HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 18:40

Idézet: bucika1 - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 13:46

xp sp2 van megáldva a telepítő. Másikkal még nem próbáltam. Szép lassan beleőrülök mert megcsinál a telepítő mindent , töröl particionál,file-t másol, amikor is kéri az első restartot.
El is indul a drága windows a kék színű folyamatcsík szépen fut a logo alatt egyszercsak a csík megáll és úgy megdermed a windows, hogy csak a reset gomb segít más nem. Úgy beáll a gép minta gerely.
Kínomban telepítetem egy ubuntu nevű linuxos op rendszert és az aljas ezzel az oprendszerrel feltápászkodott. Foxconn alaplap penti 4 2,8 ghz proci samsung 200gb hdd.  :think:  :think:
Ha kell még további infó nagyon szivesen csak segítene már valaki rájönni a nyűgére.  :mad:  :mad:
Minden segítséget köszönettel veszek.
Baráti üdvözletel bucika1

Ájj. Foxconn-nál előfordul ilyesmi :Đ . ACPI engedve van BIOS-ban? Elérhető BIOS-frissítés?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#842 Felhasználó inaktív   odo79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 22:12

Hello!
Kellene egy kis segítség.
A kálvária azzal kezdődött, hogy egy Asus DVD-író írási hibával többször megállt. Néha előfordult, hogy lefagyott ilyenkor, tehát a lemezt sem lehetett kivenni újraindításig. Vettem egy másik írót, Samsungot, de közben volt egy LG is kölcsönbe. Mindkettőnél előfordult, hogy nem reagált semmire, s ilyenkor a gép is szaggatott. A BIOS nem látta ilyenkor az írókat. Cseréltem kábelt, ugyanígy előjött a dolog, és a másodlagos IDE csatornán voltak egyedül. Ma pedig mindezek tetejébe még azt vettem észre, hogy a DVD-ket akár a gépről, akár meghajtóról elindítva szinte befagy a gép teljesen, és akadozik az egész lejátszás. Lenne valakinek erre ötlete? Két memória van a gépben, mindkettőt teszteltem.

#843 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 23:17

Elsődleges csatornán is ilyen bizonytalanok? Ha nem, akkor a másodlagos csatorna halódik, valószínűleg a déli híd forrasztásának engedése miatt. DMA mód aktív (bár ettől nem kéne eltűnniük)?
Ha elsődlegesen is ilyen vackok, akkor frissíts illesztőprogramot az alaplaphoz (nem írtad, milyen, sokat segítene), vagy esetleg BIOS-t.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#844 Felhasználó inaktív   odo79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 23:50

Elsődlegesen sem stimmel, és a DMA mód aktív. Az alaplap Asus P4P800-X.

Szerkesztette: odo79 2008. 04. 08. 23:50 -kor

#845 Felhasználó inaktív   bucika1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 07:22

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 18:40

Ájj. Foxconn-nál előfordul ilyesmi :Đ . ACPI engedve van BIOS-ban? Elérhető BIOS-frissítés?

Bevallom őszintén az ACPI-t nem néztem, hogy engedve van. Engedélyezni kell?  :think:
Bios frissítést találtam a neten hozzá, le is töltöttem.
Viszont bevallni is csak nagyon halkan merem, hogy nem tudom hogyan kell biost frissíteni.  :confused:
Nem kell kinevetni de bios terén még viszonylag szűz vagyok  :eek:  :eek:
bucika1

#846 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 09. 08:22

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 20:23

Ezeknek a tápoknak a túlfeszvédelme egy IC, amiben fixen és gyártástechnológiáűból adódóan minimális szórással rögzített értékek vannak: Ha a kimenet ezt akár tüskeszerűen is túllépi, azonnal leállítják a tápot. A vinyóhalál az logikai, vagy fizikai? Formázással, chkdsk-val javíthatóak voltak, vagy totál agyhalál?
Az értékekkel nincs semmi gond, de BIOS-nak hinni nem szabad :) .

A vinyonal total agyhalal lett /mindegyiknel!/ :reklamacio:
Elvittem egy szervizbe is,es ott azt mondottak volt,hogy a bootsectorat b*szta szet valami...
menthetetlen! Mivel alapjaban hitetlen vok,elvittem egy masik magushoz is,de az sem tudott semmit sem kezdeni vele...
Azert nem ertem,hogy egy *tuske*, egy gyorskilepes hogyan vaghatja haza ennyire a vinyot? :think:
Egyebkent ha valamelyik tanult baratunknak van egy kis ideje,irja mar le l.sz.,hogy melyik feszko milyen szerepet lat el /miket mukodtet/ a tapban? :confused:

Szerkesztette: esztyopa 2008. 04. 09. 08:23 -kor

#847 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 08:59

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 8:22

A vinyonal total agyhalal lett /mindegyiknel!/ :reklamacio:
Elvittem egy szervizbe is,es ott azt mondottak volt,hogy a bootsectorat b*szta szet valami...
menthetetlen! Mivel alapjaban hitetlen vok,elvittem egy masik magushoz is,de az sem tudott semmit sem kezdeni vele...
Azert nem ertem,hogy egy *tuske*, egy gyorskilepes hogyan vaghatja haza ennyire a vinyot? :think:
Egyebkent ha valamelyik tanult baratunknak van egy kis ideje,irja mar le l.sz.,hogy melyik feszko milyen szerepet lat el /miket mukodtet/ a tapban? :confused:

De ha ennyire biztos hogy a lap csinálja ,mért nem vágod ki a fenébe és szerzel egy másikat?Milyen lap amúgy?Nincs húzva a proci a pci meg nincs fixálva?

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 09. 09:00 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#848 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 10:21

Idézet: bucika1 - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 7:22

Bevallom őszintén az ACPI-t nem néztem, hogy engedve van. Engedélyezni kell?  :think:
Bios frissítést találtam a neten hozzá, le is töltöttem.
Viszont bevallni is csak nagyon halkan merem, hogy nem tudom hogyan kell biost frissíteni.  :confused:
Nem kell kinevetni de bios terén még viszonylag szűz vagyok  :eek:  :eek:
bucika1

Szerintem didyman az ACPI tiltására gondolt.
BIOS frissítés:
Tegyél egy floppyt az a: meghajtóba(egy működő gépen)!
A sajátgépben kattints a floppy meghajtóra a jobb egérgombbal, választd a formázást, az ablakban pipáld be a gyorsformázást és az MS-DOS rendszerindító lemez létrehozását.
Csomagold ezután ki a floppyra a letöltött BIOS tömörített fájlját.
Ellenőrizd, hogy legalább egy .exe fájl került-e a floppyra! Ha nem, töltsd le a dos-os frissítőprogramot, másold a floppyra(kicsomagolva)!
Indítsd újra a rossz gépet a floppyról, ha nem indul el a frissítőprogram, akkor írd be: dir *.bat, a kihozott fájlnevet írd be és üss entert.
Ha nem találja, írd be: dir *.exe, a kihozott fájlnevet írd be(az esetlegesen szűkséges paraméterekkel(pl. a .bin fájl neve) és üss entert.
Ugyanez pendrive-val is működik(elvileg(ha tud a gép bootolni róla)).
Bocsánat a szerkesztés előtti lehetelenségért(elfelejtettem, hogy nincs Windows a gépen)

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 09. 10:34 -kor

#849 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:27

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 8:59

De ha ennyire biztos hogy a lap csinálja ,mért nem vágod ki a fenébe és szerzel egy másikat?Milyen lap amúgy?Nincs húzva a proci a pci meg nincs fixálva?

Hat ez az! Keteselyes a samanok szerint! Elsonek a tapcseret javasolta mindenki,azutan az alaplapcseret. Mar szereztem egy 400-as Chieftec-et,es holnap berakom.Ha ekkor is csinalja,akkor jon az alaplapcsere... :respect:
Egyebkent Albatron a lap /elozoleg irtam a pontos konfigot/ es fixalva van a PCI freki,es minden defaulton van,nincs semmi huzva! :D

Szerkesztette: esztyopa 2008. 04. 09. 19:29 -kor

#850 Felhasználó inaktív   Mike_27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 11:39

Hali!

Vettem egy ASUS F5RL-AP018 típusú notit. Mikor bebootol vagy 800 Mhz-z ketyeg vagy 1600 Mhz-en. A gond pedig az, hogy se nem növeli és se nem csökkenti az órajelet, terheléstől függően. Mert ugyebár a prociban úgynevezett "Dinamikus órajel-szabályozás" működik. Szóval, ha terhelem a procit mint az állat és teszemazt 800 Mhz-en bootolt be, akkor az istennek sem emelné fel az órajelet. Viszont ha 1600 Mhz-en bootol be és csak passziánszozok, akkor meg nem csökkentené semmi pénzért. Szóval ez lenne a híres "Dinamikus órajel-szabályozás" ??? Kurva jó!!! Vagy esetleg még arra gondolok hogy valami driver lehet a ludas! Ha valakinek van valami 5lete akkor szívesen fogadom, azt meg pláne szívesen ha valakinek pont ez a típusú laptopja van, mert érdekelne, hogy milyen drivereket használ!!!! Előre is köszi!!!!

#851 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 18:41

Beraktam a 400-as  Chieftec tapot,meg kitisztitottam,es ugy nez ki /egyenlore/ hogy minden rendben!
Valahogy csendesebb lett a gep... Nincsenek fura kattogasok,percegesek!
Na es ami meg lenyeges,hogy volt lehetoseg kulon ! leagazasra tenni a DVD-ket,a vinyokat,es a vidikarit. :respect:

#852 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 19:29

Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: ba61c981, 3. paraméter: 9ffeabac, 4. paraméter: 00000000.

ma 2x állt le hirtelen a gépem és indult ujra.
Mi lehet ez?

#853 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 19:45

Lehet, hogy nem itt kéen feltennem a kérdésemet, de ez a topic most toppon van úgylátom.

Szóval néztem egy filmet (Horton) a számítógépen, de egyszercsak áramszünet vetett véget az elefánt kalandjainak. Nos gondoltam, hogy ez nincs valami jó hatással a számítógépemre így is történt. A tünetek a következők, nem tud a gépem vincsiről butulni, csak úgy, ha elsődlegesen a CD-rom van beállítva és a CD-romban az XP telepítő CD-t helyezem el. Ha a Hard disket teszem elsőre, vagy nem teszem be a windows cd-t akkora következő hibaüzivel szakad meg a butulás:

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Amúgy a vincsiről nem hiányzik semmi, a számítógépet tudom használni (most is arról írok), ja és a Hortont is végig néztem már. Annyira nem jó.

Valaki segítsen!

Előre is köszönöm! :respect:

#854 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 06:57

Idézet: Warton - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 19:45

Lehet, hogy nem itt kéen feltennem a kérdésemet, de ez a topic most toppon van úgylátom.

Szóval néztem egy filmet (Horton) a számítógépen, de egyszercsak áramszünet vetett véget az elefánt kalandjainak. Nos gondoltam, hogy ez nincs valami jó hatással a számítógépemre így is történt. A tünetek a következők, nem tud a gépem vincsiről butulni, csak úgy, ha elsődlegesen a CD-rom van beállítva és a CD-romban az XP telepítő CD-t helyezem el. Ha a Hard disket teszem elsőre, vagy nem teszem be a windows cd-t akkora következő hibaüzivel szakad meg a butulás:

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Amúgy a vincsiről nem hiányzik semmi, a számítógépet tudom használni (most is arról írok), ja és a Hortont is végig néztem már. Annyira nem jó.

Valaki segítsen!

Előre is köszönöm! :respect:

Javítsd ki az MBR-t!
Telepítő cd-ről indíts, helyreállító konzol(J billentyű, a rendszered száma, rendszergazda jelszó(enter, ha nincs))
Írd be:
fixmbr
fixboot
exit
Ezután elvileg indulnia kell.
Ha nem segít futtass egy chkdsk-t, vagy hasonló ellenőrző programot, majd ismételd meg.

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 13. 07:00 -kor

#855 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 07:28

Az MBR-t már próbáltam ily módon javítgatni, de nem sikerült. :(

#856 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 08:21

Idézet: Warton - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 7:28

Az MBR-t már próbáltam ily módon javítgatni, de nem sikerült. :(

A normál boot recordot is próbáltad(fixboot)?
Próbáld a merevlemez felületét ellenőrizni!
Lehet, hogy a merevlemez hibás az MBR-nél.

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 13. 08:22 -kor

#857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 08:52

Idézet: jojoando - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 20:29

Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: ba61c981, 3. paraméter: 9ffeabac, 4. paraméter: 00000000.

Mi lehet ez?

Fájlra hivatkozik? Hibaüzenet van?

#858 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 09:31

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 9:21

A normál boot recordot is próbáltad(fixboot)?
Próbáld a merevlemez felületét ellenőrizni!
Lehet, hogy a merevlemez hibás az MBR-nél.

Próbáltam azt is. Én is a bootrecordra gondoltam, mert mi más miatt nem butulhat. Az meg most merült fel bennem, hogyha berakom a windows CD-t és kiírja, hogy nyomjak meg valami gombot, ha CD-ről szeretnék indulni és én nem nyomok semmit akkor miről butulhat? Csak a vinyóról nem? De ha nincs bent a cd akkor kiírja azt, amit az előző hszben írtam. Szóval szerintem ez elég X-aktás történetnek tűnik, nem kizárt, hogy Uri Geller keze is benne van a dolgoban. :D

Hibás lenne a merevlemez? Mire gondolsz? :think: A Smartban mindenhol pipa van, bad sector nincs.

#859 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 20:20

Idézet: Warton - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 9:31

Próbáltam azt is. Én is a bootrecordra gondoltam, mert mi más miatt nem butulhat. Az meg most merült fel bennem, hogyha berakom a windows CD-t és kiírja, hogy nyomjak meg valami gombot, ha CD-ről szeretnék indulni és én nem nyomok semmit akkor miről butulhat? Csak a vinyóról nem? De ha nincs bent a cd akkor kiírja azt, amit az előző hszben írtam. Szóval szerintem ez elég X-aktás történetnek tűnik, nem kizárt, hogy Uri Geller keze is benne van a dolgoban. :D

Hibás lenne a merevlemez? Mire gondolsz? :think: A Smartban mindenhol pipa van, bad sector nincs.

Ha jó merevlemezt állítottál be BIOS-ban első boot eszköznek, akkor valószínűleg hibás(csak egy újratelepítés zárhatja ki a szoftverhibát).

#860 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 20:31

Idézet: jojoando - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 19:29

Mi lehet ez?

Valami kernel módú driver olyan címre hivatkozik, amire nincs joga/hibás.
Ha telepítettél a hiba jelentkezése előtt drivert, vagy egy virtuális hardver(pl. CD) emulátort, akkor ez lehet a hibás.
Memóriateszt is javallott.
Mint didyman monda, jó lenne tudni, hogy ír-e ki modulnevet, továbbá meg kellene nézni az eseménynaplóban a hiba időpontját, hogy az mit ír erre.

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 13. 20:32 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.