HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3121 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 28. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 06. 28. 18:32

Valószínűnek tartom, hogy csak egyetlen PS/2 port van az alaplapon, ami vagy billentyűt vagy egeret fogad. Ha PS/2-egeret dug be, akkor meg lehet, hogy az USB-s billentyű fog elmenni vadászni, ami időnként roppant kellemetlen tud lenni.

Vagy igen, vagy nem (gépe válogatja). Ha sem egér, sem soros portja nincs, akkor ez nem megoldás.
És tele van a puttonyom mind a gép, mind azzal a program architektúrával, amelyben nincs korrektül meghatározva, minek mi a kompetenciaköre, mi mibe nyúlkálhat bele (akár rendszerösszeomlást is okozva).

#3122 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 02:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 06. 28. 21:07

...
És tele van a puttonyom mind a gép, mind azzal a program architektúrával, amelyben nincs korrektül meghatározva, minek mi a kompetenciaköre, mi mibe nyúlkálhat bele (akár rendszerösszeomlást is okozva).

Bazmegbélám, ez kb egy 10 tonnás Dosztojevszkij összes hol hexában, hol binárisa kódolva, totálisan rendszer nélkül. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3123 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2011. 07. 02. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 27. 06:12

Kár volt. Elég lett volna egy frissítést visszavonni, vagy eseménynaplóba belenézni. Így aztán jól nem tudod meg az okát, aztán ha a frissítések naprakészre kapják magukat, akkor esetleg megint belefutsz a jelenségbe, na meg jó eséllyel olyan oka volt, melyet megoldani egyszerűbb, mint újrarakni a gépet.

Hát... el sem hiszem, de megint jelentkezett a hiba. Abban már biztos vagyok (majdnem...), hogy a media player firefox plug-in telepítése után kezdett vackolni a cuccos. Ami az érdekes, hogy tegnap telepítettem, előtte jó volt, a rendszer visszaállítást 06.29-re visszaállítottam, tehát 3 nappal ezelőttire, de ennek ellenére újraindulás után megint szar lett az egész. Vagyis maradt szar.

#3124 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: lac1 - Dátum: 2011. 07. 02. 17:24

Hát... el sem hiszem, de megint jelentkezett a hiba. Abban már biztos vagyok (majdnem...), hogy a media player firefox plug-in telepítése után kezdett vackolni a cuccos. Ami az érdekes, hogy tegnap telepítettem, előtte jó volt, a rendszer visszaállítást 06.29-re visszaállítottam, tehát 3 nappal ezelőttire, de ennek ellenére újraindulás után megint szar lett az egész. Vagyis maradt szar.

...közben lefutattam egy Win frissítést. A helyzet változatlan: maradt az akadozó kép egészen addig, amíg az egeret meg nem mozdítom.

#3125 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 22:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 06. 28. 17:48

Végy egy PS/2-USB átalakítót és így dugd fel az egérportra.

Nem mintha már nem találkoztam volna x darab olyan rágcsálóval, ami fütyült mindenféle átalakítóra és csak a natív interfészt támogatta...

Elviekben esetleg megérhet egy próbát, de ne csodálkozz, ha a gyakorlat mást mutat.

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 02. 22:47 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3126 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 02. 22:40

Nem mintha már nem találkoztam volna x darab olyan rágcsálóval, ami fütyült mindenféle átalakítóra és csak a natív interfészt támogatta...

Elviekben, estleg megérhet egy próbát, de ne csodálkozz, ha a gyakorlat mást mutat.

Nálam ez a megoldás hibátlanul működik évek óta. Volt rajta pár madzagos és jelenleg is egy Logitech madzag nélkülit használok.

Szerkesztette: Gyula2222 2011. 07. 02. 22:50 -kor

#3127 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 03. 00:48

Nálam ez a megoldás hibátlanul működik évek óta. Volt rajta pár madzagos és jelenleg is egy Logitech madzag nélkülit használok.

Akkor mákod van/volt. Ált. azokon szokott működni, amihez van mellé csomagolva gyári átalakító, az a 100% tuti.

A másik az a M$-csoda, amit konkrétan én használok: rá van írva, hogy USB ONLY és ennyi... Ennél ugye, felesleges lenne még csak próbálkozni is.

#3128 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 07:15

Üzenet megtekintéseIdézet: lac1 - Dátum: 2011. 07. 02. 18:24

Na most a Windows Mediaplayer-nek van Firefox pluginja vagy a Firefox-nak van Windows Mediaplayer plugija? :think:

Az utóbbi 4 évben - mióta Win XP-t használok, most már Win 7-et is - semmilyen kodekpakkot nem rakok fel. Win Mediaplayer szigorúan csak mp3, waw, wma lejátszásra, Irfanview képnézegetésre, filmekre pedig VLCplayer (régebben SMPlayer vagy BSPlayer).

Firefox: 3.x, amíg működik, nem óhajtom 4. vagy 5. verzióra cserélni. A Firefoxot hagyom mindig, hogy az általa hiányzónak ítélt pluginokat letelepítse. (azaz nem avatkozom be az életébe.)

Szekuritty: Windows update kikapcsolva, Win tűzfal aktív, Spybot SD fut teatimer-e aktív (registry védelem miatt), Avast Home? (amihez csak regisztrálni kell) fut és frissíti magát. (Szekuritty egyéb frissítések manuálisan átlag hetente/két hetente.)

Az XP és a Win 7 is minden nyekkenés nélkül fut, semmiféle lejátszási és egérproblémám nincs. (Egeret régebben megoldottam.)

Mi az, ami nálad lényegesen különbözik az általam leírtaktól?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3129 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 03. 07:15

Na most a Windows Mediaplayer-nek van Firefox pluginja vagy a Firefox-nak van Windows Mediaplayer plugija? :think:

Az utóbbi 4 évben - mióta Win XP-t használok, most már Win 7-et is - semmilyen kodekpakkot nem rakok fel. Win Mediaplayer szigorúan csak mp3, waw, wma lejátszásra, Irfanview képnézegetésre, filmekre pedig VLCplayer (régebben SMPlayer vagy BSPlayer).

Firefox: 3.x, amíg működik, nem óhajtom 4. vagy 5. verzióra cserélni. A Firefoxot hagyom mindig, hogy az általa hiányzónak ítélt pluginokat letelepítse. (azaz nem avatkozom be az életébe.)

Szekuritty: Windows update kikapcsolva, Win tűzfal aktív, Spybot SD fut teatimer-e aktív (registry védelem miatt), Avast Home? (amihez csak regisztrálni kell) fut és frissíti magát. (Szekuritty egyéb frissítések manuálisan átlag hetente/két hetente.)

Az XP és a Win 7 is minden nyekkenés nélkül fut, semmiféle lejátszási és egérproblémám nincs. (Egeret régebben megoldottam.)

Mi az, ami nálad lényegesen különbözik az általam leírtaktól?

Ugyebár a win-ben van a gyári media player, de bizonyos oldalakon szól a browser, hogy bizonyos kiegészítők telepítése nélkül nem tudja lejátszani az a videót, ekkor telepíti a media player firefox pluginjét (helyesen!!! írva), én írtam az előbb rosszul. én is hagyom de jellemzően csak a flash-ot, az említett media playert és pdf oldalak megtekintésekor (először persze) azt a plugint telepíti nálam. A NoScriptet most hagyjuk. Win update kikapcsolva, vagyis nekem megmutatja, hogy miket talál, azok közül válogatok, hogy mit töltsön és telepítsen, ezek CSAK a biztonsági vackok. Win tűzfal aktív, NOD, amikor az első hiba jelentkezett akkor SpyBot volt, sőt megnéztem a hijackthis-el is.
Ennyi. Amúgy engem a plusz biz-baszok telepítésén kívül annyira nem zavar a munka a telepítéssel, sokkal inkább az, hogy miféle dolog az, hogy ha mozog az egér akkor jó a lejátszás, ha békén hagyom akkor meg szaggat.
De most az Acronissal pontot tettem rá. Azt csak érdekesség képen említem, hogy érdekes lett az activator, semmi nem jelent meg a megfelelő helyen, sem az, hogy mennyi időm van még vissza, sem az, hogy aktiválva. :blink:

#3130 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: lac1 - Dátum: 2011. 07. 03. 09:09

Ugyebár a win-ben van a gyári media player, de bizonyos oldalakon szól a browser, hogy bizonyos kiegészítők telepítése nélkül nem tudja lejátszani az a videót, ekkor telepíti a media player firefox pluginjét (helyesen!!! írva), én írtam az előbb rosszul. én is hagyom de jellemzően csak a flash-ot, az említett media playert és pdf oldalak megtekintésekor (először persze) azt a plugint telepíti nálam. A NoScriptet most hagyjuk. Win update kikapcsolva, vagyis nekem megmutatja, hogy miket talál, azok közül válogatok, hogy mit töltsön és telepítsen, ezek CSAK a biztonsági vackok. Win tűzfal aktív, NOD, amikor az első hiba jelentkezett akkor SpyBot volt, sőt megnéztem a hijackthis-el is.
Ennyi. Amúgy engem a plusz biz-baszok telepítésén kívül annyira nem zavar a munka a telepítéssel, sokkal inkább az, hogy miféle dolog az, hogy ha mozog az egér akkor jó a lejátszás, ha békén hagyom akkor meg szaggat.
De most az Acronissal pontot tettem rá. Azt csak érdekesség képen említem, hogy érdekes lett az activator, semmi nem jelent meg a megfelelő helyen, sem az, hogy mennyi időm van még vissza, sem az, hogy aktiválva. :blink:

Ejjjjj, ..SSZA MEG A LÓ! Windows energiagazdálkodás beállítás szerűségek...

Békésen néznél valamit, de valami aludni akar menni és az egérrángatás megint felébreszti. Vagy a win akar aludni menni vagy aludni küld valamit, mondjuk vinyót vagy Ethernet kártyát.

Ilyenekkel már volt szopacsom, úgyhogy win telepítés után minden ilyen Energie Sparkasse sz@rságot kilövök minden eszközről.

#3131 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 09:56

Kép
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3132 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 03. 09:16

Ejjjjj, ..SSZA MEG A LÓ! Windows energiagazdálkodás beállítás szerűségek...

Békésen néznél valamit, de valami aludni akar menni és az egérrángatás megint felébreszti. Vagy a win akar aludni menni vagy aludni küld valamit, mondjuk vinyót vagy Ethernet kártyát.

Ilyenekkel már volt szopacsom, úgyhogy win telepítés után minden ilyen Energie Sparkasse sz@rságot kilövök minden eszközről.

Gondoltam rá, de mint írtam, kb. 20 másodperccel az utolsó egérmozdítás után kezd el rángatni. Az még túl gyors lehet egy alváshoz!
:-)

#3133 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: lac1 - Dátum: 2011. 07. 03. 11:13

Ki az aki windows mediaplayert használ? Nekem az első dolgom, hogy törlöm az ikonját. Annyi jobbnál jobb lejátszó van (ingyenes is), nem értem miért kell kínlódni ezzel a fossal?

#3134 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 03. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 07. 03. 15:10

Ki az aki windows mediaplayert használ? Nekem az első dolgom, hogy törlöm az ikonját. Annyi jobbnál jobb lejátszó van (ingyenes is), nem értem miért kell kínlódni ezzel a fossal?

Én. Társítva maradt pár dologhoz. Ha duplán kattintok, indul. Gyorsan. Lejátszik. Hibátlanul. A winamphoz képest csak pozitív, a jetaudio melett elfér, az ikonja meg minden mással együtt nincs szemem előtt-bár én inkább a filmet nézem/hallgatom vele, mint az ikonját bámulom.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3135 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 21:54

Nekem sincs vele bajom, csak egy, de az nagyon. Van olyan filmem, ahol nem tudom a media playerrel kikapcsolni a feliratot, de pl. a kmplayerrel meg igen.

#3136 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 23:46

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 07. 03. 16:10

Ki az aki windows mediaplayert használ?

Én is. Nálam, kérem tisztelettel WMP11, Windows Update automatán mert ki tudja. SpyBot-ot néha ráküldöm kézzel, nem nagyon talál jelentős dolgokat. Biztonságra a CIS ügyel (Comodo Internet Security, ingyenes), van még Nero 8 (de egyénin telepítve, csak a lemezíró és a borító nyomtató modul), és van egy PowerDVD, még valamelyik írómhoz kaptam. Kb. ennyi, de a kodekeket én is hanyagolom: nagyon be tudnak kavarni, ez igaz.

#3137 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 00:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 06. 29. 04:42

Bazmegbélám, ez kb egy 10 tonnás Dosztojevszkij összes hol hexában, hol binárisa kódolva, totálisan rendszer nélkül. :D

Akkor már az új DOTNETET meg SZÍPLUSZPLUSZT meg DZSÉJSARPOT ugye ne is mondjam... Még a Runtime-jaik se települnek normálisan, vagy ha mégis felmentek, akkor meg uninstallni nem lehet őket, pláne ha silent-ben dobta fel valami, amiről fingod se. Ennek fényében ezen új programnyelvekről is megvannak az elképzeléseim.

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: untitled2.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 04. 00:38 -kor

#3138 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 07. 03. 15:10

Mert mindenkinek más az ízlése. Kinek mi jön be.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3139 Felhasználó inaktív   oxide24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 05. 20:55

Sziasztok!Egy nagyon idegesítő fagyási problémával állok szemben.

A fura az, hogy csak játék közben fagy a gép, de akkor úgy hogy csak a reset-re reagál......egyébként minden más tökéletesen működik, se lassulás, se bootolási probléma...semmi!
Leírom hogy mit csináltam eddig: Win 7 64bit újratelepítés, ventillátorok beszerelése (azt gondoltam elsőnek a melegedés miatt fagy), de a házban nincs meleg főleg most :-). Driverek, directX újratelepítése, Win 7 memória ellenőrző programjának végigfuttatása többször, 3DMark vantage végigfuttatása szintén többször hiba nélkül, C meghajtó ellenőrzése stb..!
Persze a fagyás maradt, minden játéknál! Hol 1-2 óra után, hol már 5 perc után állóra fagy a hang meg beragad, valamikor pedig a képernyő elsötétül de a hangok mennek tovább....aztán csak a reset segít, a gép újraindul és minden OK.
Légy szíves küldjetek tippeket, vagy tanácsokat mert én már nem tudom mi van :-). Annyit kezdek sejteni, hogy hardveres probléma lehet a háttérben de hogy mi, hol és hogyan az a nagy kérdés.

A gépem a következő:
- Intel Sandy Bridge i5 2500 proci coolermaster 212 plus hűtővel
- Gigabyte GTX560TI videókari
- Gigabyte H67MA alaplap
- 2x2 GB 1333 Kingmax memória
- Chieftec 500W táp

A gép 4 hónapos és nincs tuningolva semmilyen téren sem! Visszavinni még nem akarom szervízbe mert ráülnek hetekig, nem foglalkoznak vele mert a hiba csak játék közben jön elő stb....tartalékgépem meg nincs.

#3140 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: oxide24 - Dátum: 2011. 07. 05. 22:55

- Chieftec 500W táp

Tápot cseréltél már? Ez mondjuk itt régen egy klasszikus kérdés volt.
De a viccet félretéve, az új CT-tápokról nem hallottam túl sok jót.
Első körben én is a hűtést mondtam volna, de lehet táp-probléma is, szerintem.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.