HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 20. 19:43

Idézet: Zenador - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 20:30

Sziasztok!
Két hónapja bővítettem a gépemet és egy elég furcsa hibajelenség jött elő. Kb. 10 indításkor egyszer jön elő egy megmagyarázhatatlan akadozás: 4-5 másodpercenként megakad a hang- és videólejátszás, ugyanekkor az egérkurzor (ha mozgatom) és a billentyűzet is (ha folyamatosan lenyomok egy karaktert) megakad. Ha a gépet újraindítom, akkor megszűnik az akadozás és minden tökéletesen működik. Egyébként semmilyen lefagyás sincs, bármilyen tesztprogramot futtatok le, nem jelez ki a rendszer rendellenességet és nincs lefagyás. Sajnos minden előjel nélkül, hirtelen jön elő ez a jelenség (van, amikor a bootolás után egyből, de olyan is előfordul, amikor órákkal később netezés közben indul be az akadás). Talán legtöbbször filmlejátszás alatt, vagy akkor fordul elő, amikor a HDD éppen beolvas, vagy kiír adatot. A szervizben azt mondták, hogy nem hardware-hiba, és rakjam fel a legújabb drivereket. Azok vannak fent és a BIOS-t is frissítettem.
Szerintetek mi lehet a hiba oka? Másnál is előjött ez a jelenség?
Konfigurációm jelenlegi összetevői (azt is feltüntetem, hogy mely alkatrészek régiek, és melyek azok, amelyeket nemrég vettem):
Alaplap (új): Gigabyte GA-EP35C-DS3R, rev. 2.1, F2-es BIOS (az F1-es verziójú BIOS volt benne gyárilag, de frissítettem az F2-es verzióra, azt hittem, hogy az upgrade megszünteti az akadozást, a gyártó weboldalán azt ígérték, hogy az új BIOS hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást és az I/O-kezelést)

CPU (új): S775 Intel Core 2 DUO E4500 2,2 GHz OEM

CPU hűtő (új): Artic Cooler Freezer 7 Pro S775 (ezzel nagyon meg vagyok elégedve, a mostani melegekben a proci max. 34 fokos és így is hangtalan a hűtés)

RAM (új): 2*1 GByte 1066 MHz Kingmax (800 MHz-en üzemel, a Memtest x86-tal 6 Pass-ig teszteltem, nem volt hiba)

HDD (új): Samsung 250 GByte, SATA2, HD250HJ (8 Mbyte L2 cache, a Speed Fan és a HDD Life szerint kiváló állapotban van)

Videókártya (új): Gigabyte 2600XT 256 Mbyte DDR3 passzív hűtés (legújabb driver és catalyst, egyébként elég melegedős fajta, aktív hűtéssel is 50 fokra lehet levinni a hőmérsékletét)

Hangkártya: az alaplapi Realtek Azialát használom

DVD-RW: Pioneer DVR-109 IDE (alaplapi Gigabyte IDE-vezérlőre van rákötve, Master)

Mobile Rack: alaplapi Gigabyte IDE-vezérlőre van rákötve, Slave

Tápegység: CHIEFTEC GPS-400AA-101 A 400 W (Delta elektronika, aktív PFC, 12 cm venti) — szerintetek ez a tápegység elbírja rendesen ezt a konfigot?

Kijelző: DELL E228WFP 22 colos DVI-D (DVI-on használom)

Operációs rendszer: Windows XP SP3 a legújabb frissítésekkel, kb. 2 hónapja raktam fel.

Egyéb programok, amelyek betöltődnek az induláskor: NOD 3, ATI Catalyst, Gigabyte Power Saving program, ATI Tool 0.27 beta (Intel Matrix Storage RAID programot letiltottam).

Megjegyzés: mindegyik alkatrészt normál beállításokkal használom, egyiket sem hajtom túl!

Remélem egyetlen érdemi információt sem hagytam ki. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

Zenador

Hy Zenador:

A hardver komonensek rendben vannak /ezekszerint/, igen a táp maximálisan ellátja azt a konfigot, nem ez a baj. A bajt szerintem egy kártevő valszeg spyware csinálja. (Nézd meg a BOIS-t, ha ott is akadozik, akkor lehet, hogy valamelyik hardver nem jó!). A nod32 jó vírusírtó(nekem is az van ;) ), de milyen spyware írtód és tűzfalad van?
Vagy próbáld a gépet csak 1Ram-mal elindítani(csak az egyik slotba), és várni az eredményt.(aztán csere a másikra és azzal is teszt).
:think:
Először a spyware-kat ellenőrizd!
Amúgy a gép húzva van? Vagy a vidkari, az atitool-ra gondolok.
Ha igen, akkor vedd vissza, és csinálhatsz egy cmos_cleart is, jumperrel+az elemet ki, majd be.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1282 Felhasználó inaktív   Zenador 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 20. 20:35

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 19:43

Hy Zenador:

A hardver komonensek rendben vannak /ezekszerint/, igen a táp maximálisan ellátja azt a konfigot, nem ez a baj. A bajt szerintem egy kártevő valszeg spyware csinálja. (Nézd meg a BOIS-t, ha ott is akadozik, akkor lehet, hogy valamelyik hardver nem jó!). A nod32 jó vírusírtó(nekem is az van ;) ), de milyen spyware írtód és tűzfalad van?
Vagy próbáld a gépet csak 1Ram-mal elindítani(csak az egyik slotba), és várni az eredményt.(aztán csere a másikra és azzal is teszt).
:think:
Először a spyware-kat ellenőrizd!
Amúgy a gép húzva van? Vagy a vidkari, az atitool-ra gondolok.
Ha igen, akkor vedd vissza, és csinálhatsz egy cmos_cleart is, jumperrel+az elemet ki, majd be.

Köszi a választ.

A legújabb Spybot-ot használom, nem talált kártevő progit.  A memória modulokkal még játszadozok, de egy csomó memóriatesztelőt már kipróbáltam és nem jelzett hibát. A BIOS alatt nem akad a rendszer, csak Win XP alatt.

Én a vinyóra gyanakszom, mert mindig akkor jön elő, amikor valamit éppen tölt a gép (pl.: filmlejátszás).

Nod 3-at használom, ebben már van rendes tűzfal plusz a Win XP tűzfala. Szerinted tegyek fel másik tűzfalat?

Egyébként a Nod 3 is vacakol, mert mindig indul el. Pontosabban a kernel mindig beindul, de a GUI nem mindig! Kézzel kell elindítanom, egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi a francért nem indul. Egyszer elindul rendesen a Nod, máskor meg nem, kihagyja a GUI betöltését! Rejtély...  Ha netezek, akkor stabilan marad, a GUI, nem lép ki magától. Egy csomó víruskeresőt futtattam, de semmilyen kártevőt sem találtam.

Zenador

#1283 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 20:45

Idézet: Zenador - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 20:35

Nod 3-at használom, ebben már van rendes tűzfal plusz a Win XP tűzfala. Szerinted tegyek fel másik tűzfalat?
Zenador

Két tűzfal épp annyit ér, mint az erősebbik közülük. Viszont a két tűzfal együtt abnormisan terheli a gépet és az átvitelt.
Indítsd el a feladatkezelőt, és nézd meg, melyik folyamat rántja le a prociteljesítményt (ha van ilyen).
A kártevők felől akkor lehetsz biztos, ha másodwinchesterként ellenőrzöd egy erős védelmű másik rendszeren.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 06. 20. 20:46 -kor

#1284 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 22:13

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 19:29

na, újabb teszteket csináltam:
SW : Jedi Academy - neten is lehet játszani, de van single player része is. mikor berakod a CD-t, rögtön az elején kell döntened h multiplayer v. singleplayer. megpróbáltam a single playert (net nem volt bekapcsolva) és már a karaktergeneráló képernyőnél beakadt a játék, ugy mint a WarRock (egér/hang/kép beakadás)

M2 : Total War - multkor egy custom battle-t probáltam, azzal nem volt gond. most kezdtem egy campaign-ot (campaign-nál egész európát mutatja a játék és mint a sakkbábúkkal ugy kell lépegetni városokról városokra). mikor töltötte be a térképet már akkor akadt, viszont érdekes mód, a kurzort tudtam mozgatni. ugyanúgy 20 mp-es akadás volt 2-3 mp-enként.

most már csak arra kell rájönnöm h mit cseréljek... videókari, alaplap vagy memória.
amugy videókarimon a legujabb driver van fent.
még1szer a system-em:
amd sempron 2800+ (1,8ghz)
nvidia gf fx5500 (128mb)
1,5 gb ram

volt már hasonlo probléma ott a memoria volt a hibás, ha tudsz szerezni kölcsibe szerezzél, vagy cserélgesed amid van. de sajnos még ezer más gond is lehet ahogy irtad is. a gép terhelésnél nem indul ujra magátol?
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1285 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 09:03

Idézet: Zenador - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 21:35

Egyébként a Nod 3 is vacakol, mert mindig indul el. Pontosabban a kernel mindig beindul, de a GUI nem mindig! Kézzel kell elindítanom, egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi a francért nem indul. Egyszer elindul rendesen a Nod, máskor meg nem, kihagyja a GUI betöltését! Rejtély...  Ha netezek, akkor stabilan marad, a GUI, nem lép ki magától. Egy csomó víruskeresőt futtattam, de semmilyen kártevőt sem találtam.

Zenador

Pontosan még ezért nem álltam át a NOD 3-ra, mert sok helyről halottam, hogy az egy szär /még/, én a 2.7-es verziót használom+ZoneAlarm tűzfalat, amibe benne van a spyware írtó is ;) .
:up:
Az nagyon nem jó, ha több tűzfal+vírusírtó megy a háttérbe, a windows tűzfalát (mondjuk nemtudom, hogy az SP3-as milyen :think: ), de sz.tem nyugottan letilthatod, HA van rendes (külön) tűzfalad.
.-= Vasak =-.

#1286 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 23:24

megvan a bibi! leállt a videókarim ventilátora. akkor vettem észre mikor nagyon meleg volt mikor kivettem. szal vehetek másikat.
amugy ki is cseréltem 6200-as gf-re és ment minden simán, csak most akkor vennem kell uj karit.
köszi mindenkinek aki segített!

djculture-t meg kinevezem online szakembernek, láttatlanba rájött h mi a hiba. köszi nekedis!  ;)

#1287 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 08:32

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 8:43

esetleg memoria hiba, vedd ki  a ramokat, és ha van másik kéznél vagy a haverod gépébe probáld ki azzal. az op. rendszer nem befolyásol semmit ebben a felvonásban, de nem etikus ilyen szoftver használni, föleg egy forumon közölni. :(

Igen jogos. Így hát be is szereztem egy vista home premiumot, de sajna az eseménynaplóba ugyanazt irja be, az ACPIEC-ről, meg a  BIOS-ról.

plusz kiegészíti ezzel: IRQARB: Az ACPI BIOS nem tartalmazza a(z) 4. PCI-aljzatban lévő 0 funkciójú eszköz IRQ-ját. Technikai segítséget a számítógép gyártójától kaphat. valamint emlegeti még ugyanezzel a szöveggel a 3-as és 2-es PCI aljzatokat is.

A memókat már korábban kipróbáltam.

Hát valszeg az lesz a további lépés hogy írok az msi-nek mert a magyar szerviz nem akar(t) segíteni...

#1288 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 11:47

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 9:32

Igen jogos. Így hát be is szereztem egy vista home premiumot, de sajna az eseménynaplóba ugyanazt irja be, az ACPIEC-ről, meg a  BIOS-ról.

plusz kiegészíti ezzel: IRQARB: Az ACPI BIOS nem tartalmazza a(z) 4. PCI-aljzatban lévő 0 funkciójú eszköz IRQ-ját. Technikai segítséget a számítógép gyártójától kaphat. valamint emlegeti még ugyanezzel a szöveggel a 3-as és 2-es PCI aljzatokat is.

A memókat már korábban kipróbáltam.

Hát valszeg az lesz a további lépés hogy írok az msi-nek mert a magyar szerviz nem akar(t) segíteni...

jo  a szervizszolgálat, nem igaz :(
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1289 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 11:56

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 11:47

A winchesterekkel kapsolatban volt szó a gyári tesztprogramokról.
Ha alaplapra is van, akkor le kell futtatni és utána nincs apelláta.

#1290 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:07

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 11:47

Lehet hogy jó a szerviz, csak az MSI tipus nem mehet nekik vagy nem tom mi lehet a gond, mert az biztos, hogy nem régóta szervizelik ezt a márkát, mert amikor le akartam adni javításra a gépet akkor közölték hogy már nem a garijegyen szereplő cég javítja, hanem az Albacomp.
De én nem fikázni akarok senkit, hanem azt szeretném hogy a negyedmilliós lapim lehetőleg hiba nélkül fusson.

Szerintem 3 hét ottlét alatt - jó ebben benne van gondolom a Bp-Szfehérvár oda-vissza út is - talán egy kicsivel többet vár el a "mezei" felhasználó - azaz én - mint attól az egy sortól amit írtak. Nem emlékszem szó szerint de valahogy így szólt: "A 72 órás teszt alatt az eszköz hibátlanul működött, a rajta lévő OP rendszerrel és nem produkált hibát. Az eszköz hardveresen jól működik a hibát szoftverhiba okozhatja"

Abban a boltban ahol vettük kipróbálták az ottani szervizesek és dobta a hibát többször is, tehát jó lett volna ha ugyanazzal a rendszerrel nézték volna meg ott is.

Na mármost én másik OP rendszerrel és teljesen formált rendszervinyóval kaptam vissza a lapit, azaz az eredetileg rajta lévő progik sem voltak rajta. Tudom ez normális, nem is ez a bajom, hanem csak az, hogy a hibanaplóban egyértelműen jelezte a rendszer, hogy melyik hardverral van baja és azért azt elvártam voltna, hogy legalább erről valami tájékoztatást kapjak, mert azzal nincs megoldva sztem a gond, hogy "Újrahúzzuk" a gépet hetente, meg azzal kaptam vissza, hogy teszteljem én. Jó ezt már abban a boltban mondták ahol vettem.

Ha esetleg van ott ismeretséged akivel lehetne beszélnem ez ügyben, megköszönném ha tudnál segíteni. Nem akarok én senki fölött átnyúlni és nekem is sokkal kényelmesebb volna ha itthon lehetne orvosolni a gondot.

#1291 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 16:00

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 15:07

Lehet hogy jó a szerviz, csak az MSI tipus nem mehet nekik vagy nem tom mi lehet a gond, mert az biztos, hogy nem régóta szervizelik ezt a márkát, mert amikor le akartam adni javításra a gépet akkor közölték hogy már nem a garijegyen szereplő cég javítja, hanem az Albacomp.
De én nem fikázni akarok senkit, hanem azt szeretném hogy a negyedmilliós lapim lehetőleg hiba nélkül fusson.

Ez még akár lehet szériahiba is azért van ez a káosz,de gondolom ez egy rosszul megirt bios miatt lehet.

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 23. 16:03 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1292 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 17:51

Sziasztok!

Lenne egy memória problémám! Lehet,h végig kellene olvasnom a fórumot, de mire megteszem, talán meg is kapom kérdésemre a választ.

Szóval kb. 1 hónapja fura módon elkezdett kiakadni az unreal turnament (1999). Hibakódjában valami sok-sok változó van, közöttük ez : Netmode=3 . Illetve a hibaneve: General Protection error.

Albérlőtársammal elsőnek nem tudtuk mire vélni. Ment a hálózat próbája: negatív. Utána arra gondoltunk,h a nagy meleg miatt rohad a gép, ezért pihentetés és takarítás után megint játszani próbáltunk. Eleinte ment is, de azután megint jött uez a hiba.

Átraktam a memóriamodul a középsőbe, de úgy is megvolt a hiba. Közben egyéb játékokat is kipróbáltunk, de azok is kifagytak, kiakadtak, előfordult,h a játék ment, de az egér és a bill. irányításom megszűnt, csak a START gombbal tudtam valamit csinálni, ezekután viszont működött ez a 2 periféria a windowsban. Néha kidobott a játékból a  windowsba, néha 1 csipogással újraindult.

Nézegetem mostanában,  a videókari hűtőbordái tűzforróak (passzív hűtés sajna), a winyó túzforró, proci hűtőbordái tűzforróak. Biztos ez is gond, a speedfan is tűzzel jelez néhány dolgot, de ~1 órás pihentetés után ugyanúgy kiakad a játék. Szvsz nem ez a legfőbb gond.

Gondoltunk egyet: memtest. 7 másodperc múlva kiakadt a tesztelő, ami a következt írja:
"Unexpected interrupt - Halting

Type: Gen_Prot

Error: 0"

Ha kell, képet is tudok küldeni, de nekem ez már beszédesnek tűnik: Gen_prot típus, csak nem tudom, mit jelenthet? Búcsúzhatok a memóriámtól? Vehetek újat? Tényleg felforr a gépem? (proci 44C, gpu 56C volt eddig max.). Mi lehet a gond? 1 hónappal ezelőtt minden simán ment. Most a windowsban is minden megy, csak ugye a játékok akadnak ki.

Gépem:
AMD Athlon XP 2000+ (1,67Ghz-en fut, nem húzom)
256 MB DDRAM 333MHz (BIOSban automata a CPU/memory frekvencijának aránya)
Ati Radeon 9200 (passzív hűtés)
Windows XP SP2

alaplap: nem tudom, fontos most?

nem tudom, más infó kell-e?

Várom az ötleteket, köszi! :)

Gyoma

Szerkesztette: Gyoma 2008. 06. 23. 17:51 -kor

#1293 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 18:32

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 18:51

Sziasztok!

Lenne egy memória problémám! Lehet,h végig kellene olvasnom a fórumot, de mire megteszem, talán meg is kapom kérdésemre a választ.

Szóval kb. 1 hónapja fura módon elkezdett kiakadni az unreal turnament (1999). Hibakódjában valami sok-sok változó van, közöttük ez : Netmode=3 . Illetve a hibaneve: General Protection error.

Albérlőtársammal elsőnek nem tudtuk mire vélni. Ment a hálózat próbája: negatív. Utána arra gondoltunk,h a nagy meleg miatt rohad a gép, ezért pihentetés és takarítás után megint játszani próbáltunk. Eleinte ment is, de azután megint jött uez a hiba.

Átraktam a memóriamodul a középsőbe, de úgy is megvolt a hiba. Közben egyéb játékokat is kipróbáltunk, de azok is kifagytak, kiakadtak, előfordult,h a játék ment, de az egér és a bill. irányításom megszűnt, csak a START gombbal tudtam valamit csinálni, ezekután viszont működött ez a 2 periféria a windowsban. Néha kidobott a játékból a  windowsba, néha 1 csipogással újraindult.

Nézegetem mostanában,  a videókari hűtőbordái tűzforróak (passzív hűtés sajna), a winyó túzforró, proci hűtőbordái tűzforróak. Biztos ez is gond, a speedfan is tűzzel jelez néhány dolgot, de ~1 órás pihentetés után ugyanúgy kiakad a játék. Szvsz nem ez a legfőbb gond.

Gondoltunk egyet: memtest. 7 másodperc múlva kiakadt a tesztelő, ami a következt írja:

Ha kell, képet is tudok küldeni, de nekem ez már beszédesnek tűnik: Gen_prot típus, csak nem tudom, mit jelenthet? Búcsúzhatok a memóriámtól? Vehetek újat? Tényleg felforr a gépem? (proci 44C, gpu 56C volt eddig max.). Mi lehet a gond? 1 hónappal ezelőtt minden simán ment. Most a windowsban is minden megy, csak ugye a játékok akadnak ki.

Gépem:
Windows XP SP2

Gyoma

Idézet

hát ez pedig elég nagy gond! tegyél a hdd-re és a vga-ra is hűtést, ventit !!
Nemlehet, hogy a táp 'lett' kevés neki? Szerezz egy kölcsöntápot és azzal nézd meg a gépet.
.-= Vasak =-.

#1294 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 18:39

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 17:51

Sziasztok!

Gépem:
Windows XP SP2

Gyoma

cpu 44 fokos az nemgond..gpu-t honnan látod mennyi?tudomásom szerint 9600xt töl van videokártyán hődióda.Amúgy k..meleg van tuti hogy forr a videokártya a vpu recover meg visszaállitja a kártyát azért van ez.

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 23. 18:43 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1295 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:20

Őszinte leszek: csak tippelem,h az 56 fok a gpu-hoz tartozik. Sajnos a speedfan temp1-2-... -t ír ki, de olyan marha forró a hűtőbordája a videokarinak... hogy szerintem tuti az lesz az. Vagy ha nem lehet ennél még mérni a hőt, akkor mág melegebb is :)

Ventit próbálok rá szerezni.

De ma reggel, a hűsebb este után (nyitott ajtó mellett van a gép) kipróbáltam a memtest-t és ugyanazt írja ki, ugyanúgy 7 mp után: Gen_Prot... Én szerintem valami gáz lehet a memoval.

#1296 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:39

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:20

Őszinte leszek: csak tippelem,h az 56 fok a gpu-hoz tartozik. Sajnos a speedfan temp1-2-... -t ír ki, de olyan marha forró a hűtőbordája a videokarinak... hogy szerintem tuti az lesz az. Vagy ha nem lehet ennél még mérni a hőt, akkor mág melegebb is :)

De ma reggel, a hűsebb este után (nyitott ajtó mellett van a gép) kipróbáltam a memtest-t és ugyanazt írja ki, ugyanúgy 7 mp után: Gen_Prot... Én szerintem valami gáz lehet a memoval.

Pedig szerintem is táp lesz, és hamarosan túl fog futni,ha majd kifekszenek a cuccok a gépbe  akkor megnézheted a pénztárcádat, ekkor már nem csak a memoria szokot kifeküdni. Mennek a ventillátorok beleártve a táp ventillatort, a vga vencsit stb. ami a gépbe van.
szagold meg a tápot hogy nincs e szaga.
Ha pedig tényleg memoria gond, akkor probáld meg kevesebb rammal amig meg nem találod a rosszat, de jobb ha szerzel valakitöl kölcsön rammot, probára.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 24. 08:44 -kor

#1297 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:43

most működés közben megszagoltam (kb. fél órája megy a gép és csak neteztem) nem érzek különösebb szagot rajta. Ami a crt monitorokból szokott kijönni kb. azt lehet érezni, de nem vészesen.

Hmm, egyébként a táp: Acorp 300W. Úgy tudom, ez az ajtófogó kategória... A házam egyik oldalát  leszedve használom a gépet.

A gépben amúgy egy 80GB winyó van, egy DVD író/olvasó, az egér USB-s, ill. sokszor használom az usb-t, ha ezek, mint áramfogyasztók, számítanak valamit.

Ill. ezeket szokták még kérni, ha probléma van:
VCOREA 1,66V
VINRO 1,66V
+3,3V : 3,10V
+5V : 4,87V
+12V : 12,34V
-12V : -11,28V
-5V : -4,89V
(speedfan)

úgy gondolom ezek normális értékek.

Ui.: csak azt nem értem, h miért írja ki a memtest a General Protection-t?

Szerkesztette: Gyoma 2008. 06. 24. 08:47 -kor

#1298 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 12:04

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 9:43

most működés közben megszagoltam (kb. fél órája megy a gép és csak neteztem) nem érzek különösebb szagot rajta. Ami a crt monitorokból szokott kijönni kb. azt lehet érezni, de nem vészesen.

Hmm, egyébként a táp: Acorp 300W. Úgy tudom, ez az ajtófogó kategória... A házam egyik oldalát  leszedve használom a gépet.

A gépben amúgy egy 80GB winyó van, egy DVD író/olvasó, az egér USB-s, ill. sokszor használom az usb-t, ha ezek, mint áramfogyasztók, számítanak valamit.

Ill. ezeket szokták még kérni, ha probléma van:
VCOREA 1,66V
VINRO 1,66V
+3,3V : 3,10V
+5V : 4,87V
+12V : 12,34V
-12V : -11,28V
-5V : -4,89V
(speedfan)

úgy gondolom ezek normális értékek.

Ui.: csak azt nem értem, h miért írja ki a memtest a General Protection-t?

Milyen terhelés allatt, mérted és mivel?

Amugy Didyman-nak van egy táp kis okosa:

https://forum.hwsw.h...howtopic=124728

(csak azt nem értem, h miért írja ki a memtest a General Protection-t?) itt több probléma lehet, amugy a win probáltad már ujra rakni.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 24. 12:07 -kor

#1299 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 12:30

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:20

igen, ahogy pappas is mondta egy kölcsönmemória sem árt, ha szerzel. Az meg nagyon nem jó, ha leveszed a gép oldalát! Ezzel megszünik a légcsatorna a gépházban és összekeveredik a  meleg és a hideg levegő.
Szedd szét a tápot és nézd meg nem-e látsz égéseket, felpufadt kondit, mert akkor már nem sok élete van hátra a tápodnak és így már elég veszélyes a használata, ha elsz@ródik, akkor vinni szokott magával alkatrészt/eket/, pl: cpu, ram, de súlyosabb esetben az alaplap is elszálhat!
Hát igen egy 350-es táp, mondjuk egy fsp nem ártana beszerezni kb 6-7-ért már megkapod újonnan és azzal nem lesz gond. pölö itt: FSP ATX-350PNF
ipon
;)

És ventit szerezz a vga-ra és a gépbe; /ha nincs/alakíts ki levegőcsatornát: hideg elöl be:->meleg hátul ki.Ezután, a ház oldalát nyugodtan visszateheted sőt!, ha le van véve azzal csak ártasz a gépnek /főleg ilyen melegben/.

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 24. 12:35 -kor

.-= Vasak =-.

#1300 Felhasználó inaktív   Killerwolf91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 09:02

1.Elsőnek én is a tápot nézném meg, majd utánna esetleg kitakarítanám a memória foglalatot, ugyanis ott is lehetnek bajok. Én még azért megnézném az összes memória foglalatban a memóriát tesztelve, ugyanis fennálhat az előzőleg leírt probléma is (bár vannak olyan alaplapok, melyek csak akkor bootolnak/működnek jól, ha a memória az 1. slotban van).
2.Ha már minden kötél szakad, akkor esetleg megnézném a procit is (az AMD procikban nem nagyon szokott lenni hővédelem, uhogy könnyen lehet, hogy 1x felforrt, most pedig hibázik, bár akkor véletlenszerűen kéne neki)
3. Kérnék kölcsönbe 1 videokártyát, ugyanis ha jól tudom, nem mai darab, és könnyen lehet, hogy az okoz gondokat<====bár akkor memtesten nem kéne hibát hoznia(de mint tudjuk, az informatikában bármi megtörténhet).

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.