HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 18:38

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 18:05

Az idézett mondatok nem válaszolnak a kérdéseimre. Az meg, hogy mit tesztel az NV és mit a Gigabyte, olyan dolog, amiről hiába beszélünk, van elég érdekes történet különféle rejtélyes összeférhetetlenségekről és pláne azok okairól. De ami lényeges itt: Egyik sem jelent garanciát és garanciális ügyintézésnél indokot, hacsak a gyártó erre külön nem tesz kitételt (lásd memóriamodulok esetében pl).

Nekem is Gigabyte P35-ös alaplapom van, és Nvidia 7000 szériás VGA-m, valamint Vistám, de ha mint ezt reddragon írta, az alaplapja a Nvidia 6600 szériát sem eszi meg, nem hinném, hogy kompatibilitási probléma.
Szerintem, ha ennyi újratelepítés után közvetlenül a Vista beépített sebességtesztelője is lefagy, más VGA-val is, és volt driverpróbálkozás, akkor nem lehet szoftverhiba.
A garanciába nem szólok bele.

#742 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 18:40

Akár az is lehet hogy az egyik ram behallt,találkoztam már ilyennel időzités állitáskor kuka lett a ram.Azóta az a gépsimán megy másik rammal.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#743 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 18:53

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 18:38

Nekem is Gigabyte P35-ös alaplapom van, és Nvidia 7000 szériás VGA-m, valamint Vistám, de ha mint ezt reddragon írta, az alaplapja a Nvidia 6600 szériát sem eszi meg, nem hinném, hogy kompatibilitási probléma.
Szerintem, ha ennyi újratelepítés után közvetlenül a Vista beépített sebességtesztelője is lefagy, más VGA-val is, és volt driverpróbálkozás, akkor nem lehet szoftverhiba.
A garanciába nem szólok bele.

Még ha azonos revízió a két deszka, sem mindig jelent ekvivalenciát. Telepítés és telepítés között meg nagy eltérés lehet, sokszor olyan lépések dönthetnek, amiket az ember meg sem említ, természetesnek vél. ATI VGA-val meg minden tökéletes. Ott nincsen HW-hiba. Na emiatt érdekes.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#744 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 19:05

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 18:53

Még ha azonos revízió a két deszka, sem mindig jelent ekvivalenciát. Telepítés és telepítés között meg nagy eltérés lehet, sokszor olyan lépések dönthetnek, amiket az ember meg sem említ, természetesnek vél. ATI VGA-val meg minden tökéletes. Ott nincsen HW-hiba. Na emiatt érdekes.

Én amikor a Vistát telepítem a sebességteszt a telepítés részeként, szoftvertelepítési lehetőség előtt fut le.Igy lehetetlennek gondolok említés nélküli, természetesnek vélt mozzanatot ez előtt.
Az meg, hogy egy alaplap rev. semmilyen Nvidia VGA-t nem támogat, hihetetlenül hangzik.

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 16. 19:07 -kor

#745 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 16. 19:39

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 19:05

Én amikor a Vistát telepítem a sebességteszt a telepítés részeként, szoftvertelepítési lehetőség előtt fut le.Igy lehetetlennek gondolok említés nélküli, természetesnek vélt mozzanatot ez előtt.
Az meg, hogy egy alaplap rev. semmilyen Nvidia VGA-t nem támogat, hihetetlenül hangzik.

Felőlem kivesézheted apró lépéseire a dolgot és mindegyikben feltárhatod, hogy miért lehetetlen/hihetetlen szerinted, én tapasztalatból beszélek és nem kisujjból, és ezen nem fogok bizonygatni semmit, én voltam ott, láttam, ha nem hiszed, attól még úgy volt. :)
Aztán ennyi. Javaslom, hogy foglalkozzunk a kolléga bajával az én gondolataim és kérdéseim (félre)magyarázása/válaszolása helyett, annak több értelme lehet, mert ezzel nem oldjuk meg igazán az ő gondját. Hümm?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#746 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 19:52

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 19:39

Felőlem kivesézheted apró lépéseire a dolgot és mindegyikben feltárhatod, hogy miért lehetetlen/hihetetlen szerinted, én tapasztalatból beszélek és nem kisujjból, és ezen nem fogok bizonygatni semmit, én voltam ott, láttam, ha nem hiszed, attól még úgy volt. :)
Aztán ennyi. Javaslom, hogy foglalkozzunk a kolléga bajával az én gondolataim és kérdéseim (félre)magyarázása/válaszolása helyett, annak több értelme lehet, mert ezzel nem oldjuk meg igazán az ő gondját. Hümm?

:offtopic:
Rendben. Nem kötekedésnek szántam, mert szerintem érdemi vita folyt.
Nekem már nem jut eszembe semmi, de önnek(és neki) kivánom, hogy oldják meg a dolgot.
Ui: Elnézést a sok eredmény nélküli hozzászólásért.

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 16. 19:57 -kor

#747 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 20:17

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 19:52

Rendben. Nem kötekedésnek szántam, mert szerintem érdemi vita folyt.
Nekem már nem jut eszembe semmi, de önnek(és neki) kivánom, hogy oldják meg a dolgot.
Ui: Elnézést a sok eredmény nélküli hozzászólásért.

Nem történt semmi, csak kezdtünk elveszni részletekben.

#748 Felhasználó inaktív   yns 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:03

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem. Vettem 1,5 hete pár új alkatrészt, névszerint: Gigabyte P35C-DS3R alaplap, Intel Core 2 Duo E8200 proci, Geil Value 2x1G 800Mhz Ram (5-5-5-15-ös alap időzítés), illetve egy Chieftek 450w-os táp. Összeraktam, elindítottam, de a gép vagy be sem bootolt, vagy épp 5 perc után újraindult. A slotokkal variáltam, semmi. A BIOS alapból 5-5-5-18-as időzítést állított neki, ezt átállítottam, ment is, de visszajött a probléma, így visszaállítottam automatikusra, mivel nem értek hozzá így nem akartam komolyan buherálni:). Amikor csak az egyik memóriamodul van berakva akkor mondhatni megy, de igazából akkor is fagyogat a cucc. Memtestet többször futtattam, volt amikor hibát jelzett az egyik modulban, de volt olyan is, amikor nem. Előre is köszi a válaszokat.

#749 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:22

Idézet: yns - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:03

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem. Vettem 1,5 hete pár új alkatrészt, névszerint: Gigabyte P35C-DS3R alaplap, Intel Core 2 Duo E8200 proci, Geil Value 2x1G 800Mhz Ram (5-5-5-15-ös alap időzítés), illetve egy Chieftek 450w-os táp. Összeraktam, elindítottam, de a gép vagy be sem bootolt, vagy épp 5 perc után újraindult. A slotokkal variáltam, semmi. A BIOS alapból 5-5-5-18-as időzítést állított neki, ezt átállítottam, ment is, de visszajött a probléma, így visszaállítottam automatikusra, mivel nem értek hozzá így nem akartam komolyan buherálni:). Amikor csak az egyik memóriamodul van berakva akkor mondhatni megy, de igazából akkor is fagyogat a cucc. Memtestet többször futtattam, volt amikor hibát jelzett az egyik modulban, de volt olyan is, amikor nem. Előre is köszi a válaszokat.

Ha nem történt tuning(FSB), vagy megfelelő ramszorzó/osztó van manulálisan beállítva a tuning mellett
és van hogy hibát jelez, akkor hibás is.

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 16. 21:23 -kor

#750 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:23

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 17:43

Eseménynapló nem ír ilyenkor valami érdemlegeset az NV illesztőprogramjáról? Lapspecifikus illesztőkkel mi a helyzet? Esetleg van fent valami tuningmalacság, hw-monitorozó program?  Gariba ilyesmit nem nagyon lehet megetetni, pláne, ha 60Hz-en működik jól, akkor ez nem hw-hiba lesz szerintem és mégkevésbé alaplap.

a vista alatt kiírta,hogy vga hardverhiba,ami kizárt mert 3lapban teszteltem ma le!
XP alatt,mikor néha el is indult a 3DMark,kiírja hogy az nv_4disp képernyőillesztő meghibásodott.............a kép meg visszaváltva 4bitesre.Van mikor meg befagy a kép.alapon is és hűzva is.Tegnap kipróbáltam mint már említettem egy X1050-el és érdekes módon 3,3GHz-re húzva is végigment a teszt rendesen.
gyakorlatilag az nv vga mind behal.(6600,7600,8600)

A ram hiba megint olyan,mint a táphiba szerintem.Ha prime 95 és orthos alatt is tök stabil maga a gép,nem hinném,hogy a ram így hibázna

de holnap este már többet tudok,ha minden igaz.Valószínű kapok egy komolyabb ati vga-t próbára.DE ha azzal meg megint megy???????

Szerkesztette: reddragon 2008. 03. 16. 21:31 -kor

#751 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:29

Idézet: yns - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:03

Sziasztok!

a  geil ramoknak nyugodtan adj vagy 2voltot,mert lehet nem mennek rendesen .legalábbis ezzel próbálkozz szerintem

#752 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:29

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:23

a vista alatt kiírta,hogy vga hardverhiba,ami kizárt mert 3lapban teszteltem ma le!
XP alatt,mikor néha el is indult a 3DMark,kiírja hogy az nv_4disp képernyőillesztő meghibásodott.............a kép meg visszaváltva 4bitesre.Van mikor meg befagy a kép.alapon is és hűzva is.Tegnap kipróbáltam mint már említettem egy X1050-el és érdekes módon 3,3GHz-re húzva is végigment a teszt rendesen.
gyakorlatilag az nv vga mind behal.(6600,7600,8600)

Miért? A processzor mindvégig húzva volt? PCI Expressz Frequency a BIOS-ban remélem fixálva volt 100-ra? Ha nem, itt a hiba.

#753 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:30

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:29

a  geil ramoknak nyugodtan adj vagy 2voltot,mert lehet nem mennek rendesen .legalábbis ezzel próbálkozz szerintem

De, ha hibás inkább vigye vissza(még ha hibamentesen megy is úgy)!

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 16. 21:31 -kor

#754 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:32

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:29

Miért? A processzor mindvégig húzva volt? PCI Expressz Frequency a BIOS-ban remélem fixálva volt 100-ra? Ha nem, itt a hiba.

dehogy volt húzva.úgy csak az ati kártyát próbáltam ki.de holnap remélem megkapok próbára egy komolyabb ati VGA-t és minden kiderül,de ha azzal meg megy,akkor............
a pci-e freki 100MHz

Szerkesztette: reddragon 2008. 03. 16. 21:35 -kor

#755 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:34

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:30

De, ha hibás inkább vigye vissza(még ha hibamentesen megy is úgy)!

vannak sajna geilből olyan ramok,amik nem szeretnek csak 2volt körül menni.Már többször tapasztaltam és semmi hiba bennük

#756 Felhasználó inaktív   yns 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:38

Kipróbáltam a 2V-n üzemeltetést is, a hiba ugyanúgy előjött egy idő után.

#757 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:42

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:34

vannak sajna geilből olyan ramok,amik nem szeretnek csak 2volt körül menni.Már többször tapasztaltam és semmi hiba bennük

Meg kell nézni a gyári feszültséget 800MHz-en. Szerintem 1,8V. Vagyis EZ GARANCIÁLIS HIBA(ami a ram-túlhajtását nehezíti), garantáltan működnie kell a RAM-nak gyári feszültségen SPD-szerinti órajelen és időzítésen. Vigyázat Processzor túlhajtáskor a RAM frekvencia novekszik, vissza kell osztani, így ezesetben nem garanciális hiba.

#758 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:45

Idézet: yns - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:38

Így meg súlyos hiba. Vissza kell vinni.

#759 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:47

Idézet: yns - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:38

háát akkor csere lesz az:)

:offtopic: bár csak én is itt tartanék a szar DS4-Nvidia párosítással,már akkor is nyugodt lennék,ha lapcsere lenne :offtopic:

#760 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:50

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:47

háát akkor csere lesz az:)

:offtopic: bár csak én is itt tartanék a szar DS4-Nvidia párosítással,már akkor is nyugodt lennék,ha lapcsere lenne :offtopic:

Szerintem azért meg kéne próbálni cseréltetni.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.