HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3161 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 08. 12:13

Sziasztok!Segítséteket kérném, valami nem stimmel a gépemmel :) Random fagyogat, van hogy egy hétig semmi, vagy hogy naponta 3szor.Kép megáll, egér megmerevedik, és folyamatos sípolás (hangszórókból, nem alaplapból).csak reset segít...
Ha csak simán a Windows megy nincsen semmi baj, bár már volt rá példa hogy úgyis megfagyott egyszer, de mostanában akkor cisnálja leginkább, ha filmet nézek, vagy játszok rajta.
Youtube-on pl. tegnap úgy fagyott meg, hogy miután egy videót átállítottam 1080p-re, elkezdte játszani a videót és abban a pillanatban meghalt a gép.Van hogy két órán át nincsen semmi baja mondjuk Crysis 2 alatt, van hogy már az első videó után kifagy, mondanom sem kell mennyire bosszantó :D
Win7 64bit (bár ezt ma este törlöm, és felrakok egy frisset), ASRock P67 Extreme 4, i5-2500k, 4 giga Corsair 1600-as ramok, 550W-os Chieftec táp, X-Fi Gamer hangkártya.
Minden driver rendessen van telepítve, windows is frissen van updatelve, bios frissítést is csináltam alaplapon a legújabbra.
Sajnos úgy is fagy a gép, hogy nem húzom, teljesen alapon van minden.Volt hogy beállítottam 4500mhz-re, elsőre stabilnak tűnt, játékok alatt sem fagyott, de aztán egyik pillanatban (windowsban épp nyitottam meg egy msn-ablakot) meghalt a gép, reset...:s
Felügyeleti eszközök/feladatkezelőben Kernel-Processor Power hibára utal, (35ös hibakóddal) (2), vagy Kernel Power 65.
Olvastam hogy ez a hiba Win7-nél jön elő, de hogy két zsír új alaplap+proci után is ezt az üzit kapjam, az már egy kicsit furcsa :)
Szívessen fogadok minden ötletet, aki megfejti vendégem egy rekesz sörre :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#3162 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2011. 07. 08. 12:13

Sziasztok!Segítséteket kérném, valami nem stimmel a gépemmel :) Random fagyogat, van hogy egy hétig semmi, vagy hogy naponta 3szor.Kép megáll, egér megmerevedik, és folyamatos sípolás (hangszórókból, nem alaplapból).csak reset segít...

Nagy valószínűséggel, nem hadwerhiba. Azt pedig, h mik akadnak össze, csak a teljes rendszer (és a naplózások) ismeretében tudják igen jó tudásúak kibogarászni.
Okozhatja egy rosszul megírt (Explorer) plugin is. Lehet próbálkozni (ötletszerűen) komponensek letiltásával, törlésével, frissítésével (ha szerencséd van, akkor nem írta bele magát olyan mélyen a rendszerbe, h csak újratelepítéssel tudod kiirtani (példul, nem találsz meg egy átírt dll-t).

#3163 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 13:46

köszönöm :)
este felrakok egy szűz win7-et, kifújom a gépet, bekenem pasztával a procit mégjobban, bár nem hiszem hogy az lenne a gondja, olyan 2 havonta mindig kifújom nagynyomású kompresszorral :)
winxp-vistával soha nem volt gondom, de ez a win7 keményen rámhúzta a szopóálarcot ezzel a hibájával :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#3164 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2011. 07. 08. 14:13

Ha csak simán a Windows megy nincsen semmi baj, bár már volt rá példa hogy úgyis megfagyott egyszer, de mostanában akkor cisnálja leginkább, ha filmet nézek, vagy játszok rajta.
Youtube-on pl. tegnap úgy fagyott meg, hogy miután egy videót átállítottam 1080p-re, elkezdte játszani a videót és abban a pillanatban meghalt a gép.Van hogy két órán át nincsen semmi baja mondjuk Crysis 2 alatt, van hogy már az első videó után kifagy, mondanom sem kell mennyire bosszantó :D
Win7 64bit (bár ezt ma este törlöm, és felrakok egy frisset), ASRock P67 Extreme 4, i5-2500k, 4 giga Corsair 1600-as ramok, 550W-os Chieftec táp, X-Fi Gamer hangkártya.
Minden driver rendessen van telepítve, windows is frissen van updatelve, bios frissítést is csináltam alaplapon a legújabbra.
Sajnos úgy is fagy a gép, hogy nem húzom, teljesen alapon van minden.Volt hogy beállítottam 4500mhz-re, elsőre stabilnak tűnt, játékok alatt sem fagyott, de aztán egyik pillanatban (windowsban épp nyitottam meg egy msn-ablakot) meghalt a gép, reset...:s
...
Szívessen fogadok minden ötletet, aki megfejti vendégem egy rekesz sörre :D

Nézz be itt a SandyBridge topikba, vagy máshol is olvashattad már hogy a felhasználók 90% ezzel a random fagyásokkal szív, a problémád nem egyedi. Talán majd próbálj meg egy Z68-as alaplapot.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3165 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 07. 08. 15:06

Nézz be itt a SandyBridge topikba, vagy máshol is olvashattad már hogy a felhasználók 90% ezzel a random fagyásokkal szív, a problémád nem egyedi. Talán majd próbálj meg egy Z68-as alaplapot.

usb3 as csati hibája jórészt.Elkell azt a csatit felejteni sajnos ezeken a lapokon.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3166 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 15:09

ezt hogy érted? :)

#3167 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 07. 08. 15:49

usb3 as csati hibája jórészt.Elkell azt a csatit felejteni sajnos ezeken a lapokon.

előző Gigabyte P55-UD3-as lapommal is ezzel szívtam :D Gondoltam lecserélem egy újabbra, erre tessék, ugyan ott vagyok :)

#3168 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2011. 07. 08. 16:09

ezt hogy érted? :)

Úgy, hogy az ASRock-on lévő Entron USB3.0 chip egy fos. Le kell tiltanod BIOS-ban, azaz csak USB 2.0-át használj.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3169 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2011. 07. 08. 16:11

előző Gigabyte P55-UD3-as lapommal is ezzel szívtam :D Gondoltam lecserélem egy újabbra, erre tessék, ugyan ott vagyok :)

De most a kék usb3 szarokra van rádugva eszköz??Ha van akkor a usb2.0 csatikra tedd át és örül.

Szerkesztette: djculture 2011. 07. 08. 15:17 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3170 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 15:44

nincsen rajta, azt be sem kötöttem. a lap hátulján lévő usben van egy vezeték nélküli bill+egér adapter, meg a gamepadom usb-je, semmi más.

#3171 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 15:54

Mert nem a csati a szar, hanem a driver-je hozzá. Elméletileg van már hozzá egy beta driver, amit a PH! ASRock topikjában megtalálsz valahol.

Szerk.: Ezzel se biztos, hogy teljesen meg fog szünni. A legegyszerűbb leszedni ezt a drivert, míg a BIOS-ban kikapcsolni a 3.0 használtot.

Szerkesztette: Csokis 2011. 07. 08. 15:58 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3172 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 07. 08. 16:54

Mert nem a csati a szar, hanem a driver-je hozzá. Elméletileg van már hozzá egy beta driver, amit a PH! ASRock topikjában megtalálsz valahol.

Szerk.: Ezzel se biztos, hogy teljesen meg fog szünni. A legegyszerűbb leszedni ezt a drivert, míg a BIOS-ban kikapcsolni a 3.0 használtot.

beszéltem most egy illetővel, ő azt mondta nekem hogy azért fagy a gép, mert lehet hogy nem 1.5 voltos ramok vannak a lapban , ez lehet a hiba. ( nem is tudom, szerintem ez nem igaz, de este kiderül )
rohadt bosszantó hogy mindig van valami gebasz a géppel, hiába új minden, hogy adhatják így ki hogy gyárilag szar? :(

#3173 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2011. 07. 08. 17:04

beszéltem most egy illetővel, ő azt mondta nekem hogy azért fagy a gép, mert lehet hogy nem 1.5 voltos ramok vannak a lapban , ez lehet a hiba. ( nem is tudom, szerintem ez nem igaz, de este kiderül )
rohadt bosszantó hogy mindig van valami gebasz a géppel, hiába új minden, hogy adhatják így ki hogy gyárilag szar? :(

Jó nagy butaság. :) 1.6-os memókkal is tökéletesen üzemel. Mondom, hogy az USB 3.0 driver a szar, olvass bele a PH-n lévő ASRock P67-es topikba!

#3174 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:08

ok, köszi Csokis :) biosban hol tudom letiltani azt az USB3-as dolgot?

#3175 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:15

Elsőnek próbáld meg ezzel a driverrel! Ezzel már elvileg jó lesz.

Szerk.: Ha az előző nem működne, akkor ezt!

Szerkesztette: Csokis 2011. 07. 08. 16:18 -kor

#3176 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:24

ezt mindenképp fel kell tennem, nem elég ha letiltom a biosban? :)

#3177 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:26

De elég, csak gondoltam használni akarod az USB 3.0-át! :) Egyébként az UEFI BIOS-ban Advanced fül -> USB Configuration -> USB 3.0 Controller -> Disabled és kész. Meg persze előtte most szedd le a driver-t.

#3178 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:42

bízom benne hogy ez lesz a hiba oka, bár megmondom őszintén kétlem hogy ennyivel megúsznám :)
ennek a feladatkezelőben lévő hibaüzenetnek köze nincs, ott valami kernel-processor power hibaüzit kapok :O na mindegy, este kiderül, majd megírom milett, köszönöm a segítséget!

#3179 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 22:10

na kikapcsoltam biosban, egyelőre nincsen fagyás :D vettem új ramokat is (úgyis akartam már) úgyhogy most működik minden faszán, húzva is :)
kinek küldhetem a sört? :D

#3180 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Dealer - Dátum: 2011. 07. 06. 11:27

Üdv!
Használtan vettem egy 3 éves gépet, melyben egy MSI p965 neo-f2 alaplap keserítí az életem az elmúlt 3 napban.
Jeleneség: főleg terhelés közben, de néha randomra... még a biosban is, vagy windows töltés közben, a gép leáll, 2mp csönd majd újraindul.
Az alaplapon és a processzoron kívül, minden alkatrész cserélve lett(táp, hdd, ram, VGA, kábelek, procihűtő) hogy kipróbáljam és ugyanazt műveli.
Egy másik fórumon említették nekem hogy az alaplap táp-vezérlése lehet a hiba. Ez elképzelhető? Vagy tudtok adni valami más tippet?
Köszönöm a válaszokat előre is!

Helló, nekem egy "százassal" kisebb deszkám van, tehát 865PE Neo2 ugyanettől a sufni kft.-től, és ugyanezt is produkálta. Egyszer véletlenül jöttem rá, hogy a hővédelme csinálta: lenyomta, mikor a CPU 80+ fölé ment. Annyi volt a nyűgje, hogy melege volt. A megoldás az volt, hogy át kellett rakni egy másik, jól szellőző házba és a gondja megszűnt, azóta is vígan megy, most is erről írok. Ha a Tiéd őskori, akkor ez már nem is PC, de netezni tökéletes mind a mai napig. Abban persze egyetértek másokkal, hogy nem tudom, mennyire is lenne érdemes a lapodat átrakni, a Te döntésed. Barkács-kedv és hit kérdése: bontókban elég olcsók a használt kasztlik, én tavaly 2K-ért vettem a kis gépemnek egy másikat...

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: oslelet.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 08. 23:01 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.