HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 29. 12:15

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 21:17

Hali!
Hang problémám lenne!
Böngészés közben akad a zene, ami azért különös, mert csak opera és firefox alatt!
Ie7-nél nincs ilyen probléma.
Próbálkozásaim:
Több hangkari, alaplapi, SB X-Fi, SB audigy2NX USB, nem jött be!
Másik LAN kártya, ez sem hozott eredményt!
Többszöri Win XP telepítés, ami először beválik,( értsd nincs hang akadás) viszont két-három napon belül ismét akadunk........ 

Lehet, hogy valamilyen WinXP frissítés szivat? más ugyanis nem változik csak frissíti magát a win......
Hm.... ha háttérben töltődik be egy site akkor nem akadozunk    talán ez a sz@r S3 virge nem tudja megjeleníteni olyan gyorsan a lapokat.... nem tudom!
Segítsen valaki .......

A legújabb LAN és alaplapi driver van fent,SP2........

Konfig az adataimnál.

Csá olvastam hang problémád van http://www.microsoft.com/technet/sysintern...ssexplorer.mspx
evvel a kis progival kideríthető hogy mi okozza a gebaszt.Nekem pl egy progi csinálta ezt a zonealarm kereső motorja:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#422 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 23:11

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 22:02

Na, én is írok hosszú hallgatásomat megszakítva.
A furcsa probléma:
Ismerős gépe(celeron 600 supermicro akármilyen alaplap integrált vga-val, és 128 mega rammal) egyszer csak elkezdett időnkén újraindulni, csak úgy a semmitől.
Vinyóteszt, teljes felületellenőrzéssel- jó. Ok, rendszerpartíció formázása xp cd-vel, telepítés, ugyanaz.(Végig sem futott a telepítés.)
Ellenőrzésként betettünk a gépbe egy másik vinyót w98-al. Símán betöltődött.
Állítólag a probléma eleinte ritkábban, majd egyre gyakrabban jelentkezett, végül már szinte egyáltalán nem tudott betöltődni a rendszer, csak nagyon sokadszorra.  Szóval én alaplapi hibára gondolnék, de akkor hogy töltődhet be a 98????
Még a tápra is gondoltam, szétszedtem, kiporoltam, kondik rendben, semmi nem látszik.
:think:

Ha valaki az itteni szakértők közül elolvasta ezt és nem tudja hogy mi a gond, nyugodtan írja be, hogy "nem tudom mi lehet a gond", és akkor megnyugszom. :)
De ha van megoldás azért annak is örülök ám! :)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#423 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 21:00

Van egy phonix biosos alaplapom.
Bootolásnál  nem tud beindulni a masina,
megáll azzal a panasszal, hogy 1 magot lát a duál helyett.
A weboldal  irja ezt  a hibát, lehet is rá frissítést letölteni,
de se CD-n, se USB kulcson nem indul a progi be,
illetve az alaplap nem jut el a parancssor kiadásáig.
http://www.phoenix.c...cts/default.htm
akkor hogyan lehet flashelni?

#424 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 15:25

Idézet: djculture - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 12:15

Csá olvastam hang problémád van http://www.microsoft.com/technet/sysintern...ssexplorer.mspx
evvel a kis progival kideríthető hogy mi okozza a gebaszt.Nekem pl egy progi csinálta ezt a zonealarm kereső motorja:)

Bakker én is zonealarm-ot hsználok! :think:  Meg nézem amit linkeltél!
Köszi! ;)
Üdv:Arsene

#425 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 09:15

Adjatok légyszi tanácsot.
Helyzet: adott a konfigom, ami lejjebb olvasható. Játékok esetén nagyon nem azt a teljesítményt mutatja, amit elvárnék. Vagy mégis és én gondolok túl nagyra.

pl: Crysis esetében: leszámítva a sok swap-et, a minimum beállítások mellett elért fps érték igen alacsony(20-25) -> így bepróbáltam a barátom 4200+ X2-es gépébe, ott ugyanaz a kártya lényegesen gyorsabb (35-40) fps, ugyanúgy minimum beállítások mellett. Erre gondoltam egyet, otthon feljebbhúztam a procit 2.4-re és a csoda elmaradt. Annyit értem el, hogy stabilizálódott a 25körüli érték. Ennél a játéknál ennyire számítana a 2 mag?

Más: cod4 demo - borzasztóan futott nekem, minden minimumon és a 25-ös tempót sem igen bírta. Barátom lényegesen gyengébb gépén viszont minden minimumon sokkal gyorsabb (Radeon9600-on). Valami szoftveres gubanc lenne, vagy gond lenne az alaplapommal?
Lehet, hogy sokaknak az uli chipsetről nincs nagy véleménye, de nekem stabilitásban nagyon bevált.

Adjatok tanácsot: sok pénzt nem tudnék beleölni a gépbe, szóval egy kis memóriát bele, vagy egy 3800+ X2-t (a mostaninál annyival több, hogy 2db 2GHz magja van)? A videókártyát nem hiszem, hogy nagyon érdemes lenne, hiszen ha az egymagos A64 nem képes annyira kihajtani, mint az X2, akkor egy nagyobb kártyát se fog.
Vagy drivereket cserélgessek? Eddig a videódrivert váltogattam.

Szerkesztette: Dark 2007. 12. 03. 09:15 -kor

#426 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 11:39

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 21:00

Van egy phonix biosos alaplapom.
Bootolásnál  nem tud beindulni a masina,
megáll azzal a panasszal, hogy 1 magot lát a duál helyett.
A weboldal  irja ezt  a hibát, lehet is rá frissítést letölteni,
de se CD-n, se USB kulcson nem indul a progi be,
illetve az alaplap nem jut el a parancssor kiadásáig.
http://www.phoenix.c...cts/default.htm
akkor hogyan lehet flashelni?

A frissítés idejére cseréld ki a processzort egymagosra!

#427 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 12:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 23:11

Ha valaki az itteni szakértők közül elolvasta ezt és nem tudja hogy mi a gond, nyugodtan írja be, hogy "nem tudom mi lehet a gond", és akkor megnyugszom. :)
De ha van megoldás azért annak is örülök ám! :)

Nem hibás a RAM? Nincs túlhajtva? Nem forró? Próbáld tesztelni! A processzor?(Az XP jobban terheli a rendszert induláskor, jobban forrósodik, több ramot használ.) Próbáld terhelni a rendszert(Mi lesz?)!

Szerkesztette: dababa 2007. 12. 05. 12:05 -kor

#428 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 12:15

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 14:04

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy utóbbi időben a gépem elkezdett "ciceregni". Néhány esetben figyeltem fel a jelenségre: belső hálóról szedek le valamit - azaz másolok egy másik gépről, FTP-n szedek le vmit (nem gyorsan szedek, de ilyenkor is cicereg), illetve - kapaszkodni! - néhány weblap esetén ha görgetek föl-le, illetve kijelölöm a szöveget, kijelölés közben!!!
Első körben a vinyóra gyanakodtam, de már nem tudom... Ugyanis rendszervinyó egyik partíciójáról másikra, onnan vissza, aztán másik vinyóra, onnan vissza másolás/tömörítés esetén nincs a cicergő hang, másrészt csak akkor jön a hang, ha valamilyen netes forgalom történik - legdurvább a hang a belső hálós másolásnál. Másrészt füllel közelítve a hangot  :Đ  nem igazán a vinyó felől jön a hang, hanem alaplap vagy hálókártya felől. Lehetséges ez? Vagy mégis a vinyó lenne a swappal?  :think:

szerk: a weblapra példa: index.hu

Kezd elromlani egy kondenzátor(vagy lehet transzformátor is) a "hálókártyán", vagy az alaplap azon részén. Nemsokára már lehet, hogy nem is működik. (Nincs felpúposodva és nem folyik egy sem?)

#429 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 12:43

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 13:27

Hello!

Nem tudom mi lehet a hiba, de ha játszom akkor mostanában egy idő után egyszerűen lefagy, vagyis ha robbanás vagy valami ilyen történik a  játékban és azután kékhalál.
Valami ati2dvag fájlt emleget.Játék közben hibák is jelentkeznek, amik bugoknak látszanak, de itt van valahol a gond nálam...

Mi lehet erre a megoldás? :(
Konfigom:Athlon 64 4000+, ATI HD2600XT, 2 GB DDR2 Kingmax,  MSI K9N Neo V2, Raidmax 500W-os táppal.Semmi nincs húzva!

Frissitsd a video drivert!(ati2dvag a driver része)

#430 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 13:57

Idézet:
Pár hónapja újratelepítettem a gépet (a memóriát 256-ról 2x256-ra növeltem), és egészen tegnap előttig hibátlanul (se lefagyás, se akadás, semmi rendellenesség) ment a gép.
Pár napja nem indul. A gépem bekapcsolás után a nem hajlandó a winchesterről bootolni, hanem végig keresgéli a benne lévő összes DVD, floppy meghajtót, majd a következő üzenet jön:

Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl + Alt + Del

És újraindítás után is ugyanez az üzenet jön.

A BIOS-ban Pri Master helyen az a HDD, amelyen az XP van, nem látszik: Not installed van.

Mi a fene baja van szerintetek? 
A HDD halt meg?
Vagy az alaplap? Tavaly pár kondenzátort cseréltek rajta, azóta jól ment.
Vagy az IDE kábel?

------------------------------------------------------------------------------------

Szoftveres hiba(Hiányzó NTLDR)!
Ha csak 1 db XP van a gepen es 1db CD(/DVD)
Inditsd egy integrált SP2(!) XP CD-ről a gépet, várd végig, válszd a j betűt (helyreállító konzol)
majd értelemszerűen egy számot(ha kell), majd a renszergazda jelszót.
ird be:
copy d:\i386\ntldr c:\
copy d:\i386\ntdetect.com c:\
attrib +s c:\ntldr
attrib +h c:\ntldr
attrib +r c:\ntldr
attrib +s c:\ntdetect.com
attrib +h c:\ntdetect.com
attrib +r c:\ntdetect.com
fixboot c:
fixmbr
exit
feltételezem a d: meghajtóban van a cd
ha újratelepíted integrált XP SP2 CD-ről tedd(akkor többet nem jelentkezik)

Szerkesztette: dababa 2007. 12. 05. 14:04 -kor

#431 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 22:26

Idézet: Warton - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 11:19

Vettem egy ASUS A8N-E alaplapot, mert gondoltam második gépnek jó lesz, meg aztán volt egy csomó alkatrészem hozzá. Beszereltem egy házba (táp: Chieftec 420W), rátettem a procit, hűtőt, ramot, vinyókat, x700-as vga-t stb. Amikor rányomtam a 220V-ra az alaplapi led kigyulladt, amikor bekapcsoltam a ventik felzúgtak és látszólag minden jó lett volna, de nem adott jelet a monitor felé. Helyette csöngetett: 1 hosszú, 2 rövid. Award bios van rajta. A csöngetési táblázat szerint az videókártya hiba, de a vgaval semmi gond nincs, mert a másik gépben tökéletesen működött. Körülnéztem az interneten és másnak is volt ilyen problémája ezzel az alaplappal, de megoldást senki sem mondott. A VGA-t többször kihúztam visszadugtam, eredmény nélkül.

Kicsit ideges lettem és szétkaptam a gépet, kiszedtem a házból minden mozgathatót és ekkor már tökéletesen elindult és most már működik rendesen. Van valakinek valamilyen ötlete erre az 1 hosszú 2 rövid pittyogásra? :think:

Igaz ez nem mai kerdes de nekem ugyan ezeket produkalta egy gigabytes alaplap a fax modem miatt ha kivettem gyonyoruen mukodott ha betettem valamikor ment aztan megondolta magat es egy darabig vacakolt majd helyrejott, amig kukaba nem vagtam a modemet.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#432 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 05:52

Hali! Egy régebbi lapról lenne szó, Epox EP693A a neve és nincs hozzá manual. A történet annyi, hogy a PCI slotokba helyezett bármilyen hw, hangkártya, hálókártya (két különböző fajta) nem működik. A gép nem az enyém, én nem küzdenék vele, a havernak kell, ő ragaszkodik hozzá. Odáig jutottunk telefonon, hogy BIOS reset segítene talán, viszont nincs az elem környékén CMOS CLEAR jumper, vagy ő nem találja. Van viszont egy 4 db-is DIP kapcsolótömb, amit össze-vissza állítgattunk. Kellene egy manual, vagy valaki aki ismeri a lapot. Köszi
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#433 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:36

Idézet: dababa - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 13:01

Nem hibás a RAM? Nincs túlhajtva? Nem forró? Próbáld tesztelni! A processzor?(Az XP jobban terheli a rendszert induláskor, jobban forrósodik, több ramot használ.) Próbáld terhelni a rendszert(Mi lesz?)!

Üdv!
Köszi a válaszért! Nem volt túlhajtva, semmit nem változtattak rajta amikor az a hiba beállt. Azért kiporoltam a tápot is, a procihűtőt is kitisztítottam.
A ramokat nem teszteltem, sem a procit. Sajnos már nem tudok tovább kísérletezni mert vettek egy másik gépet ezt meg elvitte valaki tőlük. :( 

Életem végéig furdalni fog a kíványcsiság hogy mi történhetett. Nem tudom hogy fogok így tovább élni.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#434 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:49

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy akkor mi történhetett, ha egy atx-es alaplap windows újratelepítés után nem akar magától leállni, hanem kiírja, hogy most már kikapcsolhatom?

Az op. rendszer Xp sp1. Eddig is ez volt rajta.
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#435 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 17:03

Idézet: Cecy - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 15:49

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy akkor mi történhetett, ha egy atx-es alaplap windows újratelepítés után nem akar magától leállni, hanem kiírja, hogy most már kikapcsolhatom?

Az op. rendszer Xp sp1. Eddig is ez volt rajta.

Üdv!
Én alapból  biztos nem vashibára gondolnék. Az oprendszerrel kéne bajlódni, de hogy mit azt nem tudom.

#436 Felhasználó inaktív   megvalaki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 08. 10:25

Szervusztok!

A számítógépem különböző üzemállapotban lefagy (közvetlen bejelentkezés után, 1-2 óra üzemeltetés után, néha naponta, néha ritkábban).
Az is előfordult már, hogy magától újraindult.
Az Everesten lefuttattam egy terhelési tesztet.

Az eredménye itt látható:

Alapterhelés

Terhelt állapot

A gép adatai:

Op. rendszer: Windows XP  Prof. SP2, Alaplap: Intel Bayfield 865GBFL; Processzor: P4 2,8GHz 533MHz, Videokártya: Excalibur 9550 128MB ViVo DVI Platinum, Winchester: Excelstor 80GB, Apacer 512MB 400

Lehet, hogy a hűtéssel van baj?

Üdvözlettel: mégvalaki

#437 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 13:33

sziasztok

Az én gépem is hülyéskedik... azt vettem észre, hogy nem aktivizálódik az energiakímélés.
A képernyőkímélő nem indul el, a monitor és a vinyó nem kapcsolnak ki X idő letelte után.
Egyébként a képernyőkímélő villámnézete működik, de magától nem indul el.
Valami megakadályozhatja az energiakímélés bekapcsolását, de hogy mi még nem jöttem rá...

Előre is kösz a segítségért.

Szerkesztette: topeti 2007. 12. 08. 13:35 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#438 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 23:00

Idézet: megvalaki - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 11:25

Szervusztok!

A számítógépem különböző üzemállapotban lefagy (közvetlen bejelentkezés után, 1-2 óra üzemeltetés után, néha naponta, néha ritkábban).
Az is előfordult már, hogy magától újraindult.
Az Everesten lefuttattam egy terhelési tesztet.

Az eredménye itt látható:

Alapterhelés

Terhelt állapot

A gép adatai:

Op. rendszer: Windows XP  Prof. SP2, Alaplap: Intel Bayfield 865GBFL; Processzor: P4 2,8GHz 533MHz, Videokártya: Excalibur 9550 128MB ViVo DVI Platinum, Winchester: Excelstor 80GB, Apacer 512MB 400

Lehet, hogy a hűtéssel van baj?

Üdvözlettel: mégvalaki

A hőmérsékletek teljesen normálisank tűnnek így nem az okozza a problémát. Milyen tápod van? Ezt azért kérdezem mert ha valami gyengébb minőségű akkor az is okozhatja ezt. Én a helyedben lefuttatnék valamilyen memóriatesztet (pl memtest), hogy a memória hibát ki lehessen zárni.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#439 Felhasználó inaktív   megvalaki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 09. 07:21

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 23:00

A hőmérsékletek teljesen normálisank tűnnek így nem az okozza a problémát. Milyen tápod van? Ezt azért kérdezem mert ha valami gyengébb minőségű akkor az is okozhatja ezt. Én a helyedben lefuttatnék valamilyen memóriatesztet (pl memtest), hogy a memória hibát ki lehessen zárni.

Hello Mindenki!

Úgy tűnik sikerült a végére járni a titokzatos lefagyásoknak.
A winchester hibájával függött össze. Több szektort igen keservesen tudott olvani. Ezt jelezte az egyik barátom által elvégzett teszt.
A gyors winchestercsere után minden rendben látszik.

Köszönöm a segítő szándékot.

#440 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 09. 09:18

Idézet: topeti - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 13:33

sziasztok

Az én gépem is hülyéskedik... azt vettem észre, hogy nem aktivizálódik az energiakímélés.
A képernyőkímélő nem indul el, a monitor és a vinyó nem kapcsolnak ki X idő letelte után.
Egyébként a képernyőkímélő villámnézete működik, de magától nem indul el.
Valami megakadályozhatja az energiakímélés bekapcsolását, de hogy mi még nem jöttem rá...

Előre is kösz a segítségért.

Energiagazdálkodás rendben engedélyezve van? Nem fut olyan program a háttérben, ami tiltja a képernyővédő és a többi energiagazdálkodási funkció működését, nem köthető valamilyen eseményhez, telepítéshez a hiba kezdete?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.