb jó helyre van kötve? ATX 12v bedugva(4pines csati a tápon)?

Eddig ez működött csak az előző táp lett rossz és azért kérdeztem úgy hogy ha nem látni semmi rendellenességet az alaplapon és egy másik jó táppal nem indul akkor mi az ami elromolhat rajta mit keressek rajta?

#658 Felhasználó inaktív   angeliácska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 02:14

Elkövettél két nagy hibát.
Egy : ASUS alaplapot nem veszünk !
Kettő : A valódi proci neve INTEL !
Fogadd el eme INTELmeket.
Keress valami ügyes szomszédot, aki szóra bírja a gépedet.
Keress valami lamer tinit, - ezek imádják az AMD gépeket - és add el neki.
( Egyébként az AMD procik a v.kártyákkal szoktak akadni)
smilie :smoker:

Szerkesztette: angeliácska 2008. 03. 09. 02:22 -kor

#659 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 08:21

Idézet: angeliácska - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 3:14

Elkövettél két nagy hibát.
Egy : ASUS alaplapot nem veszünk !
Kettő : A valódi proci neve INTEL !
Fogadd el eme INTELmeket.
Keress valami ügyes szomszédot, aki szóra bírja a gépedet.
Keress valami lamer tinit, - ezek imádják az AMD gépeket - és add el neki.
( Egyébként az AMD procik a v.kártyákkal szoktak akadni)
smilie :smoker:

Egy: legalább idéznél, vagy írnál egy nevet, hogy kihez szólsz, nagyuram
Kettő: Köszönöm, hogy felvilágosítottad sötét elmém, Én úgy tudtam eddig csak az intelnek van dual nevezetű procija ezért nem írtam ki a becses nevét (világ életembe intel/asus kombom volt, eddig soha nem volt velük gond, úgy tűnik ezután sincs, másik vga-val ua. a beáll. vígan megy)
Három: Köszi az intelmeket, bár mit is várhattam volna egy elvakult amd-s pofijából...

Ha nem hozzám szoltál, akkor fogadd szívélyes üdvözletem!  :o

#660 Felhasználó inaktív   sylviaconti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 09:12

Idézet: Dispose - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 7:45

memtest-et egész éjjel futtattam, de nem talált semmit.

megpróbálok egy kábelcserét.

Nincs valami oylan program, amivel egy hdd le lehet tesztelni, hogy nincs-e rajta valami hiba?

A memtest-86 bizonyos memória területeket (például ami a biosnak vann lefoglalva) nem vizsgál a default tesztben, márpedig az is lehet rossz!!!
Nekem az egyik ramom hibás volt, ha azt rakom be egyedül el sem indul a gép, bios hibát jelez (tehát rossz). De ha a többi modullal együtt rakom be akkor elindul, a memtest-86 default tesztje szerint hibátlan, viszont a gép teljesen megbízhatatlan.

Futtass le első nekifutásra windows alatt egy teszt programot, pl OCCT vagy orthos. Mondjuk fél órán át menjenek. Ha az nem jelez hibát akkor a hdd gyártójának az oldaláról tölts le teszt programot.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.