HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 30. 10:38

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 11:21

Akkor nem valószínű, hoyg ott ugrott meg, hacsak a bemeneti fokozata nem problémás.

Én meg már azt hittem, hogy pont az lenne a baj, hogy nem földelt a tápdugója. Látszik, hogy mennyit értek az elektronikához. :)
Egyébként mi ez a földhurok dolog? A szavakat külön mazsolázgatva ...esetleg két külön elektronyos berendezés földelése "összeér"?

Egyébként köszönöm szépen az eddigi segítséged! Indulok haza, és kiderítem a gaz kondi kilétét.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#942 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 10:50

Idézet: CAC - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 10:38

Én meg már azt hittem, hogy pont az lenne a baj, hogy nem földelt a tápdugója. Látszik, hogy mennyit értek az elektronikához. :)
Egyébként mi ez a földhurok dolog? A szavakat külön mazsolázgatva ...esetleg két külön elektronyos berendezés földelése "összeér"?

Egyébként köszönöm szépen az eddigi segítséged! Indulok haza, és kiderítem a gaz kondi kilétét.

Ha má meglesed azt is nézd meg hogy a ház távtartói és a lap csavar helyei egy helyen vannak e.Mostanába egyretöbb móka jön ide is hogy valaki egy vagy több távtartót rossz helyen hagy az meg összezár valamit.Mondjuk remélem nem ez a kondihalál okozója.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#943 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 15:48

Megnéztem. Ennek a háznak olyan a tálcája, hogy nem kis menetes sárgaréz távtartók vannak rajta, hanem a tálca anyaga púposodik ki a csavarhelyeknél. Ragasztottam mindegyikhez egy kis szigetelő alátétet. Elméletileg az alaplap testelése így még megvalósul a csavarokon keresztül.

A kondikon csak annyit látok, hogy 100 mikrofarádosok és 16V...basszus...régebben még el tudtam volna olvasni a típusjelzését, de most öszefolyik. Ez baj? :) ...valami CMH-t látok még.

Egyébként eszembe jutott még valami. Ugyebár az eredeti kaszniból lusta voltam kiszedni a satás hdd-t. Az új házból kapta a tápot és a sata csati is ebbe volt bekötve, viszont a másik házhoz testelt (igaz az nem volt bedugva sehova se).
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#944 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 18:11

Sziasztok!

Kb. két hete írtam már a problémámról! A gépem pár perc használat után lefagy! Akkor még a tápra meg az alaplapra gyanakodtam, és a hozzászólások is ebben erősítettek meg! Viszont többszöri csere-bere után is fenn áll a probléma! Sikerült rájönnöm hogy a nettel van a gebasz! Amint rádugom a patchkábelt és elkezdek netezni - akár játék, vagy csak letöltés - pár perc után lefagy! Se alt+ctrl+del, se semmi! Nem reagál... Ha nem csatlakozok a netre órákon keresztül is elmegy, hiba nélkül! Gondoltam az integrált hálókártya okozza... Fogtam egy usb-s adaptert, hogy megkerüljem a hiba forrását, de így is lefagyott pár perc után! :s Remélem valaki tud megoldást a problémámra, mert kezdek kibukni! :) Ja routeren keresztül kapom a netet, másik 3 gép mellett, ebből 1 kábelen, kettő wifi-n. Hasonló hiba egyiken sem jelentkezett... Az alaplapom egy kb. kétéves Asrock 775 i945gz, a proci meg egy 3,2 GHz-s Celeron. Előre is köszönöm a segítséget!

#945 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 20:47

Idézet: Freakydave85 - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 18:11

Sziasztok!

Kb. két hete írtam már a problémámról! A gépem pár perc használat után lefagy! Akkor még a tápra meg az alaplapra gyanakodtam, és a hozzászólások is ebben erősítettek meg! Viszont többszöri csere-bere után is fenn áll a probléma! Sikerült rájönnöm hogy a nettel van a gebasz! Amint rádugom a patchkábelt és elkezdek netezni - akár játék, vagy csak letöltés - pár perc után lefagy! Se alt+ctrl+del, se semmi! Nem reagál... Ha nem csatlakozok a netre órákon keresztül is elmegy, hiba nélkül! Gondoltam az integrált hálókártya okozza... Fogtam egy usb-s adaptert, hogy megkerüljem a hiba forrását, de így is lefagyott pár perc után! :s Remélem valaki tud megoldást a problémámra, mert kezdek kibukni! :) Ja routeren keresztül kapom a netet, másik 3 gép mellett, ebből 1 kábelen, kettő wifi-n. Hasonló hiba egyiken sem jelentkezett... Az alaplapom egy kb. kétéves Asrock 775 i945gz, a proci meg egy 3,2 GHz-s Celeron. Előre is köszönöm a segítséget!

Windows újratelepítés volt?
Ha nem, ezt is meg kéne próbálni.
Ha ez sem segít, akkor alaplapi hiba(Kondenzátorok rendben? Integrált LAN és USB portok környéke normális? Pendrive használatakor(lehtőleg az "usb-s adapter" esetén használt porton próbálva másolás oda-vissza 5-10 percig) működik a gép rendesen(ha igen, akkor szoftveres)?)
Mégvalami: Nincs valami nem kellő TCP/IP szolgáltatás/ügyfél/protokoll telepítve és bepipálva?(A kapcsolat tulajdonságainál láthatod(a TCP/IP protokoll fölött/alatt))
Hibaüzenet nincs, csak fagyás?

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 02. 21:40 -kor

#946 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 01:05

Jaja... volt format vagy háromszor is! Ja és egyszer windows telepítés közben is lefagyott, előtte meg a bootolás közben! Minden alkalommal rá volt kötve a hálózatra. Kondenzátorok látszólag rendben vannak, semmi elváltozás. Bár nem vagyok túl nagy szaki de szerintem az integrált csatik körül sincs semmi különleges... Usb-t tesztelni pillanatnyilag nem tudom... De szerzek flash drive-ot és megnézem azt is, bár alapjáraton integrált hálókártyát nyúzom, az adapter csak kétségbeesett próbálkozás volt... TCP/IP beállításokon nem változtattam, most is ugyanúgy van ahogy volt. Pár hónapja merült fel először a probléma, akkor egy restart még segített, utána ment a gép gond nélkül, majd kb. 1 hónapja éjszaka futott a torrent, reggel hazaértem melóból, se kép se hang, reset, és azóta fagy orrba-szájba... :( Most este dobtam rá egy másik hálókártyát pechemre ugyanaz a Realtek 8193 típus ami az alaplapra is integrálva lett... azt telepíteni se tudtam, fagyott... Szereztem egy SMC-s kártyát, azt sikerült telepíteni, de 10-15 perc netezés után lefagyott... Hibaüzenet nincs... Szimplán lefagy, nem reagál semmire... Csak a kikapcsra meg a reset-re! Lehet hülye kérdés de ki tudom valahogy iktatni az integrált hálókártyát? Letiltani nem hagyja mert windows szerint elengedhetetlen a számítógép indításához.... Márpedig szereintem ott lesz a gebasz, de már abszolút tanácstalan vagyok... :( Köszönöm előre is!

#947 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 02:20

Idézet: Freakydave85 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 1:05

Jaja... volt format vagy háromszor is! Ja és egyszer windows telepítés közben is lefagyott, előtte meg a bootolás közben! Minden alkalommal rá volt kötve a hálózatra. Kondenzátorok látszólag rendben vannak, semmi elváltozás. Bár nem vagyok túl nagy szaki de szerintem az integrált csatik körül sincs semmi különleges... Usb-t tesztelni pillanatnyilag nem tudom... De szerzek flash drive-ot és megnézem azt is, bár alapjáraton integrált hálókártyát nyúzom, az adapter csak kétségbeesett próbálkozás volt... TCP/IP beállításokon nem változtattam, most is ugyanúgy van ahogy volt. Pár hónapja merült fel először a probléma, akkor egy restart még segített, utána ment a gép gond nélkül, majd kb. 1 hónapja éjszaka futott a torrent, reggel hazaértem melóból, se kép se hang, reset, és azóta fagy orrba-szájba... :( Most este dobtam rá egy másik hálókártyát pechemre ugyanaz a Realtek 8193 típus ami az alaplapra is integrálva lett... azt telepíteni se tudtam, fagyott... Szereztem egy SMC-s kártyát, azt sikerült telepíteni, de 10-15 perc netezés után lefagyott... Hibaüzenet nincs... Szimplán lefagy, nem reagál semmire... Csak a kikapcsra meg a reset-re! Lehet hülye kérdés de ki tudom valahogy iktatni az integrált hálókártyát? Letiltani nem hagyja mert windows szerint elengedhetetlen a számítógép indításához.... Márpedig szereintem ott lesz a gebasz, de már abszolút tanácstalan vagyok... :( Köszönöm előre is!

Akkor alaplap hiba, hacsak nem fertőzöd/rontod el egy programmal telepítés után mindig újra a Windowsod.
Déli híd hűtése rendben? Rövidzárlat nincs?
Esetleg BIOS frissítés/LAN driver frissítés...bár nem hiszem, hogy segít.
Szerintem csak alaplapcsere fog akkor segíteni(ha garanciális).
Integrált LAN-t egyébként, ha a BIOS-ban van ilyen opció, onnan érdemes tiltani, ha nincs, akkor az eszközkezelőben hálózati kártyák alatt található eszközre jobb egérgombbal való kattintásra megjelenő menűben a letiltást kell választani.
Én még olyat nem hallottam, hogy így nem engedte, ha mégis így van(friss Windows-zal), az külön egy jelentős hiba(bár nem ismerem az Asrock alaplapok lelkivilágát), de felettébb érdekes hogy a gép szerint szűkséges a rendszerindításoz.
Ha külön telepítetted fel az alaplapi LAN drivert, akkor próbáld az eltávolítást a vezérlőpult programok hozzáadásából(ha van ilyen bejegyzés), továbbá a hálózattal kapcsolatos programokat is próbáld eltávolítani. Továbbá meglehetősen valószínűtlen, hogy a Realtek 8193-tól a számítógépek fagynának, akár külön kártyán, akár integrálva is van.
Szerintem ez sem fog segíteni(ha tudod egyáltalán tiltani), mert USB-s csatolóról és PCI/PCIE(nem írtad melyik, de mindegy) LAN-kártyáról is fagy, úgy hogy az integrált LAN nincs bekötve, pedig így más LAN csatlakoztatása nélkül állítólag nem fagy.
Ha nem telepítesz fel mindig Windows újratelepítéskor valami hibás/fertőzött programot, akkor az alaplapod 90%, hogy hibás.

#948 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 06:55

Idézet: Freakydave85 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 2:05

Az a hálókártya inkább 8139 lesz és a windows-nak mániája ragaszkodni hozzá (szolgáltatások fogják), ezért csak a hálózati kapcsolatoknál tiltható, de célszerűbb BIOS-ban tiltani. Két dolgot próbálj még ki: USB port-ok tápellátásáért felelős tüskepárokon a kalap áthelyezése (ha készenléti 5V-on volt, akkor 5V-ra, ha 5V-on volt, akkor készenlétire). Érdemes volna a CMOS elem állapotát ellenőrizni, vagy élből cserélni és egy BIOS frissítést megejteni utolsó eshetőségként. A BIOS beállításait célszerű átnézni. Egy téma a sok ilyesmi közül: klatty
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#949 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 00:06

Sziasztok megint!

Végre volt egy kis időm, és kipróbáltam amiket tanácsoltatok! Sajnos nem sok sikerrel... :( Didyman, ott a pont, valóban 8139-es a hálókártya! :) Gyorsan le is tiltottam BIOS-ból, kalapot átraktam 5V-ról készenléti 5V-ra, PCI-os hálókártya be, de fél óra után lefagyott... Kiszedtem a hálókarit, bekapcs és órákig nyomtam a gépet fagyás nélkül! Déli híd normál hőmérséklete nem tudom milyen érték kellene hogy legyen, de a hűtőbordán, ami rajta van, közvetlen fagyás után simán megsütnék 2-3 tükörtojást... Ezzel szemben az északi híd bordája majdnem teljesen hideg! Nem értek hozzá, lehet így normális... :s Nem sok esélyt látok rá, hogy valaha is használni lehet majd ezt az alaplapot, de ha bármi okosat tudtok írjatok! Eddigi segítségeteket pedig nagyon szépen köszönöm! Üdv!

#950 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 01:41

Idézet: Freakydave85 - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 0:06

Sziasztok megint!

Végre volt egy kis időm, és kipróbáltam amiket tanácsoltatok! Sajnos nem sok sikerrel... :( Didyman, ott a pont, valóban 8139-es a hálókártya! :) Gyorsan le is tiltottam BIOS-ból, kalapot átraktam 5V-ról készenléti 5V-ra, PCI-os hálókártya be, de fél óra után lefagyott... Kiszedtem a hálókarit, bekapcs és órákig nyomtam a gépet fagyás nélkül! Déli híd normál hőmérséklete nem tudom milyen érték kellene hogy legyen, de a hűtőbordán, ami rajta van, közvetlen fagyás után simán megsütnék 2-3 tükörtojást... Ezzel szemben az északi híd bordája majdnem teljesen hideg! Nem értek hozzá, lehet így normális... :s Nem sok esélyt látok rá, hogy valaha is használni lehet majd ezt az alaplapot, de ha bármi okosat tudtok írjatok! Eddigi segítségeteket pedig nagyon szépen köszönöm! Üdv!

Akkor próbáld meg a déli hidat valamivel hűteni(veszteni nem veszíthetsz)!
Az USB átrakást az USB hálózati csatolóval való problémával kapcsolatban gondolta valószínűleg didyman(nem a PCI-ossal).

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 05. 01:43 -kor

#951 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 09:35

Sziasztok!

Van 2*2*1GB GEIL ULTRA KIT a gépben. Alaplap Gygabyte GA-P35-DS4, Proc: Q6600@2400MHz, ASUS 8600 GT VGA.

A lap 2 napos, a többi 3 hónapos cucc. (A Lap azért új, mert az előző ASUS P5K Premium lap egy memtest86 tesztet követően BIOS hibára utalva nem akart elindúlni...(és azóta se megy))

Beszereltem az új lapot, majd egy program telepítésénél újraindúlt a gép. Nekiláttam a memtest86-al tesztelni a memókat:

eredmény:
- 1 memóriamodul a gépbe (bármelyik memória egyedül):
kép 1
- 2 memória a gépbe (bármelyik 2 modul, bármelyik dual csatornába):
kép 2
- 4 memória a gépbe (először ez kb 1 perc után):
kép 3
majd ez 2 perc után:
kép 4
majd ez kb 30 perc után:
kép 5

valaki legyen szíves segítsen nekem értelmezni a képen látottakat, mert elég láma vagyok hozzá, bár annyi kiderült, hogy valami nem oké... :nem:

Nincs tuningolva semmi a gépen.

Köszönöm!

Szerkesztette: windydigital 2008. 05. 08. 09:42 -kor

#952 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 22:40

Idézet: windydigital - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 9:35

Sziasztok!

Van 2*2*1GB GEIL ULTRA KIT a gépben. Alaplap Gygabyte GA-P35-DS4, Proc: Q6600@2400MHz, ASUS 8600 GT VGA.

A lap 2 napos, a többi 3 hónapos cucc. (A Lap azért új, mert az előző ASUS P5K Premium lap egy memtest86 tesztet követően BIOS hibára utalva nem akart elindúlni...(és azóta se megy))

Beszereltem az új lapot, majd egy program telepítésénél újraindúlt a gép. Nekiláttam a memtest86-al tesztelni a memókat:

eredmény:
- 1 memóriamodul a gépbe (bármelyik memória egyedül):
kép 1
- 2 memória a gépbe (bármelyik 2 modul, bármelyik dual csatornába):
kép 2
- 4 memória a gépbe (először ez kb 1 perc után):
kép 3
majd ez 2 perc után:
kép 4
majd ez kb 30 perc után:
kép 5

valaki legyen szíves segítsen nekem értelmezni a képen látottakat, mert elég láma vagyok hozzá, bár annyi kiderült, hogy valami nem oké... :nem:

Nincs tuningolva semmi a gépen.

Köszönöm!

Ez azt mutatja, hogy szerinte mind a négy modul hibás, közülük kettő szinte minden bitjén.
A négy GEIL modulból 2-2 100%, hogy különbözik.
Ugye csináltál az egyes memóriák be/áthelyezése/kivétele után BIOS resetet(ha nem, ez is jó esélyjel hibát okoz)?
Milyen órajelen, milyen időzítések és feszültség mellett mennek BIOS szerint?
Milyen az egyik pár, és milyen a másik gyári órajele, időzítései és feszültsége?
BIOS-ban különböző modulok esetén ezeket sokszor manuálisan kell az adott téren leggyengébb modul alapján beállítani.
Valószínű, hogy ha a 4 db modul betétele esetén a 0-ás és 2-as slotba rakott modulokat az 1-es és 3-es slotba raknád, az 1-es és 3-es slotba rakottakat meg a 0-ás és 2-as ba, kevesebb hibád lenne, netán lenne min. 2 hibátlan modulod is, mert a 0-ás és 2-as slotba rakott lehet, hogy többet tud, a gép pedig a 0-ás slotban lévő RAM alapján működik.
Légyszíves írd le, mert nem írtad, melyik slot(ok)ban vannak az újabb, melyik(ek)ben a régebbi modulok, melyik milyen órajelet, időzítéseket tud milyen feszültség mellett.
Figyelem! A legtöbb 1066MHz-es modul csak az 1,8V-nál magasabb feszültségen működik helyesen(nézd meg a tiéd milyen), így ilyenkor a memóriaszorzó emelésén kívűl a feszültséget is emelni kell manuálisan!
Lehetőleg olyan képet közölj, ahol legalább egy-három órát futott a teszt és előtte volt BIOS reset!
Ha a behelyezések utáni BIOS reset után a 2-2 összetartozó modulból egyszerre kizárólag egy összetartozó pár működése esetén(két modul), vagy  méginkább egyesével tesztelve is hibát jelez a RAM gyártó által megadott feszültségen, akkor érvényesíthető lehet a garancia.
Az egymodulos(kép 1) tesztedben szereplő RAM, ha az üzembehelyezést követően volt BIOS reset, éa jó feszültséggel működik, akkor hibás.
Nem érte a RAM-okat túlfeszültség?

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 08. 23:09 -kor

#953 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 07:29

2 teljesen egyforma KIT-ről van szó. egyszere lettek véve, ugyanazon kereskedőtöl. Egyformák.
BIOS reset volt , de nem midegyik teszt elött. Voltak tesztelve másik lapba is, ott is hibákat írt ki.
2,1V-t kellene adni neki és úgy volna az időzítés 4-4-4-12, de ha egy picit is emelek a feszen, akkor el sem indul a cucc.
Alapon kapnak 1,87V-t, és így 5-5-5-18 az időzítés.

#954 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:09

Idézet: windydigital - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 7:29

2 teljesen egyforma KIT-ről van szó. egyszere lettek véve, ugyanazon kereskedőtöl. Egyformák.
BIOS reset volt , de nem midegyik teszt elött. Voltak tesztelve másik lapba is, ott is hibákat írt ki.
2,1V-t kellene adni neki és úgy volna az időzítés 4-4-4-12, de ha egy picit is emelek a feszen, akkor el sem indul a cucc.
Alapon kapnak 1,87V-t, és így 5-5-5-18 az időzítés.

Akkor vidd vissza a T. "Kereskedő"-höz, hogy ezek a RAM-ok szemétnek minősülnek.

#955 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:37

Sziasztok!

Megint én... Asrock alaplap fagyott valószínű ugye déli híd hűtése miatt... Felejtős...
Ma hozták ki az új alaplapom, egy Asus P5KC-t... Az új alaplap ugye már 24 pin-es csatival van, bár elméletileg megy úgy is, ha 20 pines tápot nyomok rá és a négy szélső tüske szabadon marad! Hát ez nem akart menni! Táp műkszik, alaplap feszültség alatt de semmi... Elszaladtam gyorsan 20-24pin-es átalakítóért, mert hát csak olcsóbb, mint egy új táp... Rádugtam, nekifekszek, hogy jajj de jó lesz... Semmi! 350 W-os ATX-es táp... Lehúztam mindent, csak a VGA-kártya + a proci maradt a lapon! Bármilyen meglepő, de az eredmény megint nulla... Ez alatt azt értem, h bekapcsol a gép HDD LED a ház elején 2-3 másodpercig világít (ha azt rajtahagyom), a power led anno "ibolyakéken" világított, most egy pillanatra se villan fel, pedig szerintem jó helyre kötöttem a kábelt! Ezen kívül viszont semmi se történik... A monitor no signal-t jelez és narancssárgára vált a LED-je! Hiába áramtalanítok, szedem ki az elemet, jumperelek, majd vissza az egész, nem láttam még semmit a POST-ból! Bár lehet én vagyok a béna, de leírásában is azt írja: Tápkábel ki, elem ki, jumper átrak 5-10 mp-re, majd jumper vissza, elem vissza, tápkábel vissza és bekapcs! Neten olvastam valahol hogy a jumper átrakása után adjak neki áramot, dugjam rá a tápkábelt majd szedjem le és jumpereljem vissza! Így se meg úgy se történt semmi! VGA-t cseréltem, azzal sincs kép, procit is cseréltem próba képp, semmi! A merevlemezt is cseréltem, bár nem hiszem hogy szükséges lett volna... Semmi! Ki vagyok nagyon! Bocs a hosszú comment-ért de gondoltam leírom részletesen, hátha tudtok segíteni! Ja a táp egy 350 W-os noname, természetesen ezt is cseréltem, sajna csak egy 350 W-os Codegen volt kéznél! Létezik, hogy selejtes alaplapot kaptam, vagy hogy ez a táp kevés lenne egy darab alaplaphoz, egy procihoz meg egy VGA-kártyához? POST-ot látnám winchester nélkül is, ugye? Mégegyszer elnézést az oldalas rizsáért, de tényleg ki vagyok borulva.... Előre is köszi! Sziasztok!

#956 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:46

Ja elfeljtettem írni (hátha fontos), hogy nem sípol a gép! Mert ugye ha a VGA-kártya okés, sípol egyet és megy tovább... De nem! Próbaképp elindítottam RAM nélkül... vinnyogott ahogy illik! Szóval sztem a speaker-t is jó helyre kötöttem!

#957 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:59

Elméletileg megtaláltam a hiba okát! Ezzel kellett volna kezdenem! Megnéztem asus oldalát! :p
Az 1 giga RAM ami két évvel ezelőtt drágább volt mint most az ugyanekkora ddr3 csak 533MHz-s...
Az alaplap meg csak 667MHz-től támogatja a DDR2-t! Gyorsan ki is próbálom!
Sziasztok!

#958 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:31

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 14:09

Akkor vidd vissza a T. "Kereskedő"-höz, hogy ezek a RAM-ok szemétnek minősülnek.

Úgy látszik, hogy megoldódik a probléma... kop-kop...
Egy BIOS frissítés és egy hoszas kombinálásokkal egybefüzött Memtest, mogoldotta a hiba kiszűrését:
1 modul hibás a többi nem.
Sikerült plusz voltot adni a memóknak és a késleltetést is beállítani, így kiszűrtem a hibás memót.
Köszönöm a segítségeket, remélem ebben a témában nem kell többet igénybe venni..  :)

#959 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 09. 23:51

Szerintetek ez normális? :think: A magok hőmérsékletét nézzétek!

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1210373508.jpg

#960 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 10. 18:10

Idézet: Warton - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 0:51

Szerintetek ez normális? :think: A magok hőmérsékletét nézzétek!

Ne foglalkozz vele, ha nem fagy, nem forró, nem hideg aborda, akkor rendben van.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.