HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Hummin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 16. 21:00

Jó lenne /lett volna/ egy másik lappal is kipróbálni, csak sajna kikoptak körülöttem a KT133A-s lapok.
Vagy esetleg kipróbálom majd a mostani rendszert egy DDR-es alaplappal.
.:: Hummin ::.    We have a dream      Lotus Elise: A Nimble Car

#1502 Felhasználó inaktív   Inko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 26. 09:47

Sziasztok!
Az lenne nekem a problémám, hogy van egy Abit SA7-es alaplapom és vettem bele egy Intel pentium 4 2,8Ghz 512/533-as cpu-t, és ha elkezdek internetezni, vagy csak magára hagyom a windows-t állandóan lefagy. Ha játszok vele vagy dvd-t irok vagy bármi más ahol dolgozik a cpu-akkor meg semmi baja akkor megy minden normálisan, Esetleg valakinek valami ötlete, hogy ezt miért csinálja?
És még annyit, hogy a cpu hőmérséklete 36 fok az alaplapé 38 (De sz.tem ez normális ahogy olvasgatam)

Alaplap azonosítója    02/27/2003-SiS-645-6A6IXA1FC-DH
Alaplap neve    Abit SA7

DIMM1: Kingmax MPXC22F-D8KT4B
DIMM2: 256 MB PC3200 DDR SDRAM
DIMM3: 256 MB PC2700 DDR SDRAM

Eszköz leírása    Radeon X1650 Series Secondary 256Mb

A tápegység valamilyen no name de 300W-os

Szerkesztette: Inko 2008. 09. 26. 09:51 -kor

#1503 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 12:24

Üdvözletem!
Érdekes problémával állok szembe, amivel pillanatnyilag nem tudok mit kezdeni.
Adott a következő konfig:
QDI P5V8602 (A5T-l) típusú alaplap
1.1 Tua Celeron
256MB noname SD RAM
52X noname Cd-olvasó
20Gb Seagate
Szintén noname valahány Wattos táp.

A probléma a géppel a következő:

Amennyiben kikapcsolják, majd újra be, BIOS bejelentkezik ahogyan kell, megjelenik a Windows XP logója, alul elindul a a sáv, és ennyi. Winchester ledje kb. 4 mp-ként egy fél másodpercre felvillan, és így tovább az idők végezetéig. Amennyiben itt nyomok egy resetet, a  gép betölt, indítómenü be, Normáls indítás, Legutolsó helyes konfig, Csökkentett mód, egyszóval bármelyik menüpontot választva elindul, és utána hibátlanul megy. Se Prime95, se 3DMark, semmi nem tudja kiakasztani.

Amennyiben eleve úgy indítom el, hogy  "Legutolsó helyes konfiguráció" úgy elsőre is elindul mindig, és úgyanúgy stabil.
A probléma nem újkeletű, állítólag amióta össz lett dobva a gép azóta jelen van, csak nemrég hozzám került más problémával, és kérték, hogy akkor már nézzek utána ennek is.

Amit eddig próbáltam:
Új XP, új driverek, Új IDE-kábelek, memóriát másik fogalalatba, BIOS-beállításokkal való trükközés, eredménytelen. Elsőre hol elindul, hol nem.
BIOS-t hiába kerestem hozzá, 2001-nél frissebbet nem találtam.

Előre is köszönöm, vassté.

#1504 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 13:44

Van egy régi gépe ismerősömnek, Asus TUSL2-C alaplappal, a probléma az, hogy nem működik benne semmilyen AGP-s-kártya, ha belehelyezek az AGP slotba bármilyen AGP-s kártyát, akkor az nem ad képet. Szerencsére van egy PCI-os kártya, így azzal elindítva a rendszert mellette bennhagyva az AGP-s kártyát, a Windows eszközkezelőjében, megjelenik mindkét videókártya, az AGP-s mellett felkiáltójel, tulajdonság lapját megnézve hibakód 12-őt ír ki, nem talál elég erőforrást. Nem tudom mit lehetne letiltani, de már mindent letiltottam BIOS-ba, akkor sem adott képet, mi lehet a baj?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1505 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 14:10

Idézet: Socket - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 13:44

Van egy régi gépe ismerősömnek, Asus TUSL2-C alaplappal, a probléma az, hogy nem működik benne semmilyen AGP-s-kártya, ha belehelyezek az AGP slotba bármilyen AGP-s kártyát, akkor az nem ad képet. Szerencsére van egy PCI-os kártya, így azzal elindítva a rendszert mellette bennhagyva az AGP-s kártyát, a Windows eszközkezelőjében, megjelenik mindkét videókártya, az AGP-s mellett felkiáltójel, tulajdonság lapját megnézve hibakód 12-őt ír ki, nem talál elég erőforrást. Nem tudom mit lehetne letiltani, de már mindent letiltottam BIOS-ba, akkor sem adott képet, mi lehet a baj?

biosba az init display first menüpont agp-re van állitva?Tuning ne legyen mer akkor 2* áll be az agp ha jól rémlik.

Szerkesztette: djculture 2008. 10. 11. 14:18 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1506 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 11:17

Idézet: djculture - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 15:10

biosba az init display first menüpont agp-re van állitva?Tuning ne legyen mer akkor 2* áll be az agp ha jól rémlik.

Szia persze. Amúgy is akkor érne valami ez a beállítás, ha egy PCI-os meg egy AGP-s lenne benne, de persze kipróbáltam csak AGP-sel is. Tuning nincs.

#1507 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 11:31

Idézet: Socket - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 11:17

Szia persze. Amúgy is akkor érne valami ez a beállítás, ha egy PCI-os meg egy AGP-s lenne benne, de persze kipróbáltam csak AGP-sel is. Tuning nincs.

Nemtudom hogy annál a lapnál lehet e variálni az irq -kat biosba.Esetleg avval lehetne variálni hátha.De amugy tuti a lap defektes mert ha nem csak only agp 8* kártyákat /pl atix1xxx meg egyes gf6 példányok fx böl is volt ilyen/,  akarsz belegyömöszölni mennie kéne.
Hádédész..

#1508 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 11:56

Idézet: djculture - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 12:31

Nemtudom hogy annál a lapnál lehet e variálni az irq -kat biosba.Esetleg avval lehetne variálni hátha.De amugy tuti a lap defektes mert ha nem csak only agp 8* kártyákat /pl atix1xxx meg egyes gf6 példányok fx böl is volt ilyen/,  akarsz belegyömöszölni mennie kéne.

IRQ-val lehetne variálni, de ahogy észrevettem valamilyen dedikált az AGP-nek az erőforrás csatornája, mert ez semmivel sem osztozik, sőt, az sincs kiírva melyik IRQ-t használja, ebből jutottam erre  következtetésre. Amúgy én is a lap defektjére gondolok. :(

#1509 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:36

Leírom hátha valaki szív ugyanilyen problémával  ;)

A konfig:
GEIL 2X1024MB 1066 MHZ ULTRA KIT CL5
AMD ATHLON 64 X2 6000+ AM2
ASUS TA-9A1 MidiTorony Táp nélkül
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2
GIGABYTE HD ATI 4850 512MB
GIGABYTE GA-MA790FX-DS5
Chieftec DT560A12 AKTIV PFC
Gigabyte PCI-E HD4850 512MB
LG GH-20NS15 fekete OEM SATA

OP rendszer Win XP Pro SP2
A hibajelenség a topic címéhez illően, kékhalál, újraindulások, másolási problémák.

Táp nem lehet  :cool:
Gondoltam memóriára, de szereztem bele másik 2x1GB memóriát a hiba ugyanaz maradt.
Próbáltam a memória órajelét levenni, feszt emelni, már ameddig lehetett, mert a Geilek 2,2-2,4V ról mennek.
Telepítésnél olvasási hibák léptek fel a HDD-ről, HDD Sentinel szerint 1 gyenge szektor van a vinyón.
Szereztem másik vinyót, már a Win telepítése közben kékhalál.
Rákerestem fórumokon, ahol vagy az 790FX chipsetet szídták, vagy azt írták, hogy proci csere után működött rendesen.
Mivel másik lapot és procit nem tudtam szerezni ezért tovább kerestem és találtam:
Ezt
A lényeg: A BIOS-ban a memória órajelét ezután gyorsan levettük 800 MHz-re, az időzítéseket pedig beállítottuk 5-5-5-18-as értékekre. Innentől kezdve ment szépen minden, beton stabil volt a rendszer.

A memóriák eleve 800MHz-en futottak, azt nem piszkáltam, de miután manuálisan beállítottam a memória időzítéseit, azaz csak az utolsó értéket 15-ről 16-ra, azóta atomstabil a cucc.  ;)
AMD forever

#1510 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:20

geil memó eleve egy specifikációnak nem megfelelő förmedvény,bottal se piszkálom részemröl.
Hádédész..

#1511 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 22:08

Idézet: djculture - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 19:20

geil memó eleve egy specifikációnak nem megfelelő förmedvény,bottal se piszkálom részemröl.

valahol pedig itt olvastam a fórumon, hogy Geil a király :)

Mindegy végülis a Samsung modulokkal is ugyanazt csinálta a lap  :rolleyes:

SPD-t kiolvasva nem ment stabilan egyikkel sem, ha csak egy slotban volt memória akkor sem, mert azt is próbáltam.

lényeg, hogy most szalad  ;)
AMD forever

#1512 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 19:22

Az AMD OverDrve Ver. 2.1.4 programmal van gondom, konkrétan nem lehet vele húzni a rendszert, mert újraindul.
A program Performance Control/AutoClock almenújét elindítva a gép ujraindul, semmit sem ír ki, azonnal resetel.
Van-e valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1513 Felhasználó inaktív   T-007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 08:35

Kérdés:
Asus M2N-E alaplap, AMD X2 4000+-os proci, FSB passzív táp. A lapom azt érzékeli, hogy a proci akár 120 fok fölé is megy. És ilyenkor úgy ahogy van lekapcsolja a gépet. Próbáltam a procit másik lappal, ott jó volt.
Próbáltam a lapot másik procival (5000+), az is működött. Miért szórakozik a lap ilyen kamu értékekkel pont a 4000+-os procival? Valakinek hasonló tapasztalat?

#1514 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 09:29

Idézet: T-007 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 9:35

Kérdés:
Asus M2N-E alaplap, AMD X2 4000+-os proci, FSB passzív táp. A lapom azt érzékeli, hogy a proci akár 120 fok fölé is megy. És ilyenkor úgy ahogy van lekapcsolja a gépet. Próbáltam a procit másik lappal, ott jó volt.
Próbáltam a lapot másik procival (5000+), az is működött. Miért szórakozik a lap ilyen kamu értékekkel pont a 4000+-os procival? Valakinek hasonló tapasztalat?

Érdekes. Először arra gondolnék, hogy rosszúl volt rajta a hűtő, de ha már ki-be szerelgetted és minden esetben müködnek a cuccok csak ez a kombó okozza a problémát rendszeresen, akkor passz.
Ilyenről még nem hallottam...

#1515 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 20:43

Kérdés:

óvatosan fogd meg a procihűtőt  ;)
Ha nem forró, akkor BIOS-ban ki lehet kapcsolni a túlmelegedés védelmet
(lehetséges, hogy a processzorban elromlott a maghőmérséklet érzékelés)

:up:
AMD forever

#1516 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 21:24

Idézet: AMDPower - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 21:43

óvatosan fogd meg a procihűtőt  ;)
Ha nem forró, akkor BIOS-ban ki lehet kapcsolni a túlmelegedés védelmet
(lehetséges, hogy a processzorban elromlott a maghőmérséklet érzékelés)

:up:

Vagy leég a keze, ha megfogja... :smoker:
:Đ  :up:

(Paszta volt alatta?)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1517 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 21:35

Kérdés:

Nem ártana tudni milyen stepping az X2 4000+ illetve a próbált X2 5000+.

Na meg azt is jó lenne tudni, hogy milyen verziójú a BIOS az Asus M2N-E -ben.

Itt megnézheted milyen procikat támogatnak az egyes BIOS verziók

Szvsz BIOS probléma lesz nálad és a 4000+ pedig G1 steppinges valószinűleg. Anno több lapnál is előfordult ilyen jelenség G1 steppingű X2-kel. BIOS frissítéssel orvosolták. A G1-es X2-k maghőmérséklet jelzése sajnos siralmas
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1518 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 22:19

Idézet: sohta - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 22:35

Szvsz BIOS probléma lesz nálad és a 4000+ pedig G1 steppinges valószinűleg. Anno több lapnál is előfordult ilyen jelenség G1 steppingű X2-kel. BIOS frissítéssel orvosolták. A G1-es X2-k maghőmérséklet jelzése sajnos siralmas

A G2 se jobb. Nálam a magok szobahőmérséklet alattiak...csak a tokhőmérséklet elfogadható. Az F2-vel semmi gond nem volt csak a 65nm-esekkel van gáz.

#1519 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 04:41

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 23:19

A G2 se jobb. Nálam a magok szobahőmérséklet alattiak...csak a tokhőmérséklet elfogadható. Az F2-vel semmi gond nem volt csak a 65nm-esekkel van gáz.

Nálam egy G2-es 5000+ -ossal  nincs probléma, igaz laptól erősen függő a jelenség.
JW-RS780UVD-AM2+ (64M) van jelen pillanatban használatban és a magok 26 ill. 28 fokosak.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1520 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 12:38

Helló! (így 3 év kihagyás után:)  Nkem 1 p5gd1 fm alaplapom van és olyan problémám van vele hogy az integrált hálókártya a windows szerint teljesen jól működik. a valóságban ha bedugok egy utp.t bármilyen eszközzel. azt írja ki hogy hálózati kábel nincs bedugva és nem is világítb a visszajelzö led a csati melett a csatlakoztatott eszköz sem (látja) a gépet. Mit lehet ezzel tenni? Üdv! M

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.