Idézet: windydigital - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 9:35
Sziasztok!
Van 2*2*1GB GEIL ULTRA KIT a gépben. Alaplap Gygabyte GA-P35-DS4, Proc: Q6600@2400MHz, ASUS 8600 GT VGA.
A lap 2 napos, a többi 3 hónapos cucc. (A Lap azért új, mert az előző ASUS P5K Premium lap egy memtest86 tesztet követően BIOS hibára utalva nem akart elindúlni...(és azóta se megy))
Beszereltem az új lapot, majd egy program telepítésénél újraindúlt a gép. Nekiláttam a memtest86-al tesztelni a memókat:
eredmény:
- 1 memóriamodul a gépbe (bármelyik memória egyedül):
kép 1
- 2 memória a gépbe (bármelyik 2 modul, bármelyik dual csatornába):
kép 2
- 4 memória a gépbe (először ez kb 1 perc után):
kép 3
majd ez 2 perc után:
kép 4
majd ez kb 30 perc után:
kép 5
valaki legyen szíves segítsen nekem értelmezni a képen látottakat, mert elég láma vagyok hozzá, bár annyi kiderült, hogy valami nem oké... :nem:
Nincs tuningolva semmi a gépen.
Köszönöm!
Ez azt mutatja, hogy szerinte mind a négy modul hibás, közülük kettő szinte minden bitjén.
A négy GEIL modulból 2-2 100%, hogy különbözik.
Ugye csináltál az egyes memóriák be/áthelyezése/kivétele után BIOS resetet(ha nem, ez is jó esélyjel hibát okoz)?
Milyen órajelen, milyen időzítések és feszültség mellett mennek BIOS szerint?
Milyen az egyik pár, és milyen a másik gyári órajele, időzítései és feszültsége?
BIOS-ban különböző modulok esetén ezeket sokszor manuálisan kell az adott téren leggyengébb modul alapján beállítani.
Valószínű, hogy ha a 4 db modul betétele esetén a 0-ás és 2-as slotba rakott modulokat az 1-es és 3-es slotba raknád, az 1-es és 3-es slotba rakottakat meg a 0-ás és 2-as ba, kevesebb hibád lenne, netán lenne min. 2 hibátlan modulod is, mert a 0-ás és 2-as slotba rakott lehet, hogy többet tud, a gép pedig a 0-ás slotban lévő RAM alapján működik.
Légyszíves írd le, mert nem írtad, melyik slot(ok)ban vannak az újabb, melyik(ek)ben a régebbi modulok, melyik milyen órajelet, időzítéseket tud milyen feszültség mellett.
Figyelem! A legtöbb 1066MHz-es modul csak az 1,8V-nál magasabb feszültségen működik helyesen(nézd meg a tiéd milyen), így ilyenkor a memóriaszorzó emelésén kívűl a feszültséget is emelni kell manuálisan!
Lehetőleg olyan képet közölj, ahol legalább egy-három órát futott a teszt és előtte volt BIOS reset!
Ha a behelyezések utáni BIOS reset után a 2-2 összetartozó modulból egyszerre kizárólag egy összetartozó pár működése esetén(két modul), vagy méginkább egyesével tesztelve is hibát jelez a RAM gyártó által megadott feszültségen, akkor érvényesíthető lehet a garancia.
Az egymodulos(
kép 1) tesztedben szereplő RAM, ha az üzembehelyezést követően volt BIOS reset, éa jó feszültséggel működik, akkor hibás.
Nem érte a RAM-okat túlfeszültség?
Szerkesztette: dababa 2008. 05. 08. 23:09 -kor