HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 14. 07:30

Kábel tuti jó? :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#682 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 14. 07:36

Idézet: csabyka666 - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 23:27

Hali! Lehet, hogy nem ide való, de kéne egy kis help!
Szóval...
Van egy AN8-as Abit-om. Faja minden rajta, kivéve a LAN-t. Látja a gép, de akármit csinálok vele, nem hajlandó működni. Klasszikus "Egy hálózati kábel nincs bedugva" szöveg. Próbáltam már Abit oldalán lévő driverrel illetve az nVidia oldalán lévővel (ami elvileg csak az NF4es chipnek kell), de semmi. 32 bites és 64 bites XP-n, illetve 32 és 64 bites Vista-n sem mutatott semmi aktivitást. Olyan, mintha nem is adna semmi feszt a lan portra. Valaki találkozott már hasonló problémával?
(BIOS-ban bekapcsoltam :) , és megnéztem, van benne LAN chip)

Lehetséges, hogy 24-es tápcsati kéne a lapnak, nem csak a 20as?? Csak egy elképzelés...

Valaki írjon, hogy lehetne működésre bírni a LAN portomat....

Kábelcsere?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#683 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 07:37

Idézet: Koyo - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 21:08

Üdv mindenkinek!
Remélem nem baj ha itt informálódanék az alaplapommal kapcsolatban?!

Egy Asus M2N-SLi Deluxe alaplapom van,és zsereztem be plusz hűtőventiket,de egyik sem indul,valszeg valahol be kellene valamit állítani,de hol?

A könyve nem ír semmit hogy hol tudnék valamit kezdeni,vagy én eddig a 100x-i átnézésem ellenére sem találok semmit!
:s

Van 7ajzat,abból 2 müxik (CPU Fan connector + Power Fan Connector),most erről megy a procihűtése meg egy házhűtő,a tápnak ott van magába megoldva a venti megoldása.

A maradék 5 közül egyik sem nyikkan,mindegyik Fan conector,és fordulatjeladósak,mert 3 tűsek.

Aki tud légyszi segítsen!

Millió THX! 

Nem tudok arról, hogy lenne korlátjs, de a BIOS HW monitor szekciójában érdemes keresgélni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#684 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 07:51

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 16:21

Nem tudom, hogy a Microsoftnak mi haszna van abban, hogy a Windows Vista 32 bit-ben is 4GB-ra korlátozta a PAE-t, de ő a felelős ezért, és a programonként használható 3GB-ért is(Windows 2000,2003 és 2008 32 bites verzióiban bezzeg 4GB többszörösét engedélyezte a PAE-nel).

A 32bit-es 2000/2003 alapverziók is kötve vannak ehhez a korláthoz, a datacenter/enterprise edition-ök és a server-ek képesek a PAE-t hasznosítani, míg az XP és Vista esetében a korlát a 3GB-on felüli maradék 1GB hasznosítását célozza meg (ami ellenjavallható bizonyos esetekben!). Az XP esetében ennél többre nem igazán van szükség, alkalmazás szinten nem tudok olyan programot mondani, ami ennél többet kérne otthoni/irodai körülményeket feltételezve. Ez a PAE tehát eredendően olyan funkció, amiért fizess, ha szükséged van rá.

#685 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 07:52

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 9:46

A BOOT időn nem segít.

Azon nem is fog :D

#686 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 08:00

Idézet: auster - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 13:39

Egyébként mi az oka, hogy csak 3-at lát? Miért jó ez és kinek? :confused:

A 3GB abból adódik, hogy 32bit-en összesen 4GB címezhető PAE nélkül. Ebbe a 4GB-ba azonban bele kell férjen egy sor kötött dolog, fenntartott terület, VGA apertúra, és a windows exclusive. Erre szolgál az a maradék 1G, mivel 4G memória esetén, PAE nélkül ezeket nem tudja hova átlapolni. A PAE lényege, hogy a címzési tartományt az Intel Ppro-k óta jelenlévő címkiterjesztés segítségével elérje, 36bit-et rendelve címzéshez (ennek felső korlátja 128GB). Azonban a HW-es kötöttségekez ez sem oldja fel, továbbra is marad olyan memóriaterület, ami nem lesz lapozható a PAE révén, 4GB memóriával (és efölött sem, mivel a nevezett wndows-okon 4GB a felső korlát).

#687 Felhasználó inaktív   MAVo_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 14. 22:29

Hahó!

Közben megtaláltam a megfelelő topikot, az illetékeseknek mondanám, hogy a "merre találok segítséget" c. topikból törölhetik az idevontakozó hszem, sajnos szerkeszteni már nem tudom... Mindegy.

Szóval:
Akadt egy kis problémám...
Nem rég vettem meg az új gépem - Gigabyte DS4; C2D e8200; evga.9600GT; Corsair 2x2 (800mhz) RAM; Corsair VX550W - és sajnos szokásává vált "beakadni" a gépnek. Pl. zenehallgatás, filmezés, illetve játék közben, szimpla böngészés esetén semmi. Ilyenkor lefagy a gép, és beakad a hang. tart ez mondjuk 10-20 s-ig, elég gyakran csinálja. Ha bekapcsolom a gépet, közvetlenül utána nincs effajta gond, olyan 1-2 órával rá szokott elkezdődni.

Fogalmam sincs, mi lehet a hiba...

Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
Üdv,

Szerkesztette: MAVo_ 2008. 03. 14. 22:38 -kor

Gigabyte GA-P35-DS4 rev. 2.0, C2D E8200 2.66GHz @ 3,2GHz, eVGA 9600GT SC 512Mb GDDR3 256bit,
Corsair TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz CL5, 1x300G Seagate - 1x500G Samsung SATAII, ASUS DRW-1814BL, Corsair VX550W, Coolermaster RC-331-Elite.

#688 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 22:36

hali!
Megvettem a DS4 lapot és szívok vele folyamatosan.Maga a gép tökéletesen menne,de mikor a Gigabyte 8600GT-ZL karira rányomok egy 3Dmark tesztet beáll a kép.(2D-ben tökéletesen megy minden)A gép nem fagy le csak a kép!A vista alatti élményindex sem fut le a VGA miatt.Átraktam a másik gépemből a 6600-am,azzal mennek a tesztek,az MSI lapomba a 8600-at,ott  meg jónak tűnik a VGA!
Valami ötlet???

jaa..és a táp egy corsair VX450

#689 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 00:50

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 9:00

A 3GB abból adódik, hogy 32bit-en összesen 4GB címezhető PAE nélkül. Ebbe a 4GB-ba azonban bele kell férjen egy sor kötött dolog, fenntartott terület, VGA apertúra, és a windows exclusive. Erre szolgál az a maradék 1G, mivel 4G memória esetén, PAE nélkül ezeket nem tudja hova átlapolni. A PAE lényege, hogy a címzési tartományt az Intel Ppro-k óta jelenlévő címkiterjesztés segítségével elérje, 36bit-et rendelve címzéshez (ennek felső korlátja 128GB). Azonban a HW-es kötöttségekez ez sem oldja fel, továbbra is marad olyan memóriaterület, ami nem lesz lapozható a PAE révén, 4GB memóriával (és efölött sem, mivel a nevezett wndows-okon 4GB a felső korlát).

De nem lesz lassan (mondjuk 3 éven belül) szükség arra a 4GB-ra? vagy még többre?

#690 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 10:57

Idézet: auster - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 0:50

De nem lesz lassan (mondjuk 3 éven belül) szükség arra a 4GB-ra? vagy még többre?

Microsoft policy-> ha szükséged van rá vegyél 64 bites operációs rendszert.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#691 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 10:59

Idézet: MAVo_ - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 22:29

Hahó!

Közben megtaláltam a megfelelő topikot, az illetékeseknek mondanám, hogy a "merre találok segítséget" c. topikból törölhetik az idevontakozó hszem, sajnos szerkeszteni már nem tudom... Mindegy.

Szóval:
Akadt egy kis problémám...
Nem rég vettem meg az új gépem - Gigabyte DS4; C2D e8200; evga.9600GT; Corsair 2x2 (800mhz) RAM; Corsair VX550W - és sajnos szokásává vált "beakadni" a gépnek. Pl. zenehallgatás, filmezés, illetve játék közben, szimpla böngészés esetén semmi. Ilyenkor lefagy a gép, és beakad a hang. tart ez mondjuk 10-20 s-ig, elég gyakran csinálja. Ha bekapcsolom a gépet, közvetlenül utána nincs effajta gond, olyan 1-2 órával rá szokott elkezdődni.

Fogalmam sincs, mi lehet a hiba...

Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
Üdv,

Hali!

Kérdéssorozat:
Memtest futott pár kört?
Driverek a legfrissebbek?
Milyen lejátszó? Abból esetleg egy újabb verzió?

#692 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 11:02

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 22:36

hali!
Megvettem a DS4 lapot és szívok vele folyamatosan.Maga a gép tökéletesen menne,de mikor a Gigabyte 8600GT-ZL karira rányomok egy 3Dmark tesztet beáll a kép.(2D-ben tökéletesen megy minden)A gép nem fagy le csak a kép!A vista alatti élményindex sem fut le a VGA miatt.Átraktam a másik gépemből a 6600-am,azzal mennek a tesztek,az MSI lapomba a 8600-at,ott  meg jónak tűnik a VGA!
Valami ötlet???

jaa..és a táp egy corsair VX450

Ugye a felső slotba tetted a vgat?
Az alsó csak 4xesen tud működni és ott bizony bizonyos kártyákkal lehetnek gondok.

Driverek frissek?

A két lapra épülő konfigon milyen operációs rendszer van? Ugyanaz vagy egyik mondjuk vista a másik meg xp?

#693 Felhasználó inaktív   MAVo_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 15. 12:44

Everest-el, 3dmark-al sokat teszteltem. Szerintem a lényegesebb hardware-kel nem lehet baj.
Bármennyit is stresszeltem a gépet, soha nem volt gond.
A driverek a legfrissebbek, igen. Ill. egyes eszközöknél nem, azoknál, ahol megfelelő a régebbi, vagy a windows-os, pl. (hálókártya)
Lejátszóval tutira nincs gond, mert minden multimédiás anyagot mással nézek, hallgatok. Mittomén' HDRipet Media Player Classic-al, zenét foobar-al, stb..

Nekem is van egy elméletem, nyugodtan hülyézzetek le, ha valami nagy blődséget mondanék...:D
Először zene hallgatás alatt jelent meg a probléma, néha féls mp-re, néha 20mp-re akadt be. Majd tette ezt a Test Drive Unlimited installja alatt, ahol történetesen végig szól a zene. Legközelebb filmezés alatt, aztán játék.
Összefoglalva, azt vettem észre, hogy akkor fordul ez elő, amikor szól valami, tehát, ha van hang.
Alaplapi integrált Realtek hangkártyám van (Realtek ALC885/889A @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller PCI). Valahol itt lehet a hiba, szerintem...

Szerkesztette: MAVo_ 2008. 03. 15. 12:48 -kor

Gigabyte GA-P35-DS4 rev. 2.0, C2D E8200 2.66GHz @ 3,2GHz, eVGA 9600GT SC 512Mb GDDR3 256bit,
Corsair TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz CL5, 1x300G Seagate - 1x500G Samsung SATAII, ASUS DRW-1814BL, Corsair VX550W, Coolermaster RC-331-Elite.

#694 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 16:46

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 11:02

Ugye a felső slotba tetted a vgat?
Az alsó csak 4xesen tud működni és ott bizony bizonyos kártyákkal lehetnek gondok.

Driverek frissek?

A két lapra épülő konfigon milyen operációs rendszer van? Ugyanaz vagy egyik mondjuk vista a másik meg xp?

természetesen a felsőben van.Ma odáig eljutottam xp-nél,hogy  ha az ide meghajtót megszüntetem és a lan drivert leszedem,akkor megy a vga rendesen.Ha lan driver fentvan,akkor halál,ha ide meghajtó bedug,akkor is.Már 1000szer volt reinstall,driver próbálgatás,de semmi jó.Jaa..és a gigabyte raidre raktam a 2vinyót az intel raid helyett.
Vista alatt még majd most próbálkozok

#695 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:38

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 16:46

természetesen a felsőben van.Ma odáig eljutottam xp-nél,hogy  ha az ide meghajtót megszüntetem és a lan drivert leszedem,akkor megy a vga rendesen.Ha lan driver fentvan,akkor halál,ha ide meghajtó bedug,akkor is.Már 1000szer volt reinstall,driver próbálgatás,de semmi jó.Jaa..és a gigabyte raidre raktam a 2vinyót az intel raid helyett.
Vista alatt még majd most próbálkozok

Nincs egy megszakításon a 3 említett egység(eszközkezelőben)?
Ha nincs, a táp jó feszültségeket ad?
A BIOS-ban a PCI-E OverVoltage Control(kis mértékű) növelése se használ?

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 15. 17:43 -kor

#696 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 21:10

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:38

Nincs egy megszakításon a 3 említett egység(eszközkezelőben)?
Ha nincs, a táp jó feszültségeket ad?
A BIOS-ban a PCI-E OverVoltage Control(kis mértékű) növelése se használ?

semmi hibát nem látok az eszközkezelőben sem sajna.
csak befagy ez a szemét,de legalább most megy valameddig.Az eredeti lannal próbáltam,a 3Dmark el is fut vagy 5-6percet aztán befagy és kiírja,hogy az nv_4disp képernyőillesztő meghibásodott.............a kép meg visszaváltva 4bitesre
természetesen minden alapon megy

A tápot azért is zárnám ki,mert érdekes módon próbáltam ma egy ati chipes kártyával és azzal tökéletesen megy minden.viszont 2 nv VGA sem ment rendesen benne

Szerkesztette: reddragon 2008. 03. 15. 21:11 -kor

#697 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 21:22

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 21:10

semmi hibát nem látok az eszközkezelőben sem sajna.
csak befagy ez a szemét,de legalább most megy valameddig.Az eredeti lannal próbáltam,a 3Dmark el is fut vagy 5-6percet aztán befagy és kiírja,hogy az nv_4disp képernyőillesztő meghibásodott.............a kép meg visszaváltva 4bitesre
természetesen minden alapon megy

A tápot azért is zárnám ki,mert érdekes módon próbáltam ma egy ati chipes kártyával és azzal tökéletesen megy minden.viszont 2 nv VGA sem ment rendesen benne

Most egy megszakításon(IRQ-n(erőforrások lap az eszköz tulajdonságainál)) vannank, vagy nem(nem hiba az eszközkezelő szerint)?

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 15. 21:23 -kor

#698 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 21:24

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 21:22

Egy megszakításon(IRQ-n(erőforrások lap az eszköz tulajdonságainál)) vannank?

nincsenek elvileg,legalábbis már az idegtől nem látom tuti:D
most emeltem 0.05V-ot a PCI-E feszen,de most meg nem fagyott meg,hanem tökre szemetelt a kép,egy idő után

#699 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 21:28

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 21:24

nincsenek elvileg,legalábbis már az idegtől nem látom tuti:D
most emeltem 0.05V-ot a PCI-E feszen,de most meg nem fagyott meg,hanem tökre szemetelt a kép,egy idő után

Tehát így nem fagy le, csak szemetel?
Mi van, ha 0.10 Voltot emelsz?
Vagy 2D-ben is szemetel?(akkor vedd vissza eredetire)!

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 15. 21:31 -kor

#700 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 21:41

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 21:28

Tehát így nem fagy le, csak szemetel?
Mi van, ha 0.10 Voltot emelsz?
Vagy 2D-ben is szemetel?(akkor vedd vissza eredetire)!

2D-ben minden tökéletes!
az a fura,hogy vista alatt is halott az egész nemcsak xp alatt.szemetelt ennyit emelve,alapfeszen meg fagyott

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.