HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 07:44

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 21:14

Ki is próbáltad az újratelepítés után, hogy a CnQ bekapcsolt állapotában fagy, míg kikapcsolva nem, vagy csak úgy feltételezed?

Kipróbáltam. Frissen telepített winen bekapcsolt cnq-val 1 órán belül jéggé fagyott a játék.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 05. 26. 07:46 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1062 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:15

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 6:58

F8-menüben lesz egy olyanod, hogy automatikus újraindítás tiltása, próbáld azzal. A csík elfiutása utáni történés a lemezvezérlő szokott lenni, illetve fájlrendszerhiba, vagy akár már a registry sérülése is. Javítókonzol, lemez ellenőrzése chkdsk /P kapcsolóval első körben, aztán meglátjuk

hétvégén nem volt érkezésem, de ma kipróbálom, köszi :respect:
a windows amugy már korábban is játszotta, hogy nem talált valami fájlt ezért valami máshol találtat használt. (nem emléxem mi ez a fájl, de mivel egy fél évig ettől függetlenül rendesen ment a win ezért nem szenteltem neki különösebb figyelmet.)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1063 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:19

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 19:59

Ja, nekem egy 10 gigás partición van, 2giga szabad hely van rajta, úgy hogy be van kapcsolva a hibernálás (2giga foglalás), és 1 gigás virtuális memória, tehát összesen 5 gigát foglal.

Érdekes...Én eleinte XP-hez használtam 10GB particiót, de késöbb inkább 15-öt (a játékokat persze nem, de minden felhasználói progit /antivirus, cd író, file kezelő, tömörítő stb cuccok plusz a 3d markok meg esetleg reason, de ezek már több helyet esznek/ a program files-ba szoktam rakni és ennyi). Vistával 35GB-ra hízlaltam a rendszerparticiót és telepítés után rögötn 12GB-ot evett meg (ultimate)...most, hogy fent vannak a progik és a frissítések: bő 24GB-ot foglal (szabad: 10,5)
1-2 dolgon kívűl nem tetszik jobban mint az XP ha a látványt leszámítjuk, mert egyértelműen szebb.
RAM-ból is majdnem 2x annyit zabál, ez sem szép tőle, de a Crysis 1024x768/minden High beállitásokkal, úgy hogy ablakban futtatom és közben figyelem a Vistás erőforrás kijelzőt is elegendő szerencsére a 2GB...de éppenhogy, mert 94%-ig megtelik :Đ Ami szintén nem tetszik, hogy bootolás után még vagy 5 percig gyűri a vinyót..persze azért még használható, csak picit zavaró.
A 64bites XP-ről meg itt a fórumon (talán Valdy írta) azt olvastam, hogy az eddigi legjobb OS amit használt, stabil és gyors meg minden...de hát ebben sem vagyunk egyformák.
:smoker:
A CnQ-s dolog igen furi, hiszen játék közben biztosan nem kapcsolgatja magát, akkor miért fagy?
Nem tudom mi lehet, de nekem egyik K8 rendszerrel sem voltak CnQ gondjaim se XP se Vista alatt.
:think:

#1064 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 10:48

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 9:19

Érdekes...Én eleinte XP-hez használtam 10GB particiót, de késöbb inkább 15-öt (a játékokat persze nem, de minden felhasználói progit /antivirus, cd író, file kezelő, tömörítő stb cuccok plusz a 3d markok meg esetleg reason, de ezek már több helyet esznek/ a program files-ba szoktam rakni és ennyi). Vistával 35GB-ra hízlaltam a rendszerparticiót és telepítés után rögötn 12GB-ot evett meg (ultimate)...most, hogy fent vannak a progik és a frissítések: bő 24GB-ot foglal (szabad: 10,5)
1-2 dolgon kívűl nem tetszik jobban mint az XP ha a látványt leszámítjuk, mert egyértelműen szebb.
RAM-ból is majdnem 2x annyit zabál, ez sem szép tőle, de a Crysis 1024x768/minden High beállitásokkal, úgy hogy ablakban futtatom és közben figyelem a Vistás erőforrás kijelzőt is elegendő szerencsére a 2GB...de éppenhogy, mert 94%-ig megtelik :Đ Ami szintén nem tetszik, hogy bootolás után még vagy 5 percig gyűri a vinyót..persze azért még használható, csak picit zavaró.
A 64bites XP-ről meg itt a fórumon (talán Valdy írta) azt olvastam, hogy az eddigi legjobb OS amit használt, stabil és gyors meg minden...de hát ebben sem vagyunk egyformák.
:smoker:
A CnQ-s dolog igen furi, hiszen játék közben biztosan nem kapcsolgatja magát, akkor miért fagy?
Nem tudom mi lehet, de nekem egyik K8 rendszerrel sem voltak CnQ gondjaim se XP se Vista alatt.
:think:

Én rendszerparticióra, csak olyan felhasználói programokat telepítek(a kevés fájlművelettől nem válik töredezetté), amiket csak telepítve lehet használni, amik csak úgy másolva mennek, azok a tároló partición vannak (a programokon kívül még itt van minden más adat is) ez lehet full töredezett, és az is mert ezen megy a tömörítgetés, kicsomagolás temp könyvtárak, de nem számít zene film lejátszásra nem kell nagy átviteli sebesség, és a nem játékprogramoknak sem. Játékok megint külön töredezetlen partición vannak.

Nem eszik több ramot sem a vista, sőt kevesebbet (bár nekem ki van kapcsolva(sőt ki is lett véve a telepítőből is) az aero is, mert nem a rendszert nézem, hanem a programot ami fut rajta, és a superfetch-et is kikapcsoltam, és ez az ami lefoglalja a memóriát is, mert betölti elvileg intelligensen a várhatóan használható programokat a memóriába, hogy gyorsabban induljanak el, de gyakorlatilag síkhülye, minden xart betölt, semmi értelme nincsen, és ennek köszönhető a vinyó kerregtetés is (ekkor tölti be).

CnQ játék közben simán kapcsolgatja magát, hallatszik a hűtővent is lelassít, mert az inventory pl ahol lemerevedik a kép, semmi 3d, és effekt nincs rajta, csak 2d grafika ikonok, meg szöveg, az nem annyira terheli meg a gépet :)
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1065 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 11:10

Idézet

Én rendszerparticióra, csak olyan felhasználói programokat telepítek...

Énis ugyanígy, a játékokat a megmaradt particióra telepítem és a fontos adatokat (film, zene, lemezkép) meg külön egy nagyobb vinyón tárolom...szal nem tömöm tele a program files-t (most 5,2GB)... a reason nincs is fent, ami 2GB, de van vagy 3db 3dmark, amik 3,6GB-ot foglalnak...így is sok az a 24GB foglalt terület)

Idézet

Nem eszik több ramot sem a vista, sőt kevesebbet ...

Mondjuk nekem megy az aero, meg nem kapcsoltam ki a supefetch-et sem, bár olvastam valahol, hogy megoldja a vinyókerregtetős gondot...amúgy viszont jól fut a rendszer és a játékok, ezért sem babráltam.

Idézet

CnQ játék közben simán kapcsolgatja magát, hallatszik a hűtővent is lelassít...

Sztem nem kapcsolgat a CnQ játék közben, de ez könnyen ellenőrizhető...ahogy emléxem, amíg fut az alkalmazás addig fent tartja a szorzót. A ventiszabályozás meg nem a CnQ, hanem alaplapi fícsör és a hőmérséklet alapján szabályoz...

:)

Szerkesztette: Nurba 2008. 05. 26. 11:15 -kor

#1066 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:23

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 11:41

Arra gondoltam, ha gemini beszerez egy GA-965P-S3-lapot, azaz ugyanolyant, mint most neki van és átpakolná a cucokat bele akkor kizárható lenne a többi hardver hibája.
persze ha átrakja, akkor más lesz.

De még valószínűbb nem a hardveres, hanem a szoftveres/xp-s hiba, sőt ez biztos! Mert még a biosba turkálva működik rendesen, aztán betöltődésnél off.

Ez kérdés? egyértelmű.

Mert hogy kiderüljön BÁRMILYEN 775-pcie alaplap jó, minek ugyanolyan???
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1067 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 20:23

Mert hogy kiderüljön BÁRMILYEN 775-pcie alaplap jó, minek ugyanolyan???

Ezt tudom, hiszen "csak" 775-ös foglalat és pci-e kell.
Csak azért írtam, hogy ugyanolyat, mert nem tudtam, hogy másikba is ki lehet próbálni.
Kössz az infót! ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1068 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 20:22

winchester volt a ludas.
ledúrtam a windows-t, és feltettem egy újat, csak most újra fel kell tenni minden programot :)
szerencsére van mozbackup. aki nem ismeri, próbálja ki egyszer ;)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1069 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 20:45

Idézet: gemini - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 21:22

winchester volt a ludas.
ledúrtam a windows-t, és feltettem egy újat, csak most újra fel kell tenni minden programot :)
szerencsére van mozbackup. aki nem ismeri, próbálja ki egyszer ;)

Akkor oké!!! :D  ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1070 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 23:33

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:48

Nem eszik több ramot sem a vista, sőt kevesebbet (bár nekem ki van kapcsolva(sőt ki is lett véve a telepítőből is) az aero is, mert nem a rendszert nézem, hanem a programot ami fut rajta...

Egy normálisan finomhangolt XP memóriafoglalása cakkumpakk 60-70MB. Egy Vista hasonló finomkodással 200-250MB. Az alapértelmezett telepítés rendre 75-95M az XP-nél, és 350-600MB a Vista esetében. De ha a programot nézed, ami fut rajta, akkor meg nem értem, miről van szó, de hogy nem a rendszer memóriafoglalásáról, az egészen biztos :) . Vagy arra gondolsz, hogy ugyanazon program Vista alatt kevesebb memóriát igényel, vagy kap? :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1071 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:12

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 0:33

Egy normálisan finomhangolt XP memóriafoglalása cakkumpakk 60-70MB. Egy Vista hasonló finomkodással 200-250MB. Az alapértelmezett telepítés rendre 75-95M az XP-nél, és 350-600MB a Vista esetében. De ha a programot nézed, ami fut rajta, akkor meg nem értem, miről van szó, de hogy nem a rendszer memóriafoglalásáról, az egészen biztos :) . Vagy arra gondolsz, hogy ugyanazon program Vista alatt kevesebb memóriát igényel, vagy kap? :)

Nekem a teljes xp fogalt ennyi ramot, és ez is teljes vista (mivel a servicek leírása most is fos, mindenféle dolog megszűnik ha kikapcsolod, persze ez nincs odaírva), csak a superfetch van kikapcsolva. Ha találnék valami normális leírást a servicekhez, ennek is jóval 300 mega alá lehetne szorítani a memóriaigényét.

#1072 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:17

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:12

Nekem a teljes xp fogalt ennyi ramot, és ez is teljes vista (mivel a servicek leírása most is fos, mindenféle dolog megszűnik ha kikapcsolod, persze ez nincs odaírva), csak a superfetch van kikapcsolva. Ha találnék valami normális leírást a servicekhez, ennek is jóval 300 mega alá lehetne szorítani a memóriaigényét.

Most akkor melyiket foglalja a teljes XP-d a 4 adott érték közül?
Szolgáltatások rövid leírása adott, google meg akármit elárul róla, egy halom szolgáltatáűsoptimalizáló lap létezik. A függőségek pedig  szintén oda vannak írva a szolgáltatás tulajdonságlapján mindkét rendszer alatt, az is, hogy kik függenek tőle és hogy ő kitől függ.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1073 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 10:51

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:17

Most akkor melyiket foglalja a teljes XP-d a 4 adott érték közül?
Szolgáltatások rövid leírása adott, google meg akármit elárul róla, egy halom szolgáltatáűsoptimalizáló lap létezik. A függőségek pedig  szintén oda vannak írva a szolgáltatás tulajdonságlapján mindkét rendszer alatt, az is, hogy kik függenek tőle és hogy ő kitől függ.

a 300-at még 1 giga rammal. leirtva kb felét.

A szolgáltatások rövid leírása fos, ahogy a függőségek is, mert a felét lehagyják mindből, aztán pislog az ember, hogy mitől tűnt el, miért nem működik valami, aztán nyomogatja a közenincs szolgáltatásokat vissza, és hopp elkezd működni.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 05. 27. 10:53 -kor

#1074 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:10

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 11:51

a 300-at még 1 giga rammal. leirtva kb felét.

A szolgáltatások rövid leírása fos, ahogy a függőségek is, mert a felét lehagyják mindből, aztán pislog az ember, hogy mitől tűnt el, miért nem működik valami, aztán nyomogatja a közenincs szolgáltatásokat vissza, és hopp elkezd működni.

Az nem kevés.

Mit szeretnél tudni még egy szolgáltatásról azon kívül, ami ott le van írva? nekem ritka kivétellel egyértelmű az ott leírt szöveg, néhánynak utána kellett járnom, mert volt benne olyan szó, amiről lövésem sem volt :D .
A függőségeknél nyilván nincs láncolt lista, csak a szomszédos függőségek, de 2-3 láncszemnél mélyebb nincs is közöttük szerintem, nem mondom, hogy így kényelmes, de vissza lehet fejteni, hogy ki és miért, olyan nincs, hogy a függőségben ne szerepeljen függő/függött szolgáltatás, ezek nem statikus szövegek, hanem dinamikusan lekérdezett adatok. Persze ha az ember nem tudja, mit tilt le és emiatt van gond, akkor az más. Az RPC-t például nem érdemes letiltani, a függő listából és a leírásból kiderül egyértelműen, hogy nehéz utána gépet indítani, ha tiltva van :D , de való igaz, ez nincs odaírva. Az adminisztratív eszközök mind ilyen dolog, nem szájbarágósak, hanem lényegretörőek.

#1075 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 08:06

Sziasztok!

Nem fagyás, nem újraindulás és valószínüleg nem X-akta. De gond:
Nem rég kicsit erősítettem öreg gépemet (Intel D865PERM deszka, Northwood HT 3.0 GHz CPU). A korábban szolgálatot tevő 2 darab 512 MB-os memóriamodult (nem válogatott pár) lecseréltem egy 2x1 GB-os (gyárilag párban szállított) Geil kitre. Az új modulok gyorsabban is valamivel mint a régiek. A beépítést követően 24 óran át futott a MemTest86, semmi hibát nem talált. Azóta használom a gépet, nem hibázik, a néha végzett videofeldolgozáskor jól jön neki a plusz memoár.
Viszont néha az alábbi képernyővel indul a gép. Ezután nyomok egy reset-et és megy minden rendben.
Jó mi? A kitként forgalmazott Geil néha nem tetszik neki. A régi modulokkal soha nem jött ilyen üzenet.
Tehetek valamit, vagy ne foglalkozzak vele?

képernyő
képernyő (ami kilógott a jobboldalról)  :)

#1076 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 11:10

Idézet: multibit - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 9:06

Sziasztok!

Nem fagyás, nem újraindulás és valószínüleg nem X-akta. De gond:
Nem rég kicsit erősítettem öreg gépemet (Intel D865PERM deszka, Northwood HT 3.0 GHz CPU). A korábban szolgálatot tevő 2 darab 512 MB-os memóriamodult (nem válogatott pár) lecseréltem egy 2x1 GB-os (gyárilag párban szállított) Geil kitre. Az új modulok gyorsabban is valamivel mint a régiek. A beépítést követően 24 óran át futott a MemTest86, semmi hibát nem talált. Azóta használom a gépet, nem hibázik, a néha végzett videofeldolgozáskor jól jön neki a plusz memoár.
Viszont néha az alábbi képernyővel indul a gép. Ezután nyomok egy reset-et és megy minden rendben.
Jó mi? A kitként forgalmazott Geil néha nem tetszik neki. A régi modulokkal soha nem jött ilyen üzenet.
Tehetek valamit, vagy ne foglalkozzak vele?

képernyő
képernyő (ami kilógott a jobboldalról)  :)

Azt akarja, hogy dualba rakd a ramokat, ami tényleg nem árt, egyébként ha ígymarad akkor sem lesz semmi, csak úgy gyorsabb lehet.

#1077 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 11:46

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:10

Azt akarja, hogy dualba rakd a ramokat, ami tényleg nem árt, egyébként ha ígymarad akkor sem lesz semmi, csak úgy gyorsabb lehet.

Lehet, hogy rossz slot-ban van az egyik modul?
Itt egy kép, bejelöltem rajta, hogy jelenleg melyik foglalatban vannak a memóriamodulok.
Hová tegyen őket?

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1212057965.jpg

#1078 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:07

Idézet: multibit - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:46

Lehet, hogy rossz slot-ban van az egyik modul?
Itt egy kép, bejelöltem rajta, hogy jelenleg melyik foglalatban vannak a memóriamodulok.
Hová tegyen őket?

Lehet, nemtudom. A régi gépemnél 1 kihagyással, különböző színű slotba kellett rakni memóriákat dualhoz, a mostaninál meg azonos színbe 1más mellé. Sztem le van írva az alaplap manualjában hogy hogy kell, de az tuti le van, hogy melyik melyik memóriabuszhoz tartozik, és az a lényeg, hogy a 2 mem 2 különböző memóriabuszon legyen.

#1079 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:21

szerintem csak nem jó slotokban vannak a ramok. az alaplap könyvében biztos benne van, ha ninc már meg, akkor le tudod tölteni a weblapról is az eredetit.

#1080 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 15:08

Köszönet mindenkinek, aki segített!  :respect:
Az alaplap gépkönyve megvan, este átrakosgatom a RAM-okat.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.