HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 27. 03:02

Meehet pl újraírható CD-re, ha úgy egyszerűbb. :)

Amúgy érdekes hiba...gondoltam volna driver/directX vagy egyéb hiányosságra, de azok a legfrissebbek. Érdekessé teszi az is, hogy csak egyes játékok alatt csinálja...
Viszont nagyon hasonló volt már nekem is, csak régen...néhány játék jól futott, de másoknál beakadozott a hang, elfeketedett a kép és vagy úgymaradt vagy dobott egy kéket és újraindult. Teszteltem memóriát, cseréltem tápot, újrahúztam a rendszert, de semmi...elvittem a vga-t gariba, majd visszaadták, hogy semmi baja (egy AGP foglalatos 6600GT volt)....ezután nálunk a rendszergazdával cseréltem egy hétvégére videókártyát (az egy AGP-s 7600GS volt) és megszűntak a jelenségek (sőt nála is jól muzsikált az enyém). Mintha az nforce 3-as alaplapom nem szerette volna azt a kártyát.
Olyanom volt még, hogy a Bioshock nem szerette a GOM playert...átváltottam VLC-re és hopp a játék elindult. Erre sem magamtól jöttem rá, hanem valami külföldi fórumon bukkantam a megoldásra a goggle segedelméve. Érdekes, hogy egy kis programocska, ami látszólag nem kötődik a játékhoz mégis valamilyen ütközést okoz.
Ebben az esetben azért nem feltétlenül ilyenekre gondolnék, de amit csak tudsz cserélgess (1 hete magam is megjártam: hirtelen újraindulások kék képernyő nélkül...mindent kicserélgettem, mert szerencsére volt mihez nyúlnom...és bizony az 1 éves "ultra durable" alaplap ment tönkre).
Egyszóval az ilyen egyik játék jól megy a másiknál meg újraindul eseteknél nehéz okosnak lenni, főleg így távolról.

#2702 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 03:03

Ez elment párszor...hülyül az elküldés, bocsi..

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 27. 03:08 -kor

#2703 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 03:05

...

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 27. 03:08 -kor

#2704 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 03:07

az uccsó :respect:

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 27. 03:10 -kor

#2705 Felhasználó inaktív   FNZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: FNZ - Dátum: 2010. 09. 26. 13:37

holnap melóhelyen kipróbálom másik táppal is.
másik procim nincsen próbálni.

ha nem jó, akkor du viszem vissza a lapot gariban.

a tápom volt a hibás. a melóhelyen kipróbálva másik táppal elindult.
kimértük és terheletlenül jó a táp (leadja a + és - feszeket), de bekötve nem müxik
du cseréltetem gariba, ami kb. 1 - 1,5 hét

#2706 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 14:36

Nagyon ram gyanus (Az alapalp kézikönyvében sem szerepel ez a tipusú GEIL ram, nem mintha sokat érne, de kipróbáltam 1 modullal és azzal is ugynaúgy újraindulgat, szal kompatibilitás lesz)... egy haverom most hoz egy 1600as Kingstone-t, kipróbáljuk azzal, ha azzal megy, akkor ram -
(Ha azzal is sz@rakszik, akkor remélem h nem a 4870x2-met utálja az AMD870 alaplap XD)

Tényleg ha másik (a haverom által hozott támogatott Kingstone) rammal is fagy - akkor mi az ördög van vele?

(a Win7+Creative x-fi nem zavarhat be ugye? - mert win7 alatt 1 évig ment ez a hangkari és anélkül is fagyott már)

Köszi a segítségeteket

#2707 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: DAR - Dátum: 2010. 09. 27. 15:36

Nagyon ram gyanus (Az alapalp kézikönyvében sem szerepel ez a tipusú GEIL ram, nem mintha sokat érne, de kipróbáltam 1 modullal és azzal is ugynaúgy újraindulgat, szal kompatibilitás lesz)... egy haverom most hoz egy 1600as Kingstone-t, kipróbáljuk azzal, ha azzal megy, akkor ram -
(Ha azzal is sz@rakszik, akkor remélem h nem a 4870x2-met utálja az AMD870 alaplap XD)

Tényleg ha másik (a haverom által hozott támogatott Kingstone) rammal is fagy - akkor mi az ördög van vele?

(a Win7+Creative x-fi nem zavarhat be ugye? - mert win7 alatt 1 évig ment ez a hangkari és anélkül is fagyott már)

Köszi a segítségeteket

Windows 7 64 bit...csak ennyit mondok....én is kész vagyok tőle...Xp 32 semmi gond,Vista 64 elenyésző probléma, windows7 enterprise kuka. már bocsi a rajongogtól...
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#2708 Felhasználó inaktív   FNZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: FNZ - Dátum: 2010. 09. 27. 16:33

a tápom volt a hibás. a melóhelyen kipróbálva másik táppal elindult.
kimértük és terheletlenül jó a táp (leadja a + és - feszeket), de bekötve nem müxik
du cseréltetem gariba, ami kb. 1 - 1,5 hét

és mi van akkor, ha nincsen próbatápom, mert olyan a melóhelyem? hogy próbálom ki mi lehet a baj, illetve 1,5 hétig ne használjam a gépemet, amíg a szerviz bevizsgáltatja? nem is értem :angry:

#2709 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: pappas - Dátum: 2010. 09. 27. 19:06

Windows 7 64 bit...csak ennyit mondok....én is kész vagyok tőle...Xp 32 semmi gond,Vista 64 elenyésző probléma, windows7 enterprise kuka. már bocsi a rajongogtól...

Win7 Enterprise GERMAN 64bit, 2010 August BUILD_7600 - ez van fent.

Fejlemények:
- Haverom ramjával is meghalt az előző oldalon említett helyzetekben, ramteszt viszont nem akadt meg. Tehát lehet h mégsem memória hiba lesz...
Hanem egy teljesen új jelenség is van:
Írtam h melyik játékokban és hol fagy ki és indul újra (kék képernyő nélkül) - HA EZEKET A JÁTÉKOKAT ALT+ENTERREL ABLAK MODRA VÁLTOM, AKKOR NEM HAL MEG (AssCr. és a BADComp.2 - hanem tovább lép!) DE AMINT VISSZAVÁLTOM ALT-ENTERREL FULL KÉPRENYŐRE JÖN AZ ÚJRAINDULÁS. Na ezt fejtse meg vki - (feltettem a 10.9a-t is, ami konkrétan az én VGA-mhoz lett kiadva - de ugyanez - most kipróbálom 10.5-sel, az volt az utolsó driver amivel ment) - addig várom a véleményeket...
Köszi :)

UI.: lehet h lefőtt a kávé a vga-mnak amit nagyon nem szeretnék... - van vmi vga teszt ami nem öli meg, de leteszteli h hibás-e?

ATI 10.5-el is meghal a fent említett 2 játék...

Na most kéne vmi extrém ötlet h ivle bizonyosodhatk meg róla h a vga haldoklik....

Szerkesztette: DAR 2010. 09. 27. 19:17 -kor

#2710 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 19:28

van még egy 2009 novemberi win7-em (csak az ultimate; Windows_7_Ultimate_GERMAN_x64_2009_november_BUILD_7600), tegyem fel azt...?

#2711 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: DAR - Dátum: 2010. 09. 27. 20:28

van még egy 2009 novemberi win7-em (csak az ultimate; Windows_7_Ultimate_GERMAN_x64_2009_november_BUILD_7600), tegyem fel azt...?

Ezt szedd le és futtasd a Stability testet az Xtreme Burning opciót is nyomd be.
FurMark 1.8.2

Ezzel is megnézheted:
3DMark Vantage

Szerkesztette: Trebron09 2010. 09. 27. 20:50 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2712 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: DAR - Dátum: 2010. 09. 27. 20:28

Trebon hozzászólásával én is egyet értek. lehet tesztelni, de ha táp baja van ezek a tesztek inkább ártanak mint használnak!

Amúgy hardware-sen szerintem vagy a videó kari halt, vagy a táp. Viszont én a táppal vigyázznák nehogy túl fusson, esetleg ha közel hajolsz nincs szaga a tápnak? Próbáld meg a bios-ban az alapértékeket vissza állítani És nézd meg hogy a videó kártyának mi az elsödleges foglalata. meg jó lenne a kék halálról egy képernyő mentés.

Szerkesztette: pappas 2010. 09. 28. 08:04 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#2713 Felhasználó inaktív   Vanellyna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: pappas - Dátum: 2010. 09. 27. 18:06

Nálam megy, mint az állat a Win 7 x64. Semmi gond vele. Csak a táp-om szar jelenleg. És tuning Win 7 verzióim vannak. Alienware, Gamer edition....stb.... van "sima" is.
Az XP jó, de nem kezeli a nagy memókat a 32 bit és félévente újra kell rakni. A 64 bit angol. Nincs magyar pack sem hozzá.
A Win7 x64 "megeszi" az XP x64 verziót.!!! Teszteltem, tudom, tapasztalom. Nagy gamer vagyok és Win7 x64 alatt "tripla" a framerate ugyanazzal a konfiggal és beállítással! pl-ul MMO...Age of Conan full grafika. DURVA!
Az XP alatt a tömeges küldetések, ami látványos épphogy elérte a 12 fps-t. Most 50 felett van. A solo küldetések 70 fps felett. Minden program jobban megy. A Vista egy elbaszott félrelépés volt.
A Win 7 szereti a BIOS frissítést, mert sok alaplap lefagy. Már a 2 évesek is.....

ÜDV!

#2714 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: pappas - Dátum: 2010. 09. 28. 08:59

Trebon hozzászólásával én is egyet értek. lehet tesztelni, de ha táp baja van ezek a tesztek inkább ártanak mint használnak!

Amúgy hardware-sen szerintem vagy a videó kari halt, vagy a táp. Viszont én a táppal vigyázznák nehogy túl fusson, esetleg ha közel hajolsz nincs szaga a tápnak? Próbáld meg a bios-ban az alapértékeket vissza állítani És nézd meg hogy a videó kártyának mi az elsödleges foglalata. meg jó lenne a kék halálról egy képernyő mentés.

jut eszembe kékhalál, arra ez a program a megfelelő, ez szépen kiírja mi volt és mikor:
WhoCrashed
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2715 Felhasználó inaktív   OrcOner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 10:55

Üdv...

Annyi lenne a gond h egyik napról a másikra overclocking failed üzenet a legjobb alternatíva amivel el tudom indítani a gépet vagy úgysem.az utóbbi a domináns mostanában h már el sem indul.No Signal és csak a winyók pörögnek fel egy pár mpre.
CMOS-t tisztítottam és a BIOS elemet is ki-be rakosgattam.Semmi reakció.az alaplap könyvében volt egy eljárás h 4.rebootra a BIOS-ba dobjon az overclock-os üzenettel de ez sem akar működni.Ha fontos majd leírom a konfigot is.
SEGÍTSETEK megőrülök!!!!!
Maffiázni akarok :D
Előre is köszi...

#2716 Felhasználó inaktív   cHeat001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 11:49

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne:

Van egy HP-s gépem, eddig gond nem volt vele. Mostanában csinálja azt, hogy nem kapcsol be rögtön, csak forognak "üresen" a ventilátorok, monitor sötét marad, a dvd írónak a ledje szabálytalanul villog. A Sata rész sem jó már a gépben , mert a post képernyőn nem ismer fel semmit egyik sata sem (2 van belőle). Mivel ez egy hp-s gép, ezért a biosban nincsenek fesz.értékek, amit meg lehetne nézni (msi alaplap). Gondoltam, hogy esetleg a táp lenne a ludas, de nem, mert egy másik lapra rákötve a táp jól működik, és ott a feszültség értékek is rendben vannak, nem táncolnak határon. Megnéztem egy másik táppal a gépemet, de ugyanezt produkálta, nem indult el rögtön. Ebből gondoltam, hogy az alaplappal lehet gond, esetleg valamelyik kondival. Egyébként ha elindul a gép, akkor stabilan megy akár 15 órát is egy huzamban fagyás nélkül. Nemrég szétszedtem a gépet elemire, és észrevettem, hogy a déli hídnál az egyik kondenzátor púpus, folyás nincs rajta. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne ezt a kondit kicserélni, mert külsőre a többi kondenzátor jó volt,valamint valszeg a sata rész is emiatt nem jó?

Köszönöm a válaszokat!!!
MSI MS-7050 alaplap,AMD Athlon64 3000+, Inno3d 6600 GT, 4x512 MB DDR 400-ram, 2*80gb WDC HDD, 40 GB WDC HDD, SAMSUNG DVD Író

#2717 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: OrcOner - Dátum: 2010. 09. 29. 11:55

Üdv...

Annyi lenne a gond h egyik napról a másikra overclocking failed üzenet a legjobb alternatíva amivel el tudom indítani a gépet vagy úgysem.az utóbbi a domináns mostanában h már el sem indul.No Signal és csak a winyók pörögnek fel egy pár mpre.
CMOS-t tisztítottam és a BIOS elemet is ki-be rakosgattam.Semmi reakció.az alaplap könyvében volt egy eljárás h 4.rebootra a BIOS-ba dobjon az overclock-os üzenettel de ez sem akar működni.Ha fontos majd leírom a konfigot is.
SEGÍTSETEK megőrülök!!!!!
Maffiázni akarok :D
Előre is köszi...

Nyugodtan maffiázzál, minket nem érdekel a konfigod. (Gondolom az autószerelőhöz is úgy mész, hogy ha nagyon akarják, esetleg beviszed a kocsit is.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2718 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: pappas - Dátum: 2010. 09. 27. 19:06

Közben félig megoldottam - igazad volt, Enterprise volt a ludas, Ultimateval simán megy. De még mindig kéne egy kis segítség;
Most alkalmanként kékhalállal újraindul (játék közben és windowsban egyaránt) - mi lehet a gond?
Én RAM időzítésre tippeltem, - mert csak azt állítottam át; ram modulokra az van írva hogy 6-6-6-24 ezt be is állítottam BIOS-ba - de újaindulások miatt visszaraktam mindent Auto-ra (ami 9-9-9-24 :s ) - azóta nem tapasztaltam hibát, de nem is teszteltem még nagyon, lehet h ez volt az oka? Ha igen, akkor hagyjam is Auto-n (9-9-9-24-en) vagy érdemes próbálkozni azért, és teszteljem h elérjem egyáltalán a gyári értékeket (ahol még stabilan fut)?

Köszi mindenki segítségét, de erre még várnék javaslatot
:)
Ádi

Szerkesztette: DAR 2010. 09. 29. 13:51 -kor

#2719 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: DAR - Dátum: 2010. 09. 29. 14:49

Közben félig megoldottam - igazad volt, Enterprise volt a ludas, Ultimateval simán megy. De még mindig kéne egy kis segítség;
Most alkalmanként kékhalállal újraindul (játék közben és windowsban egyaránt) - mi lehet a gond?
Én RAM időzítésre tippeltem, - mert csak azt állítottam át; ram modulokra az van írva hogy 6-6-6-24 ezt be is állítottam BIOS-ba - de újaindulások miatt visszaraktam mindent Auto-ra (ami 9-9-9-24 :s ) - azóta nem tapasztaltam hibát, de nem is teszteltem még nagyon, lehet h ez volt az oka? Ha igen, akkor hagyjam is Auto-n (9-9-9-24-en) vagy érdemes próbálkozni azért, és teszteljem h elérjem egyáltalán a gyári értékeket (ahol még stabilan fut)?

Köszi mindenki segítségét, de erre még várnék javaslatot
:)
Ádi

Hát, az SPD-ben levő 9-9-9-24 helyett hatokat állítani nagy merészség... de el is nyeri méltó jutalmát. Amivel próbálkozhatsz, 8-8-8-(18-24)... de leginkább faroknövelő jellegű a dolog. (Egyébként micsoda az az "egyáltalán gyári érték"?)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2720 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 14:26

A RAM eredetileg 6-6-6-24-es időzítésű. Ezt bellítva a fenti jelensgeket produkálja. Most AUto-ra tettem (ez 9-9-9-24-re állítja)

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.