HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 00:55

Ezt nemhiszem el, most megint a szétcsúszik a kép, majd újraindítja magát volt fél óra oblivon után. Múltkor 4 órát ment folyamatosan, és akkor nem volt. Tegnap is 3 órát arma-ztam, és nem volt. Most nyomtam egy memtestet, csak 1 kört vártam, 45 perc volt, semmi hiba. Aztán 15 perc artifakt mérés atitoollal, semmi hiba. 20 perc fullterhelés prime95-el mind2 magra, semmi hiba. Csak mindent egyszerre terhelve, akkor jön elő... vagy nem. Tök random, és ez rohadt idegesítő, bár nagyon valószínű hogy a northbridgel, és a hűtésével van probléma. Táp nem probléma, 450 w-s delta belsős asus, mellesleg a régi 360-as chiefteccel is ugyanez volt.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#982 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 04:33

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 0:55

Ezt nemhiszem el, most megint a szétcsúszik a kép, majd újraindítja magát volt fél óra oblivon után. Múltkor 4 órát ment folyamatosan, és akkor nem volt. Tegnap is 3 órát arma-ztam, és nem volt. Most nyomtam egy memtestet, csak 1 kört vártam, 45 perc volt, semmi hiba. Aztán 15 perc artifakt mérés atitoollal, semmi hiba. 20 perc fullterhelés prime95-el mind2 magra, semmi hiba. Csak mindent egyszerre terhelve, akkor jön elő... vagy nem. Tök random, és ez rohadt idegesítő, bár nagyon valószínű hogy a northbridgel, és a hűtésével van probléma. Táp nem probléma, 450 w-s delta belsős asus, mellesleg a régi 360-as chiefteccel is ugyanez volt.

Mi az, hogy szétcsúszik a kép(részletesebben)?
Van hibaüzenet/BSOD(a BSOD-t lehet, hogy csak akkor veszed észre, ha a vezérlőpult Rendszer-t megnyitva a Speciális fül Indítás és helyreállítás reszén a Beállítások-ra kattintva megjelenő ablakban kiveszed a pipát az Automatikus újraindítás elől(ha az Esemény bejegyzése a rendszernaplóba be van pipálva, akkor később, az újraindulás után is megnézheted az Eseménynapló-ból az üzenetet), majd sorban bezárod az ablakokat az OK-kal.

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 17. 04:34 -kor

#983 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 10:18

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 13:44

..........
Viszont az a kis borda ilyen leszorítós kampókkal van rögzítve, és nem tudom hogy lehetne más bordát odarakni, pedig kellene mert, jobb ha még hűvösebb. Valaki rakott már rá valami másféle hűtőt? Ha  igen milyet és hogy?
.........

Ehez kapsz kampós leszorítást is!
Üdv:Arsene

#984 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 11:49

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 5:33

Mi az, hogy szétcsúszik a kép(részletesebben)?
Van hibaüzenet/BSOD(a BSOD-t lehet, hogy csak akkor veszed észre, ha a vezérlőpult Rendszer-t megnyitva a Speciális fül Indítás és helyreállítás reszén a Beállítások-ra kattintva megjelenő ablakban kiveszed a pipát az Automatikus újraindítás elől(ha az Esemény bejegyzése a rendszernaplóba be van pipálva, akkor később, az újraindulás után is megnézheted az Eseménynapló-ból az üzenetet), majd sorban bezárod az ablakokat az OK-kal.

Ez sajnos nem olyan újraindulás. Az automatikus újraindítás kikapcsolása az első dologom volt telepítés után, és ez egyébként egy 64 bites angol vista. Néztem az eventsben, ilyen service nem tud kapcsolódni xy-ra xy okoknál komolyabb hívák nincsenek.

A szétesés az úgy meg, hogy ilyen szép kis 3d-s szeletekre esik szét, olyan mintha vastag vízszintes papírszeletekre rányomtatták volna a képet, és összekevenék. látszik magassága is a szeleteknek, ezért 3d, beakad a hang, majd 1-2 másopercen belül restart. De van amikor csak szimplán restart van, semmi szétesés, csak megy a játék, majd POST képernyő.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#985 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:15

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 11:18

Köszi, hát ez úgy néz ki, jó lesz, remélem nem lesz 1 órás szopás vele mint a régi alaplapomon egy hasonló bordával, amikor oldalról be kell abba a résbe csúsztatni egy nem egészen tökéletesen sikerült anyacsavart...

Szerkesztette: Sanyix 2008. 05. 17. 13:02 -kor

#986 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:41

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:49

.....
A szétesés az úgy meg, hogy ilyen szép kis 3d-s szeletekre esik szét, olyan mintha vastag vízszintes papírszeletekre rányomtatták volna a képet, és összekevenék. látszik magassága is a szeleteknek, ezért 3d, beakad a hang, majd 1-2 másopercen belül restart. De van amikor csak szimplán restart van, semmi szétesés, csak megy a játék, majd POST képernyő.

Másik vga driver?

#987 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:57

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 14:41

Másik vga driver?

Nem próbáltam, de gondolom downgradelni nem lehet, most meg a legújabb 8.4-es catalyst van fenn. De sztem ha driver gond lenne, és ki van kapcsolva az automatikus újraindítás, akkor egy kékhalálnak kéne jönnie, ami be is kerül a logba, de nem így van.

Bár az érdekes, hogy ezeknek a hibáknak a 80%-a oblivion közben fordul elő. Ezen kívül csak armed assault-al, és rail simulatorral terheltem max grafikán, több órát is(egyik se kis gépigényű játék), de csak arma-nál fordult elő 1x egy újraindulás graf szétesés nélkül, még a régi táppal.

hoppá a bios kicsit régi 2007/12 havi, a legújabb meg 2008/04/18-as (0406-os verzió vs 0808), és az egyik frissítésben van egy ilyen hogy: 3. fixed the issue that the system freezing when using some certain VGA card.
Bár nekem nem fagy, hanem újraindul, de próba cseresznye.

És a LAN driver se valam friss, aminek régebbi verziójával úgyhallottam szintén volt egy pár stabilitási probléma.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 05. 17. 14:20 -kor

#988 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 18:19

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 13:57

Nem próbáltam, de gondolom downgradelni nem lehet, most meg a legújabb 8.4-es catalyst van fenn. De sztem ha driver gond lenne, és ki van kapcsolva az automatikus újraindítás, akkor egy kékhalálnak kéne jönnie, ami be is kerül a logba, de nem így van.

Bár az érdekes, hogy ezeknek a hibáknak a 80%-a oblivion közben fordul elő. Ezen kívül csak armed assault-al, és rail simulatorral terheltem max grafikán, több órát is(egyik se kis gépigényű játék), de csak arma-nál fordult elő 1x egy újraindulás graf szétesés nélkül, még a régi táppal.

hoppá a bios kicsit régi 2007/12 havi, a legújabb meg 2008/04/18-as (0406-os verzió vs 0808), és az egyik frissítésben van egy ilyen hogy: 3. fixed the issue that the system freezing when using some certain VGA card.
Bár nekem nem fagy, hanem újraindul, de próba cseresznye.

És a LAN driver se valam friss, aminek régebbi verziójával úgyhallottam szintén volt egy pár stabilitási probléma.

Ha nem segít a BIOS frissítés:
Nézd meg a VGA borda hőmérsékletét!
Keress hibás kondenzátorokat az alaplapon(az eddig forró északi híd és a VGA környékén), és a VGA kártyán!
VGA tápcsatlakozók rendesen be vannak kötve(a táp külön ágán a kettő, ha kettő van)?
CPU tuning esetén a PCI-E órajel manuálisan 100MHz-re van állítva BIOS-ban?
Próbáld a VGA tesztet tovább futtatni, mint amennyi idő alatt le szokott fagyni játék közben a gép!
Egyébként, ha eltávolítod előtte az újabb VGA driver-t, akkor downgradelni is lehet, de nem valószínű, hogy értelme lenne(valószínűtlen, hogy segít).

#989 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 18:30

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 19:19

Ha nem segít a BIOS frissítés:
Nézd meg a VGA borda hőmérsékletét!
Keress hibás kondenzátorokat az alaplapon(az eddig forró északi híd és a VGA környékén), és a VGA kártyán!
VGA tápcsatlakozók rendesen be vannak kötve(a táp külön ágán a kettő, ha kettő van)?
CPU tuning esetén a PCI-E órajel manuálisan 100MHz-re van állítva BIOS-ban?
Próbáld a VGA tesztet tovább futtatni, mint amennyi idő alatt le szokott fagyni játék közben a gép!
Egyébként, ha eltávolítod előtte az újabb VGA driver-t, akkor downgradelni is lehet, de nem valószínű, hogy értelme lenne(valószínűtlen, hogy segít).

A vga borda hőmérsékletét már néztem. Full terhelésen langyos, gpu 58 fok.
Hibás kondik nincsenek.
A plusz táp csatlakozó vga-hoz külön van a tápon, 2 ágból megy rá a 12 v.
Nincs cpu tuning.
Nincs idő amin le szokott fagyni a játék, van amikor fél óra, van amikor 4 óra és semmi. Ma is 2 órát oblivionoztam, semmi hiba.

#990 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:20

még 3 óra oblivion, 1,5 óra arma, semmi hiba.

#991 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 19:52

ezt nemhiszem el, elegem van ebből a hülye xarból, mármegint újraindulgat, és semmi esélyem kideríteni hogy mibaja, és még garanciába se tudom visszavinni, mert nemtudom hogy minek van baja, + lehet hogy nem is vennék vissza, mert látszólag nincs baja, csak néha jön elő ez az izé.

#992 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 20:47

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 20:52

ezt nemhiszem el, elegem van ebből a hülye xarból, mármegint újraindulgat, és semmi esélyem kideríteni hogy mibaja, és még garanciába se tudom visszavinni, mert nemtudom hogy minek van baja, + lehet hogy nem is vennék vissza, mert látszólag nincs baja, csak néha jön elő ez az izé.

Lehetséges, hogy nem hardveres hanem inkább szoftveres problémád van. Én egy új rendszer telepítést bepróbálnék mielőtt visszavinném gariba a cuccokat.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#993 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 20:58

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 19:52

Egyetértek. Lehetőleg ne 64bit-es Vistát telepíts, hátha kompatibilitási probléma(és a 64bit-es VGA driver is lehet hibás), de lehet vírus, vagy más 64bit-es Vista alatt nem jól működő program is az oka, azaz, ha újratelepíted,  a VGA, alaplapi chipset és a LAN driveren, valamint a Windows Updaten-en leszedett frissítéseken és egy játékon kívűl ne legyen rajta program amikor a játékot próbálod, ha így is rossz, nem 64bit-es Vistával, akkor VGA kártya hardver hiba, esetleg(nem valószínű) VGA driver hiba.
VGA nincs tuningolva?

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 18. 21:00 -kor

#994 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 23:18

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 21:47

Lehetséges, hogy nem hardveres hanem inkább szoftveres problémád van. Én egy új rendszer telepítést bepróbálnék mielőtt visszavinném gariba a cuccokat.

Most beraktam a régi realtek 8139-es lankártyámat, és kikapcsoltam az alaplapit, mivel a fórumo szerint az alaplapi driver még mindig bugos, és random fagyást, újraindulást okoz. Ha ez sem lesz jó, teszek egy particióra 32 bites xp-t, ha azon is ezt csinálja, viszem vissza.

#995 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 13:04

Hihetetlen. Most itt a munkahelyen unalmamba olvasgatok erről az asus m3a-ról... 50%-a az embereknek azt írva, nagyon jó lap, semmi probléma nincs fele. Másikfele, meg mondja hogy a lan egy fos rajta, random restartot, és fagyást okoz, kártyát kell berakni helyette. És még 25% azt is mondja, az előző kettő mellé, hogy a hang is bugos. (ezt meg én nem tapasztaltam)
Hogy a rákba lehetnek ennyire vegyesek a vélemények egy alaplapról?

#996 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 10:42

Segítsetek l.sz.
Abit ib9-es lapom mindíg csak másodszorra indul el (felpörög, leáll, majd ismét elindul).
Gondolom ez olyan jelenség amivel már valaki biztos találkozott, és tudja az okát.
Nagyon gyanítom, hogy ha ezt megoldom, akkor a random fagyások, újraindulások is megszűnnek, mert ez valami alapproblémát mutat.
Amit eddig tettem,
a/ tápcsere
b/ ramok csereberéje
c/ bios failsafe/bios optimized/bios 'manual' széttúrása
d/ ide zsinórok cseréje, meghajtók ide1/ide2 csréje
e/ clear cmos
A lap korábban -másik procival- működött, a mostani proci, Q6600, a támogatottak között van.
Minden ötletet szívesen fogadok, és kipróbálok.
p
Business as usual. We fucked up everything.

#997 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 11:29

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 11:42

Segítsetek l.sz.
.......

Milyen ramod van? A DDR2 ramok 95%-nak plusz feszt kell adni a normális működéshez!

Szerk: nálam Geil memóval a plusz fesz adása sem segített a kétszer induláson, csak a ram csere! A lap Gigabyte 965DS4 volt a ram 2x1GB Kingmax lett.....

Szerkesztette: arsenlupin 2008. 05. 20. 11:33 -kor

#998 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:59

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 12:29

Milyen ramod van? A DDR2 ramok 95%-nak plusz feszt kell adni a normális működéshez!

Szerk: nálam Geil memóval a plusz fesz adása sem segített a kétszer induláson, csak a ram csere! A lap Gigabyte 965DS4 volt a ram 2x1GB Kingmax lett.....

kingmax 2x1 gb,  :)
dobozán 1,8v volt, biosban is arra állítottam, mert az abit default 2v volt. (szép mondat)
p

#999 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 14:51

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 13:59

kingmax 2x1 gb,  :)
dobozán 1,8v volt, biosban is arra állítottam, mert az abit default 2v volt. (szép mondat)
p

Nincs rövidzárlat?
Próbáld meg a CMOS Clear jumperrel is a BIOS resetet, ha nem volt még(sokszor segít, amikor a Load failsafe default sem)!
Próbáld úgy, hogy a RAM-ok az alaplap által eredetileg adott 2.0V-on vannak(nem fognak ennyitől károsodni)!
A RAM-ok...Ja, hülye voltam, a te CPU-d 266FSB-s, elfelejtettem.
Jól van bekötve az alaplap(ki-bekapcsoló, reset, ledek)?
Púpos kondenzátor van?
Másik RAM-okal is ez van?
A cseretápegység biztos elég áramot szolgáltatott a teszthez(elég sok wattos volt)?
Próbálj CPU(orthos egy-három órát) és RAM tesztet(akár egy napot) a fagyások okán!
BIOS a legfrissebb(ha nem, próbáld frissíteni, ha a CPU és a RAM teszt nem mutatott hibát)?
Esetleg szedd ki az elemet és húzd ki a gépet 1 napra, ha nem segít más!

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 20. 15:44 -kor

#1000 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 15:25

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 15:51

Nincs rövidzárlat?
-----nincs
Próbáld meg a CMOS Clear jumperrel is a BIOS resetet, ha nem volt még(sokszor segít, amikor a Load failsafe default sem)!
---------megpróbáltam
Próbáld úgy, hogy a RAM-ok az alaplap által eredetileg adott 2.0V-on vannak(nem fognak ennyitől károsodni)!
--------2.0volton is újraindít
A RAM-ok legalább effektív 666MHz-esek, ugye?
--------nem tudom, ilyen nincs a dobozukra írva
Jól van bekötve az alaplap(ki-bekapcsoló, reset, ledek)?
-------igen
Púpos kondenzátor van?
---------nincs
Másik RAM-okal is ez van?
-------csak ez a két modulom van, külön-külön ill. slotok közti csereberével a helyzet változatlan
A cseretápegység biztos elég áramot szolgáltatott a teszthez(elég sok wattos volt)?
-------igen, 300w-ról cseréltem 420-ra
Próbálj CPU(orthos egy-három órát) és RAM tesztet(akár egy napot) a fagyások okán!
---------egy napot??? ezt komolyan mondod, hogy volt eseted, (hallottad) mikor mondjuk a 16. órában hasalt el RAM?
BIOS a legfrissebb(ha nem, próbáld frissíteni, ha a CPU és a RAM teszt nem mutatott hibát)?
---------legfrissebb, ma raggel tettem föl.
Esetleg szedd ki az elemet és húzd ki a gépet 1 napra, ha nem segít más!
--------elemet kiszedtem, igaz, csak 5/10 percig, na, de egy napig????? nem túlzás ez?

:(

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.