HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:52

Idézet: yns - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:03

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem. Vettem 1,5 hete pár új alkatrészt, névszerint: Gigabyte P35C-DS3R alaplap, Intel Core 2 Duo E8200 proci, Geil Value 2x1G 800Mhz Ram (5-5-5-15-ös alap időzítés), illetve egy Chieftek 450w-os táp. Összeraktam, elindítottam, de a gép vagy be sem bootolt, vagy épp 5 perc után újraindult. A slotokkal variáltam, semmi. A BIOS alapból 5-5-5-18-as időzítést állított neki, ezt átállítottam, ment is, de visszajött a probléma, így visszaállítottam automatikusra, mivel nem értek hozzá így nem akartam komolyan buherálni:). Amikor csak az egyik memóriamodul van berakva akkor mondhatni megy, de igazából akkor is fagyogat a cucc. Memtestet többször futtattam, volt amikor hibát jelzett az egyik modulban, de volt olyan is, amikor nem. Előre is köszi a válaszokat.

Ha a két modul közül egyenként, mindkettővel is fagy, akkor kicsi a valószínűsége, hogy mindkét modul hibás (ámbár minden további nélkül előferdülhet, szériában elszúrt SPD néha megesik :D ). Nincs a közelben valami akármilyen memória, amivel tudod tesztelni a gépet?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#762 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 22:05

Idézet: dababa - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 21:50

:offtopic:
Szerintem azért meg kéne próbálni cseréltetni.

holnap még megadom az ati kártyacsere esélyét.De nagyon abban bízok,hogy befog végre halni ezzel is a kép.Úgy már nem lesz gond.Ha meg megy,akkor is lehet megpróbálom a garit,mert nem vagyok hajlandó ezért egy másik vga-t venni

#763 Felhasználó inaktív   yns 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 17. 17:04

Visszavittem a boltba a ramokat, kicserélték, most egyelőre hiba nélkül fut :)

#764 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 21:47

na úgy néz ki,hogy megvan a hiba.Ati chipes kártyákkal továbbra is tökéletesen működött minden,az nv karik behaltak.Ramot cseréltem(CSX overlock ramok vannak benne,ezt kingmaxokra) és az akad össze az nvidia vga-al.Az ati chipes vga-nál nem tapasztalható ilyen gond.
A ramok tesztelve,nem  rosszak,minden fut alattuk,csakis a z nvidia vga-knál jön elő a hiba.
Most ennek mit lehetne tenni,hogy nem kellene ramot cserélni?Az alaplap bios frissítése nem oldotta meg,már ez kiderült 2napja.Ezt esetleg az nvidia driver okozza??

#765 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 06:10

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 21:47

na úgy néz ki,hogy megvan a hiba.Ati chipes kártyákkal továbbra is tökéletesen működött minden,az nv karik behaltak.Ramot cseréltem(CSX overlock ramok vannak benne,ezt kingmaxokra) és az akad össze az nvidia vga-al.Az ati chipes vga-nál nem tapasztalható ilyen gond.
A ramok tesztelve,nem  rosszak,minden fut alattuk,csakis a z nvidia vga-knál jön elő a hiba.
Most ennek mit lehetne tenni,hogy nem kellene ramot cserélni?Az alaplap bios frissítése nem oldotta meg,már ez kiderült 2napja.Ezt esetleg az nvidia driver okozza??

na erre sennki nem tud valami jó ötletet??:)

#766 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:40

Sziasztok!
Van egy régi p3-as gépem,Bx chipset....Nem mai gyerek,de hátha valaki találkozott már a problémával...
A gp 4-ből 3x elindul,de 1 alkalommal legalább belefagy a win indításába.Eszközöket egyenként kiszedve néztem,de ebben az esetben is valamikor jó,valamikor nem.
Most lekötöttem a floppyt,most indult sokadik nem indulás után először.Lehet ilyen gond?Vagy véletlen?Amúgy a gép 128MHz*8-an üzemelt,visszavettem 100*8-ra...
Mikor kifagy,a resetre már nem bootol újra,csak fekete képernyőt küld.
Alaplap döglődik??
,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

#767 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 07:44

Idézet: reddragon - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 6:10

na erre sennki nem tud valami jó ötletet??:)

Mivel és meddig tesztelted amemóriákat? Hibát egyszem hibázó cella is okozhat. Bár annak kicsi a valószínűsége, hogy minden indításkor ugyanaz az adattartalom kerüljön oda, hacsak nem a memória legeleje, (ahova az IRQ-tábla is kerül, bár ennek sérülését jelzi a lap-ha jelzi..) amit a memtetst nem ér el tesztelésre, tehát én erre gondolok, de ez is kizárható a két modul egyenkénti használatával, tehát ez inkább lapkakészlet vagy memória oldaláról inkompatibilitás a másik felé-persze ez az egész félig-meddig sötétben tapogatózás. Memtest86-ot, vagy goldmemory-t fél-egy napig kell futtatni, ha ennyi idő alatt nem talál hibát, akkor talán hibátlan a RAM, kivéve azt az említett első 64k-t.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#768 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 07:45

Idézet: xgabo - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:40

Sziasztok!
Van egy régi p3-as gépem,Bx chipset....Nem mai gyerek,de hátha valaki találkozott már a problémával...
A gp 4-ből 3x elindul,de 1 alkalommal legalább belefagy a win indításába.Eszközöket egyenként kiszedve néztem,de ebben az esetben is valamikor jó,valamikor nem.
Most lekötöttem a floppyt,most indult sokadik nem indulás után először.Lehet ilyen gond?Vagy véletlen?Amúgy a gép 128MHz*8-an üzemelt,visszavettem 100*8-ra...
Mikor kifagy,a resetre már nem bootol újra,csak fekete képernyőt küld.
Alaplap döglődik??

Legelső hozzászólást nem olvastad el, ugye? ;)

#769 Felhasználó inaktív   icemage 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:54

Sziasztok.Lenne egy nagy probléma a géppel.Most vettem egy új videókártyát egy Powercolor x1650-et.A gépet bekapcsolom, felpörög de nem boot-tol.Kép sincs.Tápot megkapja a kártya is,probáltam 300-400w táppal is semmi.Visszavittem oda ahol vettem ott müködött.A régi kártyát visszatettem azzal minden oké.Alaplap Bios frissítve.Az alaplap hibakódja 2b:invoke video bios.Legalább is eddig jut el.

A gépem:
Abit kv8 pro az alaplap,Athlon64 3ooo+ proci, 1gb ram.

Előre is köszönöm a segitséget. :)

#770 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 20:44

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 7:44

Mivel és meddig tesztelted amemóriákat? Hibát egyszem hibázó cella is okozhat. Bár annak kicsi a valószínűsége, hogy minden indításkor ugyanaz az adattartalom kerüljön oda, hacsak nem a memória legeleje, (ahova az IRQ-tábla is kerül, bár ennek sérülését jelzi a lap-ha jelzi..) amit a memtetst nem ér el tesztelésre, tehát én erre gondolok, de ez is kizárható a két modul egyenkénti használatával, tehát ez inkább lapkakészlet vagy memória oldaláról inkompatibilitás a másik felé-persze ez az egész félig-meddig sötétben tapogatózás. Memtest86-ot, vagy goldmemory-t fél-egy napig kell futtatni, ha ennyi idő alatt nem talál hibát, akkor talán hibátlan a RAM, kivéve azt az említett első 64k-t.

memtest86-al próbálgattam több órát..De a ramhibának amúgy meg ellent mond,hogy az ati chipes kártyákkal miért nem létezik semmi habajeenség??

Szerkesztette: reddragon 2008. 03. 20. 20:45 -kor

#771 Felhasználó inaktív   MAVo_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 15:16

Üdv. újra!

A problémám a következő: Zene hallgatásnál, teljesen mindegy, milyen programmal az esetek 50%-ban úgy indul el a zene, vagy csak szimplán a hang (pl. film esetében), hogy berecseg, de úgy, hogy a zenét/hangot teljesen elnyomja, csak az égtelen nagy recsegést lehet hallani, ha újraindítom -pl. a filmet-, akkor vagy ue., vagy teljesen jó. Szal' jól elvagyok vele. Néha zene közben is berecseg.

Gigabyte DS4 rev. 2.0 lapom van, legújabb BIOS-al, c2d e8200, 2x2G 800mhz Corsair, VX 550W corsair, evga 9600 gt.

Amit biztosan állíthatok:
-Nem a codec-ekkel van baj.
-Nem a lejátszókkal
-Nem a kimeneti eszközzel (fejhallgató)
-Nem a windows-al (XP)
Alaplapi integrált kártyám van, ha azt használtam le is fagyott a gép, a recsegéssel együtt. Letiltottam, majd belepakoltam az alaplapba egy régi SB Live! 5.1-et, azzal vagyok most, recseg. ---> Valószínűleg nem ezekkel van a baj.
Most a Live!-on lehet, hogy nem a legújabb driver-ek vannak, de az előző gépemen ue. a hangkari, ue-el a driverrel teljesen jól működött. ---> Vsz, nem ezzel van a baj.

Hát akkor vajon mivel lehet?  :think:
A gép teljesen új, ötletem sincs.

Szerkesztette: MAVo_ 2008. 03. 22. 15:19 -kor

Gigabyte GA-P35-DS4 rev. 2.0, C2D E8200 2.66GHz @ 3,2GHz, eVGA 9600GT SC 512Mb GDDR3 256bit,
Corsair TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz CL5, 1x300G Seagate - 1x500G Samsung SATAII, ASUS DRW-1814BL, Corsair VX550W, Coolermaster RC-331-Elite.

#772 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 16:25

Idézet: MAVo_ - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 15:16

Üdv. újra!

A problémám a következő: Zene hallgatásnál, teljesen mindegy, milyen programmal az esetek 50%-ban úgy indul el a zene, vagy csak szimplán a hang (pl. film esetében), hogy berecseg, de úgy, hogy a zenét/hangot teljesen elnyomja, csak az égtelen nagy recsegést lehet hallani, ha újraindítom -pl. a filmet-, akkor vagy ue., vagy teljesen jó. Szal' jól elvagyok vele. Néha zene közben is berecseg.

Gigabyte DS4 rev. 2.0 lapom van, legújabb BIOS-al, c2d e8200, 2x2G 800mhz Corsair, VX 550W corsair, evga 9600 gt.

Amit biztosan állíthatok:
-Nem a codec-ekkel van baj.
-Nem a lejátszókkal
-Nem a kimeneti eszközzel (fejhallgató)
-Nem a windows-al (XP)
Alaplapi integrált kártyám van, ha azt használtam le is fagyott a gép, a recsegéssel együtt. Letiltottam, majd belepakoltam az alaplapba egy régi SB Live! 5.1-et, azzal vagyok most, recseg. ---> Valószínűleg nem ezekkel van a baj.
Most a Live!-on lehet, hogy nem a legújabb driver-ek vannak, de az előző gépemen ue. a hangkari, ue-el a driverrel teljesen jól működött. ---> Vsz, nem ezzel van a baj.

Hát akkor vajon mivel lehet?  :think:
A gép teljesen új, ötletem sincs.

Szerintem az alaplap pci bus vezérlőjével van baj.Lehet a driver is rossz de lehet hardveres baj..Legjobb ha megnézed másik lappal vagy visszaviszed hogy nézzék meg.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#773 Felhasználó inaktív   MAVo_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 16:52

Ezt a pci bus vezérlőt, nem lehet valahogy szoftveresen letesztelni?
Nincs sok kedvem ki-beszerelgetni, rohangálni feleslegesen... :confused:

Egyébként a világ legrohadtabb dolga összeszerleni egy sz.gépet, én annyit szívtam vele, mint egy viziló.
NA, de ez már egy másik téma...

Szerkesztette: MAVo_ 2008. 03. 22. 16:54 -kor

Gigabyte GA-P35-DS4 rev. 2.0, C2D E8200 2.66GHz @ 3,2GHz, eVGA 9600GT SC 512Mb GDDR3 256bit,
Corsair TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz CL5, 1x300G Seagate - 1x500G Samsung SATAII, ASUS DRW-1814BL, Corsair VX550W, Coolermaster RC-331-Elite.

#774 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 07:38

Idézet: MAVo_ - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 17:52

Ezt a pci bus vezérlőt, nem lehet valahogy szoftveresen letesztelni?
Nincs sok kedvem ki-beszerelgetni, rohangálni feleslegesen... :confused:

Egyébként a világ legrohadtabb dolga összeszerleni egy sz.gépet, én annyit szívtam vele, mint egy viziló.
NA, de ez már egy másik téma...

Én nem tudok róla, h lehetne vh tesztelni szoftosan, legalábbis én még nem láttam ilyen prgt, bár manapság kitudja... De én is inkább garival v kukával próbálkoznék... :think:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#775 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 16:07

Sziasztok!

Nem tudom ennek pontosan hol lenne a helye, ezért itt probe-álkozom.

Mi lehet az oka annak, hogy a gép alapban (idle) 53-55 fokon megy. Semmi nem hajtja a procit.

Az Asus Probe az alábbit mutatja:

Kép

A konfig: ASUS P4P800SE / P4 Celeron 2.4GHz

Kicsit fosok, hogy valami komolyabb (alaplapi) probléma lesz. Talán egy szenzor, vagy... nem tudom... akkor felhúzom magam az első fára  :fear:
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#776 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 16:34

Idézet: NickBeat - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 16:07

Sziasztok!

Nem tudom ennek pontosan hol lenne a helye, ezért itt probe-álkozom.

Mi lehet az oka annak, hogy a gép alapban (idle) 53-55 fokon megy. Semmi nem hajtja a procit.

Az Asus Probe az alábbit mutatja:

Kép

A konfig: ASUS P4P800SE / P4 Celeron 2.4GHz

Kicsit fosok, hogy valami komolyabb (alaplapi) probléma lesz. Talán egy szenzor, vagy... nem tudom... akkor felhúzom magam az első fára  :fear:

prescott procik ilyenek teljesen normális havernál 60 fok is lesz ha sokat játszik..
Hádédész..

#777 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 17:18

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 16:34

prescott procik ilyenek teljesen normális havernál 60 fok is lesz ha sokat játszik..

Az szép... :( De alapból normális lenne az 50egynehány fok?

A 18 ezres fordulatszámra esetleg van valami ötleted?
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#778 Felhasználó inaktív   MAVo_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 18:19

Úgy tűnik rendbe jöttem...
Felpakoltam a Vista-t, és minden egyéb driver-t, eddig minden oké.
*Kop-kop*

Szerkesztette: MAVo_ 2008. 03. 23. 18:21 -kor

#779 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 20:39

Idézet: NickBeat - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 17:18

Az szép... :( De alapból normális lenne az 50egynehány fok?

A 18 ezres fordulatszámra esetleg van valami ötleted?

2.4 cerka D nél nekem is annyi, azé mondom normális ez, vagy 4 éve igy működik nekem  pedig nem is a gyári hűtőjével hanem egy fokkal jobb  ac alpine 4 el...Az asus monitorrozóprogiját meg felejsd el normális hibanélküli verziót életembe nemláttam pedig volt 20 asus lapom minimum...

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 23. 20:39 -kor

Hádédész..

#780 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 20:49

Gigabyte 965PDS3P lapomban is valami 600 ezret pörög a hyper tx a speedfan szerint, ha tényleg ennyit pörögne, már rég fölszállt volna. Szerintem rá se ránts :Đ
Everest viszont rendesen kiírja, gondolhatod, hogy köze nincs ehhez az értékhez (leginkább 1000 alatt pörög, főleg mióta abbahagytam a boincolást)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »