HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:12

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:01

Az se lehetett semmi. Kösz a választ!  :)

Nálad működik már? :offtopic:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#202 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:30

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:12

Nálad működik már? :offtopic:

Már mint mi?

#203 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 18:05

ASUS M2N-MX/S deszkával van gondom. Barátom vett egy áruházi "Targa" nevű gépet, abban van ez a lap, és nem kapott hozzá alaplapi driverlemezt (sem). Viszont a netről se lehet semmi használható drivert leszedni, mert csak hasonlók vannak, de pont ehhez való sehol.

Volna valakinek megoldási javaslata? Kikukázáson kívül...   ;)

Szerkesztette: Hawkeye 2007. 08. 19. 18:40 -kor

A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#204 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 21:12

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 19:05

ASUS M2N-MX/S deszkával van gondom. Barátom vett egy áruházi "Targa" nevű gépet, abban van ez a lap, és nem kapott hozzá alaplapi driverlemezt (sem). Viszont a netről se lehet semmi használható drivert leszedni, mert csak hasonlók vannak, de pont ehhez való sehol.

Volna valakinek megoldási javaslata? Kikukázáson kívül...   ;)

http://support.asus.com/download/download....us&model=M2N-MX
Ha valami nem működne ezekkel, akkor szólj.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#205 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 21:13

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:30

Már mint mi?

Miért érdeklődtél róla? :)

#206 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 13:16

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 22:12

Ha valami nem működne ezekkel, akkor szólj.

Na, a helyzet változott: találtam drivereket, amik jók, de csak az alaplapi integrált VGA-val. Amint beteszem az nVidia Galaxy 7300 GT 256 MB DDR3 PCIe kártyát, és azt csatlakoztatom a monitorhoz, elkezd kifagyni a gép. Nagyjából 2-3 perccel a bekapcsolást követően csontrafagy.

Mit teszteltem eddig?

Raktam be másik tápot, hátha az eredetinek a névleges alatti a tényleges teljesítménye (láttunk már ilyet). Cseretáppal is ugyanúgy kifagyott.

Raktam be másik ugyanolyan VGA kártyát, azzal is ugyanúgy kifagy. A "kifagyós" kártya másik gépben tökéletesen teljesít.

Az alaplapi PCIe slotot kifújtam levegővel, hátha kosz van benne (nem volt).

Leteszteltem a memóriát (csak úgy rutinból) Memtesttel, nem pirosodott.

Kicseréltem a CR2032 elemet. Semmi változás.

Alaplap cseretesztet nem tudok csinálni, mert nincs most másik AMD/AM2 deszka a kezemügyében...

Az alaplap nVidia chipsetes, kutya kötelessége lenne magas szinten együttműködnie az ugyancsak nVidia csipes videokártyával. Az egyetlen hibalehetőség, amre gondolni tudok -- ha kizárjuk a South Bridge fizikai hibáját --, hogy nem megfelelő drivert rakok fel, és az a driver nem kezeli le rendesen a PCIe videokareszt. A déli híd fizikai hibája azért nem valószínű, mert egyébként minden tökéletesen működik a gépen.

Az alaplap pontos megnevezése: A M2N-MX/S -- na ilyen /S-hez való drivert sehol sem találok, csak az alap M2N/MX-hez és az ~SE típushoz találtam. Bár mindegy lehet is, mert ha úgy kezdem az XP-t telepíteni, hogy benne van a 7300-as kártya, akkor nagyjából a "36 perc van még hátra" résznél kifagy, és csak újraindítás lehetséges. Márpedig akkor még nem játszik a driverkérdés.

Többszáz gépet megjavítottam már, de ilyen hibával még sosem találkoztam.

Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen.

Szerkesztette: Hawkeye 2007. 08. 20. 13:17 -kor

#207 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 13:34

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 13:16

Na, a helyzet változott: találtam drivereket, amik jók, de csak az alaplapi integrált VGA-val. Amint beteszem az nVidia Galaxy 7300 GT 256 MB DDR3 PCIe kártyát, és azt csatlakoztatom a monitorhoz, elkezd kifagyni a gép. Nagyjából 2-3 perccel a bekapcsolást követően csontrafagy.

Mit teszteltem eddig?

Raktam be másik tápot, hátha az eredetinek a névleges alatti a tényleges teljesítménye (láttunk már ilyet). Cseretáppal is ugyanúgy kifagyott.

Raktam be másik ugyanolyan VGA kártyát, azzal is ugyanúgy kifagy. A "kifagyós" kártya másik gépben tökéletesen teljesít.

Alaplap cseretesztet nem tudok csinálni, mert nincs most másik AMD/AM2 deszka a kezemügyében...

Az alaplap nVidia chipsetes, kutya kötelessége lenne magas szinten együttműködnie az ugyancsak nVidia csipes videokártyával. Az egyetlen hibalehetőség, amre gondolni tudok -- ha kizárjuk a South Bridge fizikai hibáját --, hogy nem megfelelő drivert rakok fel, és az a driver nem kezeli le rendesen a PCIe videokareszt. A déli híd fizikai hibája azért nem valószínű, mert egyébként minden tökéletesen működik a gépen.

Az alaplap pontos megnevezése: A M2N-MX/S -- na ilyen /S-hez való drivert sehol sem találok, csak az alap M2N/MX-hez és az ~SE típushoz találtam. Bár mindegy lehet is, mert ha úgy kezdem az XP-t telepíteni, hogy benne van a 7300-as kártya, akkor nagyjából a "36 perc van még hátra" résznél kifagy, és csak újraindítás lehetséges. Márpedig akkor még nem játszik a driverkérdés.

Én minden képpen azt mondom rá hogy alaplap nem képes a VGA-val együtt működni! Nekem egy Gigabyte alaplap nem akart egy GF6600 GTvel együtt működni anno! Jo ez Intel vonalon! És ennyire nem volt a dolog látványos! "csak" Bugzott a kártya játékban! alaplap másik full másik VGA-val (FX5500) gond nélkül ment! VGA másik gépben szépen müxik azota is!
Takygyerek a világjáró......

#208 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 10:51

Hello!

HELP!

Segítségre lenne szüksége egy havernak!
Leszerelte a coolert a prociról, megtisztította, de amikor újra indította a gépet nem indult a Windows semmilyen üzemmódban, se normal, se safe, se sehogy.
Windows Reinstall sem segített.
Valakinek volt-e ilyen gondja?És mi a teendő?Van-e valakinek valami ötlete???
Qwerty4

#209 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 16:19

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 21:13

Miért érdeklődtél róla? :)

Csak érdekelt  :)

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 21. 16:20 -kor

#210 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 18:54

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 10:51

Hello!

HELP!

Segítségre lenne szüksége egy havernak!
Leszerelte a coolert a prociról, megtisztította, de amikor újra indította a gépet nem indult a Windows semmilyen üzemmódban, se normal, se safe, se sehogy.
Windows Reinstall sem segített.
Valakinek volt-e ilyen gondja?És mi a teendő?Van-e valakinek valami ötlete???

Üdv! Kérdés az hogy milyen proci? Erősen arra gyanakszom hopgy lesarkazta a CPU-t Akkor nincs mit tenni! Talán még az lehet hogy a Cooler nem fexik fel rendesen és melegszik a CPU illetve még az lehet hogy ha olyan a CPU akkor mikor levette csavarhúzóval beleszántott az alaplapba! Illetve mikor összerakta pasztát nem tett a borda és a CPU közé! Valamint a CPU cooler tápcsatija nincs bedugva!

Szerkesztette: Takygyerek 2007. 08. 21. 18:55 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:44

Idézet

...Illetve mikor összerakta pasztát nem tett a borda és a CPU közé!....

Ez általában nem okoz semmi gondot...max 2-3C-al melegebb lesz a proci...a többi lehetséges
Tesómnak egy alapos tisztítás után elszállt egy A7N8X-E Deluxe...pedig neki se az első géptakarítás volt életében, viszont akkor használt először finom ecsetet a kényesebb helyek takarításához (mert nekem 1x már bevált)...összerakás után többet nem indúlt..a proci jó volt másik lapban, szal a deluxe megfeküdt...

Viszont Qwerty4 haverja nekifeküdt a hsz szerint egy reinstallnak is, szal valami van ott, nem csak ventilátor felpörgés és smafu...több infóra van szükség mindenkép, mert így maximum csak találgathatunk

#212 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:53

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 20:44

Ez általában nem okoz semmi gondot...max 2-3C-al melegebb lesz a proci...a többi lehetséges
Tesómnak egy alapos tisztítás után elszállt egy A7N8X-E Deluxe...pedig neki se az első géptakarítás volt életében, viszont akkor használt először finom ecsetet a kényesebb helyek takarításához (mert nekem 1x már bevált)...összerakás után többet nem indúlt..a proci jó volt másik lapban, szal a deluxe megfeküdt...

Viszont Qwerty4 haverja nekifeküdt a hsz szerint egy reinstallnak is, szal valami van ott, nem csak ventilátor felpörgés és smafu...több infóra van szükség mindenkép, mert így maximum csak találgathatunk

Igazad van! Azért is irtam ilyen széles repertoárt hogy mi lehet a gond! Igazábol a gép ujraindulásának okát kell kideriteni! Sztem Gép indulásnál mielött bejön az XP bootképernyője tapadj rá az F8 gombra és a menüből ami bejön válaszd ki az "Autómatikus ujraindítás tiltása Rendszerhiba esetén" vagy valami ilyesmi lényegű sort! És ugy inditsd a gépet ha bejön ilyen kék alapon fehér azöveg ami a képernyőn van ird le mindet vagy jol olvashatóan fotozd le és kérjük ide!

#213 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 07:22

Bocs, hogy nem írtam a tegnap folyamán többet, más dolgom volt.  :)
Közbe megoldódott a probléma, érdekes nem is a proci körül voltak gondok, hanem a videókártyával, kivette, majd az integráltat működtette és úgy indult a win.De ha visszatette csak rendetlenkedett.
Az a furcsa, hogy nem is oda piszkált és mégis az sz*rozott. :think:

És azért is bocs, hogy ilyen kevés infoval láttalak el.Az ötletek nagyrésze kizárható lett volna, mert csak kimondottan a coolert csavarta le, még ki se húzta a tápkábeljét, nameg a hűtőborda is a helyén maradt.
Qwerty4

#214 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 23:21

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 14:16

Mit teszteltem eddig?

BIOS-t kéne frissíteni ezek után. Persze, a típus...
email anuszéknak?

#215 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 11:02

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 0:21

BIOS-t kéne frissíteni ezek után. Persze, a típus...
email anuszéknak?

Bizony, BIOS-t kéne frissíteni. Na ezzel szopok két napja.

Semmilyen frissítést nem hajlandó elfogadni a deszka. Már minden lehetséges módon próbáltam, de semmi. Nincs olyan jumper vagy SW kapcsoló, ami lezárná a BIOS-t, ennek ellenére se floppyrol DOS-ban, se floppyról a beépített EZflashsel, se Windowsból nem tudtam frissíteni a BIOS-át ennek a fostalicskának. Minden frissebb BIOS-ra azt írja ki, hogy vagy nem azonosítható, vagy nem kompatibilis... Ezeket egyébként az ASUS kínálgatja online keresésre.

A gond az is lehet, hogy a gépen lévő BIOS száma 0203 (2007.03.08), ilyen számú viszont nincs az ASUS listáján ennél az alaplapnál (M2N-MX). Csak az M2N-E nevűnél találtam ilyen azonosítóval, miután végignéztem az összeset (&#grrŁß¤!!!), de annak is eltérő a dátuma -- viszont abból a sorból egyiket se fogadta el helyesnek.

Lehet, hogy írok az Anusznak, de az a gond, hogy némi fuckon kívül nemigen tudok angolul toszatosan káromkodni, márpedig itt már a síma hibaleírás nem segít... Valószínűbb, hogy veszek egy másik AM2 alaplapot egy normális gyártótól, és ezt pedig felküldöm minőségellenőrzésre (ha a tulajdonosa beleegyezik).

Ha van ötlet azért, azt szívesen veszem, mindent kipróbálok, mert kurvára lenyomott ez az ügy. Alaplap még így nem fogott ki rajtam sohasem...

Szerkesztette: Hawkeye 2007. 08. 23. 11:04 -kor

#216 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 11:08

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 12:02

Alaplap még így nem fogott ki rajtam sohasem...

Nem is igaz, mert vagy 6-7 éve egy P3-as Mercuryval szívtam egyszer ilyen sokat, de azt végül garanciában sikerült kicseréltetni, bár eleinte nem akarták...

#217 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 31. 12:30

Sziasztok, kérdésem hogy, hogy lehet az everestben a +12V on 11,25V, mikor ha megnézem a biosban akkor 11,925V-ot látok, a táp egy GPS-450AA-es chieftec táp van, a hardware egy 3ghz-s p4(cedar mill), 1giga ddr2, 2Winyó, 1optikai meghajtó, thermal take ruby orb hűtő, 1db 12centis venti, 1db 8centis venti, 2db hidegkatód cső.
Szerintem ezt a konfigot lazán kellene bírnia egy 450W-os chieftec-nek. Mi lehet akkor a probléma, mert nagyon szúrja a szemem.

Válaszaitokat előre köszönöm.

#218 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:06

Idézet: fr3ewar - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 12:30

Sziasztok, kérdésem hogy, hogy lehet az everestben a +12V on 11,25V, mikor ha megnézem a biosban akkor 11,925V-ot látok, a táp egy GPS-450AA-es chieftec táp van, a hardware egy 3ghz-s p4(cedar mill), 1giga ddr2, 2Winyó, 1optikai meghajtó, thermal take ruby orb hűtő, 1db 12centis venti, 1db 8centis venti, 2db hidegkatód cső.
Szerintem ezt a konfigot lazán kellene bírnia egy 450W-os chieftec-nek. Mi lehet akkor a probléma, mert nagyon szúrja a szemem.

Válaszaitokat előre köszönöm.

az alaplapok sokszor össze vissza mérnek
nem érdemes túl komolyan venni az adataikat
néha pl bios frissítés után mást mérnek pedig  konfig ugyanaz

#219 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 09:14

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 10:15

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gigabyte GA-M55S-S3 rev2 alaplapot. Van rajta minden jó és még olcsó is volt.
Gondoltam jól passzol majd a Giga VGA-hoz és a Giga házhoz...mindegy.
1. Hallottam, hogy az újabb NV chipsetek nem túl hűvösek, de arra nem számítottam, hogy bekapcsolás után 5 perccel már ennyire felmelegedik...mivel az everest és a bios sem írja az alaplap hőmérsékletét, bátorkodtam megtapogatni...hát kb 3 másodperc kézrátétel után kellemesen süti az ujjaim...de ez még elviselhető, ha minden rendben működik..
2. Ami kicsit jobban zavar, hogy valami ciripel a lapon...volt már egy asus lapom, ami egér görgetéskor halkan ciripelt, de ez annál valamivel hangosabban csinálja, ráadásúl akkor amikor pl megnyitok egy új ablakot (nem csak weboldalt, hanem pl a sajátgép mappáit...ilyenkor egy kb 1 másodperces határozott ciiirrrip követi a mappanyitogatásokat, de pl weboldal frissítésnél egy dupla cirip jár  :think: )...igaz ez inkább este zavaró meg egy kicsit talán aggaszt, hogy ez nem valamilyen hibára utaló jel lehet-e  :think:
Ha valaki ismeri a jelenséget és megnyugtat, hogy ez "normális" akkor talán szemet tudodk hunyni az elektromos tücsök felett.
Köszi

Úgy vettem észre, hogy a ciripelés összefügghet a CnQ-val: ha bekapcsolm, akkor alapból nem ciripel (vagy csak nagyon halkan) csak ha megnyitogatok vele mappákat, weboldalakat, képet nézek stb...ha kikapsolom ezt a lehetőséget, akkor folyamatosan nyomja a ciripet, ami csak csendben hallható, de zavaró! Lehet, hogy a cpu feszért felelős kondi (vagy vmi hasonló) a felelős? Ez vajon rossz előjel, vagy csak hangesztétikai hiba?
Didyman, mondj erre vmi okosat nekem!  :respect:

Szerkesztette: Nurba 2007. 09. 02. 09:17 -kor

#220 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:37

Sziasztok!

A Chaintech-es topicban már leírtam a problémámat, de ezzel nagyon leszűkítettem azok körét, akik segíthetnek, abba kevesen néznek be.

Szóval, adott összevissza 512MB RAM (2x256) és pár hiba után lefuttattam egy memtestet (memtest86 v3.3) Az két hibát adott. Ha hibás egy modul, akkor az már alapból "kuka", igaz? Az nem érdekes, hogy "kicsit" vagy "nagyon" hibás?! 

(Feltehetőleg) emiatt nemigen akar települni pár nagyobb software, ez ennek tudható be? (nem olvasható cab-fájl) ami eddíg jó volt!  :rolleyes:

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.