Idézet: Freakydave85 - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 15:37
Megint én... Asrock alaplap fagyott valószínű ugye déli híd hűtése miatt... Felejtős...
Ma hozták ki az új alaplapom, egy Asus P5KC-t... Az új alaplap ugye már 24 pin-es csatival van, bár elméletileg megy úgy is, ha 20 pines tápot nyomok rá és a négy szélső tüske szabadon marad! Hát ez nem akart menni! Táp műkszik, alaplap feszültség alatt de semmi... Elszaladtam gyorsan 20-24pin-es átalakítóért, mert hát csak olcsóbb, mint egy új táp... Rádugtam, nekifekszek, hogy jajj de jó lesz... Semmi! 350 W-os ATX-es táp... Lehúztam mindent, csak a VGA-kártya + a proci maradt a lapon! Bármilyen meglepő, de az eredmény megint nulla... Ez alatt azt értem, h bekapcsol a gép HDD LED a ház elején 2-3 másodpercig világít (ha azt rajtahagyom), a power led anno "ibolyakéken" világított, most egy pillanatra se villan fel, pedig szerintem jó helyre kötöttem a kábelt! Ezen kívül viszont semmi se történik... A monitor no signal-t jelez és narancssárgára vált a LED-je! Hiába áramtalanítok, szedem ki az elemet, jumperelek, majd vissza az egész, nem láttam még semmit a POST-ból! Bár lehet én vagyok a béna, de leírásában is azt írja: Tápkábel ki, elem ki, jumper átrak 5-10 mp-re, majd jumper vissza, elem vissza, tápkábel vissza és bekapcs! Neten olvastam valahol hogy a jumper átrakása után adjak neki áramot, dugjam rá a tápkábelt majd szedjem le és jumpereljem vissza! Így se meg úgy se történt semmi! VGA-t cseréltem, azzal sincs kép, procit is cseréltem próba képp, semmi! A merevlemezt is cseréltem, bár nem hiszem hogy szükséges lett volna... Semmi! Ki vagyok nagyon! Bocs a hosszú comment-ért de gondoltam leírom részletesen, hátha tudtok segíteni! Ja a táp egy 350 W-os noname, természetesen ezt is cseréltem, sajna csak egy 350 W-os Codegen volt kéznél! Létezik, hogy selejtes alaplapot kaptam, vagy hogy ez a táp kevés lenne egy darab alaplaphoz, egy procihoz meg egy VGA-kártyához? POST-ot látnám winchester nélkül is, ugye? Mégegyszer elnézést az oldalas rizsáért, de tényleg ki vagyok borulva.... Előre is köszi! Sziasztok!
A 20/24 tűnek semmi jelentősége nincs a gép indulása szempontjából, ez nem old meg ilyen hibát. Az átalakító meg eleve kerülendő, plusz kontaktust hoz be a vezetékek közé, és ráadásul ettől nem lesz több odavezető szál, hiszen 20 drót jön továbbra is.

Súgó
A téma zárva.